עבור לתוכן

קישוריות מוגבלת בנקודת גישה של אדימקס

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם !

ברשותי ראוטר אלחוטי של חברת BELKIN : PRE-N ונקודת גישה אלחוטית חדשה שקניתי אתמול של חברת EDIMAX : EW-7206APG .

התקנתי הכל כמו שצריך (לפי ההוראות שכתובות באתר של פיקוק (http://www.pikok.co.il/word/EW-7206APg.pdf) ,

וכאשר אני מוצא את נקודת הגישה במחשב הנייד (האלחוטי) ומנסה להתחבר אלייה אני מקבל הודעת "קישוריות מוגבלת ...... "

מישהו מכיר את התופעה ויודע כיצד לפתור אותה ?

תודה רבה מראש לעוזרים!

פורסם

זה בד"כ קורא כאשר יש בעיה אימות מול הרשת.

היא מוצפנת?

פורסם

אתה משתמש ב IP סטאטי?

מחשבים אחרים מתחברים רגיל?

פורסם

IP סטטי במחשב לא יתן הודעת "קישוריות מוגבלת".

כמה דברים שיגרמו לבעיות:

- שם הרשת של המשחזר צריך להיות שונה משם הרשת של הנתב.

- הצפנה בנתב וחוסר הצפנה או הצפנה מסוג שונה במשחזר תיצור בעיות.

- המשחזר לא קולט טוב את הנתב.

הדרך הכי טובה להגדיר את הדברים היא בצורה הבאה:

להביא את המשחזר קרוב לנתב (2-3 מטר ממנו), להוריד מהרשת בנתב כל הצפנה ואם יש לך דברים כמו הסתרת SSID או סינון לפי כתובת MAC - בטל אותן, הן ממילא לא מספקות אבטחה. אחרי שעשית את זה, תגדיר את המשחזר כמו בחוברת, אל תגדיר שום הצפנה או אבטחה אחרת בנתיים. אחרי שסיימת את כל השלבים במדריך תנסה להתחבר לרשת של המשחזר ותראה אם עובד. אם כן, תוסיף הצפנה לרשת בנתב ובמשחזר. ממומלץ על הצפנת WPA2 או WPA+AES אם אין WPA2, בעיקרון מומלץ על 20 תוים לפחות למפתח (סיסמא), אבל אפשר להתחיל עם פחות ע"מ לבדוק את המערכת. אתה יכול להשתמש באותה סיסמא בשני המכשירים. חשוב: תגדיר אותה סוג הצפנה כי לפעמים זה "מבלבל" את המשחזר.

אם עובד יחד עם הצפנה אז הגיעה הזמן למקם את המשחזר במיקומו הסופי. המיקום הזה חייב להיות באיזור שבו הקליטה של הנתב הראשון טובה. הדרך הכי טובה לבדוק את זה היא בעזרת מחשב נייד, שאיתו אתה הולך בבית ורואה את רמת הקליטה. אם למחשב שאיתו אתה בודק יש כרטיס MIMO/draft N המידע שתקבל לא יהיה נכון לגבי המשחזר הזה כי הוא עובד בשיטת G ולא "נהנה" מהגדלת הטווח של הMIMO. בנוסף, מחשבים שיתחברו עליו יעבדו בשיטת G.

עוד כמה דברים שנזכרתי בהם עכשיו:

בנתב עצמו צריך להגדיר שימוש בWDS, לפעמים זאת רק הפעלת האופציה ולפעמים גם צריך להגדיר לו שהוא הראשי ולספק לו את הפרטים של אלמנט המשחזר, כלומר כתובת MAC , SSID (שם הרשת) וערוץ השידור.

ועוד דבר, הIP שאתה נותן למשחזר - תן כתובת שהנתב לא יחלק, כלומר אם הIP של הנתב הוא 192.168.1.1 והוא מחלק כתובות בטווח שבין 192.168.1.2 ל192.168.1.100 אז תתן למשחזר IP בדומה ל192.168.1.150. תכתוב על המשחזר את הIP החדש שנתת לו בעזרת מדבקה או משהו, אתה תצטרך את זה בעתיד!

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובות, אך בראוטר לא מוגדרת אבטחה (ביטלתי אותה לפני שהתחלתי בהתקנה הAP)

משהו נוסף : ב"משחזר" תחת הגדרות האלחוטי יש מספר אפשרויות : AP,STATION AD HOC,STATION INFRASTRUCTURE,AP POINT TO POINT,AP BRIDGE POINT TO MULTI POINT,AP BRIDGE WDS,UNIVERSAL REPEATER

המדריך אומר להגיד את החיבור כ UNIVERSAL REPEATER ..

?

פורסם

פעלת ע"פ השלבים שציינתי?

מה כל אפשרות עושה - בשביל זה יש את גוגל, מה גם שהאנגלית קצת מעורבלת בהודעה שלך.

בכל מקרה, עדיף להתשמש במה שכתוב במדריך כדבר ראשון.

פורסם
  • מחבר

עשיתי הכל חוץ מלנסות להגדיר כ WDS שאת האופציה הזו אני פשוט לא מוצא בראוטר שלי.

פורסם

אם עשית הכל חוץ מהWDS, זה לא עובד עדיין? גם שהכל קרוב אחד לשני?

אם אתה שם את הדברים קרוב לבדיקה, כמו שרשמתי, אל תשים אותם צמוד, אתה חייב מרחק של מטר-שניים בין הנתב למשחזר ובין המחשב לשני האחרים.

אם תרשום פה את הדגם המדיוק של הנתב אולי נוכל לעזור גם בקשר לWDS. אני לא מאמין שנתב PRE-N לא יגיע עם WDS.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה על הנכונות לעזור!

דבר שני אלו הדברים שביצעתי : 1) איפסתי את הראוטר וגם את נקודת הגישה להגדרות המפעל , 2) הגדרתי את נקודת הגישה עפ"י שצויין באתר של פיקוק וכמו כן הגדרתי את הראוטר על מנת לבצע חיבור לאינטרנט ללא חייגן (דרך הראוטר) , 3) קירבתי בין השניים (עד כדי מרחק של מטר וחצי שניים), וביצעתי סריקה - האות היה מצויין ואף נקודת הגישה אותרה, אך כאמור ההתחברות לקחה כמעט דקה ובסיומה התקבלה ההודעה "קישוריות מוגבלת".

לגבי הדגם המדוייק : אלו הפרטים שמופיעים על גבי הראוטר :

Wireless Pre-N Router , Model # F5D8230-4

שוב תודה רבה!

פורסם

כמו שזה נראה אין לנתב הזה WDS. זה לאו דווקא משנה משהו בעניין הזה.

תנסה להגדיר IP סטטי למחשב המתחבר, כולל שער ברירת מחדל (הIP של הנתב) ולראות אם ככה לפחות יש חיבור.

תחפש גם את המדריך השלם של המכשיר באינטרט, קרוב לוודאי שיש שם הסבר יותר מעמיק על כל האפשרויות.

פורסם
  • מחבר

להגדיר IP סטאטי למחשב המתחבר (נייד) זה גם משהו שניסיתי לעשות, בלי הצלחה כלשהיא.

בנוגע למדריך : http://www.pikok.co.il/word/EW-7206APg.pdf זה מה שיש לי וגם ממה שהסתכלתי באתר של אדימקס ואתרים אחרים זה רק העתק של המדריך המקורי ככה שהכל זהה.....

יש עוד רעיונות ?[br]פורסם בתאריך: 28.03.2008 בשעה 11:32:07

אין לי מושג מה עשיתי שונה הפעם משאר הפעמים,הדבר היחידי שאני יודע שכרגע הרשת עובדת ואפילו במצב מאובטח :-)

תודה רבה רבה על העזרה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים