עבור לתוכן

HD3450 vs 8400GS

Featured Replies

פורסם

קרוב משפחה קונה מחשב חדש, הנה המפרט.

אני יודע שהמחשב זול, אבל נועד למטרות משרדיות + משחקים אבל לא משחקי אקשן כבדים, בעיקר משחקי ילדים.

אני מתכנן להרחיב שם את המעבד ואת כרטיס המסך.

יש שם אופציה להרחיב ב-200 ש"ח לאחד משני הכרטיסים שציינתי בשורת הנושא, רציתי לשאול מה לדעתכם עדיף.

ואם יש הצעות אחרות באותו מחיר בערך (באייבורי בבקשה, כדי לא לפצל את הקנייה).

תודה מראש!

פורסם

נו, אם אתה כבר קונה באייבורי...

רק שתדע לך שמחשב זול זה גם מארז זול, ספק זול, מאווררים זולים ותביא זאת בחשבון לאור הקיץ הלוהט הצפוי לנו...

אם המחשב מיועד לעבודה משרדתית בלבד ומשחקי ילדים קלים, אין טעם לשדרג את המעבד (כדאי לשקול שדרוג הזכרון ל-2 ג"ב אם שוקלים להתקין וויסטה) לסדרת E2XX יש גם יתרון של צריכת חשמל נמוכה ויצור חום נמוך. יתר על כן, אם אין כוונה לשחק משחקי תלת-מימד, אין גם צורך בהתקנת כרטיס מסך חדש.

אם אתה בכל זאת מתעקש על כרטיס מסך למשחקים קלים, שני הכרטיסים שהצעת די שקולים ומאוד חלשים. ל-HD3450 יש יתרון מסוים בהצגת סרטים בהפרדה גבוהה.

אם אתה מוכן לקנות כרטיס מסך לא באיבורי, אז יש את הדבר הזה -

http://www.skypc.co.il/pl_product~GV262~8~0.htm

כרטיס זול ומאוד חזק, חזק יותר מה-8500GT שאייבורי מציעים לך ב-430 ש"ח (ותתעלם מה-1024MB, זה שטויות).

פורסם

לדעתי כדאי להשקיע בE4500.

אני מתקן את הטעות שלי כאשר E2XX מבוססים ארכיטקטורת core 2 duo עם ליבת conroe כפי שקראתי במאמר הבא:

http://www.hothardware.com/Articles/Intel_Pentium_E2140_Dual_Core_Processor

כיוון שהתקציב לוחץ (לאחר שדיברנו בפרטי), אין באפשרותך להחליף לספק+מארז איכותיים,

אני מאמין שההספק של ספק ה"500w" יצליח להחזיק את המערכת אע"פ שהוא בטוח לא יספק 500w, אלא משהו בסביבות ה300.

חשוב שתדע שכל קפיצת חשמל תוכל בקלות לשרוף את הספק, אבל כל הדברים הללו אינם issue מכיוון שהתקציב לוחץ.

בכל מקרה, שתי הכרטיסי מסך חלשים מאוד אבל יעשו את העבודה. אני ממליץ על הHD3450,

עקב כך שיש לו יתרון קל בהצגת סרטים בהבחנה גבוה (כפי שfungiman אמר)

התקשתי למצוא השוואות איכותיות בין שתי המסכים, ההשוואה הכי איכותית שמצאתי היא של user ratings בין כרטיסי המסך.

בהשוואה אנשים מרוצים הרבה יותר מהHD3450, להלן ההשוואה:

http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=529&card2=555

דרך אגב, בעוד מס' חודשים AMD תשחרר לוחות אם חדשים עם כרטיס מסך מובנה, ששווה בביצועיו לHD3450.

במידה וקרוב המשפחה יכול לחכות, זאת אופציה עדיפה בהרבה.

פורסם

E2K מבוססים על CORE 2 כמו כל שאר המעבדים. בגלל שזאת סדרה זולה קראו לה "פנטיום", זה עובדה שעם OC אפשר להגיע איתם לרמה של המעבדים היקרים (בלי שהם יגיעו ל 100 מעלות).

לדעתי שווה לחקות שמחירי הלוחות של AMD ירדו ולכרטיס מסך המובנה החדש של INTEL ה X4500.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות:

1) לגבי החלקים הזולים - זה מחשב של 1300 ש"ח ואני לא מצפה ליותר מדי מהמחשב הזה.

אני לא חושב שהקיץ זה מה שיהרוס את המחשב, אם כבר זה יהיה האנשים שמשתמשים בו שלא יודעים כלום במחשבים.

זה גרוטאה שנועדה למטרות פשוטות: לגלוש, לראות קצת סרטים, קצת משחקי ילדים דלי גרפיקה וכנראה שגם להרעיש ולשבוק חיים בעוד שנה וחצי.

2) אייבורי לא מדאיגים אותי, זה מחשב זול ואני לא מצפה מהם לכלום - אני מודע לזה שהם בתחתית שרשרת המזון.

לגבי זמן הקנייה, זה מתנה לילדים לפסח וזה לא יחכה יותר משבוע, אני גם צריך להספיק לפרמט ולהתקין פיכסה (אופס התכוונתי ויסטה).

3) בכל מקרה, הוא החליט בהמלצתי כן לשדרג ב75 ש"ח את המעבד לE4500 אבל על כרטיס מסך הוא כרגע מוותר...

אני חושב שהוא יקנה כרטיס כשהם יתחילו לשחק טיפה משחקים דורשי גרפיקה ותלת-מימד, אין דאגה הם לא ישחקו Crysis בשנים הקרובות :)

4) לגבי זכרון, חשבתי לשדרג ל-2 ג'יגה אבל אני חושב שגם 1 יספיק בינתיים. תמיד אפשר להוסיף.

אז ההודעה אולי כבר לא רלוונטית לפורום כ. מסך אבל שוב תודה לכולכם.

פורסם

2) אייבורי לא מדאיגים אותי, זה מחשב זול ואני לא מצפה מהם לכלום - אני מודע לזה שהם בתחתית שרשרת המזון.

לגבי זמן הקנייה, זה מתנה לילדים לפסח וזה לא יחכה יותר משבוע, אני גם צריך להספיק לפרמט ולהתקין פיכסה (אופס התכוונתי ויסטה).

אני לא הייתי ממליץ להתקין ויסטה, במיוחד לא על המחשב הנ"ל.

אפילו עדיף שלא, מכיוון שרוב המשחקים שהם ישחקו אינם משחקים חדישים וחבל שיהיו בעיות תאימות עם המערכת.

בנוסף, זאת מערכת חדשה שתגרור אין סוף שאלות שקרובי המשפחה ישאלו אותך, עקב כך שההבנה שלהם במחשבים לא מדהימה.

פורסם
  • מחבר

לא קונה את היללות על ויסטה, אתה לא עובד עם ויסטה בכלל. כשתעבוד עם ויסטה קצת נדבר שוב.

ואתה יודע שאני לא מיקרוסופט פאן או משהו - אני עובד עם ויסטה כבר יותר משנה ואני בינתיים מרוצה, בדיוק מתקין להנאתי את הSP1.

חוץ מזה שניסיתי את ויסטה על עשרות מפרטי מחשב כולל המפרט הזה שהוא קונה עם 1GB והיא עובדת בסדר גמור.

פורסם

בקשר לE2200- זה מעבד בדיוק כמו הE8400, חוץ ממהירות וקאש כמובן. השם פנטיום בא רק כדי להחחיות את המותג של הפנטיום, אני לא מומחה חומרה ואני לא יכול להעיד על ההבדלים בין ה8400 ל2200 (אם היה מעבד 8800 אז הייתי יכול להגיד שהמספר שלו הוא פי 4 מה2200 ;) ) אבל אני יודע שעם OC, אפילו 2140 מסוגל להתחרות עם 8400.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים