עבור לתוכן

מה ההבדל בין SB live 5.1 ל- Audigy live 5.1

Featured Replies

פורסם

מה ההבדל בין SB live 5.1 ל- Audigy live 5.1 (חוץ מהמחיר).

ובכלל הייתם ממליצים על creative?

עוד משהו אם היה לכם 800 ש"ח להשקיע ב- SOUND איזה כרטיס + רמקולים הייתם לוקחים?

פורסם

מה ההבדל בין SB live 5.1 ל- Audigy live 5.1 (חוץ מהמחיר).

ובכלל הייתם ממליצים על creative?

עוד משהו אם היה לכם 800 ש"ח להשקיע ב- SOUND איזה כרטיס + רמקולים הייתם לוקחים?

Audigy זה כרטיס חדש יותר מקריאטיב, עם הרבה שיפורים ותמיכה בתקנים חדשים, ויש Creative Live וCreative Audigy.

וכן, אני הייתי ממליץ על קריאטיב, אני לא יודע על אנשים אחרים פה. בכלל, אני מציע לאנשים להפנות את השאלה למשהו בסגנון: אני רוצה לשמוע דעות מאנשים פה... כי מדובר פה בפורום שמורכב מהרבה אינדיבידואלים שלכל אחד דעות ונטיות משלו, ולכן לא כל אנשים הפורום מסוגלים להמליץ על דבר אחד ביחד.

פורסם

לא ממליץ על קריאייטיב. הדרייברים שלהם זאת בושה למי שמבין במחשבים, נדפקתי לא מעט מהעובדה שהיה לי את השילוב חלונות אקס פי+לייב 5.1. עברתי לכרטיס הדולבי דיגיטל של TERRATEC והוא לא יזוז מהמחשב שלי עוד הרבה זמן. פשוט תענוג לאוזנים.

פורסם
  • מחבר

עברתי לכרטיס הדולבי דיגיטל של TERRATEC והוא לא יזוז מהמחשב שלי עוד הרבה זמן. פשוט תענוג לאוזנים.

איזה דגם יש לך?

פורסם

לא ממליץ על קריאייטיב. הדרייברים שלהם זאת בושה למי שמבין במחשבים, נדפקתי לא מעט מהעובדה שהיה לי את השילוב חלונות אקס פי+לייב 5.1. עברתי לכרטיס הדולבי דיגיטל של TERRATEC והוא לא יזוז מהמחשב שלי עוד הרבה זמן. פשוט תענוג לאוזנים.

נראה אותך מדבר בעוד שנה- שנה וחצי כשהחברה הזאתי תתחסל ומיקרוסופט יוציאו מערכת הפעלה,ולכרטיס יהיו בעיות תאימות.

אני אציג את זה בצורה פשוטה: לפני שלוש שנים(או שנתיים וחצי, לא זוכר, אני מדבר על 98) התלבטתי בין SB Live לAureal Vortex 2, בסוף החלטתי ללכת על האחרון עקב הרבה סיבות ואפשריות לתמיכה עתידית(A3D 2.0, יכולות 6.1 וכו' וכו') והכרטיס עלה לי מחיר קרוב מאוד לזה של קריאטיב. אבל מה? החברה התחסלה ודרייברים לא רואים יותר ממנה(למרות שהדרייברים שלה היו מעולים) וגם בעיות תאימות יש מכאן ועד טוקיו עם לוחות מסויימים(שאני שמעתי, אני בעצמי לא ניתקלתי), ועכשיו אני צריך להחליף אותו, ואני לא חושב שזה דבר שמשהו שהיה קונה SB LIVE לפני כמה שנים היה צריך לעשות היום.

פורסם

נראה אותך מדבר בעוד שנה- שנה וחצי כשהחברה הזאתי תתחסל ומיקרוסופט יוציאו מערכת הפעלה,ולכרטיס יהיו בעיות תאימות.

אני אציג את זה בצורה פשוטה: לפני שלוש שנים(או שנתיים וחצי, לא זוכר, אני מדבר על 98) התלבטתי בין SB Live לAureal Vortex 2, בסוף החלטתי ללכת על האחרון עקב הרבה סיבות ואפשריות לתמיכה עתידית(A3D 2.0, יכולות 6.1 וכו' וכו') והכרטיס עלה לי מחיר קרוב מאוד לזה של קריאטיב. אבל מה? החברה התחסלה ודרייברים לא רואים יותר ממנה(למרות שהדרייברים שלה היו מעולים) וגם בעיות תאימות יש מכאן ועד טוקיו עם לוחות מסויימים(שאני שמעתי, אני בעצמי לא ניתקלתי), ועכשיו אני צריך להחליף אותו, ואני לא חושב שזה דבר שמשהו שהיה קונה SB LIVE לפני כמה שנים היה צריך לעשות היום.

ומאיפה בדיוק אתה מביא את התחזית הפסימית הזו ? יש לך מידע פנימי שהגיע אליך באופן בלעדי וסודי ממחזיקי המניות ב-TERRATEC על כך שהם הולכים להתחסל בקרוב? ומי אמר שהירידה בביקוש למחשבים בכל העולם לא תחסל את קריאייטיב ? או את C-MEDIA שמייצרת צ'יפים לאודיו ?

או את NVIDIA ?

ואפילו את ATI ?

עוד פיגוע ענק מהסוג שאוסאמה יודע להכין, יכול לשנות חזק את כל מה שאנחנו מכירים היום כולל המחשבים אז בעצם, הכל אפשרי.

כרגע, נכון לשלושה-ארבעה החודשים האחרונים, הכרטיס של טרהטק עושה עבודה מצוינת ואפילו כבר יצא עידכון אחד של הדרייברים ל-XP אחרי הגירסה הראשונה שלהם (שגם היא, בניגוד לזבל של קריאייטיב, עובדת מצוין גם בהשמעה וגם בהקלטה).

עריכה : מה שכתבת נכון לעוד המון סוגי חומרה, כל פעם שיוצאת מערכת הפעלה חדשה אתה רואה עוד סורקים, מדפסות, מודמים , כרטיסי מסך וכו' שמפנים את מקומם למזבלה העירונית כי הם לא נתמכים יותר. ככה זה בעולם המחשבים וציוד ישן פשוט מפנה את מקומו לחדש אחרת היצרנים מזמן יסגרו ת'באסטה.

כבר יש תוכניות רציניות להחליף את ה-PCI ןגם את ה-AGP אז בעצם כל הכרטיסים יהיו ערימה של זבל בעוד נניח שנתיים-שלוש ואז תצא שוב מערכת הפעלה חדשה של מיקרוסופט וחוזר חלילה.

יש לי את ה-SIXPACK 5.1

ועכשיו הם מוציאים דגם מתקדם יותר שהוא כמו סידרת הפלטיניום של קריאייטיב עבור מי שחייב עוד כניסות ויציאות (דיגיטליות בעיקר).

פורסם

אם אתה רוצה קריאטיב אז קנה כרטיס sb live 5.1 או את אותו דגם ב audigo שניראה לי שהוא קצת יותר יקר

ורמקולים אתה לא יכול לקנות מהרמה הגובה ממש תלוי איזה את רוצה 4.1\5.1\2.1

אם אתה רוצה 2.1 אתה יכול להשיג בקצת יותר מ 800 ש"ח את ה sb live 5.1 +atp3

פורסם

אם כבר משקיעים מעל 1000ש"ח בכרטיס קול אז כבר קונים משהו מליגת המקצוענים.

יש את ה-DARLA (אני לא בטוח שכותבים את זה ככה) וזה כבר כרטיס שאפשר לעשות איתו מוזיקה בצורה רצינית.

פורסם

בגדול ל AUDIGY יש מעבד יותר חזק ופנל עם תוספת של יציאות אופטיות וכניסה FIREWIRE מה שמקפיץ לא רק את הכרטיס מדרגה

אלה את כל המחשב

פורסם

1 הרקולס עדיף על האודיגי לפי דעתי.

2 א כל אחד צריך כל כך הרבה כניסות ויציאות, ואת רוב הכניסות והיציאות יש בSB 5.1

רק בצורה "פשוטה" יותר.

פורסם

בגדול ל AUDIGY יש מעבד יותר חזק ופנל עם תוספת של יציאות אופטיות וכניסה FIREWIRE מה שמקפיץ לא רק את הכרטיס מדרגה

אלה את כל המחשב

יסלחו לי המומחים ,אבל FIREWIRE זה ממש לא שיקול אם לקנות או לא לקנות כרטיס קול מסוים כי כרטיס FIREWIRE ייעודי הוא ממש זול יחסית לכמה שעולה הכרטיס קול הזה. !

פורסם
  • מחבר

אתה אומר שהתנסת עם שני כרטיסי הקול (creative live 5.1 ו- terratec) ולדעתך ה-terratec יותר איכותי מבחינת ה- sound או שאתה מתכוון לבעיות תאימות של ה-CREATIVE עם ה- XP?

האמת היא שקשה לי להבין למה כרטיסים של CREATIVE (שנחשבים איכותיים) לא יסתדרו עם חלונות XP.

פורסם

אתה אומר שהתנסת עם שני כרטיסי הקול (creative live 5.1 ו- terratec) ולדעתך ה-terratec יותר איכותי מבחינת ה- sound או שאתה מתכוון לבעיות תאימות של ה-CREATIVE עם ה- XP?

האמת היא שקשה לי להבין למה כרטיסים של CREATIVE (שנחשבים איכותיים) לא יסתדרו עם חלונות XP.

מה שגרם לי לנסות את ה-TERRATEC היו הבעיות הנוראיות עם הדרייברים גם בחלונות 2000 וגם (ובעיקר) בחלונות אקס פי. אצלי בכל אופן מתקבל סאונד יותר מרשים ונעים לאוזניים מה-TERRATEC עם הרמקולים הממוצעים שיש לי (DTT2200 של קריאייטיב, כן כן.. כל אחד עושה טעויות בחיים ).

לי גם מאד חשובה איכות ההקלטה וגם בזה ה-TERRATEC לא מזייף. הוא מקליט מצוין.

פורסם
  • מחבר

בקשר לרמקולים..

מישהו דווקא המליץ לי על CREATIVE PCWORKS 2.1

פורסם

בקשר לרמקולים..

מישהו דווקא המליץ לי על CREATIVE PCWORKS 2.1

HUH ? מה הקשר ?

אלה רמקולים פשוטים לסטריאו. אני מדבר על מערכות שמשמיעות צליל היקפי מ-5.1 ערוצים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים