עבור לתוכן

פרויקט: צלף בארט, עדכון 18/6/2008, עמוד 6

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

ל JonyPony ו mazafaka: תודה, ובהצלחה!

ל Alexander Turovsky: תודה, אני אבדוק את החנות. אם כבר סיכות בארט, אני בכלל מהתקופה שעוד לא היו כאלה, אפילו לא מחתריות. במחשבה שניה אני עוד מהתקופה שלבארט עוד לא היה אמצעי ראיית לילה... (ולא צריך לדאוג לבטחון שדה, זה כבר נושא ידוע). בחזרה לנושא הסיכה, זה יכול להיות קישוט מעניין בהמשך הפרויקט למשהו שעוד לא התחלתי עבודה עליו, עדכון בהמשך.

ל arkadur: תודה, ולא ידעתי שצורת העבודה שלי כל כך ייחודית. למען האמת (והבזיון), אין לי בכלל מתקן "יד שלישית", לכן הליפוף קודם להלחמה. הערה קטנה, אני לא שם את שני החוטים אחד ליד השני, מלפף, ואז מלחים. אני מכניס את שני קצוות החוטים אחד לתוך השני ואז מלחים. אני חושב שהחיבור הזה יותר חזק מהחיבור שאתה תיארת.

מצטער על חוסר העדכון בסופ"ש האחרון, הייתי עסוק ולא היה לי זמן לעדכן אם כי כן הספקתי קצת עבודה על הפרויקט.

המצב הנוכחי של המקלדת:

img2439si2.jpg

עדיין לא קניתי צבע הסוואה אז אין שום התקדמות עם העכבר או מפצל ה USB. חילצתי את המקשים מהמקלדת כהכנה לצביעה. מסתבר שזה תהליך קל למדי שהצריך רק מלקחיים מפלסטיק כדי ללחוץ על שני הצדדים של מקש ואז הוא פשוט קופץ החוצה. נ.ב. צריך להשיג בונדו.

מחזיק(י) לוח אם:

img2447qn9.jpg

חשבתי על האפשרות להזיז את לוח האם בכמה ס"מ כדי לפנות מקום ל PSU, אבל אין שום דרך קלה לבצע את זה. יש חור גדול בלוח הבסיס בדיוק איפה שמחזיק הלוח אמור להיות אם הלוח יזוז, כפי שרואים בתמונה. אני יכול לכסות את זה עם חתיכת מתכת אבל ממש לא בא לי לעבוד על זה ויקח זמן (שלא בא לי לבזבז) עד שזה יהיה מוכן. הבעיה קיימת בצורה דומה גם עם המחזיקים העליונים של לוח האם.

PSU וצלעות קירור CPU:

img2443qb8.jpg

כיוון שלא ניתן להזיז את לוח האם, צריך להוריד חתיכה מצלעות הקירור של ה PSU. אני מקווה שהמאוורר האחורי שישב קרוב לצלעות הקירור יפצה על החוסר. החלק שמסומן ב X צריך לרדת כדי שה PSU יישב בצורה טובה ליד ה CPU.

והחדשות הרעות...

img2448qd5.jpg

התחלתי לעבוד על החיתוך עם הדרמל ושכחתי שיש רכיבים אלקטרוניים מחוברים לצלעות הקירור... אחרי כמה זמן של עבודה התחלתי להריח ריח מוכר לצערי, כמו של מכשיר אלקטרוני שרוף. מסתבר שאלו היו מייצבי המתח (או מה שזה לא יהיה) של ה PSU שהתחממו יותר מדי. אני עדיין לא יודע אם הם באמת נשרפו, ואני צריך להרכיב מחדש את הספק כדי לבדוק את זה.

צילום מזווית שונה של החיתוך:

img2451uw7.jpg

הצפי לסופ"ש הקרוב - יום העצמאות בפתח ויהיה לי זמן לעבוד על הפרויקט ביום חמישי, התכנון כרגע הוא:

1. ניקוי הספק מאבק מתכת

2. הרכבה מחדש - תצריך גם קצת הלחמה כדי שהספק יחזור למצב עבודה רגיל פחות או יותר

3. לחבר לחשמל ולקוות שזה לא יפיל לי את החשמל בבית...

4. להדליק את הספק (קיצור חוטים ירוק/שחור) - אותה בעיה כמו מספר 3

5. לנסות להפעיל את האת'לון הישן שיש לי בבית (עם ספק אחר) ולראות אם הוא עדיין חי

6. לבדוק את הספק שלי על האת'לון

7. אם הרכיבים נשרפו, לנסות להחליף אותם ברכיבים תקינים מספקים אחרים שיש לי

8. לבדוק בשנית אם האת'לון עובד עם זה

נ.ב.

לא יזיק לי איזה בודק PSU כרגע, אבל אני לא מתכנן לקנות אחד. ועוד בזיון זה שעדיין אין לי רב מודד.

• תגובות 74
  • צפיות 18.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

היכן אתה גר, אתה מוזמן לקפוץ אליי לקבל אחד כזה.

פורסם
  • מחבר

ל Alexander Turovsky: תודה, הספק עדיין עובד.

אתה לא חייב לחתוך חתיכה כל כך גדולה.. תחליף את המאוורר של המעבד למאוורר דק..

http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=2889

למי שמחפש לוח אם קטן:

http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=PC2000E-PLUS&cart=12101810944982312〈=heb

אני לא יכול להחליף את המאוורר כי זה לא ייתן לי זרימת אוויר מספיקה כדי לקרר את המעבד. ולוח האם שציינת אפילו לא מדגדג את הלוח שלי מבחינת היכולת שלו. אני צריך לוח (ומעבד) חזק יותר מסתם לוח של VIA.

החדשות הרעות הן שהאת'לון הישן שלי כנראה מת. החדשות הטובות הן שהספק עדיין עובד אז המשכתי עבודה עליו.

סיימתי את החיתוך:

img2469jx9.jpg

אחרי כמה שעות עבודה ארוכות סיימתי את החיתוך של צלעות הקירור. אלומיניום 5 מ"מ, איזה כיף... :kopfpatsch: ולצלעות היו כמובן גם סנפירים מסביב שהקשו על החיתוך. הצלחתי לפגוע בשנאי ובקבל ליד הצלעות עם הדרמל במהלך החיתוך אבל אלה רק שריטות חיצוניות. החתך עצמו עדיין גס וצריך לשייף אותו. גם לא יזיק איזה ניקוי אבק רציני לספק...

בתוך השלדה:

img2458le2.jpg

צילום בזווית יותר טובה:

img2464jz9.jpg

תמונה מקרוב:

img2465ot5.jpg

זה מה שנקרא "קרוב"... המסגרת של מאוורר המעבד נשענת על השנאי הצהוב שרואים בתמונה הראשונה. אני לא מודאג כיוון שהמסגרת עשויה פלסטיק והשנאי עצמו לא יכול להתחמם מספיק כדי להמיס את המסגרת. המאוורר עצמו מסתובב בחופשיות ללא הפרעה אז אין צורך להזיז את ה PSU או את השנאי. החוט שבולט באמצע התמונה הוא בידוד מתכווץ על חוט שחתכתי ולא מפריע למשהו.

תמונה מהצד השני:

img2467bb4.jpg

הספק יושב נמוך מאוד ובעצם ייגע בתחתית המארז. זה עלול ליצור בעיה קטנה בעתיד הקרוב אבל ניתנת לפתרון בקלות.

תמונה מעוד זווית:

img2468ef4.jpg

המרווח רק 1-2 מ"מ אבל הוא מספיק.

מה זה עושה פה?

img2455on9.jpg

תמונת טיזר קטנה להמשך... מי יכול לזהות את החלק הנ"ל?

אני אמשיך עבודה על הפרויקט רק בסוף השבוע הבא, אז לא יהיה עדכון בקרוב.

פורסם

בקר SATA

כנראה של לפטופ

פורסם

קודם כל .. פרויקט קטלני ;)

דבר שני זהו מתאם מIDE SLIM ל SATA ... כלומר לחבר סידירום סלים של לפטופ SATA

פורסם
  • מחבר

בקר SATA

כנראה של לפטופ

קודם כל .. פרויקט קטלני ;)

דבר שני זהו מתאם מIDE SLIM ל SATA ... כלומר לחבר סידירום סלים של לפטופ SATA

תודה µGrip, אתה ו Holy צודקים, זה מתאם לכונן של לפטופ. יש לי כונן ממחשב נייד שמת וכשאתחיל עבודה עליו תראו כמה דברים מעניינים.

פורסם

תודה µGrip, אתה ו Holy צודקים, זה מתאם לכונן של לפטופ. יש לי כונן ממחשב נייד שמת וכשאתחיל עבודה עליו תראו כמה דברים מעניינים.

מאיפה הבקר ??....

ולפעם הבאה קח מלחם ופרק תהטסניק מהספק ...

לא בעיה מסובכת ...

קצת עבודה ולא יהיה נזק וגם לא יהיה צריך לנקות תספק מנסורת .. ;D

פורסם
  • מחבר

מאיפה הבקר ??....

ולפעם הבאה קח מלחם ופרק תהטסניק מהספק ...

לא בעיה מסובכת ...

קצת עבודה ולא יהיה נזק וגם לא יהיה צריך לנקות תספק מנסורת .. ;D

הבקר מפלונטר. לפרק את צלעות הקירור זה כאב ראש לא קטן, מחוברים אליהן לפחות 4 רכיבים אלקטרוניים עם ברגים שאין לי גישה אליהם והצלעות עצמן גם מולחמות ללוח ה PCB של הספק.

פורסם

הבקר מפלונטר. לפרק את צלעות הקירור זה כאב ראש לא קטן, מחוברים אליהן לפחות 4 רכיבים אלקטרוניים עם ברגים שאין לי גישה אליהם והצלעות עצמן גם מולחמות ללוח ה PCB של הספק.

יש להם גם לIDE?

כמה עלה ?

דבר מעניין הבקר הזה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

יש להם גם לIDE?

כמה עלה ?

דבר מעניין הבקר הזה :xyxthumbs:

תודה ושלחתי לך הודעה.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הייתי עסוק ולא שמתי לב איך עבר לו יותר מחודש ללא עדכון... הגיע הזמן לעדכון ותמונות.

סידור רכיבים חופשי בשלדה אחרי חיתוך צלעות הקירור של הספק:

img2458le2.jpg

זווית אחרת:

img2464jz9.jpg

הרבה מקום אין שם...

ממש מעט מקום, 3 התמונות הבאות:

img2465ot5.jpg

img2467bb4.jpg

img2468ef4.jpg

צלעות הקירור אחרי החיתוך (צמצום), לפני ניקוי החתך:

img2469jx9.jpg

לוח בסיס לספק הכוח:

img2473cn1.jpg

חתכתי מקופסת הספק לוח מתכת שהחזיק את ה PCB של הספק בצורה נוחה, ע"מ לחבר אותו לשלדה.

מיקום על השלדה:

img2474ln6.jpg

חיבור עם ברגים:

img2493ef7.jpg

הספק מחובר בברגים אם אני אי פעם אצטרך להחליף אותו. כמו כן בשלב זה כבר התחלתי לצמצמם את אורך הברגים עם הדרמל כדי שלא יפריעו לגוף המארז.

תוצאה סופית:

img2494ja3.jpg

כלוב הארדיסקים לפני התעללות :)

img2495xi4.jpg

אחרי חיתוך, לפני חיבור לשלדה עם ניטים:

img2536bs4.jpg

את כלוב ההארדיסקים אפשר לחבר עם ניטים כיוון שזאת התקנה די קבועה, מקסימום אם אצטרך לשנות את המיקום שלו, פשוט אקדח את הניטים.

מחזיק הארדיסק מחובר לשלדה:

img2537fs0.jpg

בשלב הזה לקרוא למתקן "כלוב" יהיה הגזמה... במיוחד כשהוא נועד להחזיק רק הארדיסק אחד.

חצי שלדה, הארדיסק וספק מותקנים:

img2540eo7.jpg

נ.ב. הספק מותקן קבוע אבל למקרה הצורך ההארדיסק ניתן לשליפה די בקלות ללא צורך בפירוק ברגים כלשהם. זאת 'בערך' הגרסה שלי למארז בלי ברגים :)

בעצם, ההארדיסק ישב הפוך מכפי שהוא נראה פה, הסבר בעדכון הבא.

בעיה קטנה:

img2542al5.jpg

צלעות הקירור של הספק מפריעות לכבל ה ATX להתחבר ללוח בצורה נוחה. it's dremel time...

צלעות קירור (עוד קצת) חתוכות:

img2545rz2.jpg

אחרי כמה דקות עבודה עם הדרמל הכבל מחובר ללא הפרעה.

אני מצפה לשני משלוחים עם ציוד מעניין השבוע או שבוע הבא להמשך עבודה.

פורסם

קורם עור וגידים.

יפה !

פורסם

CodeMonkey

אין חשש שהכבלים שיושבים על צלעות הקירור ימסו אם יהיה עודף חום?

אולי כדאי לעטוף אותם בHEATSHRINK? :s05:

פורסם

ממש יפה אבל זה לא יהיה חם ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים