עבור לתוכן

מחשב מק + Win לגרפיקה בסביבות 5000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אחי הקטן התחיל ללמוד גרפיקה וברצוני לצ'פר אותו במחשב נייד. לפי מה שהבנתי מחשבי מק הם הפיתרון הכי טוב לנושא זה.

התקציב שלי הוא בסביבות 5000 ש"ח עם אפשרות למתוח קצת אם ישנה תועלת ממשית בכך.

מטרת המחשב הוא לעבודה גרפית עם תוכנות כגון: פוטושופ, freehand, dream weaver, flash

בגלל שזה מק אין לי כל כך אפשרות של בחירת חברה אבל רצוי שהוא יהיה קומפקטי וקליל, אך עדיין נוח לעבודה מסוג זה ועם זמן סוללה סביר. דיסק לא חייב להיות גדול אם יש צורב והיה נחמד אם יהיו את כל יציאות התקשורת המתאימות (אלחוטית, בלוטות', פיירוויר) ויציאת DVI/VGA למסך נייח.

בגלל שלי או לאחי אין ניסיון עם מחשבי מק וסביבתם אני קצת חושש מכך אך הבנתי שישנה אפשרות להתקין עליו WINDOWS, אולי לא בשביל העבודה הגרפית אבל בשביל כל השאר, האם יש למישהו ניסיון עם זה?

בנוסף יש לי גם אפשרות לקנות את המחשב בחו"ל (ארה"ב), האם זה משתלם יותר מאשר לקנות בארץ (במקים)? נאמר לי שיש אחריות גם בארץ במקרה כזה?

תודה מראש.

עריכה: אני לא רוצה סתם לכתוב אותה שאלה בשתי פורומים שונים (לא יודע אם זה מותר), איך אני יכול להעביר את השאלה לפורום של מק ?

פורסם

דבר ראשון הייתי ממליץ לך להכנס לפורום של מקינטוש שם תוכל לקבל עזרה נוספת וטובה לא פחות.

לשאלתך האם ניתן להתקין WINDOWS על MAC אז כן.. יש אפשרות... אם אני לא טועה אתה צריך שהמערכת הפעלה

בMAC תיהיה LEOPARD או אחרת עם אופציה של BOOT CAMP...

אני רק יכול להגיד לך שגם לי יש מחשב נייד של מק ( IBOOK G4 ) ואני גם מנסה לעשות מה שאתה רוצה.

יכול להיות שאקנה או "אשיג" מערכת הפעלה שתומכת ב BOOT CAMP .

פורסם

חסר שם , גם אם "תשיג" או תקנה מערכת של לאופרד - על G4 אתה לא יכול להריץ WINDOWS , טכנית - פשט בלתי אפשרי , הארכיטקטורה של המעבד היא לא X86 שעליה רץ WINDOWS.

בקשר לג'ורג' - אין שום דבר שאתה לא יכול להריץ על PC מקביל.

אבל לבקשתך - מקבוק - הדגם הבינוני - עולה 1200 דולר כמדומני בחול (בדיוק נופל לך בתקציב) , בארץ - לא יכנס לך בכלל בתקציב

הוא קל יחסית (קצת מעל 2 קילו , מסך 13") , זמן סוללה מצוין (3.5 שעות בקלות בעבודה מעורבת) , דיסק קשיח 160 גיגה , 2 גיגה זיכרון , צורב DVD שכבה כפולה , כל היצאות לתקשורת שציינת ועם מתאם - יציאת VGA/DVI.

אין שום בעיה להתקין עליו WINDOWS (הליך של 2 דקות קינפוג ומשם התקנת WINDOWS רגילה לגמרי.

משתלם מאוד להביא מחול , שנה ראשונה אחריות בינלאומית.

כל זה נכתב מניסיון (בעלים של מקבוק)

ליביו

פורסם

Liviur - איזה פרטים של ה-IBOOK שלי אתה צריך כדי להגיד לי אם אוכל לעשות שידרוג במחשב.

אני מבחינתי לפרמט אותו ולהתקין עליו מערכת הפעלה תומכת BOOT CAMP ואם צריך אשדרג חלקים במחשב עצמו .

לא בכל מחיר כמובן ;D

פורסם

NONAME - על שום לפטופ / מחשב שולחני של אפל בארכיטקטורת POWER PC (כלומר G4 / G5 וכו...) אי אפשר להתקין WINDOWS לא משנה מה תעשה ואיזה גירסא תתקין.

החומרה פשוט לא מתאימה.

ליביו

פורסם

Liviur - איזה פרטים של ה-IBOOK שלי אתה צריך כדי להגיד לי אם אוכל לעשות שידרוג במחשב.

אני מבחינתי לפרמט אותו ולהתקין עליו מערכת הפעלה תומכת BOOT CAMP ואם צריך אשדרג חלקים במחשב עצמו .

לא בכל מחיר כמובן ;D

אתה ממש לא מבין אא

תגיד לי אם אם אפשר להתקין crysis על פלאפון דור שלישי של Nokia ??

אם לא זו בדיוק הסיבה שאי אפשר להתקין win על G4

פורסם

teddy85 - אם הייתי מבין בזה לא הייתי שואל ..

בכל אופן, אז על איזה מוצר של מקינטוש אני כן יכול להתקין WINDOWS?

פורסם

multicore... אני לא מול המחשב הנייד שלי (IBOOK) אבל אם אני לא טועה יש לי מעבד שם אינטל.. !

פורסם

אין IBOOK לפי מיטב ידיעתי עם מעבד של אינטל.

G4 שציינת זה סוג מעבד PPC.

מוצרי מק שיתמכו בWINDOWS?

MACBOOK , MACBOOK PRO ,

MAC MINI - רק הדגמים עם מעבדי אינטל

IMAC - רק הדגמים עם מעבדי אינטל.

ליביו

פורסם

כל MAC חדש נימכר היום ניתן להתקין עליו WINDOWS.

לפותח הטארד, אם אתה קונה מחשב בבארץ, אתה לא יכול לקחת MAC בתקציב הזה, לא בארץ.

פורסם

לא אין לך כי סדרת G4 מבוססת על מעבדים של IBM בשם-PPC (פאור פיסי)

היום אפל משתמשת רק במעבדים של אינטל

פורסם
  • מחבר

לפי מה שכבר הצלחתי להבין על מקבוק ניתן להתקין Windows ולכן אני הולך על זה.

באפריל יגיע קרוב משפחה מארה"ב עם המחשב ואני רק צריך להגיד לו את הדגם שאני רוצה.

כנראה שאני אלך על המפרט ב 1300$ (לפי האתר של אפל) - 2.4GHz 2GB mem 160GB HD

לפי מה שראיתי צריך להוסיף 19$ על יציאת DVI/VGA

למישהו יש מושג אם צריך מקלדת ועכבר חיצוניים מיוחדים למחשב כזה (עם מחברים שונים מ PS2 או USB)?

לגבי מתח, כל מתאם מארה"ב לארץ יאפשר חיבור לחשמל או צריך משהו מיוחד (לאלה שיש להם משהו דומה) ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים