עבור לתוכן

סרטי DIVX בטלויזיות HD READY ו FULL HD

Featured Replies

פורסם

כידוע, במסכי HD סרטים בעלי איכות גבוהה, כמו סרטי DVD, נראים טוב יותר מאשר בטלויזיה "רגילה", ואילו שידורי טלויזיה באיכות נמוכה (כמו שלמרבה הצער יש בארץ) נראים במסכים האלה אפילו פחות טוב מאשר בטלויזיה רגילה.

רציתי לשאול לגבי סרטי DIVX, האם לגבי מי שצופה בעיקר בסרטים באיכות כזאת עדיף גם כן טלויזית HD, או שבמקרה כזה הסרטים יראו אפילו פחות טוב (או באיכות שווה) לטלויזיות רגילות?

תודה

פורסם

סרטי DVD רגילים נראים כמו קסטת וידאו על מסך HD גדול. וסרטים ב-DIVX עוד יותר גרוע.

פורסם

ממש לא. DVD רואים מעולה וחלק בטלויזיה. בכל טלויזיה. ווידאו קלטות רואים המון הפרעות.

מאיפה בכלל אפשר להשיג סרטי HD? יש אפשרות להוריד אותם(בתשלום נניח) מהרשת? הרי צריך צורב מיוחד לא? צריך פורמט מסויים.... לא?

בכל מקרה, אם הקידוד בוצע באיכות גבוהה ל DIVX תראה ממש טוב. לא תבחין באיכות נמוכה ממסך LCD מחשב.

כמובן שעדיף רזולוציה גבוהה ככל האפשר. :xyxthumbs:

פורסם

אתה יכול להוריד טריילר מהאתר של אפל:

http://www.apple.com/trailers/

אתה יכול להוריד את אותו קטע ברזולוציות שונות ולראות את ההבדל בעצמך.

אני אנסה להסביר במילים פשוטות.

טלויזיות CRT רגילות מכילות מעט קוים, והעין שלך "משלימה" את הפרטים החסרים. סרט DVD רגיל מכיל בתמונה שלו את אותו מספר של קוים.

מסך FULL HD הוא בדרך כלל גדול יותר, ובעל מספר כפול (אם לא יותר) של קוים. מה שאומר שכל קו מופיע פעמיים. ואז התמונה נראית מעט מטושטשת. (כמו לעשות "זום" במחשב לתמונה קטנה ולא איכותית)

פורסם

את הסרטים ממרחק סביר אפשר לראות בכיף ללא שום בעייה, רק ממרחק קרוב אתה תרגיש שזה טיפה מטושטש.

לchen - בחו"ל (ואולי גם בארץ..) מוכרים סרטים בפורמט hddvd ובלוריי, קיימים נגנים מיוחדים שמפעילים אותם.

לחלופין מה שהרוב עושים זה פשוט לחבר את המחשב לטלוויזיה, כך שהמחשב משמש כנגן הסרטים.

פורסם
  • מחבר

טלויזיות CRT רגילות מכילות מעט קוים, והעין שלך "משלימה" את הפרטים החסרים. סרט DVD רגיל מכיל בתמונה שלו את אותו מספר של קוים.

מסך FULL HD הוא בדרך כלל גדול יותר, ובעל מספר כפול (אם לא יותר) של קוים. מה שאומר שכל קו מופיע פעמיים. ואז התמונה נראית מעט מטושטשת. (כמו לעשות "זום" במחשב לתמונה קטנה ולא איכותית)

תודה, אבל את המידע הטכני אני פחות או יותר מכיר. עניין אותי יותר לדעת מה ההתרשמות הסובייקטיבית שבאמת רואים סרטים בפורמט הזה בטלויזיות שלהם.

הרבה פעמים בתחום הוידיאו והאודיאו מה שבתיאוריה לא תמיד מתאים למה שקורה בפועל.

פורסם

את הסרטים ממרחק סביר אפשר לראות בכיף ללא שום בעייה, רק ממרחק קרוב אתה תרגיש שזה טיפה מטושטש.

לchen - בחו"ל (ואולי גם בארץ..) מוכרים סרטים בפורמט hddvd ובלוריי, קיימים נגנים מיוחדים שמפעילים אותם.

לחלופין מה שהרוב עושים זה פשוט לחבר את המחשב לטלוויזיה, כך שהמחשב משמש כנגן הסרטים.

אתה יכול להוריד טריילר מהאתר של אפל:

http://www.apple.com/trailers/

אתה יכול להוריד את אותו קטע ברזולוציות שונות ולראות את ההבדל בעצמך.

מצתער, לא ראיתי הבדל באיכות. כשאני מקטין את הHD לגודל של האיכויות האחרות לא רואים הבדל. אולי כשמגדילים את כולם למסך מלא שמים לב לאיכות ה HD.

בכל מקרה, זה גם לא HD. זה לא פורמט של HD. זה RIP מ HD אולי, אבל זה עדיין MOV או משהו כזה לא?

אם אני טועה, לתקן בבקשה. אני לא מתיימר לדעת בנושא.

אני פשוט חושב שכל פורמט של HD גם אלו שמורידים בהרשת, זה לא באמת HD. איזה קובץ זה HD?

במדיות של HD או BLUERAY יש פורמט מסויים. איזה קבצים אלו?

תודה.

אהה ועוד דבר, ניסיתם לראות HD בטלויזיה FULL HD וראיתם מטושטש? הפעלתם עם BLUERAY? אם לא, אז הטישטוש לא נובע מכך. הרי שלא שמתם מדיה HD ורציתם לראות בטלויזיה FULL HD...

:nixweiss:

פורסם

מצתער, לא ראיתי הבדל באיכות. כשאני מקטין את הHD לגודל של האיכויות האחרות לא רואים הבדל. אולי כשמגדילים את כולם למסך מלא שמים לב לאיכות ה HD.

בכל מקרה, זה גם לא HD. זה לא פורמט של HD. זה RIP מ HD אולי, אבל זה עדיין MOV או משהו כזה לא?

אם אני טועה, לתקן בבקשה. אני לא מתיימר לדעת בנושא.

אני פשוט חושב שכל פורמט של HD גם אלו שמורידים בהרשת, זה לא באמת HD. איזה קובץ זה HD?

במדיות של HD או BLUERAY יש פורמט מסויים. איזה קבצים אלו?

:nixweiss:

HD קשור רק לרזולוציה ולקצב הפריימים. לא משנה אם זה AVI, MOV, MKV, MPEG או כל דבר אחר.

עובדה שעד לאחרונה היו 2 פורמטים ל-HD: BLUERAY ו-HD DVD.

ברור שאתה מקטין סרט HD לגודל של סרט רגיל אז כמעט ואין הבדל :kopfpatsch:

כל הקטע ב-HD זה שרואים חד גם על מסכים גדולים.

אם כולם היו משתמשים בטלויזיות 14" ישנות אז לא היה צורך ברזולוציה גבוהה יותר מהרגיל.

ברגע שהתמונה מוגדלת למעל 40" (מספר שרירותי) פתאום שמים לב שסרט שנראה טוב בגודל 25" נראה מטושטש על טלויזיה גדולה. ויש צורך במשהו איכותי יותר.

פורסם
  • מחבר

אוקי, אז בתור סיכום לדיון, אפשר אם כן לומר שלמי שרואה בעיקר סרטי DIVX אז עדיף לא לקנות טלויזית LCD (אפילו רק HD READY), אלא מספיק טלויזיה "רגילה" באיכות טובה?

פורסם

אם אתה עומד לקנות טלויזיה אז כמובן שעדיף LCD על כל מה שלא יגיע.

אם כבר יש לך טלויזיה ואתה לא רואה, לפחות בינתיים, תכנים בהפרדה גבוהה אז לא אין לך סיבה ממשית לשדרג חוץ מכדי להשוויץ מול החברה.

פורסם

אוקי, אז בתור סיכום לדיון, אפשר אם כן לומר שלמי שרואה בעיקר סרטי DIVX אז עדיף לא לקנות טלויזית LCD (אפילו רק HD READY), אלא מספיק טלויזיה "רגילה" באיכות טובה?

עם המחירים של מסכי LCD 32", אין טעם לקנות טלויזיה רגילה בגודל דומה.

פורסם
  • מחבר
אם אתה עומד לקנות טלויזיה אז כמובן שעדיף LCD על כל מה שלא יגיע.

אז זהו שזה לא כזה פשוט. יש לי כרגע טלויזיה רגילה של 21, שהאמת רואים בה בסדר גמור מבחינת האיכות, רק הגודל (כלומר הקוטן) קצת מפריע לי.

העניין הוא שבפחות מאלפיים שקל ניתן לקנות כיום טלויזיה רגילה בגודל 29 אינץ, שזה בהחלט מכובד.

לעומת זאת, טלויזית LCD מחברה מוכרת עולה לפחות 4000 בשביל גודל של 32 אינץ (שזה עדיין פחות שטח מ29 רגילה), ודגמים איכותיים יותר עולים אפילו פי שניים.

אז השאלה אם באמת שווה להשקיע בזה. אם האיכות בסרטי DIVX או DVD לא תהיה עדיפה יותר מטלויזיה רגילה, ואולי אפילו פחות ממנה, נראה לי חבל להשקיע כ"כ הרבה כסף בשביל "רהיט" יקר.

פורסם

שטח של 32" הוא הרבה יותר גדול מ-21 CRT. במיוחד שצופים בתוכן בפורמט מסך רחב.

ובשידור מהמחשב רואים הרבה יותר טוב על מסך LCD.

פורסם

תודה על התשובות שלך.

בכל אופן, לא אמורים לראות טישטוש ב HD ... :s05:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים