עבור לתוכן

בעיה| צפצופים בהרצת משחק כבד .

Featured Replies

פורסם

היי. קניתי מחשב חדש, [את המפרט אתם יכולים לראות ב "המפרט שלי"] . אז הכל סבבה רק שאני מריץ משחק כבד כמו cRYSIS, או שאני שם developer 1 בCS 1.6 (1000 FPS) , אז יש רעש כזה כמו צפצוף מהמחשב.. רעש חזק שאפשר ממש לשמוע! כאילו המחשב מתאמץ יותר מידי אז הוא מתחיל לצפצף.. אבל זה לא אמור להיות ככה נכון? המחשב לא אמור פתאום בגלל משחק כבד להתחיל לעשות רעש חזק עם צפצופים.. אז מה הבעיה? ואם זה בעיה בחומרה אז זה הכרטיס מסך או המעבד או מה? זה חשוב כי יש אחריות והם אמרו לי להגיד להם מה לא בסדר ולשלוח להם את החלק בנפרד לבדיקה.. אז זה הכרטיס מסך או משהו אחר? אם זה הכרטיס אז אני אשלח להם אותו.. תודה!

עריכה:

עדכון:

כדי לבדוק שיניתי את מהירות המאוורר של הכרטיס מסך מ30 ל 100% , חיכיתי כמה דקות והטמפרטורות כמובן ירדו (38 מעלות במנוחה), ואז הרצתי את crysis ועדיין אותו הדבר. רעש של צפצוף מציק. כך שזה לא קשור לאוורור! יש כנראה בעיה או בכרטיס מסך או במעבד אך רציתי לשאול אתכם כדי להיות בטוח במה הבעיה כדי שאני לא ישלח להם משהו שאין איתו בעיה בכלל.. אז מה עושה את הרעש?

פורסם

רוב הפעמים צפצופים זה בעיית חום,תבדוק את החום של הכרטיס מסך ושל המעבד.

תן במנוחה ובמאמץ.

ותנסה לחפש בביוס איפה אתה יכול לשים\לשנות את הפונקציה שהמעבד עובד בX מעלות המחשב יכבה,אני שמתי על 60 ,תבדוק כמה נפוץ לשים עם המעבד שלך...(שלי זה E6550)

פורסם

בעזרת תוכנת EVEREST תבדוק את הטמפרטורה של המחשב שלך כשהו מתחיל לצפצף

פורסם
  • מחבר

בעזרת תוכנת EVEREST תבדוק את הטמפרטורה של המחשב שלך כשהו מתחיל לצפצף

זה לא כשהוא "מתחיל לצפצף" . כל הזמן ישר שאני מריץ משחק כבד אז הוא מצפצף.. ויש לי אחלה קירור. sonata 3 עם מאוורר 120mm וTT Big typhoon.. אין סיבה שהקירור הזה לא יספיק!

תראו, נגיד אני מפעיל את המשחק crysis, אז הוא עושה רעש ואז ישר שאני ממזער את המשחק על השנייה הרעש מפסיק. ושאני מחזיר לזה אז שוב יש רעש.

אבל בעיקרון הטמפ' של המעבד לא עוברת את ה50 מעלות במאמץ, ובמנוחה היא בין 39-44 תלוי בטמפ של החדר. כשקר אז הטמפ' במנוחה של המעבד היא 39-40.

הכרטיס מסך במנוחה לא עובר את ה50 מעלות. בדרך כלל זה על 44.5 מעלות כשקר בחדר. במאמץ הוא לא עובר את ה 70 מעלות, בדרך כלל הוא 67-68 מעלות במאמץ ..

ובמנוחה כשאני מפעיל את התוכנה Speed Fan, אז למטה בCore: רשום 52C ויש סמל של אש. טוב קיצר מה הבעיה? יש מצב שצריך לשנות את המטחים בביוס? ואם כן אז למה?? אבל לא נראה לי.. אז במה הבעיה? מה מוציא את הרעש ? הכרטיס מסך או המעבד? אני חייב לדעת בדיוק כדי לדעת מה לשלוח לבדיקה.

תודה רבה.

פורסם

יש לי את אותו כרטיס מסך,עם הקרור שבא עם הכרטיס.

תקנה קירור לכרטיס מסך טוב ותנסה להריץ.

פורסם
  • מחבר

יש לי את אותו כרטיס מסך,עם הקרור שבא עם הכרטיס.

תקנה קירור לכרטיס מסך טוב ותנסה להריץ.

למה אתה חושב שאני אקנה קירור רק בשביל "לבדוק" ? אני צריך לדעת בוודאות שזאת הבעיה ואז אקנה קירור אם צריך. אבל 100% זה לא קשור לקירור אז אני מבקש שאם אתם לא יודעים בוודאות מה הבעיה אל תגיבו סבבה?.. זה בטוח לא קשור לקירור כי גם במשחק הכי פשוט cs 1.6 אני שם 1000FPS והוא ישר מתחיל להרעיש. אז מי שיודע, איזה רכיב במחשב הוא זה שעושה את הרעש? הכרטיס מסך, המעבד, או בכלל משהו אחר? חייב תשובה דחוף.

תודה.

עריכה:

עדכון:

כדי לבדוק שיניתי את מהירות המאוורר של הכרטיס מסך מ30 ל 100% , חיכיתי כמה דקות והטמפרטורות כמובן ירדו (38 מעלות במנוחה), ואז הרצתי את crysis ועדיין אותו הדבר. רעש של צפצוף מציק. כך שזה לא קשור לאוורור! יש כנראה בעיה או בכרטיס מסך או במעבד אך רציתי לשאול אתכם כדי להיות בטוח במה הבעיה כדי שאני לא ישלח להם משהו שאין איתו בעיה בכלל.. אז מה עושה את הרעש?

פורסם

בד"כ הלוח עושה ציפצופים,לדעתי קח אותו לבדיקה במסגרת האחריות...

פורסם
  • מחבר

בד"כ הלוח עושה ציפצופים,לדעתי קח אותו לבדיקה במסגרת האחריות...

מה קשור הלוח בכלל??!! כנראה לא הבנת למה התכוונתי כשאמרתי צפצופים.. -_- ממש אבל ממש לא הצפצופים של הביוס! קיצר לא חשוב כבר שלחתי להם את הכרטיס מסך לבדיקה והם אמרו שאם הוא באמת עושה רעש הם ישלחו לי אחד חדש. תודה בכל מקרה!

פורסם

הדברים שעולים לי בראש שיכולים לעשות רעש הם

1) ביוס, אתה אומר שזה לא ציפצוף ביוס

2)חלקים נעים כגון מאוררים: יכול להיות שבמאמץ המאוררים פשוט מרעישים לך קצת.......

3) תופעה שאולי כדאי לקחת בחשבון ושאף אחד לא אמר אותה פה, הם רמקולים דפוקים, אצלי בבית יש רמקולים ממש דפוקים ואם אני, למשל, מקטין חלון של דפדפן נאי שומע מעין רעש מהרמקולים

תתפלאו אבל גם זה יש, זה מופיע לרוב ברמקולים ממש דפוקים ופשוטים

מקווה שאולי איכשהוא עזרתי

עריכה: יש גם לפעמים רעשים, מעין ציפצוף ארוך ומתמשך בהפעלת מכשירים חשמליים באשר הם, זה קורה, כמו למשל עם טלוויזיה וכאלה

פורסם

לכרטיסי 8800GT/S יש חיישן שמצפצף כאשר אין מספיק מתח לכרטיס!

לפי המפרט שלך הספק מגיע עם המארז, למרות שהספק של אנטק עדיין זאת לא סדרת ה-NEO החזקה שלהם.

תבדוק אם באמת הציפצוף מגיע מהכרטיס, ואם בכלל הוא מקבל את המתח הנדרש שהוא מינימום 26A על מסילת 12V הספק 400W אמיתי.

פורסם
  • מחבר

הדברים שעולים לי בראש שיכולים לעשות רעש הם

1) ביוס, אתה אומר שזה לא ציפצוף ביוס

2)חלקים נעים כגון מאוררים: יכול להיות שבמאמץ המאוררים פשוט מרעישים לך קצת.......

3) תופעה שאולי כדאי לקחת בחשבון ושאף אחד לא אמר אותה פה, הם רמקולים דפוקים, אצלי בבית יש רמקולים ממש דפוקים ואם אני, למשל, מקטין חלון של דפדפן נאי שומע מעין רעש מהרמקולים

תתפלאו אבל גם זה יש, זה מופיע לרוב ברמקולים ממש דפוקים ופשוטים

מקווה שאולי איכשהוא עזרתי

עריכה: יש גם לפעמים רעשים, מעין ציפצוף ארוך ומתמשך בהפעלת מכשירים חשמליים באשר הם, זה קורה, כמו למשל עם טלוויזיה וכאלה

זה ממש לא קשור למאווררים, הרעש בא מהריכיבים האלקטרוניים הפנימיים של הכרטיס, וכן, גם כשהרמקולים סגורים.....

לכרטיסי 8800GT/S יש חיישן שמצפצף כאשר אין מספיק מתח לכרטיס!

לפי המפרט שלך הספק מגיע עם המארז, למרות שהספק של אנטק עדיין זאת לא סדרת ה-NEO החזקה שלהם.

תבדוק אם באמת הציפצוף מגיע מהכרטיס, ואם בכלל הוא מקבל את המתח הנדרש שהוא מינימום 26A על מסילת 12V הספק 400W אמיתי.

כן לפי דעתי זה מגיע מהכרטיס, אבל אי אפשר להיות בטוח בזה כי כל הרכיבים קרובים אחד לשני כך שאין לי אפשרות לדעת בדיוק מהיכן בא הרעש, ואת המטח בביוס בחנות כיוונו לי אז באמת יש מצב שהוא לא מקבל מספיק חשמל אז אם אתה יכול תדריך אותי לאיזה מטחים לשנות בביוס ואני אשנה ואבדוק אם זה עדיין ככה.. כי הכרטיס היה בבדיקה בחנות והם בדקו איתו מאמץ גראפיקה והם אמרו שהוא בסדר גמור ולהם לא עושה רעשים. כך שזה באמת אולי כמו שאמרת שממש לא חשבתי על זה שהוא לא מקבל מספיק מטח או שזה בעיה במשהו אחר אני לא יודעע.. :x אז תסביר לי איך לשנות מטח ואם זה עדיין יהיה ככה אני כבר ישלח להם את כל המחשב.....

פורסם

תבצע כמה בדיקות לפי השאלות שלי:

א- האם שנית משהו בביוס בזמן האחרון, אוברקלוק למעבד, שינוי מתחים בביוס?

אם כן, אז תחזיר את הביוס להגדרות בררת מחדל.

ב- תבדוק אם מחובר לכרטיס כבל 6 פין ישירות לשקע בקצה של הכרטיס?

אם אין לך כבל כזה בספק, אז תצתרך לחבר שני כבלים מולקס מהספק למתאם שקבלת יחד עם הכרטיס.

ג- תבדוק אם הספק-כוח עומד בדרישות הכרטיס, בעזרת המדבקת נתונים על הספק. חשוב לדעת כמה אמפר יש תחת ה-12V

פורסם
  • מחבר

תבצע כמה בדיקות לפי השאלות שלי:

א- האם שנית משהו בביוס בזמן האחרון, אוברקלוק למעבד, שינוי מתחים בביוס?

אם כן, אז תחזיר את הביוס להגדרות בררת מחדל.

ב- תבדוק אם מחובר לכרטיס כבל 6 פין ישירות לשקע בקצה של הכרטיס?

אם אין לך כבל כזה בספק, אז תצתרך לחבר שני כבלים מולקס מהספק למתאם שקבלת יחד עם הכרטיס.

ג- תבדוק אם הספק-כוח עומד בדרישות הכרטיס, בעזרת המדבקת נתונים על הספק. חשוב לדעת כמה אמפר יש תחת ה-12V

א- לא נגעתי בשום דבר. ככה זה הגיע מהחנות והם כיוונו את כל ההגדרות וכן יש OC למעבד אבל הם עשו לי אותו..

ב- לא נגעתי בשום חיבור, ככה זה בא מהם. ויש כזה כבל כתום שמחובר לכרטיס מסך אבל אני לא רואה לאן הוא הולך מהצד השני ..

ג- אחי הספק כוח של sonata 3 חזק מספיק בשביל להחזיק כרטיס כזה..... אפילו יש אותו במפרטים מומלצים באתר אז הם לא סתם יגידו שאפשר לקנות מארז+ספק כזה אם הוא לא יחזיק את המערכת הזו .

אנחנו לא מתקדמים לשום מקום.. :S חבר'ה חייב דחוף תשובה אני כבר רוצה להפעיל את המחשב החדש ולשחק נורמאלי נמאס לי מהבעיות.. מחשב חדש למה צריך להיות על ההתחלה בעיה? :x

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים