עבור לתוכן

עזרה לפני הרחבת זכרון DDR400

Featured Replies

פורסם

שלום רב.

ברשותי מחשב בן 5 שנים,די מרוצה שהחזיק יפה עד עכשיו,מבחינת שימושי המחשב מדובר על שימושי מדיה,סרטים,טלויזיה,הורדות,וצריבות.לאחרונה המחשב כבר ממש "חנוק" וכל חלון שנפתח בנוסף די תוקע את המחשב.

אני מתכנן טיפול יסודי למחשב,וכרגע מבחינת התקציב מה שאפשרי זה קניית זכרון נוסף של 1GB.

מפרט המחשב כדלקמן:P4-HT-2.8GHZ

Intel Rock Lake D865

זכרון - 2X256 של יונדאי בדואל צ'אנל בתזמון של 3-3-3-8

ממה שראיתי על הלוח אם,ניתן להרחיב זכרון עד ל4GB ויש 4 תושבות שכרגע 2 מהם תפוסות ע"י זכרון קיים.

אני מעוניין להשאיר את הזוג של ה256 ולהוסיף כרגע עוד 1 ג'יגה זכרון,שבעתיד(ברגע שיהיה תקציב) יצטרף אליו עוד 1 ג'יגה.

השאלה שלי האם כדאי להוסיף את הקיט של OCZ GOLD,מבחינת ביצועים מדובר על תזמון נמוך במקצת,על צריכת מתח גבוהה יותר(יש לי ספק ג'נרי שהחזיק מצויין עד עכשיו).

http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=2685 - 2.9V

או לקחת את אחד מהסטיקים הנ"ל ובעתיד להוסיף עוד אחד אותו הדבר,לגבי הOCZ זה תזמון קצת שונה ממה שקיים אצלי,לגבי הסופרטלנט לא מפורסמים פרטים,האם זה שמדובר בסטיק בודד ולא בקיט אמור להשפיע בעתיד שאוסיף אותו אחד והם לא יעבדו בDUAL CHANEL?

http://www.skypc.co.il/pl_product~D32PB1GN~15~0.htm - 2.5V

http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=2682 - 2.6V

תודה לכל העוזרים.ואשמח לתשובה גם לגבי צריכת המתח של הזכרונות.

פורסם

קח את הכי זול שאתה מוצא ובתזמונים זהים, וקח 2 סטיקים של 1GB ואם המחשב לא משמש למשחקים.

אז תעיף את השניים הקימים.

פורסם

חפש טוב טוב , לא מציע להשקיע יותר מידי בסטיקים האלה .. הם יקרים פי 2 וחצי מסטיק מקביל של DDR2

תאנוס את עצמך עוד קצת ותחסוך למשהו חדש יותר ...

פורסם

שלום רב.

ברשותי מחשב בן 5 שנים,די מרוצה שהחזיק יפה עד עכשיו,מבחינת שימושי המחשב מדובר על שימושי מדיה,סרטים,טלויזיה,הורדות,וצריבות.לאחרונה המחשב כבר ממש "חנוק" וכל חלון שנפתח בנוסף די תוקע את המחשב.

אני מתכנן טיפול יסודי למחשב,וכרגע מבחינת התקציב מה שאפשרי זה קניית זכרון נוסף של 1GB.

טיפול יסודי? הייתי מציע שפשוט תתקין WINDOWS מחדש. סביר להניח שהמחשב פשוט חנוק מזבל שמצטבר במערכת ההפעלה. אחרת איך ייתכן ש-5 שנים הוא החזיק יפה ופתאום לא? הרי הורדות, סרטים וצריבות לא נהיו "כבדים" יותר.

אם בכל זאת תרצה לשדרג זיכרון, הייתי לוקח 2 סטיקים של זה:

http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=2682

זורק את ה-256MB הישנים ושם את ה-2GB ב-DUAL CHANNEL.

אם אתה לא רוצה להוציא סכום כזה, לך על ה-KIT של 2X512 של OCZ בנוסף למה שיש. 1.5-2GB זה ממילא המקסימום שמחשב כזה ינצל (במשימות שאתה מריץ עליו).

CL2 זה קצת בזבוז כי הזכרונות הנוכחיים גם ככה יאלצו את המערכת לעבוד ב-CL3. אבל זה עולה כמעט אותו דבר, אז לא כזה משנה.

פורסם

אם אתה יכול למצוא זיכרון משומש בכמה גרושים, זה יהיה הכי כדאי.

אם לא, תקנה איזה 2X512, הכי זול שתמצא עם אחריות טובה.

לא שווה לשים 2.5 ג'יגה במחשב כזה. זה לא יעזור לו כל כך....

כדאי לשקול להחליף ספק לפני שהוא ישרף. (ספק זה חלק שמתבלה. 5 שנים זה זמן ארוך לספק גנרי.)

ספק טוב יוכל לעבור למחשב הבא, אם תחליט בשנתיים הקרובות לקנות חדש.

פורסם
  • מחבר

תודה לכל העונים.

לאחר שקראתי הכל,מס' שאלות...

האם מתח של 2.9V של הזכרונות אמור להשפיע בצורה משמעותית על הספק לעומת זכרונות של 2.5-2.6?הOCZ גולד מגיעים ב2.9V לעומת האחרים של 2.5-2.6.

במידה שאני אקנה סטיק אחד של ג'יגה היום+2X256 שנמצאים כרגע ועובדים בDC = אחד וחצי ג'יגה ואז בעתיד אקנה עוד סטיק(לא יודע אם הוא זהה כי הוא לא נמכר בקיט אלא כבודד) ואז אזרוק את ה2X256 ואז יהיה סה"כ 2 ג'יגה זה אמור להיות בסדר?

האם תהיה בעיה להפעיל 3 סטיקים על לוח האם הזה?או 4?קראתי כמה מקרים של אנשים שהשתמשו יותר מ2 תושבות והייתה להם בעייה לנצל את כל הסטיקים.

חוץ מזה,האם אמורה להיות בעיית תאימות כלשהיא עם הלוח M של - Rock Lake D865 Intel עם OCZ\SUPERTALENT?שמעתי גם על מקרים של חוסר תאימות של זכרונות מול הלוח(ולא בגלל תדרים שונים).

פורסם

האם מתח של 2.9V של הזכרונות אמור להשפיע בצורה משמעותית על הספק לעומת זכרונות של 2.5-2.6?הOCZ גולד מגיעים ב2.9V לעומת האחרים של 2.5-2.6

ממה שאני מבין בעניינים האלה, נדמה לי שהזכרונות יעבדו מצוין ב-2.5V. אולי רק כדי לדחוף אותם ל-2-2-2-5 או לתדר גבוה יותר תצטרך להעלות את המתח. יכול גם להיות שהם מפרסמים את המתח הגבוה ביותר שנחשב "בטוח" לזכרונות שלהם, אבל זה לא אומר שהם לא יעבדו בפחות. לדעתי 2.5V זה חלק מהסטנדרט של DDR, ולכן כל סטיק חייב לעבוד במתח זה, לפחות בתדרים הנומינליים.

אני גם לא חושב שההבדל יהיה משמעותי לספק שלך, כמה "גנרי" שהוא לא יהיה. הזכרונות סה"כ לא צורכים זרם רב. ביחס למעבד, כרטיס מסך, הארד דיסק - זה כמעט זניח.

במידה שאני אקנה סטיק אחד של ג'יגה היום+2X256 שנמצאים כרגע ועובדים בDC = אחד וחצי ג'יגה ואז בעתיד אקנה עוד סטיק(לא יודע אם הוא זהה כי הוא לא נמכר בקיט אלא כבודד) ואז אזרוק את ה2X256 ואז יהיה סה"כ 2 ג'יגה זה אמור להיות בסדר?

כן.

האם תהיה בעיה להפעיל 3 סטיקים על לוח האם הזה?או 4?קראתי כמה מקרים של אנשים שהשתמשו יותר מ2 תושבות והייתה להם בעייה לנצל את כל הסטיקים.

לא צריכה להיות בעיה, אבל לך תדע. תמיד כדאי לסכם עם החנות על אפשרות החזרה במקרה של בעיית תאימות.

חוץ מזה,האם אמורה להיות בעיית תאימות כלשהיא עם הלוח M של - Rock Lake D865 Intel עם OCZ\SUPERTALENT?שמעתי גם על מקרים של חוסר תאימות של זכרונות מול הלוח(ולא בגלל תדרים שונים).

לא ידוע לי משהו ספציפית על הלוח הזה, אבל בלי קשר - מה זה SuperTalent? לך כבר על OCZ.

פורסם
  • מחבר

הייתי בטוח שסופרטלנט חברה די מוכרת...

תודה על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים