עבור לתוכן

מבקש המלצות למסךLCD עם פאנל IPS גודל 19-22 תקציב עד 3k -גלישה, סרטים וטקסטים

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אני מעוניין לרכוש מסך מחשב LCD בגודל 19-22"

הפרמטר הכי חשוב מבחינתי זה שתהיה לו זווית צפייה רחבה ככל האפשר. מתוך מאמר שקראתי באתר, הבנתי שמסכים עם פאנל IPS הם אלה שיכולים להתאים לי בצורה הטובה ביותר.

כבר לפני כשנה חיפשתי לקנות מסך כזה, ( בסופו של דבר דחיתי את העניין בגלל שהיו לי הרבה הוצאות אחרות) ואז כמעט כולם המליצו על ה- DELL 2007WFP

הבעיה, שהיה קשה מאוד להשיג את המסך הזה.

לכן, הייתי מאוד מבקש לקבל המלצה על מספר מסכים איכותיים עם פאנל IPS שניתן לרכוש ללא בעיה ברשתות הגדולות (כגון אופיס דיפו ובאג) וכן בחנויות המחשבים המובחרות...

תודה רבה

• תגובות 37
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש לך כמה דגמים עם IPS עד רף התקציב שלך כולם 20": (ב-19" ו-22" אין

בתקציב שלך ומה שיש נועד לגרפיקה מקצועית ולא לשימושים אחרים).

הדגם שחיפשת 2007WFP מגיע לארץ עם S-IPS עוד לא היה כאן דיווח על קבלת S-PVA כאן.

Dell 2007FP מגיע ברובו עם S-PVA ומעטים מקבלים S-IPS.

NEC 20WGX2 מגיע רק עם AS-IPS. עולה החל מ-2700 ¤. מתאים יותר למי שמשחק או רואה סרטים ופחות טוב מהדגמים הנ"ל לשימושי גרפיקה / טקסט בגלל ציפוי מבריק של הפאנל אשר מראה השתקפויות.

קח בחשבון שדווקא זה לא כל כך נורא לרכוש מסך עם פאנל S-PVA כמו ב-2007FP לשימושים שלך, מכיוון שמסך מבוסס פאנל VA מביא לך רמת הניגודיות ועומק השחור עדיפים עבור וידאו. כל שאר הפאנלים לא יתנו לך את זה. IPS הוא פאנל מעולה, ואף על פי שיש לו יתרון בשמירת יציבות יחסית של הצבעים (למעט השחור) בזוויות עבור חבריך לסרט הוא מראה יותר את אפקט הניצנוץ בסרטים. ככה שלא הייתי מגדיר את הרולטת פאנלים כקריטית ביחס לשימושים שלך שלא כוללים עריכת תמונות.

פורסם

אם אתה מחפש 2007FP לנקסטופ יש.. רק צריך לחכות שזה יגיע כבר :-\

אגב, הקוד היחיד שמסמל על פאנל IPS הוא LPL WSXGA LM201W01?

פורסם

אם אתה מחפש 2007FP לנקסטופ יש.. רק צריך לחכות שזה יגיע כבר :-\

יש וצריך לחכות שיגיע זה ממש לא אותו הדבר. כל יבואן יגיד לך שיש בעיקרון, אבל אין כרגע וצריך לחכות שיגיע.

גם לא ברור וודאית שדווקא ל-NEXTOP יהיה IPS, ולשאר היבואנים יהיה PVA. בנגלה הקודמת של NEXTOP באמת היה IPS, גם ב-WFP וגם ב-FP, אבל אין להסיק מכך על העתיד.

אגב, הקוד היחיד שמסמל על פאנל IPS הוא LPL WSXGA LM201W01?

יותר פשוט להסתכל על המספר הסידורי של המסך (במדבקה על הקופסה). אם הוא נגמר ב-L, מדובר ב-IPS, אם ב-S - ב-PVA.

פורסם
  • מחבר

טוב אולי כדאי שאסביר בצורה מדויקת יותר את הסיטואציה, כדי שתבינו למה זווית הצפייה היא הפרמטר הקריטי ביותר מבחינתי.

ובכן, בגלל בעיות גב, אני נאלץ במשך חלק ניכר מהזמן לשכב לצידי המחשב, כשהראש בקו מתחת למסך ולא מולו.

לכן אני זקוק למסך כזה שהעיוות באיכות התמונה במבט מלמטה, יהיה מינימאלי ככל האפשר.

אשמח אם תוכלו להמליץ על מספר דגמים כאלה, כדי שאוכל לבחור את זה שהכי זמין בחנויות...

פורסם

אין עוד מסכים עם פאנל IPS בתוך תחום התקציב שלך, כך שתצטרך לנסות מזלך למצוא את אחד מה-Dell עם פאנל S-IPS ולהגיע לידי כך שהחנות תתחייב לתת לך לבדוק את סוג הפאנל לפי אמצעי הזיהוי בעזרת האות האחרונה במספר הסידורי, כפי ש-QttP אמר - תוך אפשרות לקחת זיכוי לטובתך, אם לא תמצא את הפאנל המתאים.

אם אינך יכול למצוא מלאי שלו בשום חנות, אז סביר מאוד, שתוכל למצוא את ה-NEC 20" הרחב שציינתי קודם לכן. אין ב-NEC שום פאנל מסוג אחר, אך תצטרך לבדוק האם תוכל לעבוד בתנאי תאורה ירודים לקריאת טקסט בגלל ההשתקפויות שלו, שלרוב יותר בולטות בזוויות מאשר במבט ישיר. אך זה מה שיש בתקציב הנתון. על מנת להשיג מסך שמכיל בוודאות פאנל IPS ללא ציפוי מבריק וללא רולטת פאנלים תצטרך להשקיע עוד 1000 שקלים וגם אז מדובר בדגם שלא מתאים למשחקים מהירים בשל זמן השהיית תמונה גדול - NEC 2090UXi, הנועד בעיקר לעבודה של עריכה גרפית כל היום עליו.

פורסם

יש וצריך לחכות שיגיע זה ממש לא אותו הדבר. כל יבואן יגיד לך שיש בעיקרון, אבל אין כרגע וצריך לחכות שיגיע.

גם לא ברור וודאית שדווקא ל-NEXTOP יהיה IPS, ולשאר היבואנים יהיה PVA. בנגלה הקודמת של NEXTOP באמת היה IPS, גם ב-WFP וגם ב-FP, אבל אין להסיק מכך על העתיד.

יותר פשוט להסתכל על המספר הסידורי של המסך (במדבקה על הקופסה). אם הוא נגמר ב-L, מדובר ב-IPS, אם ב-S - ב-PVA.

במסגרת האחריות הקבוצתית (אם אפשר לקרוא לזה ככה) שנערכה פה הם התחייבו לפאנל IPS

ממה שהבנתי המסך אמור להגיע כל יום, בכל מקרה, איך אפשר לדעת שהם לא החליפו קופסאות? כי הם מייבאים באופן פרטי.

יש את המספר הסידורי הזה גם על המסך עצמו?

פורסם

המספר הסידורי נמצא רק על המסך בצידו האחורי.

ככל הידוע לי בשנה וחצי האחרונות נקסטופ הביאו לארץ רק מסכי IPS בדגמי 20" וזה כולל את 2007FP.

פורסם
  • מחבר

בחיפוש שעשיתי, מצאתי חנות (דווקא סמוכה לאזור מגוריי) שמחזיקה את ה- DELL 2007WFP

גם נכתב שם במפורש שמדובר בפאנל S-IPS (אם זה מותר לפי חוקי הפורום, אני יכול לצרף כאן את הקישור)

השאלות שלי הם כדלקמן:

1. האם לדעתכם זה המסך האידיאלי, שיתאים לצרכיי, ובמסגרת התקציב? האם יש לו איזשהו חסרון/מגבלה שחשוב שאדע לפני שאני מחליט על רכישה?

2. מה בדיוק עליי לבדוק כשאני מגיע בחנות?האם לבקש מהם להוציא את המסך מהאריזה, כדי לוודא שהמספר הסידורי שלו מסתיים ב-L? ואז אפשר להיות רגועים? עד כמה שזכור לי, פעם דיברו כאן על כך שיש בדיקה מסוימת שעושים, אבל לצורך כך, חייבים להפעיל את המסך..

3. נניח שמשהו מתפקשש עם הדגם הזה של DELL ואם נעזוב לרגע את ה- NEC 20WGX2 ,איזה עוד אופציה יש לי, שלא חורגת בצורה קיצונית מהתקציב שקבעתי למטרה זו?

4. ראיתי באיזשהו מקום שיש מסכים המותאמים ל-WINDOWS VISTA .האם אכן יש צורך להתחשב בפרמטר הזה, או שזה סתם קשקוש וכל המסכים יעבדו היטב תחת ויסטה?

פורסם

מי שניצל את הרכישה הקבוצתית שהיתה כאן יהנה מפאנל s-ips. וודאי.

:xyxthumbs:

פורסם

ממה שהבנתי המסך אמור להגיע כל יום

יצא לי להתעסק עם מספיק יבואנים ודילרים, ומנסיון, הם תמיד יגיד לך "צריך להגיע כל יום". ככה אפשר להימרח חודש. וזה לא כי הם אנשים רעים, פשוט כי הם בעצמם לא תמיד יודעים במדויק מתי המשלוח יגיע. כמה זמן עבר מאז שנסגרה הרכישה הקבוצתית האחרונה?

, בכל מקרה, איך אפשר לדעת שהם לא החליפו קופסאות? כי הם מייבאים באופן פרטי.

יש את המספר הסידורי הזה גם על המסך עצמו?

לגבי "החליפו קופסאות", בוא נצא מנקודת הנחה שהם לא רמאים. אולי אתה מדבר על מצב שבו הם פתחו איזה 10 מסכים בחנות לבדיקת פיקסלים מתים (כמו שעשו בשביל חברי הפורום בפעם הקודמת, ואז התבלבלו כשהכניסו אותם חזרה? אולי, אבל לא סביר. בכל מקרה, כפי שנאמר ע"י borsood, המספר מופיע גם על מדבקה מאחורי המסך. הרשה לי להרגיע אותך - כשאני קניתי מנקסטופ את זוג המסכים שלי, המספר הסידורי על הקופסה תאם את המספר הסידורי על המסך. :)

אגב, אם כבר אתה מגיע למצב שבו אתה פותח את המסך ואולי מפעיל אותו (בדיקת תקינות, פיקסלים ומה לא), צריך להיות עיוור כדי לא להבדיל בין IPS ל-PVA, בשל ההילה הסגולה שמופיעה על רקע שחור כשמתבוננים מהצד במסך IPS (אצל DELL, כשהמסך פועל ולא מחובר לכלום, הוא מציג רקע שחור לחלוטין, מה שמקל על הבדיקה הזו). פשוט לא כל חנות אוהבת לפתוח קופסאות של מסכים, ובאמצעות המדבקה על הקופסה אפשר לזהות את סוג הפאנל מבעוד מועד.

פורסם

אוף הקטע עם ההילה הסגולה מבאס לי תתחת :-\

באמת עבר מלא זמן.. ואפילו עברו 14 ימי עסקים, אבל פשוט אין לי סיבה לבטל את ההזמנה... אז אני באמת מחכה שזה יגיע בכל יום

אני בכל מקרה אפתח את המסך שם כדי לבדוק זליגת אור ופיקסלים.. אז אני אסתכל בדרך גם על המדבקה.

פורסם
  • מחבר

טוב, התקשרתי לאותה חנות הסמוכה לאזור מגוריי, נאמר לי שאין להם את המסך במלאי, אך אוכל להזמינו מהסניף הראשי שלהם.

התקשרתי לסניף הראשי, ושאלתי מה קורה במידה ואני מקבל את המוצר ומגלה לפי המדבקה שלא מדובר בפאנל S-IPS

נציג המכירות ענה לי, שקודם כל בדגמים החדשים, המדבקות לא אומרות שום דבר, ושהדרך היחידה לדעת את סוג הפאנל זה רק בהפעלת המסך, דרך תפריט טכנאים (או משהו כזה).

הוא גם הוסיף שאין לי בכלל מה לדאוג, כי כל הדגמים האלה שהם מביאים לארץ זה אך ורק עם פאנל S-IPS.

כשלחצתי קצת יותר, הוא אמר שבעצם אף אחד לא יכול להתחייב על סוג הפאנל .

בסופו של דבר, הגעתי איתו לסיכום שאחרי שאעשה את ההזמנה דרך האתר, הוא יוסיף שם הערה שבמידה ואקבל פאנל אחר, תהיה לי האפשרות להחליף.

מה דעתכם? ללכת על זה?

פורסם

אני גם מחפש לקנות מסך 2007FP ומה שלא הבנתי מהדיון אם עדיף את ה PVA או ה- IPS.

אני לא צריך זוויות מסך קיצוניות ממש ומעדיף איכות ודיוק צבעים, אז מה עדיף?

פורסם

ההפרש ביניהם לא כזה גדול (עבדתי עם שני הפנלים) לפי המדידות IPS נותן דיוק צבעים יותר גבוה, אבל גם בPVA נותן דיוק טוב מאד.

היתרון של הPVA הוא בשחור הותר כהה שלו וכתוצאה מכך ניגודיות יותר גבוהה.

בכל מקרה גם עפ פנל PVA המסך מהווה קניה טובה, ולמי שהשימוש המיועד שלו הוא בעיקר סרטים הוא אפילו יותר משתלם מהIPS.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים