עבור לתוכן

אחת הבעיות המוזרות ברשת ביתית...

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי רשת ביתית הכי פשוט שיכולה להיות:

2 מחשבים כאשר אחד המחשבים הוא ה"שרת" או ה"מארח" ובו יש 2 כרטיסי רשת אחד הקרוי External Internet Connection שאליו כמובן מתחבר האינטרנט החיצוני מהראוטר שיש בבית והשני שקרוי Local Area Connection האחראי על הרשת הפנימית בין 2 המחשבים שמתחבר כמובן עם כבר מוצלב למחשב ה"לקוח".

עד לפני כ-3 שבועות הכל פעל בצורה תקינה ויפה מאוד: המחשבים היו מחוברים ביניהם באמצעות רשת ביתית שהגדרתי וכך הרצתי אינטרנט משניהם בו זמנית ושיפתי קבצים וכד'...אך לפני כמס' שבועות החלה להופיע לפתע ההודעה של "קישורית מוגבלת או חסרה".

כמובן שברגע שהודעה כזו מופיעה לא ניתן להתחבר לאינטרנט מהמחשב הלקוח לכן תיקנתי את הבעייה ע"י הגדרת IP ידנית בכל אחד מן המחשבים (כמובן עם ספרה אחרונה שונה בין המחשבים למנוע התנגשות).

נכון להיום, המצב הוא כזה: בשני המחשבים מופיע בSYSTEM TRAY ששני ההתקשרויות תקינות כלומר אייקון של ה2 מחשבים כחולים בלי שום התראה על משהו שאינו תקין (סימן קריאה צהוב וכו'..).

חשוב לציין דבר נוסף: במחשב ה"מארח" 2 ההתקשרויות כמו שציינתי הם: 1) External Internet Connection 2) Local Area Connection

ובמחשב ה"לקוח" למרות שאמורה להיות התקשרות אחת בלבד, שהיא Local Area Connection, ישנה (ותמיד הייתה, כלומר, גם בזמנו כשהרשת הייתה תקינה) עוד התקשרות אחת בשם: התקשרות 1394 שאין לי שמץ מה המשמעות שלה אבל היא מעולם לא הפריעה אז לא התייחסתי אליה.

בכל מקרה, הגדרתי את הרשת בכל אחד מן המחשבים בכל דרך אפשרית (מארח ואז לקוח, לקוח ואז מארח, באמצעות דיסק של XP וכד'..) וגם במהלך ההגדרה אין שום אינדיקציה למשהו שאינו תקין.

הבעייה שנחשפתי אליה היום היא במהלך שליחת פינגים. כאשר אני מנסה לשלוח פינגים מהמארח ללקוח - הם נשלחים ומתקבלת הטבלה שאמורה להיות. אולם, כשאני מנסה לשלוח מהמחשב הלקוח למארח במקום לקבל את הטבלה מתקבלת הודעת ה request timed out.

איפה כאן הבעייה??

פורסם

נשמע כמו פיירוול על אחד המחשבים.

פורסם
  • מחבר

סבבה לגמרי תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים