עבור לתוכן

איך כל הטכנאים מפרמטים מחשבים במחירים זולים? זה חוקי?

Featured Replies

פורסם

מבחינת newegg לפחות אם קונים OEM צריך לצרף פריט חומרה כלשהו אפשר גם כבל IDE בדולר. כפי שהוזכר כאן כל אחד יכול לרכוש חבילות OEM (הן לרוב מיועדות לטכנאי מחשב עצמאים)

תנאי רשיון ה-OEM של מיקרוסופט מאוד מעורפלים ולכאורה גם מוגבלים מבחינה גאוגרפית (OEM מארה"ב לא יתפוס באירופה או ישראל), לציין שלא כל מה שכתוב בחוזה הוא בהכרך חוקי ולא כל מה שחוקי בארה"ב (שמה יש את חוק הדיגיטל מילניום ועוד כל מיני חוקים דרקוניים) חוקי בישראל או באירופה. האם לדוגמא MS יכולים לשלול ממך את הרשיון אם החלפת/שדרגת מעבד או לוח אם במחשב שלך (לדוגמא - בגלל שהקודם נשרף)? האם הם יכולים להגביל את הרשיון באופן גאוגרפי (שהרי אתה יכול לטעון שהתקנת את התוכנה בארה"ב ואז נאלצת לחזור לארץ)?

חבר שלי שעובד בשעות הפנאי כטכנאי מחשבים אומר שאת הלקוח הממוצע מעניין רק דבר אחד - שהתיקון יהיה הכי זול. לוחות אם של ECS, מאווררים של EZCOOL, וספקים אלוהים-יודע-מאיפה, זה ממש לא מעניין את הלקוח הישראלי הממוצע. ברור לכל המעורבים בדבר שבעלות תיקון של 200 ש"ח אין שום אפשרות להתקין תוכנה חוקית ומדובר בהסכמה בשתיקה של שני הצדדים. רוב התביעות של "התקינו לי תוכנה לא חוקית ללא ידיעתי!" הן למעשה קנטרניות ולא בתום לב.

• תגובות 53
  • צפיות 6.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חבר שלי שעובד בשעות הפנאי כטכנאי מחשבים אומר שאת הלקוח הממוצע מעניין רק דבר אחד - שהתיקון יהיה הכי זול. לוחות אם של ECS, מאווררים של EZCOOL, וספקים אלוהים-יודע-מאיפה, זה ממש לא מעניין את הלקוח הישראלי הממוצע. ברור לכל המעורבים בדבר שבעלות תיקון של 200 ש"ח אין שום אפשרות להתקין תוכנה חוקית ומדובר בהסכמה בשתיקה של שני הצדדים. רוב התביעות של "התקינו לי תוכנה לא חוקית ללא ידיעתי!" הן למעשה קנטרניות ולא בתום לב.

זה לא נכון אבל גם זה גבולי

אתה יכול להתקין הפצת לינוקס שכוללת אופן אופיס\GIMP\FF וכו

הבל יש בעיה

1-רוב הצרכנים בישראל לא ירצו את זה

2-גם את זה לוקח זמן להתקין

ואם הטכנאי רציני ומשלם השכרה על המקום\מס הכנסה\וכו

200 שקל זה המינימום של המינימום לתיקון שכולל התקנות מערכת הפעלה

ברגע שאתה מכניס תוכנה קניינית למשווה אני לא רואה סיכוי לתיקון חוקי ב200 שקל

פורסם

ברגע שאתה מכניס תוכנה קניינית למשווה אני לא רואה סיכוי לתיקון חוקי ב200 שקל

נכון אבל מה זה קשור, לכל הרוחות?

לטכנאי משלמים על עבודה, ולא על תוכנה ולא על חומרה. תפקידו של טכנאי הוא להתקין תוכנה של לקוח על מחשב של לקוח. אם הוא מגלה, נגיד, שכרטיס המסך של הלקוח דפוק, מתפקידו רק ליידע את הלקוח ולא לספק לו כרטיס מסך חילופי. באותו אופן, לא מתפקידו לספק לו מערכת הפעלה ולא שום תוכנות.

פורסם

זה כמו שתגיד שהתפקיד של גנן לא כולל לספק גם צמחים והשקיה שצריך

ברור שטכנאי מספק גם תכנות אם אין ללקוח

ותאמין לי מניסיון להמון אנשים אין תכנות במגירה לשעת הצורך

וזה בלי לדבר על חוקי

פורסם

זאת גרסת HOME ולא OEM יש הבדל גדול מבחינת הרישוי

מה הקשר?יש HOME שהוא OEM ומצד שני יש גם HOME ריטייל.

ויש הבדל לא קטן במחיר.

פורסם

זה כמו שתגיד שהתפקיד של גנן לא כולל לספק גם צמחים והשקיה שצריך

ברור שטכנאי מספק גם תכנות אם אין ללקוח

ותאמין לי מניסיון להמון אנשים אין תכנות במגירה לשעת הצורך

וזה בלי לדבר על חוקי

קרירין, די כבר להיות אידיוט.

לא מתפקידו של טכנאי לספק ללקוח תוכנות, נקודה. אם הוא צריך לבצע אבחונים למחשב ולא רק לפרמט ולהתקין WINDOWS, מן הסתם שהוא יבוא עם אוסף התוכנות שלו. אבל אלה כלי העבודה שלו, ולא מוצרים שבהם הוא סוחר. טכנאי שמכבד את עצמו ואת עבודתו לא יתעסק עם "מכירה" של תוכנות בלתי חוקיות ללקוחות שלו.

פורסם

גם טכנאי שלא מכבד את עצמו לא יתעסק עם מכירה של תוכנות... הוא פשוט יגבה תשלום בעבור העבודה, וזהו.

למעשה, טרם שמעתי אפילו על מקרה אחד שבו טכנאי-מחשבים מכר תוכנה (עם או בלי רשיון) למישהו.

פורסם

קרירין, די כבר להיות אידיוט.

לא מתפקידו של טכנאי לספק ללקוח תוכנות, נקודה. אם הוא צריך לבצע אבחונים למחשב ולא רק לפרמט ולהתקין WINDOWS, מן הסתם שהוא יבוא עם אוסף התוכנות שלו. אבל אלה כלי העבודה שלו, ולא מוצרים שבהם הוא סוחר. טכנאי שמכבד את עצמו ואת עבודתו לא יתעסק עם "מכירה" של תוכנות בלתי חוקיות ללקוחות שלו.

מישהו דיבר על מכירת תכנות לא חוקיות ?

תבין ותפנים לרוב הלקוחות אין את כל התכנות שהם צריכים זמינים

למי שכן יש המון פעמים יודע להתקין לבד ולא יזמין טכנאי

אנשים שקנו מחשב מוכן אם תכנות מותקנות כבר המון פעמים לא מחזיקים

התקנות של תכנות שהטכנאי אמור להשתמש בהם

ואז כן הוא יכול למכור להם תכנות אם רישיון הבעיה שבארץ

הרבה מאוד אנשים לא יהיו מוכנים לתקן +מחיר של תכנות קנייניות

פורסם

חח למה אנשים לא קונים גרסה לסטודנטס זה ממש ממש ממש זול

נכון שיש הגבלה שאפשר להשתמש בבית ולא בעסקים ועוד כל מיני הגבלות אבל אלה הם השימושים העיקריים של האנשים

מי שרוצה לדעת עובדי משרד החינוך יכולים לקנות את הגרסאות האלה ואני בטוח שכל אחד מכיר איזה עובד של משרד החינוך

ווינדוס XP 25 שח

ווינדוס ויסטה אולטימייט 94 שקל

אופיס 2007 94 שקל

ויש עוד כל מיני תוכנות של מייקרוסופט

הנה האתר למי שרוצה https://www.scool.co.il/ness/index.asp?id=1066

פורסם

שכחת לציין שזו גירסאת Upgrade.

פורסם

אני לא יודע למה הם כותבים update אני הזמנתי מהם ומקבלים דיסק מתקינים בלי בעיה

אין שם איזכור לupdate

פורסם

הרשיון הוא UPGRADE הדיסק שמקבלים הוא רגיל.

פורסם

בקיצור ולעניין:

אם טכנאי מתקין למישהו ווינדוס לא חוקי במחשב, גם הטכנאי וגם לקוח הקצה לוקחים סיכון. ברגע שהעסק מתפוצץ, האזרח יכול לעשות "עסקת חבילה" עם מיקרוסופט בכך שהוא הופך "לגיטימי" ע"י הלשנה על הטכנאי, וגם הטכנאי יכול לעשות קודם, בתיאוריה, "עסקת חבילה" עם מיקרוסופט בזה שהוא מלשין על כל הלקוחות אצלם התקין תוכנות פיראטיות. הסיכוי ש"הלשנה" כזאת תקרה היא אפסית כמובן (כי בסופו של דבר בג"ץ יכול לבטל כל עסקת חבילה שכזאת ולקבוע נניח ששני הצדדים אשמים), ולכן באופן פרקטי שני הצדדים לוקחים את הסיכון ושניהם סותמים את הפה.

טכנאי חכם יגיד למי שהוא מתקין אצלו תוכנות לא חוקיות שמניסיונו, יש מצב שתוך כמה שבועות/חודשים המערכת תזהה את עצמה כלא חוקית ואז הלקוח יצטרך להעסיק מישהו כדי לטפל בנושא. טכנאי לא-איכפתי/כנה לא יתן את כל המידע ופשוט יבטל עדכוני ווינדוס אוטומטיים במחשב, בכך ידחה את מועד זיהוי המחשב כפיראטי, אך כמובן יגביר את הסיכוי לחדירת עוינים למחשב. טכנאי כזה בטח גם ישמח לחזור ולפרמט את המחשב של אותו לקוח שירגיש שהאשמה בצד שלו כי לא נזהר מספיק ברשת...

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה ברשיון אפגרייד אם הוא עובד כמו רשיון רגיל

חוץ מהבחינה החוקית כמובן

וגם ממה מצפים שאני יעדכן את זה מווינדווס 98 חח

בכל מקרה לאנשים שהמחשב שלהם הוא בשימוש ביתי עדיף לקנות את הגרסה הזאת כי זאת בעצם אותה גרסה רק הרשיון שונה ולמי אכפת מה הרשיון אומר כשזה עובד בלי כל השטויות האלה של ווינדוס לא חוקי

פורסם

אני לא מבין כאן משהו באתה ללקוח התקנתה לו WIN ושאר תוכנות ועזבתה הכול עבד מצויין אז יופי !

רוצה להלשין שילך אתה יכוללצחוק לו

לא הוצאתה לו חשבונית מס ולא קבלה שיוכיח שאתה התקנתה לו תמערכת הפעלה... הוא ישבור לעצמו תשניים !

ולא יצליח ...

מקסימום אומרים לאיש לך תתנקנק וססאלמת!

עם אנשים שהגישה שלהם אליך חרא צריך להיות חרא !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים