עבור לתוכן

איך כל הטכנאים מפרמטים מחשבים במחירים זולים? זה חוקי?

Featured Replies

פורסם

ההבדל בין רשיון OEM ל-Retail זה ש-OEM שהותקן והופעל על מחשב כלשהו - מבחינת MS זה רשיון שרוף. הוא תקף רק למחשב הראשון שהותקן עליו. לא תוכל להתקין אותו על מחשב חדש גם אם תסיר אותו מהמחשב הנוכחי.

אבל על המחשב הנוכחי תוכל להתקין אותו שוב ושוב ושוב, כל עוד לא משנים את תצורת החומרה שלו.

• תגובות 53
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נכון מאוד. זה שטויות שאי אפשר לקנות OEM. אפשר גם אפשר וזה חוקי למהדרין. ל-MS לא אכפת אם קנית מחשב חדש ו-Windows מותקן עליו, או שקנית מחשב והתקנת עליו אחרי שבוע Windows OEM שקנית בנפרד. ולמה שיהיה אכפת להם?

ההבדל בין רשיון OEM ל-Retail זה ש-OEM שהותקן והופעל על מחשב כלשהו - מבחינת MS זה רשיון שרוף. הוא תקף רק למחשב הראשון שהותקן עליו. לא תוכל להתקין אותו על מחשב חדש גם אם תסיר אותו מהמחשב הנוכחי.

תקרא פה:

http://blogs.msdn.com/mssmallbiz/archive/2005/06/06/425681.aspx

Can OEM Microsoft software be purchased by itself?

In essence, you own NOTHING if you purchase it separate from a fully assembled computer system.

If it is an OEM Microsoft Desktop Operating System (such as Windows XP Pro or Windows XP Home), then it must also be sold only with a fully-assembled computer system as well (as of September 1, 2005), just like OEM server and application software.

As of September 1, 2005 though, there is the same requirements for OEM Applications, Servers, and Desktop Operating Systems. All must be sold with a fully-assembled computer system.

לא יודע לגבי החוקיות וכל מני דברים, אבל מבחינת מיקרוסופט, מי שקונה מערכת הפעלה OEM בלי מחשב ביחד (ממשווק מורשה שלהם), העותק לא נתמך מבחינתם ונחשב לפיראטי (זה שהם לא יכולים לעלות על זה ודברים אחרים זה לא משנה את העובדה).

פורסם

שוב לא מדויק. אפנה אותך לפה:

http://arstechnica.com/news.ars/post/20070130-8730.html

ציטוטים נבחרים:

You can buy OEM versions of Windows online almost any place that sells software, such as NewEgg. Companies keep compliant with Microsoft's rules by bundling OEM versions with a token piece of hardware, like a cable.

Can I buy OEM?

Yes, you can. Microsoft licenses OEM software to "system builders," which the license defines as "an original equipment manufacturer, or an assembler, reassembler, or installer of software on computer systems" (emphasis added). You can install software on computers, right?

In the case of you buying OEM software for yourself, technically this means that you're your own support. What does this really mean? Retail Vista comes with 90 days of free support. OEM edition users don't get that, but paid support is still an option, should you need it.

ניתן להסיק את המסקנות הבאות:

1) הכוונה ברשיון OEM הייתה אכן שהוא יימכר רק עם מחשבים מורכבים.

2) הרשיון מנוסח ככה, שאין שום בעיה חוקית לקנות אותו גם בלי מחשב קומפלט, ואכן אפשר לעשות זאת (ולא רק בארץ!)

3) מיקרוסופט לא נותנת תמיכה לרשיון OEM, אבל זה ממש לא אומר שהיא מחשיבה אותו ללא חוקי או פיראטי.

פורסם

הציטוט שלך (ושלהם) לא מדויק:

http://blogs.msdn.com/mssmallbiz/archive/2007/08/01/4177790.aspx

§ “System builder” means an original equipment manufacturer, an assembler, refurbisher, or pre-installer of software on computer systems.

רשום pre-installer שזה מתקין לפני המכירה של המחשב. וגם הרשיון OEM אומר בפירוש שאי אפשר למכור את זה חוקית רק עם ציוד חומרה אלא עם מחשב שלם.

פורסם

תגיד את זה ל-Newegg. לפני שנה רכשתי מהם Vista ברישיון OEM.

רק עם מחשב, אסור למכור את זה בנפרד.

פורסם

רק עם מחשב, אסור למכור את זה בנפרד.

אסור, מותר, אבל מוכרים. יש לי הרגשה ש-MS עצמם לא כל-כך סגורים על המדיניות שלהם, ועל הניסוח המדויק של הרשיון הדפוק הזה. עד כה לא ראיתי את המקורי (איני יכול להיכנס לאתר ה-OEM), ואני גם יודע שהוא משתנה מפעם לפעם.

אם חנות גדולה כמו NewEgg עושה את זה ו-MS עוד לא אמרו לה להפסיק, סימן שלא כל-כך אכפת להם.

בכל מקרה זה לא קשור לשאלה המקורית של הדיון לגבי עבודות הטכנאי. כשטכנאי מתקין WINDOWS באמצעות דיסק וקוד שמספק לו הלקוח, החוקיות של הרשיון אינה העסק שלו. שהלקוח יריב עם MS על OEM, Retail וזכויותיו המדויקות. כל מי שחושב שכשהוא משלם לטכנאי הוא בעצם רוכש רשיון חוקי הוא אידיוט.

פורסם
  • מחבר

תראו..פתחתי את הדיון הזה רק בשביל לדעת אם אני יכול להתקין לאדם כלשהוא(שאני לא מכיר לצורך העניין) וינדוס שלי ולהיות בראש שקט שהאדם הזה לא ילשין עליי או משהו אחר ופתאום אני יקבל טביעת ענק..?

פורסם

אם אתה מתקין לו חלונות עם רישיון שהוא מספק ושתואם את הגירסאת חלונות שלך לא אמור להיות בעיה. אם אתה מתקין לו עם רישיון שלך, אז מאיפה לנו אם הוא ילשין עליך (ואז אתה חשוף מן הסתם לתביעה) ?

פורסם

התנאי של מיקרוסופט לרכישת OEM הוא שהחשבונית קניה של החומרה תצא באותו יום (על אותה חשבונית) עם גירסת החלונות (OEM).

או במילים פשוטות ,כל אחד יכול למכור גירסאות OEM כל עוד הן נמכרות יחד עם מערכות מחשב שלמות.

פורסם

מייקרוסופט לא תתעסק בלתבוע אותך,אתה לא מזיק לה בצורה כזאת ששווה להם להשקיע זמן וכסף בלתבוע אותך.

אתה אפילו עוזר להם בזה שאתה דואג שוינדוס תהיה המערכת הכי נפוצה.

אם היה להם כל כך חשוב הפריאטיות הם ממזמן היו שמים הגנות צריבה

פורסם

תראו..פתחתי את הדיון הזה רק בשביל לדעת אם אני יכול להתקין לאדם כלשהוא(שאני לא מכיר לצורך העניין) וינדוס שלי ולהיות בראש שקט שהאדם הזה לא ילשין עליי או משהו אחר ופתאום אני יקבל טביעת ענק..?

תביעת ענק על התקנת עותק לא חוקי אחד ?

אל תחיה בסרטים

צריך עילה לתביעות ענק

כן יכולים לתבוע אותך על סכום כסף רציני + הוצאות משפט

ואני יוצא מנקודת הנחה שעורכי הדיין של MS לא בדיוק זולים

אבל לתביעת ענק צריך הוכחות להרבה התקנות לא חוקיות כאלו ולא רק אחת

ואז גם צריך שMS תגלה את זה ותרצה לתבוע

בינתיים ידוע לי רק על חנויות שקיבלו תביעות בסגנון

פורסם

מילה של תכנאי מחשבים אנשים לא מוכנים לתת יותר מ 150 שקל על windows אז מה אני יכול לעשות ד''א מישהו זוכר את פרשת מרדנית? כי היא עוד לא נגמרה

אנשים באים לחנות ואני עובר שם הרבה ומתלוננים שהם קנו תמחשב עם XP ''מקורי'' ומתלוננים שעולה להם הכוכב הכחול או שזה לא נותן להם להוריד ולהתקין דברים ממיקרוסופט אז צאו מהסרט ישראלי לרוב לא יקנה WINDOWS מקורי לחלוטין תמיד יהיה לו איזה קומבינה

פורסם

מזאת אומרת OEM שמוכרים מNEWEGG

קניתי VISTA HOME PREMIUM 64 BIT ב100 דולר,וקיבלתי דיסק בקופסא של ויסטה עם CD-KEY.

אני חושב ש100 דולר זה מחיר הוגן למערכת הפעלה...מה לעשות שבארץ החליטו לעשוק את הצרכן.

פורסם

הבעיה עם העניין של מכירת/רישוי תוכנה, היא שזה לעולם לא יפעל. אם רק יוכלו - אנשים כמעט תמיד יעתיקו, ולא ישלמו שקל אחד. ומאידך, מייקרוסופט גם לא צפויים להוריד את מחיר הרשיונות לתוכנותיהם למחיר שהוא פחות מהעלות של הלקוח לביצוע מעבר למערכות חלופיות. זו למעשה גם המשמעות הכלכלית של "נעילת הצרכן" (Vendor Lock-In).

ומייקרוסופט הרי יודעים, הם לא טיפשים... הסיבה העיקרית שהם בד"כ אפילו לא מנסים לאכוף את תנאי-הרשיון על השוק הפרטי, היא משום שבשוק הפרטי יש להם הרבה יותר מה להפסיד מאשר להרוויח. הרי בשניה שהם יתחילו לתבוע פרטיים, רוב השוק ינטוש אותם לטובת לינוקס, BSD*, ואולי גם Mac.

פורסם
קניתי VISTA HOME PREMIUM 64 BIT ב100 דולר,וקיבלתי דיסק בקופסא של ויסטה עם CD-KEY.

אני חושב ש100 דולר זה מחיר הוגן למערכת הפעלה...מה לעשות שבארץ החליטו לעשוק את הצרכן

זאת גרסת HOME ולא OEM יש הבדל גדול מבחינת הרישוי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים