עבור לתוכן

איך כל הטכנאים מפרמטים מחשבים במחירים זולים? זה חוקי?

Featured Replies

פורסם

איך כל הטכנאים מפרמטים מחשבים במחירים זולים? זה חוקי?

ברור שהם לא קונים רישון לכל אחד שהם מפרמטים לו .. מה הם עושים כדי שזה יהיה חוקי?

• תגובות 53
  • צפיות 6.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

1. זה חוקי (למרות שבארץ יש שיאמרו שאתה חייב בחשבונית מס).

2. פשוט מתקינים ללקוח חלונות עם המס' שהוא קנה מ MS.

פורסם

1. זה חוקי (למרות שבארץ יש שיאמרו שאתה חייב בחשבונית מס).

2. פשוט מתקינים ללקוח חלונות עם המס' שהוא קנה מ MS.

זה לא חוקי, אין רשיונות OEM להפצה מאז 98, ורשיון corp הוא לארגונים בלבד.

אתה חיי בסרט אם הם מכניסים רשיון חוקי לכל מחשב, זה היה לך CDKEY שלא יצא מserials.com לא אומר שהרשיון תקף.

הCDKEY לא שווה גרוש בארץ למשל יש סריאל Corp אחד ויחיד כל החברות מקבלות אותו CDKEY, האסמכתה זה רק הרשיון הכתוב שמקבלים מMS או ממפיצה רשמית.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי מה נסגר לבסוף..?

נגיד בן אדם שאני לא מכיר יבוא ויגיד לי לפרמט לו את המחשב..אני יכול לעשות זאת בלי רישון מקורי ולהיות בראש שקט שאני לא יקבל טביעה ממיקרוסופט למחרת?(יענו האדם שביקש ממני הוא ממיקרוסופט) .. כמו הסיפור ששמעתי על קאזה שאישה שילמה 100,000 דולר על כמה שירים שנתגלו אצלה במחשב שהורידה מקאזה..

פורסם

זה לא חוקי' date=' אין רשיונות OEM להפצה מאז 98, ורשיון corp הוא לארגונים בלבד.

אתה חיי בסרט אם הם מכניסים רשיון חוקי לכל מחשב, זה היה לך CDKEY שלא יצא מserials.com לא אומר שהרשיון תקף.

הCDKEY לא שווה גרוש בארץ למשל יש סריאל Corp אחד ויחיד כל החברות מקבלות אותו CDKEY, האסמכתה זה רק הרשיון הכתוב שמקבלים מMS או ממפיצה רשמית.

[/quote']

אם הלקוח קנה WINDOWS מקורי (RETAIL או OEM, לא משנה) - יש לו רשיון חוקי ויש לו קוד ולרוב יש לו גם דיסק. טכנאי יכול לבוא אליו ולפרמט לו את המחשב ולהתקין WINDOWS עם הקוד של הלקוח, והכל חוקי. הטכנאי לא מקבל כסף על הרשיון או המוצר, אלא על העבודה.

אם בפועל הם עושים משהו אחר - זה בעיה אחרת.

פורסם
  • מחבר

אם הלקוח קנה WINDOWS מקורי (RETAIL או OEM, לא משנה) - יש לו רשיון חוקי ויש לו קוד ולרוב יש לו גם דיסק. טכנאי יכול לבוא אליו ולפרמט לו את המחשב ולהתקין WINDOWS עם הקוד של הלקוח, והכל חוקי. הטכנאי לא מקבל כסף על הרשיון או המוצר, אלא על העבודה.

סבבה..וברוב המקרים שללקוח אין ווינדוס ורשיון מקורי שלו,גם במקרים אלו הלקוח בסוף העבודה איך שהוא יקבל וינדוס מהטכנאי..איך זה מסתדר?

פורסם

הקוד והדיסק לא שווים שקל, אין דבר כזה קניה של רשיון OEM, רשיון OEM מגיע כחלק מחבילה של מוצר מסויים בין אם זה מחשב מותג ובין אם זה מחשב נייד.

אי אפשר לקנות רשיון OEM ואי אפשר למכור אחד. האסמכתה לרשיון OEM היא הרשיון התפעולי של המוצר והמדבקה שעליו. המוצר מגיע preloaded עם גרסאת החלונות שאליה משוייך הרשיון. הרשיון הוא פר מוצר בלבד והתקנה חדשה של מערכת ההפעלה עם אותו הרשיון מפרה אותו, הדרך היחידה להתקין "מחדש" זה דרך דיסק השחזור/התקנה שקיבלת עם המחשב בין אם זה נייד, נייח או לא משנה מה אתה תקבל דיסק מהחברה DELL HP IBM לא משנה מי שמכיל התקנה של מערכת ההפעלה.

פורסם

אני לא מבין אותך.

הוא רשם במפורש שאם הטכנאי מתקין את מערכת ההפעלה של הלקוח עם הסריאל שלו מחדש זה חוקי.

וזה באמת מה שזה, לא שאלו אם זה OEM על מחשב אחר או משהו בסגנון.

אם טכנאי מתקין ללקוח מערכת הפעלה שהוא הביא איתו זה לא חוקי, אם הוא התקין ללקוח מערכת חוקית של OEM על מחשב קיים,

לפי רישיון השימוש של מיקרוסופט הדבר גם אינו חוקי.

פורסם

קודם כל פותח הדיון בבקשה תשנה את הכותרת

יש הבדל גדול בין לפרמט מחשב לבין התקנה של WIN

למרות שזה נושאים קשורים

ובנוגע לשאלה

אם טכנאי מפרמט ומתקין לך WIN בלי רישיון

אז כן זה לא חוקי ובלא חוקי הוא גם יכול לתת את השרות יחסית במאוד זול

והבעיה זה מה שהרבה ישראלים רוצים גם ככה

אני פעם חשבתי על להיות טכנאי מחשבים שמתקן בבתים

אבל בגלל שהשוק מוצף בטכנאים שמתקינים תכנות פרוצות

פשוט לא ראיתי טעם בזה

לך תסביר לישראלי שWIN ויסטה\אופיס 2007\ופוטושופ עולים יותר מהמחשב גרוטה שלו

שהוא קנה ב1500 שקל באיזה סופר

ולך תסביר לו על לינוקס\GIMP\אופן אופיס

בקיצור אני לא מאשים את הטכנאים שמתקינים פירטי

אבל אני גם לא רוצה להיות אחד מהם

פורסם

אולי צריך להפנות את השאלה הזאת ל MS

זה מגוחך כל העסק הזה

פורסם

אולי צריך להפנות את השאלה הזאת ל MS

זה מגוחך כל העסק הזה

לא זה לא, העלות של מערכת ההפעלה וחבילת Office לא גבוהות בהתחשב שזאת קניה ל4-5 שנים.

Photoshop אין סיבה להשתמש בה, זאת תוכנה מקצועית לאנשי מקצוע שגם מרווחים כסף מהעבודה שלהם עליה.

למשתמש הבייתי Photoshop Elements או Pain Shop Pro מספקים 100% ממה שPhotoshop מספקת לרמה שלהם.

ואם רוצים ללמוד לPhotoshop כמו לכמעט כל תוכנה "מקצועית" אחרת יש רשיונות לסטונדט במחירים זולים יותר.

פורסם

דובי השאלה מה הלקוח הישראלי רוצה ובאיזה מחיר ולא מה הוא באמת צריך

רק דוגמה אם יש PRO בשם של התוכנה הלקוח הישראלי ירצה את גרסת הPRO

פורסם

אי אפשר לקנות רשיון OEM ואי אפשר למכור אחד.

תגיד את זה ל-Newegg. לפני שנה רכשתי מהם Vista ברישיון OEM.

פורסם

תגיד את זה ל-Newegg. לפני שנה רכשתי מהם Vista ברישיון OEM.

נכון מאוד. זה שטויות שאי אפשר לקנות OEM. אפשר גם אפשר וזה חוקי למהדרין. ל-MS לא אכפת אם קנית מחשב חדש ו-Windows מותקן עליו, או שקנית מחשב והתקנת עליו אחרי שבוע Windows OEM שקנית בנפרד. ולמה שיהיה אכפת להם?

ההבדל בין רשיון OEM ל-Retail זה ש-OEM שהותקן והופעל על מחשב כלשהו - מבחינת MS זה רשיון שרוף. הוא תקף רק למחשב הראשון שהותקן עליו. לא תוכל להתקין אותו על מחשב חדש גם אם תסיר אותו מהמחשב הנוכחי.

פורסם

לא נכון !

OEM מכר רק ליצרני מחשב.

זה שהוא נמכר בארץ לכל דכפין נוגד את תנאי הרשיון של מיקרוסופט.

בכל מקרה מיקרוסופוט לא תיתן תמיכה ל OEM ותפנה אותך ליצרן ההמחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים