עבור לתוכן

E4700 VS. E4500 VS. Q6600 +ABIT VS. GIGABYTE

Featured Replies

פורסם

שלום,אני מתלבט בין השלושה ואני עם נטייה קלה לE4700 . כמה שאלות:

TMS אמרו לי שהם יעשו לי OC לE4700 עד ל3.2GHZ ..האם זה OC טוב? עד כמה אני אוכל להגיע לבד?

עוד משהו,האם זה נכון שE4700 3.2GHZ יהיה יותר חזק מQ6600 בסטוק במשחקים שלא תומכים בריבוי ליבות?

ועוד משוה,מה ההבדל בין E4500 לE4700 ? האם אני אגיע יותר רחוק בOC עם E4700? ההבדל שווה 150 שקל?

ועכשיו בקשר ללוח...איך הלוח ABIT IP35-E ? האם הוא יותר טוב מהמקביל שלו,ג'יגבייט? איך הוא בOC ? תודה מראש..

פורסם

אני באופן אישי לא אוהב לקחת את המעבדים שלי למקסימום אם בכלל.

אבל זה יכול לתת לך ביצועים טובים יותר בתמורה לכסף שלך, לדעתי וטעמי אורך החיים של המעבד ייתקצר בצורה מסויימת אבל לא משמעותי לך - רק תדאג לנקות אבק מדי תקופה והשאוורור יהיה כמו שצריך.

פורסם

אם הם נותנים לך אחריות לOC שלהם אז עדיף לך להישאר איתו..גם אם אתה תצליח לשפר יותר מהם זה לא נראלי ישתלם לך עדיף אחריות.

פורסם

הוא יגיע בקלות ל3.2[br]פורסם בתאריך: 4.03.2008 בשעה 12:51:46

מה המחירים?
פורסם
  • מחבר

מחירים:

E4700 ללא קירור ב713 שקל - לוקח קירור באפלו ב-90

E4500 ללא קירור ב568 שקל - לוקח קירור באפלו ב-90

Q6600+באפלו [מבצע] ב1298 שקל

הABIT ב485 שקל

הGIGABYTE ב479 שקל

פורסם
  • מחבר

הקפצה..מישהו?

פורסם

לדעתי תיקח E4500 ושיעשו לך OC ,אמור להיגע ל 3.2 -3.0 בלי שום בעיה .

אני אישית עם הייתי מחליט במקרה לקחת כפול ליבה אז הכי פשוט למשל את ה E2160 ,ומעלה לא תדר ,אבל זה אני ;D

אני משתמש ב מרובע ליבות !

פורסם
  • מחבר

השאלה שלי לא שווה להוסיף 100 שקל לE4700 2.6GHZ ?

פורסם

1. בד"כ מי שמתכנן לעשות OC רוצה לקחת מעבד זול יחסית ולהוציא ממנו ביצועים של מעבד יקר יותר. הרעיון של גם לתכנן OC וגם לשלם יותר על מעבד מהיר יותר, שלא בטוח בכלל שיגיע לתדרים גבוהים יותר מהמעבד האיטי יותר, דיי סותר את הרעיון הזה.

2. לא נראה לי שתרגיש הבדל בין ה E4500 ל E4700 מבחינת הביצועים, כך שלדעתי האישית אני לא בטוח שתוספת של 100 ש"ח שווה את ההפרש, אבל מצד שני, אם חשוב לך מעבד מהיר ככל האפשר, אז אולי 100 ש"ח הוא סכום סביר להוסיף למחיר.

3. אני לא רואה את הדגם של הלוח של Gigabyte... תרשום בדיוק את 2 הדגמים של הלוחות. אם מדובר ב P35-DS3L, אז הלוחות דיי זהים בביצועים, ואני הייתי הולך על ה DS3L, רק בגלל הקבלים המוצקים שלו. בכל מקרה, אני מציע לך להסתכל באתרי היצרנים ולבדוק את התכונות של כל לוח - אולי לאחד יש תכונה מסויימת שאתה צריך וחסרה בלוח השני.

פורסם
  • מחבר

אוי ,סוף סוף :yelclap:

1. תודה,הבנתי

2. כן,אבל מצד שני הE4700 הוא 2.6GHZ ויהיה יותר קל לעשות לו OC ל3.2 ..לא ? [אני לא לוקח קירור טוניק או משהו כזה,קירור באפלו פשוט ששוה בביצועיו ל AC 7 freezer PRO אם אתה מכיר]

3. הדגם הוא אכן P35-DS3L אבל שמעתי שהכרטיס קול שלו לא משהו..זה נכון?

פורסם

1. סביר (מאד) להניח שה E4500 וה E4700 יוצאים בדיוק מאותו פס ייצור, ורק אז מדורגים לפי המבחנים שהם עוברים (מריצים עליהם בדיקות, ולפי התוצאות נועלים את המכפלה שלהם כך שחלק הופכים להיות E4500 וחלק - E4700). מכיוון ששני המעבדים נוצרו באותו אופן, סביר מאד להניח שיהיו להם ביצועים זהים בהמהרה (עם אחוזי סטייה מסויימים כמובן). העובדה שאחד מהם מדורג כמעבד מהיר יותר פשוט אומרת שאחוז גדול יותר מהיכולת שלו מנוצלת, אבל זה לא אומר שהוא יגיע לתדר גדול יותר אם תמהיר אותו. למעשה, היו מקרים בהם המעבדים המהירים יותר בסידרה היו דווקא אלו שהציגו יכולות OC נמוכות יותר לעומת המעבדים האיטיים יותר.

חוץ מכל זה, אף אחד לא מבטיח לך שהמעבד שתקבל יוכל לעבור אפילו ב 1MHz את התדר המוצהר שלו, כך שייתכן בהחלט שה E4700 מנצל את כל הפוטנציאל שלו, ואז בכלל לא יהיה ניתן להמהיר אותו.

2. אני לא מבין גדול בכרטיסי קול, אבל אם אתה ממש רוצה איכות, אז עדיף שתקנה כרטיס קול נפרד, ואז זה לא ממש יישנה לך איזה כרטיס קול יש על הלוח.

אתרי הלוחות:

IP35-E

GA-P35-DS3L

באתר של ה DS3L, כתוב שכרטיס הקול הוא 8 Channels ALC888 Audio controller. באתר של ה IP35-E כתוב רק שכרטיס הקול הוא On board 7.1 CH HD Audio CODEC, אבל לא רשום דגם, אז אני לא יודע איזה יותר טוב. אתה יכול לחפש ביקורות ולראות איזה כרטיס קול מגיע בדיוק עם הלוח הזה, ואז לחפש השוואות בין שני כרטיסי הקול האלו.

פורסם

אולי תחשוב גם על הE6550 יש לו 4MB CACHE והוא יתן לך יותר עוצמה וגם בשביל OC של 3.2GHZ אתה צריך זיכרונות טובים לפחות DDR2 800MHZ CL4 עם יש לך 500 שקל לזיכרונות כך זיכרונות DDR2 1066MHZ CL5 אולי התיזמונים לא משהו אבל תוכל להגיע בקלות ל3.2GHZ וגם עם זיכרונות 1066 יהיה לך מערכת יותר עוצמתית תחשוב על זה :xyxthumbs:

פורסם

מישהו אולי מוכן להסביר לי אחת ולתמיד..

אם הכל מתקדם בסופו של דבר לשימוש ב-4 ליבות, אז בתכלס לא שווה היום לרכוש מעבד כפול ליבה?

אם מישהו רוכש היום מעבד כפול ליבה, אז תוך כמה זמן אתם מעריכים שרוב היישומים והמשחקים ינצלו 4 ליבות?

במקרה שלי למשל, אני מתלבט בין E4500 עכשיו ולשדרג עוד שנה בערך למרובע ליבה, או E8400 ולהחזיק איתו יותר משנתיים?

כל אלה שקנו עכשיו מעבדים יותר יקרים כמו E6750 או E8400 לא עשו בשכל?

אני ממש אובד עצות, כי חלק אומרים שגם E4500 מספיק חזק למשחקים והכל, אבל לכמה זמן?

גם במפרטים המומלצים אין המלצה גורפת למעבד אחד, אלא לכמה שונים.

מה כדאי? :s05:

פורסם

למשחקים הכי מומלץ זה ה-E8400 (אם התקציב מאפשר) ואם יש אפשרות לשדרג בעוד שנה , אז דבר ראשון לשדרג את הכרטיס מסך שזה הכי משמעותי למשחקים

פורסם

כלומר לסיכום, אם אני יכול לקנות E8400 אז ללכת עליו בראש שקט ולא לדאוג לגבי העניין של מרובעי הליבות?

שאלה נוספת.. אם הסוקט אמור להתחלף עוד שנה, האם ניתן יהיה להשיג מרובע ליבות ב-45nm עוד שנתיים או יותר?

היום לדוגמא, עדיין ניתן כנראה להשיג פנטיום 4 חד ליבה.. (אך הסוקט הוא כאמור אותו דבר) מעניין אם זה יהיה אותו

דבר לגבי מרובעי ליבה.. Q9XXX

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים