עבור לתוכן

מחפש מסך ב 2,000 ש''ח

Featured Replies

פורסם

מחפש מסך עד 2,000 ש''ח

למטרות משחקים (כגון SWAT4,COD) וגלישה באינטרנט (טקסטים...)

לא משנה לי רחב או לא (כרטיס מסך 7600GS)

מעדיף שזה יהיה מסך חדיש ופופולארי

התקציב הוא 2K (שזה נחשב הרבה) בגלל שאני מבין שמסך מחשב נשאר להרבה זמן, אפילו אחרי שהמחשב מתיישן וקונים אחד חדש.

משום מה כל מסך שאני בודק יש לו איזשהו חיסרון, אבל מסך פשוט כמו ה LG L1752T שיש לי עכשיו נראה מעולה להכל...

הדבר היחידי שמושך לי את העין זה ה 226BW בגלל שכולם ממליצים עליו והוא מאוד פופולארי ב ZAP, אבל לפי ביקורת של HWZONE וכמה אנשים שאומרים שהוא "ממוצע, גרוע, TN" גורם לי להתרחק ממנו.

ועוד משהו..אילו חנויות נותנות לבדוק את המסך מפיקסלים שרופים לפני הקנייה? (KSP לא רצו אבל אמרו שאפשר להחזיר תוך שבוע\שבועיים)

לשלם על מסך עם פיקסל שרוף זה כמו לזרוק את כל הכסף לפח

תודה

פורסם

הדבר היחידי שמושך לי את העין זה ה 226BW בגלל שכולם ממליצים עליו והוא מאוד פופולארי ב ZAP, אבל לפי ביקורת של HWZONE וכמה אנשים שאומרים שהוא "ממוצע, גרוע, TN" גורם לי להתרחק ממנו.

כרגיל - הדילמה התמידית. גודל מול איכות. מסך 22" באיכות ממוצעת של פאנל TN או מסך 19"-20" עם פאנל VA/IPS שיציג תמונה יותר טובה, צבעים יותר מדויקים שלא מתעוותים בשינוי זוית צפיה.

לשלם על מסך עם פיקסל שרוף זה כמו לזרוק את כל הכסף לפח

זה שטויות, פיקסל שרוף הוא לרוב בעיה כל-כך זניחה, שרוב האנשים בכלל לא ישימו לב אליו בלי התבוננות מדוקדקת בתוכנות כמו DEAD PIXEL BUDDY. ואז הם יתעצבנו ויגידו שיש להם מסך פגום וכל זה, וישתמשו בביטויים מפוצצים כמו "שילמתי במיטב כספי" וכו' וכו', וכל זה בגלל שטות קטנה ולא משמעותית. יש לי פיקסל שרוף ב-2007WFP שאי-אפשר להבחין בו אם לא ממש רוצים, ויש לי עוד פיקסל שרוף במסך של המחשב הנייד. תאמין לי, זה המסך של הנייד הוא TN מפריע לי פי מיליון מזה שיש שם איזה פיקסל שרוף שרואים רק על גוון שחור בכלל.

פורסם
  • מחבר

כרגיל - הדילמה התמידית. גודל מול איכות. מסך 22" באיכות ממוצעת של פאנל TN או מסך 19"-20" עם פאנל VA/IPS שיציג תמונה יותר טובה, צבעים יותר מדויקים שלא מתעוותים בשינוי זוית צפיה.

זה שטויות, פיקסל שרוף הוא לרוב בעיה כל-כך זניחה, שרוב האנשים בכלל לא ישימו לב אליו בלי התבוננות מדוקדקת בתוכנות כמו DEAD PIXEL BUDDY. ואז הם יתעצבנו ויגידו שיש להם מסך פגום וכל זה, וישתמשו בביטויים מפוצצים כמו "שילמתי במיטב כספי" וכו' וכו', וכל זה בגלל שטות קטנה ולא משמעותית. יש לי פיקסל שרוף ב-2007WFP שאי-אפשר להבחין בו אם לא ממש רוצים, ויש לי עוד פיקסל שרוף במסך של המחשב הנייד. תאמין לי, זה המסך של הנייד הוא TN מפריע לי פי מיליון מזה שיש שם איזה פיקסל שרוף שרואים רק על גוון שחור בכלל.

אתה אמרת -גודל מול איכות-.

ממש לא אכפת לי לקנות מסך 19" שיציג ביצועים מרשימים לעומת 22" רחב שיציג ביצועים ממוצעים,

אבל כל המסכים החדישים, האחרונים שיוצאים, הם מסכים רחבים, כמו ה 22BW,

ואם אני רוצה מסך עם פאנל טוב, אני צריך להתפשר על איזה מסך מלפני שנתיים ומשהו שבקושי יש אותו בחנויות, אין אותו בתצוגה בשום מקום שחיפשתי, והזמן תגובה שלו הוא 8MS שזה רק מראה שבטוח יש הרבה טכנולוגיות שהטביעו במסך והחברות אפילו לא אומרות (אהמ VS 930B)

האם יש מסך 19" חדיש מחברה מוכרת עם ביקורת טובה שבטוח עולה על הביצועים של ה226BW בתקציב של עד 2,000 ש''ח?

פורסם

ה-Viewsonic VP930 או ה-Samsung 971P (שקצת פחות מהיר בפועל).

זה שמסך "חדיש" לא הופך אותו לטוב יותר. המגמה היא הפוכה. המחירים יורדים וסקטורים שפעם ייצרו עבורם מסכים איכותיים מוצפים בזבל. פעם היו מסכי 19-20" איכותיים (ויקרים). פעם לא היה כזה דבר TN ב-24". עכשיו רוב ה-24" הוא TN וכמעט אי-אפשר למצוא משהו שלא TN בגדלים מתחת לזה.

זה שה-MS הלך וקטן עוד לא הופך את המסכים לאיכותיים ואפילו לא למהירים יותר בפועל. מסך TN 5MS איטי יותר באופן משמעותי ממסכי DELL המפורסמים שמכלל מוגדרים כ-16MS. וההבדל בין אותם מסכי DELL למסכי 2MS ה"חדישים" הוא כזה שלא ניתן להרגישו.

פורסם

אם אתה בטוח שבדקת בכל חנות וחנות בזאפ שמנסה למכור VP930 ולא מצאת אותו, אין כרגע דגם 19" מתחרה בכל המאפיינים שלו, במיוחד באיכות גבוהה עם זמן תגובה מצויין למשחקים מהירים, עד 2000 ¤, אלא EIZO S1931 במחיר גבוה יותר בכ-400 שקלים אשר רלוונטי יותר לטיפול בתמונות לקראת דפוס.

כך שתצטרך להתמקד ב-Dell 2007FP שעולה מעט יחסית מעל התקציב שלך או ב-2007WFP שקולע לדרישות שלך עם מחיר נמוך יותר. כפי ש-QttP אמר, כשאתה רוכש מסכים מבוססי VA או IPS ותיקים אין זה משנה שהם נחשבים לישנים. הללו עדיין גורמים ל-22" TN , גם כאלה שמושקים בימים אלו, להיראות כשייכים לדורות מיושנים לחלוטין מבחינת איכות תמונה.

פורסם
  • מחבר

MS הרי קובע את זמן התגובה של המסך, חשוב מבחינת מריחות במשחקים (גוסטינג) וכל מה שמסביב, נכון?

במסך CRT זה עומד על 0 וב LCD שואפים לרדת כמה שיותר...

בעבר זה היה 16+ MS, אחרי זה הרוב היו 8MS, ועכשיו הגיעו כבר ל 2MS.

ובאמת כמו ששמתי לב מתגובות של אנשים, הם תמיד מקשרים את הMS לGHOSTING.

אז אני מתאר לעצמי ש 16MS של TN הוא לא 16MS של שאר הפאנלים, מה גם שאני זוכר שיש את הקטע הזה של ה GREY-TO-GREY שבפאנלים איכותיים זה יותר טוב ולכן המדד שונה,

אבל עד כדי כך ש16MS של IPS יכול להתחרות ב 2MS של TN??

יש לדברים האלו מבחני ביצועים?

או לפחות למסך הספציפי הזה של DELL, לראות איך המריחות שלו ודברים שזזים מהר..

תודה

פורסם

ה-DELL הוא 16MS שחור-לבן-שחור ו-6MS אפור אפור.

בבקשה, קבל לינק:

http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/20inch-4.html

הם עשו שם השוואות למסכים רבים, ביניהם ה-DELL 2007WFP שהוא 16MS מוצהר לבין ה-206BW שהוא 2MS מוצהר. יצא שה-SAMSUNG יוצא בממוצע 4MS ובמקסימום 18MS, לעומת ה-DELL שהוא בממוצע 6MS ובמקסימום 9MS. אז מי יותר מהיר?

פורסם

יש גם כאן וכאן השוואת מהירות תגובה של שלל מסכים.

פורסם
  • מחבר

איזה יותר כדאי מבחינת איכות ובכלליות ?

Dell 2007WFP

Dell 2007FP

ועוד משהו, היה כתוב שבבחינה שעשו, ל 2007WFP היה REFRESH RATE של 60.

עיניין העיניים מאוד מאוד חשוב לי, ואני ישר מרגיש אם המסך על 60HERTZ או 75HERTZ.

אחד הדברים שלדעתי מתפשרים ב LCD זה שיש לו 75HERTZ ולא 85HERTZ כמו ב CRT,

אבל מה זה אומר שנבדק שיש לו 60 ? אפשר הסבר על זה?

תודה

פורסם

מסכי LCD אינם סורקים כמו מסכי CRT ולכן אין משמעות לקצב ה hz במובן של כאב עיניים במסכי LCD.

http://hwzone.co.il/articles/lcd_guide_a/4/

בנוסף כל מה שרשמת על השאיפה לרדת בזמן תגובה הוא פשוט לא נכון, היום המגמה היא להכניס טכנולוגיות שיגרמו לעין

לשכוח את המצב הקודם של התמונה ובכך להקטין את המריחות שאתה רואה שנגרמות בגלל הדרך שבה העינים

והמוח שלנו עובדים ולא בגלל זמן התגובה של הגבישים. למעשה גם אם זמן התגובה של מסכי LCD היה מקביל למסכי CRT

מסכי ה CRT עדיין היו מציגים תמונה "נטולת מריחות" בגלל תכונות ה"סריקה" שלהם שמוחקת את התמונה הקודמת לפני הצגת תמונה

חדשה בניגוד למסכי LCD שאינם סורקים ולכן אינם מוחקים את התמונה הקודמת כמו מסך CRT.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר בקשר לREFRESH RATE.

בכל מקרה, שלחתי מייל לPANDAS בנוגע לזה שהם כתבו שה 226BW שלהם עם פאנל S.

הם ענו לי: "כיום לא ניתן לדעת איזה פאנל משתמשים סמסנוג בעבר היה אפשר בעזרת התפריט כיום מי שיגיד לך אחרת מטעה".

ה 2007WFP נשמע מעולה, חוץ מהקטע שזה 16MS אבל כמו שאתם אומרים למשחקים הוא יהיה סבבה.

אבל יש יותר מידי אנשים שמתלוננים על בעיות במסך...אם זה בYOUTUBE שעשיתי חיפוש על שם הצג וזה הציג תוצאות של אנשים שהיו להם תקלות,

ואם זה בפורומים השונים שלכל אחד יש איזה פאק עם המסך...

מרוב שאני שומע חסרונות על כל מסך, לדעתי אני פשוט יירד ממסך רחב ואלך על מסך כמו שיש לי עכשיו (LG 1752T), אבל רק 19".

שיהיה חדש וטוב, בלי בעיות צבעים/ריצודים או השד יודע מה...

ד''א, זה רק אני או שיש לסמסונג מסך חדש? Samsung 943B

מישהו יודע פרטים עליו?

תודה

פורסם

יש ל-SAMSUNG איזה 20 מסכים חדשים ב-19" כל כמה חודשים, וכולם אותו דבר. TN פושטי וזהו. לא הייתי זורק יותר מ-1200-1300 שקל על כזה מסך.

פורסם
  • מחבר

אבל גם ה LG L1752T נחשב פושט (פאנל TN שעלה איזה 1,100 ש''ח בזמנו) ואני מרוצה ממנו מאחר ואין מריחות במשחקים, הטקסט חד והצבעים סבבה.

אז על מה אתה ממליץ?

פורסם

אבל גם ה LG L1752T נחשב פושט (פאנל TN שעלה איזה 1,100 ש''ח בזמנו) ואני מרוצה ממנו מאחר ואין מריחות במשחקים, הטקסט חד והצבעים סבבה.

אז על מה אתה ממליץ?

ב-2000 שקל? או ה-2007WFP, או ה-Samsung 971P. אם TN נראה לך סבבה, אין סיבה להוציא יותר מ-1200 על מסך 19".

פורסם
  • מחבר

אתה נמצא בפורום הזה כבר הרבה זמן,

לא שמת לב שלהרבה אנשים יש בעיות משונות עם ה 2007WFP ?

והאם אתה יודע איפה יש אותו בראשון לציון במחיר נורמלי?...

ובמחירים של מסכי ה 19", איזה מסך הכי כדאי? (דגם חדש)

למשל:

L1953S 19'' LCD 5ms

L1953TR 19'' LCD 2ms DVI

L1900J 19'' LCD 2ms DVI

L1972HR 19'' LCD 2ms DVI

943B 19'' LCD 5ms 1:8000 DVI Black

(מתוך מה שיש ב KSP, החנות הכי קרובה אליי עם מחירים זולים בראשון לציון)

תודה רבה !!

אני רוצה ללכת כבר היום לקנות כי כבר לא יהיה לי עוד זמן...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים