עבור לתוכן

איזה כרטיס מסך יותר טוב לרזולוציות נמוכות: 3870X2 או 8800GTS?

Featured Replies

פורסם

אני יודע שאתה כבר יודע את זה, אבל מסתבר שאתה צריך ריענון-

PEAK של ספק: הוא מסוגל לספק את זה במשך דקה אחת בלבד.

PEAK של רכיב מסוים: כל עוד הוא בעומס מלא, הוא יצרוך את זה.

(אגב, ה Q6600 מגיע ל 90W, אבל אני לא אתווכח על זה, מדובר באמפר אחד, זה לא משנה את הנקודה)

משעשע אותי הנתון שלך שצמד 8800GT לוקחים 160W ב PEAK, שצריכה מקסימלית של 8800GT בודד מגיעה לכ 100W..... אתה חי בעולם שכולו טוב, אה?

אתה יכול להגיד "זה לא נכון" עד מחר, אבל בגלל זה טרחתי לציין עובדה חצובה בסלע, שאותה לא תוכל להפריך בשום מצב:

אני חייב לציין שפיקה צודק, ועוד משהו שאנשים פה לא לוקחים בחשבון מעולם האלקטרוניקה. ספק-כוח שמתחמם מוריד את הספק שלו W בדוק!

פורסם

אתה לא צריך לראות שום סיבה-

זה שעפ"י ואטים ועל הנייר הוא "אמור" להחזיק את זה (וגם זה רק בקושי) זה טוב ויפה, אבל עובדתית, בשטח, הוא לא מחזיק את זה.

נעשה לך חישוב קצר על הנייר, כמו שאתה אוהב:

צמד 8800GT- נגיד 160 וואט.

Q6600 אחד- אתה אומר 80, אינטל אומרים 90, נתפשר על 85.

צ'יפסט והרכיבים של הלוח- בין 30 ל 50 וואט, בעיקר בלוחות עם צ'יפסט N680, נתפשר על 45.

מאווררים+הארדיסקים ביחד- 2 אמפר.

אז מה יוצא לנו:

160+85+45 זה 290. או 24 אמפר. תוסיף את ה 2 ששמנו בצד, תקבל 26, שזה מה שהליברטי 400 מסוגל לספק במקסימום (מקסימום, לא PEAK)

(למעשה, יוצא 26.4 בערך, אבל נזניח את זה)

זה מה שנקרא לרקד על הגבול, מאוד לא יציב, ופתאום מתבהר לי למה הליברטי 400 נפל במבחן שהצבתי לו.

אתה עדיין הולך להתווכח עם עובדה מוצקה? (גם אם המספרים פה היו פי 2 או חלקי 2, העובדה היא שאותו ספק תקין לחלוטין, שהחזיק 8800GT אחד פועל במשך כמה חודשים, נפל ברגע שהוספנו את ה 8800GT השני.)

פורסם

רגע, אבל ה-LIBERTY 400W מסוגל לתת 360W על הריילים של ה-12V, לכן כל כך אוהבים אותו פה.

פורסם

אתה שם לב לחוסר ההיגיון במה שאמרת? ספק 400 וואט נותן 360 וואט על הריילים של ה 12 וולט?

ואיפה ה 5 וה 3 וולט נדחקים? ב 40 וואט שנשארו?

לא.

ה 360 וואט האלו הם ב PEAK, לפרק זמן של דקה בדיוק. ברגע שאתה עובר דקה בצריכה כזו, הספק נכבה.

המקסימום שהוא מסוגל לספק לפני שהוא נכנס לתחום ה PEAK שלו זה 25-26 אמפר, בסביבות ה 300-310 וואט. תעלה מעל זה- והוא נכנס לתחום ה PEAK שהוא לא מסוגל להחזיק יותר מדקה.

למה כ"כ אוהבים אותו פה? כי ל HW יש נטיה מסוימת להתקבע על מוצר, ולנסות להפוך את כל הנכנסים לפאנבויז של אותו מוצר.

זה קרה עם הליברטי 400, עם הקורסאייר HX520, ולאחרונה גם עם ה VX450.

השורה התחתונה היא שהליברטי 400 לא מסוגל להחזיק SLI של 8800 ביחד עם Q6600 או קונפיגורציה דומה.

פורסם

http://www.enermax.com.tw/english/product_Display1.asp?PrID=7

אני משער שחברה מקצועית כמו ENERMAX, שכולנו יודעים שלא מייצרת זבל ג'נרי, הייתה כותבת אם ההספקים הכתובים בטבלה הם ב-PEAK או לזמן תאורטית אין-סופי, אבל זה לא כתוב שם. המסקנה היא שכנראה הוא מסוגל לתת את ההספקים האלה לזמן ארוך יותר מדקה אחת.

בלי קשר, אצלינו באתר משווים מוצרים, הן מבחינת הטיב והאיכות והן מבחינת המחיר פה בארץ, לפני שממליצים עליהם לאנשים. כמובן אם יבוא ספק טוב יותר מה-LIBERTY 400W לתחום המחיר שלו, אני בעצמי אמליץ עליו ואסביר לאנשים למה הוא עדיף על ה-LIBERTY.

פורסם

ב 90% מהנתונים של 90% מהחברות מצוינים נתונים ב PEAK. אתה גם מתחיל לחיות באשליות?

נעשה ביחד חישוב קצר

26 אמפר על ה 3 וולט זה 78 וואט

26 אמפר על ה 5 וולט זה 130 וואט

30 אמפר על ה 12 וולט זה 360 וואט

עכשיו, לפי מה שלמדתי בבי"ס, ואני מודע לזה שאני לא 5 יחידות, 78+130+360 זה 628 וואט.

ולפי מה שידוע לי ולהגיון הבריא, ספקי 400 וואט לא מספקים 628 וואט (שים לב, לא חישבתי אפילו את המתח שניתן מה USB ואת ה 12-)

אתה לא תמצא בשום מקום ספק 400 וואט שנותן 30 אמפר לא ב PEAK.

אותו דבר לגבי הקורסאייר VX450

33 אמפר על ה 12 וולט? אתה מודע לזה שזה 396 וואט? זה הזוי עוד יותר מהאנרמקס, וגם פה, כמובן, מדובר על נתון PEAK.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים