עבור לתוכן

סקר XP VS VISTA

המון אנשים מבולבלים היום מה להתקין מה טוב מה לא טוב האם VISTA יציבה או שאין על ה XP או שבכלל עדיף מ 2,327 הצבעות

1. 1. המון אנשים מבולבלים היום מה להתקין מה טוב מה לא טוב האם VISTA יציבה או שאין על ה XP או שבכלל עדיף מ

• XP קשה הפרידה...
    • VISTA ניסיתי אהבתי נשארתי!
    • מעדיף מערכת הפעלה אחרת...
      0
    • לא יודע...עדיין מתלבט
    • מחכה ל Windows 7

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

לפי דעתי האישית לא כדיי להתקין ויסטה לחכות עוד טיפה למרות שאני מקבל עידכונים שיש שיפור ובהרבה לאחר התקנת SP1

ואני יודע שאם נחכה בסוף יוציאו את Windows 7 אז ככה שלא שווה לחכות

חוץ מזה שקשה לי הפרידה מהXP

פורסם

איפה האפשרות "חאלס כבר עם הסקרים המפגרים האלה!"?

פורסם

אני כרגע על ויסטה עם SP1 רק בגלל שלא היה שווה לי את המאמץ לנסות לעשות downgrade ללאפטופ שהגיע כבר עם ויסטה (מי יודע אם כל הדרייברים והכפתורים המיוחדים יעבדו ב-XP). הביצועים פשוט מצוינים (למרות שרק 1 גיגה זיכרון), במיוחד אחרי שביטלתי UAC, AERO, וכמה עשרות סרביסים מטופשים ודי כבדים (אינדוקס תוכן וכו). במילים אחרות סירסתי את ויסטה כהוגן והפכתי אותה אפקטיבית ל-XP (רק קצת יותר יציב בזכות שדרוג ה-kernel כמובן).

אולם אם היה לי מחשב שולחני quad core עם 3+ גיגה זיכרון הייתי משאיר את כל ה"שומן" של ויסטה. הכל עניין של (עודף) כוח מיחשוב.

פורסם

אחי אתה יכול להגיד לי איזה סרביסים אפשר לבטל ?

http://img205.imageshack.us/img205/8813/vlite0uv2.jpg

יש לי ב-HD משני ויסטה ואני כמעט לא משתמש בה ה-XP יותר מהירה

פורסם

סורי, זה יותר מדי עבודה...

תקרא פה:

http://www.blackviper.com/WinVista/servicecfg.htm

ותקרא פה:

http://www.blackviper.com/WinVista/supertweaks.htm

אני ביטלתי סרביסים בעיקר לפי עמודת "tweaked" ומהלינק השני ביטלתי את רוב מה שממליצים (למעט System Restore שהוא פיצ'ר חביב עליי שמציל אותי פעם-פעמיים בשנה ככה).

פורסם

איך אני יודע אם יש לי SP1 בויסטה?

אני מוריד מלא עידכונים למחשב אני לא יודע איפה אמור להופיע לי Vista SP1

פורסם

סורי, זה יותר מדי עבודה...

תקרא פה:

http://www.blackviper.com/WinVista/servicecfg.htm

ותקרא פה:

http://www.blackviper.com/WinVista/supertweaks.htm

אני ביטלתי סרביסים בעיקר לפי עמודת "tweaked" ומהלינק השני ביטלתי את רוב מה שממליצים (למעט System Restore שהוא פיצ'ר חביב עליי שמציל אותי פעם-פעמיים בשנה ככה).

ביטלת וזה שיפר לך משהו? האיץ לך את הויסטה? שתף שתף אותנו יקירי, אין מה לשמור הכל לעצמך.

פורסם

להבדיל מבדיקות של אתרים אחרים שטענו ש-SP1 מאט את הביצועים, אצלי SP1 האיץ לי את ויסטה במה שחשוב לי - העתקת קבצים בהרד דיסק ודרך רשתות. לא שמתי לב להאטה אחרת כלשהי במערכת בגלל SP1. מעבר לזה ביטול כל התוספות המיותרות של ויסטה (שתוארו בהודעות שלי למעלה) האיץ לי את המערכת באופן מורגש ביותר. העפתי גם שטויות מה-startup בעזרת msconfig כולל כל מיני בדיקות של תוכנות ואפילו את ה-Windows Defender שאני לא מאמין שאצטרך. מספיק לי NOD32 כרגע.

אה ואגב, ביטול UAC המטומטם הזה (כרגע, בעתיד יהיה משובח) הוסיף לי לחסוך כאבי ראש בכל מיני תוכנות שמדי פעם היו משתגעות ושוכחות קינפוג, כמו מקסתון לדוגמא, שהיה פתאום נזכר לי בקינפוג מיושן בגלל ש-UAC היה שומר את התוכן בתיקייה וירטואלית... אתם יודעים איך זה UAC כן? שומר לך קבצים שאמורים להשתנות ב-Program Files בתיקייה אחרת, מוגנת, יענו כדי להגן עליך משינויים לא רצויים. בקיצור רעיון טוב בתיאוריה, יהיה טוב במציאות רק עוד שנתיים ככה כשכולם גם יעבדו עם UAC כומו good boys. עד אז, פאק UAC...

איך אני יודע אם יש לי SP1 בויסטה?

אני מוריד מלא עידכונים למחשב אני לא יודע איפה אמור להופיע לי Vista SP1

אין לך SP1. זה יגיע רק באמצע מרץ למשתמשי ווינדוס אנגלי, אמצע אפריל לעברי. עושים Properties על Computer וזה יראה לך Service Pack 1 תחת Windows edition כשתתקין אותו. אתה תדע שאתה מתקין אותו כי זה התקנה ארוכה למדי... נדמה לי לקחה חצי שעה...

פורסם

להבדיל מבדיקות של אתרים אחרים שטענו ש-SP1 מאט את הביצועים, אצלי SP1 האיץ לי את ויסטה במה שחשוב לי - העתקת קבצים בהרד דיסק ודרך רשתות. לא שמתי לב להאטה אחרת כלשהי במערכת בגלל SP1. מעבר לזה ביטול כל התוספות המיותרות של ויסטה (שתוארו בהודעות שלי למעלה) האיץ לי את המערכת באופן מורגש ביותר. העפתי גם שטויות מה-startup בעזרת msconfig כולל כל מיני בדיקות של תוכנות ואפילו את ה-Windows Defender שאני לא מאמין שאצטרך. מספיק לי NOD32 כרגע.

אה ואגב, ביטול UAC המטומטם הזה (כרגע, בעתיד יהיה משובח) הוסיף לי לחסוך כאבי ראש בכל מיני תוכנות שמדי פעם היו משתגעות ושוכחות קינפוג, כמו מקסתון לדוגמא, שהיה פתאום נזכר לי בקינפוג מיושן בגלל ש-UAC היה שומר את התוכן בתיקייה וירטואלית... אתם יודעים איך זה UAC כן? שומר לך קבצים שאמורים להשתנות ב-Program Files בתיקייה אחרת, מוגנת, יענו כדי להגן עליך משינויים לא רצויים. בקיצור רעיון טוב בתיאוריה, יהיה טוב במציאות רק עוד שנתיים ככה כשכולם גם יעבדו עם UAC כומו good boys. עד אז, פאק UAC...

אין לך SP1. זה יגיע רק באמצע מרץ למשתמשי ווינדוס אנגלי, אמצע אפריל לעברי. עושים Properties על Computer וזה יראה לך Service Pack 1 תחת Windows edition כשתתקין אותו. אתה תדע שאתה מתקין אותו כי זה התקנה ארוכה למדי... נדמה לי לקחה חצי שעה...

קודם כל תודה על המידע, לי זה די עזר, בגלל שגם לי יש ויסטה עם SP1 וגם אני מרגיש שיפור עצום בהעתקת קבצים גדולים ופתיחת קבצי RAR למיניהם.

לעומת זאת, כנראה שיש איזה פאק באחד הסרביסים, כי כל פעם אחרי שאני עושה ריסט לויסטה, ומתחיל לפתוח את כל התוכנות והיישומים שלי מחדש, המחשב טוחן כמו לא יודע מה, כנראה יש איזה פאק או באג שבכל פעם שאתה מפעיל את ויסטה מחדש, יקח לו "שנה" לפתוח יישומים כמו מסנג'ר אייסי מדיה פלייר וכולי וכולי, אני לא אומר שזה לוקח משהו כמו 15 שניות ליישום להיפתח, אבל למשל אחרי שאני פותח את אותו יישום כמה וכמה פעמים, זמן התגובה מתקצר לגמרי, וככה זה אמור להיות לדעתי.

רק משהו אחד אני רוצה שתסביר לי, איך מעיפים את הווינדוס דיפנדר של MS שגם ככה לא מגן מפני כלום?

תודה מראש :).

פורסם

אם אינני טועה, את ה-Windows Defender העפתי מרשימת הסרביסים (לינק בהודעה קודמת) ואולי במקום/בנוסף גם ע"י העפה שלו מה-startup עם msconfig.

בקשר לבאג שאתה נתקל בו, לי זה נשמע שאיזשהו רכיב חומרה תוקע את המחשב בהעלאה כי זה הזמן שבו המחשב מנסה לתקשר עם כל הרכיבים לוודא שהם "חיים וקיימים". אם אחד הרכיבים לא הונדס בקפידה עבור ויסטה (גם אם הוא כביכול "דרייבר לויסטה") אז הוא עלול לגרום למצב שאתה מתאר. יכול כמובן להיות גם כל סרביס אחר או תוכנה אחרת שב-startup. תתחיל לבטל דברים ואני בטוח שתמצא את האשם, במיוחד אם ב-safe mode המחשב מגיב מהיר (וכידוע ההבדל בין safe mode למצב רגיל הוא שבמצב רגיל הוא פשוט טוען את כל החומרה ואת כל הסרביסים והתוכניות ב-startup). מה שגם אומר שאם הבעיה קיימת ב-safe mode, אז לדעתי רק פירמוט יעזור... ויסטה מערכת לא בשלה לגמרי ולכן אני צופה שיהיו מצבים שרק פירמוט יעבוד להם בשלב זה, גם אם אתה האמא של הגורו של פתירת בעיות טכניות... פשוט צפויים באגים בלתי-פתירים בצורה נורמלית בשלב זה. למזלי לא נתקלתי בכאלה אצלי עדיין - אבל כבר שמעתי סיפורים... :-*

גוד לאק.

פורסם

אם אינני טועה, את ה-Windows Defender העפתי מרשימת הסרביסים (לינק בהודעה קודמת) ואולי במקום/בנוסף גם ע"י העפה שלו מה-startup עם msconfig.

בקשר לבאג שאתה נתקל בו, לי זה נשמע שאיזשהו רכיב חומרה תוקע את המחשב בהעלאה כי זה הזמן שבו המחשב מנסה לתקשר עם כל הרכיבים לוודא שהם "חיים וקיימים". אם אחד הרכיבים לא הונדס בקפידה עבור ויסטה (גם אם הוא כביכול "דרייבר לויסטה") אז הוא עלול לגרום למצב שאתה מתאר. יכול כמובן להיות גם כל סרביס אחר או תוכנה אחרת שב-startup. תתחיל לבטל דברים ואני בטוח שתמצא את האשם, במיוחד אם ב-safe mode המחשב מגיב מהיר (וכידוע ההבדל בין safe mode למצב רגיל הוא שבמצב רגיל הוא פשוט טוען את כל החומרה ואת כל הסרביסים והתוכניות ב-startup). מה שגם אומר שאם הבעיה קיימת ב-safe mode, אז לדעתי רק פירמוט יעזור... ויסטה מערכת לא בשלה לגמרי ולכן אני צופה שיהיו מצבים שרק פירמוט יעבוד להם בשלב זה, גם אם אתה האמא של הגורו של פתירת בעיות טכניות... פשוט צפויים באגים בלתי-פתירים בצורה נורמלית בשלב זה. למזלי לא נתקלתי בכאלה אצלי עדיין - אבל כבר שמעתי סיפורים... :-*

גוד לאק.

אחלה תודה.

את הווינדוס דיפנדר ביטלתי לגמרי כולל הסרביס כולל הכל, אם אני אבטל את כל הסרביסים שממש לא נחוצים אני ארגיש עוד האצה ושיפור בעבודה השוטפת בויסטה?

פורסם

אם תבטל סרסיסים כבדים, כמו אינדוקס ואני כבר לא זוכר מה עוד היה שם, אני מאמין שכן. אם תבטל סרביסים קלים אז אולי אחד פה ושם לא תרגיש, אבל מכלול של כולם לדעתי יהיה מורגש. אתה שואל שאלה קשה כי אני לא בדקתי אפקט של כל פיפס. חיסלתי את הכל במכה אחת גדולה וחזקה והרגשתי שיפור משמעותי.

תנסה ותלמד.. וספר לנו חוויות שנלמד כולנו ;)

פורסם

אם תבטל סרסיסים כבדים, כמו אינדוקס ואני כבר לא זוכר מה עוד היה שם, אני מאמין שכן. אם תבטל סרביסים קלים אז אולי אחד פה ושם לא תרגיש, אבל מכלול של כולם לדעתי יהיה מורגש. אתה שואל שאלה קשה כי אני לא בדקתי אפקט של כל פיפס. חיסלתי את הכל במכה אחת גדולה וחזקה והרגשתי שיפור משמעותי.

תנסה ותלמד.. וספר לנו חוויות שנלמד כולנו ;)

אוקיי ביטלתי כל מיני שאני בטוח ב-100 אחוז שלא צריך, על הרוב אני מחפש בגוגל ומקבל תיאור ופירוט האם הם נחוצים ולמה הם משמשים, הייתי אומר שיש שיפור לא הכי גדול אבל יש, אם יש כמה סרביסים כבדים שאתה יכול להמליץ לי לבטל אני אשמח. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים