עבור לתוכן

פתרון ל"קפיצות" של סרטים שמנוגנים ממחשבים מרוחקים

Featured Replies

פורסם

הבעיה פשוטה וידועה. אני נמצא על הלפטופ ופותח קבצי MPEG שנמצאים על הדסקטופ שלי בעזרת VLC\Winamp\MPC דרך רשת אלחוטית. הרשת אומנם מסוג G והאות חזק אבל עדיין יש קפיצות ותקיעות בסרט. הבעיה, לדעתי, נובעת מזה שמערכת הפעלה גורמת לכך שתוכנות לא מודעות לכך שהקובץ מרוחק (ממפה אותו כמו קובץ לוקאלי). עקב כך, התוכנה המנגנת קוראת אותו חלק חלק (חלקים קטנים). כל פעם קוראת קצת ומנגנת. בגלל שהרשת איטית ובעייתית יש פעמים שהקריאה נכשלת והסרט קופץ.

הדבר הנכון לעשות פה זה להבין שאני עושה מעין סטרימינג לקובץ ושמערכת ההפעלה למעשה תעשה pre-fetch להרבה מהקובץ - אולי אפילו בשנייה שאני מתחיל לנגן תתחיל להעתיק את כולו למקום זמני בלפטופ ולנגן אותו במקביל. יש המון פתרונות פה - חלקם יכולים להיות ממומשים במערכת ההפעלה וחלקם בנגן עצמו. מישהו שמע על דבר כזה?

פורסם

המממ... נראה לי שאתה לא ממש מודע ליכולות של VLC בתור שרת סטרימינג והמרת וידאו on the fly (תלוי גם בחומרת הוידאו שלך)

http://www.videolan.org/streaming-features.html

http://www.engadget.com/2005/11/29/how-to-stream-almost-anything-using-vlc/

זה כלי ממש נהדר, עם מספיק רוחב פס, אנשים משתמשים בזה בשביל לחבר את הממיר כבלים שלהם (כן כן) ולשדר ממנו,

דרך המחשב (VLC) בסטרימינג, את הכבלים שלהם, למחשב מרוחק בעולם

(למשל, לראות משחק כדורסל בספורט 5 , דרך הכבלים בבית, על גבי המחשב בעבודה)

http://blog.tmcnet.com/blog/tom-keating/gadgets/streaming-live-tv.asp

(כאן הבחור קצת התייאש מרוחב הפס שלו, אבל זה עדיין אפשרי :) )

אגב, אין לי שמץ של מושג מה לא בסדר ברשת שלך,

אבל למשל ברשת האלחוטית הפשוטה שלי (54MBPS כרטיס לכרטיס, ללא נתב, קליטה טובה (לא מצויינת 4/5 קווים)

אני מצליח לנגן בלי אמצעי הסטרימינג-סרבר המיוחדים שתיארתי לעיל, אלא בצורה פשוטה כמו שאתה תיארת-

פשוט לגשת לתיקיה משותפת ולהפעיל ממנה סרט ב VLC או כל נגן אחר - בצורה חלקה לחלוטין, וללא שום קפיצות.

כמובן שאני לא מדבר על תכני HD שמן הסתם יקרטעו, אלא על תכני וידאו ברמת XVID-DIVX

אם אתה מתכנן לנגן תכני HD בסטרימינג ברשת האלחוטית הביתית שלך, מן הסתם שזה יקפוץ,

(וברוב הרשתות האלחוטיות גם וידאו DVD פרופר - יקפוץ, 54MBPS זה לא מספיק בשביל להעביר מידע DVD בזמן אמת)

ותזדקק לסטרימינג של 4-5 דקות לפחות בשביל להתחיל לנגן, ובנקודה הזו אחזור להציע לך לעיין בלינקים לעיל.

פורסם
  • מחבר

תודה jc, אבל יש מורכבות בפתרון שאתה מציע. המורכבות כמובן נובעת מזה שצריך לבנות פלייליסט בסרבר ולהריץ VLC עליו - כל פעם צריך לדאוג שהסטרימינג סרבר רץ (יתכנו פעמים שאפילו אצטרך לקום מהמיטה כדי לעשות את זה, שזה טירוף). גם אם למשל פתרנו את הבעיה האקוטית הנ"ל בעזרת כלי remote desktop עדייו עליי לבנות פלייליסט של הדברים שאני רוצה לנגן. לא כיף.

הפתרון הפשוט יותר כולל עבודה נכונה יותר בקליינט, דווקא (כלומר בנגן על המחשב המנגן). אם הייתי יכול להגיד לו "זה קובץ ממופה רשת, תתנהג בהתאם", כל שעליו לעשות זה לדאוג שתמיד יש את ה- X שניות\דקות של מידע קדימה ע"מ לחפות על רשתות בעייתיות. כמה זה X יכול להיות קונפיגורבילי או בעזרת בדיקה בזמן ההרצה של התוכנה אוטומטית תוך כדי לימוד מסשנים קודמים. לא מסובך למימוש וקשה לי להאמין שלא פתרו את הבעיה הזו איפשהו.

כמו שאמרתי, גם מערכת ההפעלה יכולה להירתם לעניין פה. למשל להציע local pre-fetch בלי ידיעת התוכנה הקוראת. אתה קורא למשל 512 בתים מהקובץ ומערכת ההפעלה תתן לך 512 בתים מיד ואז תקרא לתוך הבטן נאמר 1024 בתים בלי שתבקש. כשתבקש את ה- 512 בתים הבאים (אחרי שסיימת לעבד את ה512 הבתים הקודמים) תקבל אותם מיד מהבטן, בלי צורך בכלל לגשת לרשת. בניהול נכון של מערכת ההפעלה, התוכנה הקוראת לעולם לא תחכה לקבל את המידע מהרשת שכן כל הפעולות של קריאה מהרשת יעשו ע"י מערכת ההפעלה כדי שתמיד יהיה מידע זמין ולוקאלי לתוכנה, כל עוד היא קוראת באופן סדרתי.

אין לי שמץ מה הבעיה ברשת שלי [ברור שמדובר, אגב, ב- MPEG4 דל ולא מקבצי HD], אבל זה תמיד היה ככה ויש רשתות אלחוטיות כבר שנים, עם על מיני ווירלס סוויצ'ים וכל מיני כרטיסי רשת אלחוטיים. אולי הגוף שלי פולט 2.4GHz. [br]פורסם בתאריך: 1.03.2008 בשעה 11:51:25

טוב, מסתבר שמימשו את מה שאמרתי. אפשר לקנפג את VLC שיקרא קדימה. זה כמובן מאט את כל התגובות כי זה ממומש בצורה סטטית, אבל זה נראה שזה פותר את הבעיה:

If you go to preferences, enable advanced options, Input / Codecs, Access Modules and then file and increase the cache size. Make sure to save and restart VLC.

פורסם

כמו שאמרת, ל VLC יש הגדרה של כמה cache לעשות לקובץ וצריך להגדיל אותה כשזה ממקור חיצוני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים