עבור לתוכן

WD2500KS ו-WD2500AAKS יחד ב-RAID, אפשרי?

Featured Replies

פורסם

ברשותי WD2500KS ואני רוצה להקים מערך RAID רגיל לגיבוי מלא של הנתונים שעל הכונן הראשי. האם אני חייב להשתמש בכונן קשיח בדיוק מאותו הדגם (WD2500KS)? או שאני יכול גם לרכוש את הדגם החדש יותר WD2500AAKS והם יעבדו יחד ללא בעיה? מבדיקה קצרה באתר של ווסטרן דיגיטל הם ממקמים את שני הכוננים באותה רמה בדיוק מבחינת מפרט, לא יודע לגבי ביצועים.

פורסם

מומלץ להשתמש באותו הכונן..אבל אין שום בעיה בשילוב של שני הדגמים ביחד....

פורסם
  • מחבר

לאף אחד ממביני העניין בנושא אין תשובה מושכלת לתת? זו התשובה שקיבלתי מ-WD:

Dear Itai,

Thank you for contacting Western Digital Customer Service and Support.

The drive that you currently have is not intended to be placed in a RAID array. Our enterprise RAID drives are the Raptor, YS, YR, YD, and our ABYS drives.

You can try to raid it with another 250GB drive but I could not guaranty that it will work because we have never tested them in a RAID setup.

Sincerely,

Fabio B.

Western Digital Service and Support

http://support.wdc.com

כמובן שהוא יגיע שהכונן שלי לא מיועד ל-RAID, לא ציפיתי לתשובה אחרת. החלק השני של התשובה מפחיד, זה אומר שאני צריך להתפשר ולקנות את הדגם הישן יותר, אם הבנתי נכון. ד"א, מצחיק שחברה שכזו לא בדקה אם אפשר להריץ את שני הדגמים המדוברים ב-RAID. הייתי מצפה שיעשו את זה.

פורסם

פשוט מאוד, זה כיסוח תחת, יש להם ליין של RAID ולכן כל שאלה בנושא שלא קשורה לדיסקים האלו תענה בצורה שכזו. לא ניסיתי להריץ RAID על דגמים שונים, אבל לכאורה הבקר RAID עובד מול הדיסקים בצורה זהה (תביא לי מידע ממקום זה וזה) ככה שלא אמור להיות בעיה בכלל.

פורסם
  • מחבר

זה גם מה שאני חושב, אבל אני רוצה להיות בטוח לפני שאני רץ לחנות. זה גם מה שאמרתי לו:

Dear Fabio,

You're right, and usually I'd have to use one of the suggested models to do RAID. But as you probably know, most end-users don't buy those models and do RAID using your regular models such as the one I have. Anyway, it's surprising indeed that WD didn't think of the possibility that people might be opted to use an older WD2500KS with a newer WD2500AAKS (who's price is lower) and build a RAID 1. I really don't want to buy a WD2500AAKS model to find out I need to get back to the store and replace with WD2500KS. Is there any possibility that someone in WD actually checked a RAID 1 between WD2500KS and WD2500AAKS really does work?

Thanks, Itai.

והתשובה:

Hi Itai,

Thank you for your reply.

The drives should work in a RAID array, but they will have a higher chance of dropping from that RAID because they weren't intended to be in that kind of setup. From personal experience I have seen it work but also have seen them drop with regularity.

Please let us know if we can be of further assistance.

Sincerely,

Fabio B.

Western Digital Service and Support

http://support.wdc.com

פורסם

מזל שלא אמרת להם שאתה רוצה לעשות RIAD עם כונן של WD וכונן של Seagate :lol:

פורסם
:lol:
פורסם
  • מחבר

אני לא מבין מה מצחיק כל-כך בבקשה שלי לקחת שני כוננים שאמורים להיות זהים לחלוטין מבחינת נפח ולעשות ביניהם RAID בסיסי ביותר. יכול להיות שאני לא מבין בכלל את המהות מאחורי סוג זה של ריידים ואשמח לקבל הסבר.

כרגע, האפשרויות שעומדות בפני הן להתפשר ולרכוש כונן שני מהדגם המיושן שיש בידיי היום ולעשות רייד כרגיל או לרכוש שני כוננים מהדגם החדשים (שגם עולים עד 20 ש"ח פחות, כל אחד), לבצע GHOST מהכונן שלי לאחד החדשים ולעשות רייד. את הכונן הישן למכור כיד שנייה או סתם להשתמש בו לאחסון של דברים לא חשובים.

פורסם

יעבוד, אל תדאג.

פורסם

יעבוד, אל תדאג.

זה מה שאמרתי כבר מהתגובה הראשונה...אבל איתי עקשן... ;D

פורסם

אכן.האיש מWD פשוט אמר לך שRAID EDITION שלהם בנויה לעבודה בלתי פוסקת ולכן סיכוויה לפול במערך זה קטנים יותר.זה אולי נכון אך היות ויש ברשותך דיסק אחד גם אני במקומך הייתי קונה עוד אחד ועושה רייד.להערכתי כלל לא ישנה אם תקנה KS או AAKS.אני אישית הייתי קונה KS לתאימות מושלמת אך אני לא בטוח שתצליח להשיגו.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם על התגובות, למרות שאני עדיין די חושש קצת. את ה-KS דווקא אפשר להשיג, יש מספיק חנויות שמופיעות בזאפ. חשבתי לעשות את הדבר הבא:

לרכוש שני כוננים מהדגם החדשים (שגם עולים עד 20 ש"ח פחות, כל אחד), לבצע GHOST מהכונן שלי לאחד החדשים ולעשות רייד. את הכונן הישן למכור כיד שנייה או סתם להשתמש בו לאחסון של דברים לא חשובים.

ד"א, שאלה של טיפשות. האם אני יכול לקחת את ה-KS שלי, להוסיף לו AAKS, לעשות RAID 1 ואחרי שכל התוכן הועתק לכונן החדש יותר, לנתק את הישן ולחבר את ה-AAKS השני ולקבל RAID 1 בין שני כוננים זהים? או שעדיף לעשות GHOST מההתחלה ולא להסתבך?

פורסם

תודה לכם על התגובות, למרות שאני עדיין די חושש קצת.

גם אם היו לך שני כוננים זהים, שיצאו מאותו מפעל באותו יום, יש תמיד מקום לחשש כי הסיכוי לכישלון תמיד קיים. לדעתי זה שאחד הוא KS ואחר הוא AAKS, לא מעלה את הסיכוי לכישלון באיזשהו אופן מורגש, כי הגודל הפיזי ושאר הפרמטרים של הכוננים הם די זהים, ככל שידוע לי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים