עבור לתוכן

צריך המלצה למצלמה טובה (רפלקס) בתקציב 2000-2500 ש"ח

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

והאם יש מצלמה יותר טובה שאפשר קצת לחרוג בשבילה? כי אם אני קונה מצלמה אז אני רוצה את זה לפחות ל-5 שנים.

• תגובות 81
  • צפיות 9.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

לא ממש, אבל לצילומי ספורט ואקשן כדאי לך להוסיף עדשת טלה. עדשות 70-300 צד שלישי (סיגמה/טמרון) עולות כ-600 ש"ח ליד שניה, וכ-1000 ש"ח לחדש.

אגב, בניגוד לפנטקס (שכוללים מייצב במצלמה), בקנון ובניקון אם אתה רוצה מייצב אתה צריך לקנות עדשות עם מייצב מובנה, וכאלה אין בטווח הזה מחברות צד שלישי. עדשות 70-300 מיוצבות של ניקון וקנון עולות כ-2500 ש"ח ביד שניה, וכ-3000 ש"ח לחדש. שם לב להבדל? :cool2:

פורסם
  • מחבר

זה דבר שמוסיפים או שמחליפים עדשה?

פורסם

למה אתה מתכוון?

פורסם
  • מחבר

לא ממש, אבל לצילומי ספורט ואקשן כדאי לך להוסיף עדשת טלה. עדשות 70-300 צד שלישי (סיגמה/טמרון) עולות כ-600 ש"ח ליד שניה, וכ-1000 ש"ח לחדש.

אגב, בניגוד לפנטקס (שכוללים מייצב במצלמה), בקנון ובניקון אם אתה רוצה מייצב אתה צריך לקנות עדשות עם מייצב מובנה, וכאלה אין בטווח הזה מחברות צד שלישי. עדשות 70-300 מיוצבות של ניקון וקנון עולות כ-2500 ש"ח ביד שניה, וכ-3000 ש"ח לחדש. שם לב להבדל? :cool2:

על זה תענה ועוד משהו:

האם במצלמה כמו בפנטקס אני אוכל להוציא צילומים כאלה?:

http://www.fullgaz.co.il/tests/2008/dvx400/index.php

(תלחץ על התמונה כדי להגדילה)

באיכות כזאת?

פורסם

ה-70-300 היא עדשה אחרת שקונים בנוסף לעדשת הקיט (18-55). עדשת הקיט מיועדת לצילומים בזוויות רחבות, עדשת הטלה מיועדת לצילום מרחוק. אם תסתכל על התמונות בלינק שהבאת תראה דוגמאות לצילומים עם שני סוגי העדשות (הצילום הראשון, למשל, הוא עם עדשה רחבה, והאחרון עם טלה).

גם התמונות המוגדלות הן עדיין קטנות יחסית ולא מציגות שום דבר מיוחד בכל הקשור באיכות התמונה של המצלמה ושל העדשה (כלומר נושאים כמו רזולוציה, חדות, רעש וכדומה). מה שכן יש בהן זה בחירה נכונה של זווית, תזמון, קומפוזיציה וטכניקת פאנינג נכונה, אבל כל הדברים האלה תלויים בצלם, לא במצלמה. אין שום מניעה לקבל תמונות כאלה עם הפנטקס וגם עם מצלמות פשוטות יותר, בתלות ביכולת של הצלם.

פורסם
  • מחבר

זאת אומרת לפנטקס יש איכות כזאת, אני רק צריך תזמונים טובים וכו'.... כן?

פורסם

לפנטקס K100D (ולכל DSLR אחרת) יש איכות הרבה יותר טובה מהאיכות שנדרשת לצילומים ברזולוציה כזו. הדברים העקריים שתצטרך כדי לקבל תמונות כאלה זה טכניקה, ניסיון וכשרון.

פורסם
  • מחבר

הכל טוב יפה שיש רזולוצייה כזו אבל אני מדבר על איכות תמונה...

כישרון לצילום אני אקבל עם הזמן ומהשראות של תמונות אחרות.

פורסם

אתה יכול לתת דוגמה למצלמת DSLR שלא מספקת איכות תמונה מעולה עבור תמונות ברזולוציה של 1024x768? אני לא מכיר כאלה.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להגיד לי בלב שקט שאפילו שאם אני אצלם תמונה ברזולוצייה 1600X1200 זה יהיה כבוד להשים אותו כ-Wallpaper?

פורסם

מבחינה טכנית, אןי ספק שהציוד מסוגל לזה. אם אתה, כצלם, מסוגל לזה אי אפשר לדעת עדיין.

פורסם
  • מחבר

והקישור הזה שהבאת לי היא חנות טובה?

פורסם

הם בסדר. קניתי מהם בעבר (טלפון אלחוטי ושני כרטיסי זכרון) אבל לא נזקקתי לשירות, כך שאין לי מושג איך הם כשיש בעיות. מצד שני, השירות הוא של היבואן הרשמי (שמיבא גם את פנטקס וגם את קנון) כך שלא נראה שיש כאן הימור גדול מדי. זה לא שאתה קונה מוצר מיבוא אפור או יד שניה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים