עבור לתוכן

חיבור דיגיטאלי/אנלוגי בZ5500 עם XFI PLATINUM

Featured Replies

פורסם

תודה על המידע...

עוד שאלה על הדרך (חבל לפתוח עוד ת'ארד )...

אני לרמקולים האחוריים אני יצטרך כבלים ארוכים (משהו כמו 12 מטר) השאלה היא...אם אני לוקח 2 כבלים ומחבר אותם באמצעות מתאם (נקבה-נקבה) האיכות תירד בצורה שאני ירגיש?... או שכדאי לחפש כבל אחד באורך מתאים וזהו....

והאם כדי לכוון תזמונים לרמקולים כי הבנתי שיש בעיה עם כבלים ארוכים ומתקבל מעין Delay ,ובכרטיס קול יש לי את אפשרויות הTHX נראה לי שאני מגדיר מרחקים בין הרמקולים אלי וכו'...כדאי לכוון או שזה סתם?

HF Integrale

תודה על התגובה באמת אני יחבר בכבל אנלוגי

הגאוניות ב Z5500 היא שהכבלים מתחברים לרמקולים בחיבור רגיל ולא בחיבורים ספצפיים,

בנוסף, כבלים כאלה לא עולים הרבה כסף, לכן הייתי משקיע בשני כבלים ארוכים (12 מטר נניח) מאשר

מתחיל לחבר חצאי כבלים. - ולו רק כדי למנוע את האפשרות של רעשים כלשהם.

בקשר ל- Delay והכיוונונים ב- THX:

קודם כל תחבר הכל, תתקין הכל, תכוון את הרמקולים לכיוון פינת הישיבה שלך,

תגדיר ב- THX את מרחק הישיבה שלך מהרמקולים (תמדוד עם מטר) שים דיסק באיכות מעולה (רצוי שקט) אבל שאתה מכיר

ואז תבדוק.

THX ,ע"י כך שאתה מגדיר את מרחק הישיבה שלך מהרמקולים, אמורים לפצות על הדיליי או על חלק ממנו

(כי הם לא ממש יודעים בכמה אורך כבל השתמשת). בכל אופן, אחרי שהגדרת הכל, אם אתה עדיין מרגיש צורך,

תתחיל לשחק בהגדרות (הרי תמיד אפשר ללחוץ על כפתור ה- Reset ;) )

שמחתי לעזור

HF

פורסם

מישל, לא ראיתי את התגובה שלך.

לשאלתך, עדיף כאמור להשקיע בכבל סביר. במחיר של 5 שקל למטר כבל (כבל 1.5ממ יספיר לך לחלוטין לכאלה רמקולים), עדיף למנוע חיבור שיכולים עם הזמן להחליד בגלל לחות או מגע של היד. מה גם שיש עניין של עכבות שיכול להפריע לתדרים גבוהים יותר (לא משהו שתשמע, אבל בשביל השקט הנפשי).

את ה-THX אפשר לכוון. אגב, HF, הסיבה שלא איכפת לו אורך הכבל היא שמהירות הסיגנל החשמלי היא מהירות האור, ולכן זה לא משהו שמיע. פיצוי על מהירות הקו' (איזור ה-330מ/ש בערך) היא רלוונטית יותר, אבל במרחק של 3-4 מטר ההבדל זניחים ברוב המיקרים. הדרך הכי טוב לבדוק היא לשלוח אות זהה לכל 5 הערוצים במקביל. במידה ורמקול מסוים נשמע לפני אחרים אפשר לתת את הפיצוי ידנית. אם לא, אז זה לא רלוונטי כל ההבדל הזה :)

מעבר לזה, אני לא יודע האם ה-THX מגדיר לך גם עוצמות, אבל אותן חשוב מאוד לכוון ידנית בגל לאקוסטיקת החדר.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה הבנתי...אני מקווה שאני ימצא מקום שיכול להכין לי כבלים במקום (הייתי מכין לבד אם הייתי יודע איך עובד החיבור,אולי אני יבצע חיפוש בגוגל יותר מאוחר נלמד עליו קצת)

בקשר לרעשים בקו...מן הסתם יותר קל לקבל עיוות בסיגנל שהוא גל (אנלוגי) מאשר בגל ריבועי (דיגיטלי) ...אני מבצע חציצה בכל מקרה בין הכבלים של החשמל לנתונים (תעלות שונות בקיר)...כדאי לקנות כבלים מסוככים אם כבר?..או שבמערכת כזאת לא כדאי להשקיע בסיכוך מיוחד......עוד משהו..אני יוכל להכין סיכוך עצמי לתעלות הכבלים בעזרת יריעות אלומיניום השאלה אם כדאי... והאם לבודד את הכרטיס קול כלומר לבנות מסביבו כלוב נגד הפרעות אלקטרומגנטיות יעזור?

אני מאמין שעדיף להזיז את הטלויזיה/מסך מחשב על מתחת לסנטר שיהיה באמצע הקיר נכון?....הבעיה אצלי זה שהחדר שלי מלבן עם שאיפה למרובע ופה יש בעיה מבחינה אקוסטית

אני יודע שכנראה כבר נמאס לכם מהשאלות שלי אבל אני מנסה לבצע תכנון כמה שיותר מדוייק כי מחר אני מתחיל להתעסק עם המדידות והחדר שלי

פורסם

כבל לרמקול בא לפי מטר, אין מה להכין.

בנוגע לכבל מהמחשב למערכת, איזה מרחק מדובר שם? להכין לך כבלים יכולים בכל מעבדת אלקטרוניקה, אבל הם לא עושים דברים מרשימים במיוחד :) הבעיה היא שאם יש לך מרחק גדול כבל טוב יעלה הרבה, ולמעשה כזו בכלל לא הייתי משתגע עם כבלים.

סיכוך לתעלה אפשרי, אבל אני לא היתי נכנס לזה עם מערכת כזו. בנוגע לכלוב, זה כבר יותר רלוונטי ויכול להוריד קצת רעשים. אבל, גם פה, הרעשים גם ככה יחסית נמוכים ואני בספק אם תשמע אותם. מה גם שהכרטיס שלך מתחמם מאוד, לא יודע איך הוא יאהב אם תשים לו שם איזה כלוב :)

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

כבל לרמקול בא לפי מטר, אין מה להכין.

בנוגע לכבל מהמחשב למערכת, איזה מרחק מדובר שם? להכין לך כבלים יכולים בכל מעבדת אלקטרוניקה, אבל הם לא עושים דברים מרשימים במיוחד :) הבעיה היא שאם יש לך מרחק גדול כבל טוב יעלה הרבה, ולמעשה כזו בכלל לא הייתי משתגע עם כבלים.

סיכוך לתעלה אפשרי, אבל אני לא היתי נכנס לזה עם מערכת כזו. בנוגע לכלוב, זה כבר יותר רלוונטי ויכול להוריד קצת רעשים. אבל, גם פה, הרעשים גם ככה יחסית נמוכים ואני בספק אם תשמע אותם. מה גם שהכרטיס שלך מתחמם מאוד, לא יודע איך הוא יאהב אם תשים לו שם איזה כלוב :)

Anatoli.

אוקיי הבנתי..

לגבי הכרטיס...הגרסא שלי היא הגרסא עם ההיטסינק עליו כך שאני לא דואג מבחינה החימום וניתן לתכנן כלוב שיחסום רעשים ויהיה בסגנון של רשת ואז עדיין תהיה זרימת אויר...

המרחק בין העמדה של המערכת למחשב יכול להיות 1.5 מטר וגם 0.5 מטר תלוי באיזה צד אני בוחר לשים אותה...

כדאי להחליף את הכבלים שמגיעים עם הרמקולים בכבלים טובים יותר?..אני מדבר על הכבלים שמגיעים מהמחשב לעמדה וכבלים שיוצאים ממגבר בסאב עד לרמקולים או שאין צורך?...

וממש דבר אחרון אני מבין שכבל סביר באורך 10 מטר למשל יעלה כ50 ש"ח נכון?...

פורסם

אכן כבל רמקול בעובי 1.5 יעלה בערך 5 שקל למטר. להחליף אין סיבה בעיקרון. יותר עניין של אם מדובר על מרחק גדול אז עדיף שיהיה כבל בודד ולא כמה מחוברים. אתה יכול להחליף לכולם בשביל שיהיה עיקבי.

כבלים מהכרטיס למערכת אתה יכול להחליף, אבל לא הייתי ממליץ. כבלים נורמאליים יעלו לך יותר מדיי ביחס למערכת, וכל דבר ב-40/50 שקל (גם אלה שנראים עבים ויפים) הם בדיוק אותו החרא רק עם גומי יפה יותר עליהם.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה על כל העזרה..אני מחר כבר יתקין ויארגן הכל...ואני מקווה שאני ימצא זמן השבוע בשביל להוסיף כלוב לכרטיס קול ונראה אם זה ישפיע באמת...

באמת תודה עזר לי מאוד

פורסם

איזה כלוב ואיזה יער, אנשים פה משגעים לך תשכל לשווא.

הבא נעשה סדר, הרעשים אם כבר יתווספו לאות האנלוגי יכולים להיתווסף לפני הכניסה למגבר, כלומר מהמחשב לריסיבר.

אם יש לך מגבר עם יחס אות לרעש גבוה, וכן כרטיס קול טוב אין מה לחשוש.

אם כבר אתה רוצה להשגיע , תשקיע בכבל שעובר מהמחשב לרסיבר, עדיף כבל איכותי עם סיכוך.

לגבי הרמקולים, זה תלוי אך ורק בהספק, אם הרמקול נגיד מיועד לעבוד עד 10 אמפר, תשתמש בכבל עבה . היות והספק במתבזבז בקו היות

תלוי ע"פ חוק אום P=I^2*R

R היתנגדות הכבל, ביחס הפוך לקוטר הכבל ביחס ישר לאורך הכבל.

ככול שעוצמת המוזיקה גדולה, כך הכבל יתחמם יותר אם לא הייה בהיתנגדות נמוכה

פורסם
  • מחבר

איזה כלוב ואיזה יער, אנשים פה משגעים לך תשכל לשווא.

הבא נעשה סדר, הרעשים אם כבר יתווספו לאות האנלוגי יכולים להיתווסף לפני הכניסה למגבר, כלומר מהמחשב לריסיבר.

אם יש לך מגבר עם יחס אות לרעש גבוה, וכן כרטיס קול טוב אין מה לחשוש.

אם כבר אתה רוצה להשגיע , תשקיע בכבל שעובר מהמחשב לרסיבר, עדיף כבל איכותי עם סיכוך.

לגבי הרמקולים, זה תלוי אך ורק בהספק, אם הרמקול נגיד מיועד לעבוד עד 10 אמפר, תשתמש בכבל עבה . היות והספק במתבזבז בקו היות

תלוי ע"פ חוק אום P=I^2*R

R היתנגדות הכבל, ביחס הפוך לקוטר הכבל ביחס ישר לאורך הכבל.

ככול שעוצמת המוזיקה גדולה, כך הכבל יתחמם יותר אם לא הייה בהיתנגדות נמוכה

המערכת הזאת בעומס מקסימלי תצרוך מהרשת פחות מ4A אבל בינינו,זה 500 ומשהו RMS על חדר של 3X4 אם היא תעבור את ה20 אחוז יכולת זה יהיה במקרים חריגים...וכל כבל של 1.5 יהיה מסוגל לעמוד בעד 10A אם מחמירים וביותר אם פחות מחמירים...ושרוב השימוש שלי יהיה באזור ה0.5 אמפר אני ממש לא דואג לגבי עובי הכבלים לגבי ההתנגדות שלהם כי שום כבל לא יתחמם יותר מדי בעומסים כאלו...

פורסם

כלל האצבע אומר שאם רוצים שלא תהייה פגיעה באיכות, אז צריך שהתנגדות הכבל תהייה קטנה מ-5% מהתנגדות הרמקול. הרמקולים גם אם הם עם עכבה של 4 אוהם ויורדים ל-2 (נגזים) עדיין הכבל יעמוד בדרישות גם באורך רב.

מעבר לזה, מגבלות הכבל משפיעות קודם כל על תדרי הבאס עקב כמות הזרם שעובר (ומה שנקרא skin effect שאומר שככל שהתדר גבוה יותר הוא ירכב על החלק החיצוני יותר של הכבל), וכיוון שפה מדובר על סטאליטים אין שום בעיה להשתמש בכבל 1.5. בינינו, גם 0.75 יספיק, אבל אני חושב שעם העלויות הנמוכות גם ככה, ובמיוחד אם יש תעלה אז 1.5 יהיה בחירה עדיפה.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים