עבור לתוכן

חיבור דיגיטאלי/אנלוגי בZ5500 עם XFI PLATINUM

Featured Replies

פורסם

כמו שאומרת הכותרת...

עם איזה חיבור עדיף לחבר את הכרטיס קול למערכת רמקולים האלה...?

לפי מה שהבנתי בהסתכלות קצרה באינטרנט הבנתי שבמערכות עם כרטיסים יחסית נמוכים משתמשים בדיגיטאלי וכרטיס קול טוב משתמשים באנלוגי...

מה אתם אומרים?

פורסם

מה זתומרת, אם אין לך משהו יותר טוב מהפלטינום אז תחבר באנלוגי... לZ5500 זה גם יותר ממספיק.

פורסם
  • מחבר

כלומר עם הפלטינום אני יקבל צליל טוב יותר בחיבור אנלוגי מאשר עם הדיגיטאלי...זה מה שהתכוונת נכון?

פורסם

אם נעזוב לרגע את הצליל, הכרטיס הזה לא תומך ב-DD או DTS בחומרה (קידוד, לא פריסה). לכן במשחקים רבים לא תוכל להשתמש בסראונד במידה ותחבר דיגיטלי.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז אנלוגי יהיה החיבור....תודה על העזרה

פורסם

אנלוגי חשוף להפרעות ורעשים דיגיטלי לא.

למה אתם ממלצים על אנלוגי זה לא ברור???

פורסם

אם נעזוב לרגע את הצליל, הכרטיס הזה לא תומך ב-DD או DTS בחומרה (קידוד, לא פריסה). לכן במשחקים רבים לא תוכל להשתמש בסראונד במידה ותחבר דיגיטלי.

Anatoli.

כל כך קשה לקרוא 2 הודעות מעלייך?!

מעבר לזה שהטיעון שלך בנוגע לרעשים לא רלוונטי. ראשית, גם דיגיטלי חשוף להפרעות (פחות, אבל חשוף). שנית, בכבל אנאלוגי באורך הגיוני הרעשים לא יהוו בעיה. ולבסוף, גם אם יהיו רעשים בעוצמה של כמה דציבל, זה לא ישנה עם מערכת שכזו שכן היא לא תהייה מסוגלת להשמיע אותם. מעבר לזה שההפרעות בבית הן לא דרסטיות בדר"כ, אלא אם כן יש לך איזה שכן שמפעיל בבית רדיו פיראטי.

Anatoli.

פורסם

1. טרחתי וקראתי!!

2. מה שכתבת איננו קשור לתשובתי שנוגעת להפרעות

3. מתוך ניסיון שלי ושל רבים אחרים כל כבל אנלוגי פשוט גורם להפרעות שנשמעות כבר בווליום בינוני עד גבוה כל מי שיש לו חיבור אנלוגי מוזמן להגביר ללא שום מוזיקת רקע את המערכת ולומר פה מה קרה..... התשובה רעשי רקע שלג וכדומה נכון??

4. כבל דיגיטלי יותר זול מאנלוגי ובעל פחות רעש עם צליל זהה וגם כמעט ואינו מגביל באורך הכבל לעומת אנלוגי!!

כך שלאור כל מה שרשום פה מדוע להמליץ על כבל אנלוגי איזה יתרון הוא נותן

פורסם

1. אם קראת, אז למה אתה מדבר שטויות?! בחיבור דיגיטלי לא יהיה לו סארונד במשחקים! עכשיו זה יותר ברור?!?!?!?!?!?!

2. מה שכתבתי נוגע בעיקר להפרעות. אם לא הצלחת להבין איך זה נוגע להפרעות (כשיש פסקה שלמה של הסברים על זה), אז זו בעיה שונה לגמרי.

3. מתוך ניסיון שלך?! כמה ניסיון כבר יש לך?! עם כבלים ב-2.90שקל בסופר?! עם מערכות של שקל תשעים אגורות שמוסיפות רעשים גם אם תשים אותן בחלל?!

4. כבל דיגיטלי יותר זול, נו אז?! סביר להניח שעם המערכת שלו הוא קיבל כבלים אנאלוגיים, אז זה חינם. וגם אם לא, זה יוצא כמה עשרות שקלים, אז לא נורא.

5. כבל אנאלוגי ודיגיטלי נשמעים אותו הדבר?!?! מה עישנת תגיד לי?! אתה בכלל יודע מה ההבדל בין הכבלים?! הכבלים לא רלוונטי, החשוב הוא המידע שעובר ואיך זה משפיע על האות. באות דיגיטלי אתה שולח אותו לפריסה והמרה על ידי שבבים שמובנים בתוך רמקולים, אל מול פריסה והמרה על ידי שבבים במחשב. אז בוא נראה, מה יותר איכותי, שבבי המרה בכרטיס קול נורמאלי, או שבבי המרה במערכת רמקולים?! מה יותר גמיש מבחינת פריסה, כרטיס קול או שבב של מערכת רמקולים?!

6. מאיפה אתה מביא את השטויות האלה שכבל אנאלוגי נשמע פחות טוב מכבל דיגיטלי?! כל מערכות הסטריאו הטובות בעולם (עם כמה בודדים שיוצאים מן הכלל) הן אנאלוגיות כל הדרך מהמקור (שבו נעשית ההמרה, או על ידי מפענח חיצוני) דרך המגבר ועד לרמקולים.

7. לא צריך סימני קריאה, חוץ מלעצבן זה לא מועיל בגרוש.

אודה לך אם תפסיק לכתוב שטויות גמורות. אם אתה רוצה להמשיך דיון נורמאלי תביא סימוכין לדבריך. מה אני יודע, וציוד שאני מכיר אתה יכול לראות על ידי מעבר על ההודעות שלי פה בפורום. אני אולי נוטה להגיב בצורה בוטה לדברים חסרי ביסוס, אבל אני לפחות דואג שלא לדבר על דברים שלא בדקתי.

Anatoli.

פורסם

אין לי מושג על מה ההתפרצות הזו הדרך התבטות שלך היא דורסנית ולא הולמת בטח שמתכתבים איתך בצורה בוגרת ולא מטיחים האשמות מיותרות

כמו מה עישנת מה אתה מבין וכו...

דבר נוסף אות אנלוגי נתון להפרעות עקב שיטת העברת הנתונים בעוד בדיגיטלי המידע מועבר באמצעות 0 ו 1 וכך אין את הבעיות הנ"ל

כמובן שעל ידי כבלים שעולים מאות שקלים כמו במערכות יקרות ניתן למנוע זאת אך אם ניתן לעשות זאת ע"י שימוש בשיטה הדיגיטלית אז מדוע להשקיע

עכשיו מה שכתבת בנוגע לסראונד הוא נכון ולא הערתי לגבי זה בתואנה שזה לא כך זה אכן חיסרון אך זה נתון לשיקולו אני הצגתי לו אופ' נוספת לי לדוגמא יש מגבר+ 6 רמקולים וכרטיס של קרייטיב עם יציאה דיגיטלית כאשר אני משתמש ביציאה האנלוגית יש לי רעשים והפרעות ולכן העדפתי את השימוש ביציאה הדיגיטלית כבל בודד זול ללא הפרעות את וויתרתי על הסראונד במילא במוזיקה שומעים סטריאו ובמשחקים אני מפעיל את מצבי הסראונד של המגבר מה שמפצה על החיסרון נכון שאין כמו סראונד טבעי אך זה מספק אותי

איש איש בעדפותיו....

כל מה שרשמת הוא נכון אבל שוב זו לא היתה הנקודה שניסיתי להעביר מה שמניסיתי והסברתי כבר בפעם השלישית זה מה שרשמתי פסקה מעלה נקודה

עכשיו אם אתה חושב שאני טועה תגיד אתה טועה אין צורך להעיר הערות של ילד בן 11 זה שיש לך נסיון וידע זה ברור אבל ההתנהגות שלך מתלהמת

וללא צורך

המשך שבוע טוב לכולם

פורסם

כפי שאמרתי, אני מגיב בצורה בוטה לכל אחד שבא וזורק שטויות לאויר. לא קשור לבן 11, לא קשור לשום דבר. מי שכותב שטויות שיצפה שיתייחסו אליו בהתאם. במיוחד אם הוא מתווכח על דברים שאין לו מושג בהם. מעבר לזה, אנחנו לא ילדים קטנים (לפחות לא אני, ואני מניח שגם לא אתה). לא צריך לקחת ללב כל הערה, בוטה ככל שתהייה. זה ברור לשנינו שדיונים מתלהטים לעיתים, והעולם ממשיך להסתובב בלי שיקרה דבר. אם לא ברור לך למה הגבתי בצורה הזו, תעבור על ההודעות שלך. תקרא את הדברים שכתבת, ואת האופן בו הם כתובים, סימני הקריאה, התלעמות מדברים רלוונטים, והמשך של ציון דברים לא נכונים ולא מאומתים. ואתה ממשיך באותה הצורה.

כבלים אנאלוגי נורמאלי לא מוסיף רעשים. לא צריך כבלים במאות שקלים. בכל מערכת סבירה גם כבל ב-20 שקל לא יוסיף רעשים. אם יש לך רעשים, הם נובעים מכרטיס הקול, או מהמגבר, לא מהכבל. כמות הרעשים שמתווספת ברמקולים היא זניחה, ובכדי לשמוע אותה צריך להגביר לעוצמה גבוהה כל כך, שבה אם בכלל תפעיל מוזיקה הרמקולים/מגברים ייהרסו.

מעבר לזה, לא צריך ישר לכתוב "המשך שבוע טוב לכולם" ולברוח רק בגלל שהועמדת על טעותך. אתה פה לא בשביל הפוזות, בדיוק כמוני. אנחנו פה כדי ללומד וללמד. ופה יש עוד דבר שצריך שתלמד. כבלים אנאלוגי חשוף להפרעות בצורת רעשי שמתווספים בתחום השמע. כבל דיגיטלי חשוף להפרעות שנובעות מרעשי. מידע שנשלח ב-1V RMS לדוגמא בכבל קואקס יכול להגיע כ-0.5וולט, וביט שנשלח (או ליתר דיוק לא נשלח) עם 0 יכול להגיע עם רעש של 0.5וולט. ברור שברגע שמידע שאמור להיות מקודד כ-0 חוצה את מתח הסף, וכנ"ל לגבי אות "1" שיורד מתחת אליו נותן לנו שגיאה. מעבר לזה, כרטיסי קול רבים (קריאטיב הותיקים יותר במיוחד!) ידועים כבעייתים עם השעון הפנימי שלהם. אם נתעלם מעניין הדגימה מחדש ל-48קילו שהכרטיסים מבצעים, יש גם את העניין של השעון הפנימי. כשהכרטיס מוציא במקום לדוגמא 24ביט כל פרק זמן מסוים 24.01 ביטים, אז תהייה לך שגיאה במקום כלשהו אחת לדקה או שתיים. יש מספר גורמים לג'יטרים, והם מפריעים הרבה יותר מרעש סף נמוך בכבל אנאלוגי. במיוחד כיוון שהם חזקים ונשמעים כפצפוצים בצליל.

Anatoli.

פורסם

לפותח הת'רד:

מהניסיון שלי עם הרמקולים הנ"ל (יש לי אותם - תסתכל במפרט)

מהנסיון שלי עם הכרטיס של קריאייטיב (למרות שהוא לא פלטיניום)

לא תרגיש הבדל עם הרמקולים האלה בין כבל אנלוגי לכבל (סיב ?) אופטי.

ניסיתי גם וגם.

מה שכן, כפי שאמרו לפני, אם אתה גם משחק במחשב אז הפיתרון הדיגיטלי קצת יקשה עליך ויוריד לך מההנאה.

אני הייתי מאוד נהנה לדעת שהסידור שלי הוא המקסימלי ומספק את האיכות המקסימלית (ע"ע אופטי) אבל בתכלס, בעולם האמיתי, תשאר עם

כבל אנלוגי. זה נוח וההבדל באמת שלא מורגש.

HF

פורסם
  • מחבר

תודה על המידע...

עוד שאלה על הדרך (חבל לפתוח עוד ת'ארד )...

אני לרמקולים האחוריים אני יצטרך כבלים ארוכים (משהו כמו 12 מטר) השאלה היא...אם אני לוקח 2 כבלים ומחבר אותם באמצעות מתאם (נקבה-נקבה) האיכות תירד בצורה שאני ירגיש?... או שכדאי לחפש כבל אחד באורך מתאים וזהו....

והאם כדי לכוון תזמונים לרמקולים כי הבנתי שיש בעיה עם כבלים ארוכים ומתקבל מעין Delay ,ובכרטיס קול יש לי את אפשרויות הTHX נראה לי שאני מגדיר מרחקים בין הרמקולים אלי וכו'...כדאי לכוון או שזה סתם?

HF Integrale

תודה על התגובה באמת אני יחבר בכבל אנלוגי

פורסם

אוקיי אם כך אז עדין בפועל מה שיוצא הוא כאשר מחברים כרטיס קול ביציאה האנלוגית יש רעשים מורגשים יותר וכאשר בדיגיטלי הם מורגשים פחות

כנ"ל בכרטיס שלי כנ"ל בכרטיסי קול אחרים OB שעבדתי איתם בעלי שתי היציאות והן במערכת שלאחי יש שהוא מתמצא קצת יותר ממני (יוצר מוזיקה בתור חצי מקצוע\תחביב) יש לו ציוד בשווי פי 5 ממה שיש לי רק הכרטיס קול עלה לו כ3K וזה אחרי שהוא קנה אותו במחיר מציאה משומש כלומר מה שאני מנסה לומר שכאשר בפועל אני מחבר בחיבור אנלוגי שומעים רעשים בעוצמה בינונית עד גבוהה בדיגיטלי רק בווליום גבוהה+

תופעה זו מתקיימת הן בציוד קצה והן בציוד פשוט

זה מה שאני מכיר מהנסיון שיש לי אומנם הוא לא כמו שלך אבל עדיין הוא לא מועט

אולי יש משהו אחר שגורם להפרעות ותוכל להעיר את עייני ?

בנוגע לכך שאין צורך להעלב אני לא נעלב אבל אני עדיין חושב שיש אפשרות לדבר בצורה בוגרת כמו שרשמת אנחנו לא ילדים וחבל בעוד שאנו יכולים לשמש דוגמא לאיך

להתנהג וכיצד להתבטות אנו עושים ההפך . בתור בוגרים אנו צריכים להוות דוגמא זוהי דעתי :xyxthumbs:

יש דרכים אחרות להסביר שאנשים טועים כמו שאתה מסביר לי עכשיו זה אפילו נקלט יותר טוב ;)

פורסם

כבל אנאלוגי לא מוסיף רעשים שמיעים, מה לא ברור?! כבל אנאלוגי ממוצע יוסיף רעשים שיהיו שמיעים רק במידה ותגביר לעוצמה שבה הרמקולים יישרפו והמגבר ייחנק. מעבר לזה, הרעשים בכבלים בדר"כ נמוכים בהרבה מהרעשים של כרטיס הקול והמגבר. לא רק זה, אתה מדבר פה על כרטיס OB, אתה מודע לזה שהרעשים שלו הם -70דציבל ביחס לאות קול?! אתה מודע לזה שכרטיס כמו ה-X-Fi מוציא משהו כמו 104-110דציבל מתחת לרמת האות? אתה מודע לזה שזה הבדל של שמיים וארץ (להזכירך, לוגריתם, 3דציבל אומרים פי 2 וואט, 10 דציבל אומרים פי 2 עוצמה שמיעה באוזן).

מעבר לזה, לא יודע איזה ציוד יש לאחיך, אבל אם הוא שומע רעשים עם חיבור אנאלוגי יש לו בעיה בציוד. היו לי מספר כרטיסי קול. נעזוב OB, היו לי Audigy2, Audigy2ZS, X-Fi XtremeMusic, Emu 1212M, Razer Baraccuda, Asus Xonar D2 והיו אצלי לזמן מה עוד כרטיסים כמו ה-M Audio Audiophile, EMU 0404, ESI Juliar, RME Hammerfall 32/8 (האחרון כרטיס של מעל 3000 שקל, אל דאגה). היחידים שיש בהם רעשי רקע שמיעים הם האודיג'י. זה ד"א עם ציוד חושפני ברמות מטורפות (נעזוב רמקולים - למרות שיש לי רמקולים מאוד מפורטים) עם אוזניות K340 משודרגות ו-K1000 ששומעים בהן כל פיפס. ד"א, עשיתי גם בדיקה עם MS-1 שהן אוזניות נצילות ברמה קיצונית עם חיבור ישיר ליציאת רמקולים. אלה אוזניות כל כך נצילות שחיבור ליציאת רמקולים של מגבר ממוצע תביא לך רעשים שמיעים גם בווליום הגיוני יחסית וגם עם מגבר עם רצפת רעש נמוכה. בדיקה עם האוזניות האלה עם חיבור מקביל של קואקס ואנאלוגי (כל הכבלים ד"א, הם כבלים שאני הכנתי לבד) נותנים לי רעשים זהים.

ד"א, תזכור שרסיבר ממוצע במעגל ההמרה והפריסה שלו מכניס רעשים גם כן.

ושוב, בנוגע לטונים, אתה חדש אצלנו בפורום אודיו כנראה. הותיקים יותר מכירים אותי כאחד שמגיב בחוסר סבלנות כמעט טוטאלי לאנשים שמתווכחים על דברים לא נכונים (אגב, לא תמיד בכוונה). צריך להבין עם מי מדברים, ובמקרה הזה לא לקחת ללב. אני לא עושה את זה כדי לפגוע, פשוט למדתי כבר שבדר"כ אנשים שמתווכחים על דברים לא נכונים הם כאלה שמבינים רק כשמתנהגים איתם בצורה בוטה. לכן אני מקדים תרופה למכה במידה ואני חושב שהיא עומדת להגיע. במקרה שבו הבן אדם מבין את הטעות וחוזר לטונים הגיוניים, אני חוזר לאותם הפסים גם כן.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים