עבור לתוכן

מחובר לשתי ספקיות במקביל....

Featured Replies

פורסם

אני מחובר כבר 4 שנים לסמייל (אינטרנט זהב) דרך בזק, עד לפני 10 ימים במהירות 2.5 מגה. לפני 10 ימים השתדרגתי ל-4 מגה ועברתי לבזק בינלאומי(באנדל עם בזק),שבד"כ מומלצת כאן בפורום.אה-מה, עדיין לא ניתקתי את המנוי שלי בסמייל כך שאני יכול לגלוש בשתי הרשתות במקביל ולהשוות....(המנוי בסמייל הוא ללא הגבלת מהירות כנראה).

המסלול בבזב"ל הוא עם התחייבות כך שנשארו לי עוד כשלושה ימים להתנתק (זה עד שבועיים אם אני לא טועה-כך אמרו לי בסמייל).

בכל אופן, יש לי בעיות גלישה מוזרות: דרך סמייל אני מקבל מהירויות מאד נמוכות באתר speedtest (חוץ מהשרתים בחיפה ופתח-תיקוה),ודרך בזב"ל ,המהירויות גבוהות בהרבה -בסביבות 1800 Kbit לניו-יורק ,וכ 3500 ללונדון.

מצד שני ,באתר התפעולי של בזב"ל ,דווקא דרך סמייל אני מוריד נקי על בערך 470KB (כן, אני יודע שזה צריך להיות 500 הבעיה בנראה בבזק),ולעומת זאת דרך בזב"ל המהירויות משתנות- פעם מוריד תקין כמו דרך סמייל ופעם ממש לאט!... אני צריך להתנתק ולהתחבר שוב ושוב עד שאני תופס איזה שרת טוב שלהם ואז מהירויות ההורדה תקינות....

וזה לא הסוף- גם כשאני תופס שרת טוב שדרכו אני מוריד תקין באתר התפעולי של בזב"ל (הכוונה מכל השרתים שיש באתר הזה חוץ מהשלישי שהבנתי שהוא בעייתי...) , אני חווה קיטועים ביוטיוב! :bash: חוזר לסמייל, אין ניתוקים. מתנתק וחוזר לבזב"ל- שוב קיטועים!...

ניסיתי כמה סירטונים כדי לבדוק שאין איזו בעיה ספציפית של קטע מסויים. רק קטעים קצרים מאד הם ללא קטיעות.

התקשרתי שוב ושוב לתמיכה של בזב"ל ,וללא הועיל....

התחברתי ליוטיוב גם דרך שם משתמש וסיסמה של חבר שהוא בבזב"ל -ושוב אותם קיטועים.....פעם היה הפוך:תמיד כשהייתי רוצה לראות סרטון ביוטיוב,הייתי מקבל קיטועים בסמייל, ואז הייתי מתחבר דרך החבר הזה שלי (כמובן כשהוא לא גולש...) והייתי רואה נקי....

הנה למשל קטע יפהפה ועדין שמצאתי בפורום "כללי"

http://www.youtube.com/watch?v=2FpD345SjCo&NR=1

בסמייל רואים חלק ,דרך בזב"ל -מקוטע מאד.... לא מבין את זה ,ביחוד בגלל התוצאות ההפוכות באתר speedtest ...

יש לי איזה שלושה ימים להחליט לפני שאני תקוע סופית בבזב"ל.... מישהו יכול ליעץ לי?

פורסם

אם אתה משתמש בכבל USB תנסה להחליף לכבל רשת העברת ניתונים תעבור יותר מהר.

דרך אגב לא כל כך הבנתי את הכל אתה כותב מאוד מבולגן

יכול להיות גם מאיפה שאתה מוריד זה פשוט איטי אני מציע לך לעשות בדיקת הורדה

פורסם
  • מחבר

אם אתה משתמש בכבל USB תנסה להחליף לכבל רשת העברת ניתונים תעבור יותר מהר.

דרך אגב לא כל כך הבנתי את הכל אתה כותב מאוד מבולגן

יכול להיות גם מאיפה שאתה מוריד זה פשוט איטי אני מציע לך לעשות בדיקת הורדה

קודם כל ,תודה על התשובה.אנסה לנסח בצורה ברורה יותר:

1.אני משתמש בכבל רשת ולא USB.

2.דרך אינטרנט זהב (סמייל) אני מקבל תוצאות נמוכות מאד ב- http://www.speedtest.net/. בסמייל אומרים שהאתר הזה חסר משמעות.

3.דרך בזב"ל אני מקבל באתר הזה תוצאות סבירות (גבוהות בהרבה מאשר בסמייל).

מאידך

4.קבצים מאתרי בדיקה כמו האתר התפעולי של בזב"ל ואתרים נוספים יורדים מהר וללא בעיות כאשר אני מחובר דרך סמייל.

5.אותם קבצי בדיקה מאותם אתרים לא יורדים בצורה תקינה כאשר אני מחובר דרך בזב"ל. לפעמים אני צריך להתנתק ולהתחבר כמה פעמים ע"מ לקבל מהירות הורדה תקינה.בבזב"ל אומרים שזה בגלל תיקונים ושידרוג שרתים, ושהבעיות אמורות להסתיים בקרוב.

ואם כל זה לא מספיק מבלבל...

6.קטעי וידאו מיוטיוב ראיתי אתמול בצורה חלקה דרך סמייל (בדקתי כמה וכמה).

7.את אותם קטעים ראיתי בצורה מקוטעת מאד דרך בזב"ל (עכשיו בשלוש לפנות בוקר דווקא בסדר.... :nixweiss:)

8.בזב"ל היא הספקית שבד"כ מומלצת בפורום.

*כפי שניתן להבין יש פנים לכאן ולכאן כאשר בשורה תחתונה הגלישה אתמול היתה טובה בהרבה דרך סמייל *

9. יש לי בערך יומיים וחצי להחליט איפה אני נשאר..

מקווה שעכשיו זה יותר ברור :)

פורסם

אם הבעיה לא תעבור עוד כמה ימים אחרי השדרוגים של בזק תיתקשר אליהם

דרך אגב עם מה אתה מחובר כבלים או ADSL

פורסם
  • מחבר

1.אני מחובר עם ADSL

2. אין לי ממש כמה ימים,(בקושי יומיים ),אז בשביל זה כתבתי את הפוסט הזה,כדי שאנשים שמחוברים דרך בזק בילאומי יכתבו את דעתם ,כלומר אם גם הם חווים בעיות כאלו ואם כן אז האם הם חושבים שזה זמני.....

חוץ מזה תראה מה רשמו כאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=322158.msg2794914#msg2794914

"014 חזרו לימי ה56K "...

פורסם

בעיה אצלהם בדוק.

פורסם
  • מחבר

בעיה אצלהם בדוק.

אוקיי.. זה אמור להפתר בקרוב להערכתך? (בהנחה שאתה מכיר אותם...),כי מבחינתי זה הימור . מצד אחד אני מעדיף אותם כי כל הפורום ממליץ עליהם ,ומצד שני,לך תדע,אולי זאת בעיה שתימשך שבועות...אולי חודשים....

פורסם

אני חווה קיטועים ביוטיוב! :bash: חוזר לסמייל, אין ניתוקים. מתנתק וחוזר לבזב"ל- שוב קיטועים!...

ניסיתי כמה סירטונים כדי לבדוק שאין איזו בעיה ספציפית של קטע מסויים. רק קטעים קצרים מאד הם ללא קטיעות.

התקשרתי שוב ושוב לתמיכה של בזב"ל ,וללא הועיל....

השבוע היו ל 014 בעיות עם תקשורת ואתה לא היחידי שהיו לו בעיות אם youtube, אבל זה לא ממש מייצג אותם וחוץ מזה אני מוכן לחיות עם כמה בעיות בפעם בכמה חודשים ולא לחזור ל 013 או כל חברה ישראלית אחרת.

זה דיי מאכזב ש 014 לא עדכנו את התמיכה שלהם שקיימת בעיה.

בשורה התחתונה אם השימושים שלך הם קצת יותר מבדיקת דואר וצפיה ב youtube אז קיימת רק חברה אחת, תעבור ל 014.

פורסם

יש לי הרגשה שאתה בסוף תיפול בתוך התשובה המצחיקה :

"לא חשוב כמה תקלות יש עדיין יש רק חברה אחת 014" :D

וכל ה DEBUGING והניסיון המושכל להגיע למסקנה יהיה בזבוז זמן.

בזק בנלאומי עקרונית חברה מצויינת אבל כל ההמלצות בפורומים הם הד של לפניי מספר חודשים כאשר רק בזק בנלאומי לא שיבשה שיתוף קבצים ואחרות שיבשו.

הם נסתמו תוך שבועות והתחילו לשבש כמובן.

לפי מה שאני מבין מקריאה בפורומים ב"ב משבשים היום יותר זמן ביממה מנטוויזן למשל.

אני לא חווה בכלל תקלות בנטוויז'ן (כבלים) ונדמה לי שההמלצות כבר התיישנו ומסתמכות על דברים לא קיימים.

בכל מקרה במצב שלך אני דווקא ממליץ שתשאר באינטרנט זנב !

לפחות בנתיים, אם לפי הבדיקות שלך אתה מקבל חיבור מצויין באינטרנט זנב ומקבל תקלה בבזק בנלאומי , למה אתה רוצה לעבור ?

תעבור מאוחר יותר אחרי שבזק בנלאומי יפתרו את התקלה וכאשר החיבור שלך לא יהיה תקין באינטרנט זנב.

אני רק אוסיף דבר או שניים כדי לחדד את דעתי.

1. מבדיקות שלי בחיבור של אינטרנט זנב יש שיבוש כמעט כל שעות היום ובזמנים העמוסים מקבלים מהירויות מאוד נמוכות לשיתוף קבצים או לאתרי עומס כמו RAPIDSHARE - ( לא עשיתי בדיקה בחודש האחרון לכן גם המידע הזה כבר קצת התיישן)

2. אתה עושה בדיקות לא נכון לפי מה שכתבת.

SPEEDTEST נותן מידע בעל ערך רק אם אתה מקבל מהירות מלאה. אל תבדוק מולו.

כשאתה בודק חיבור שלך בזק בנלאומי בדוק אותו מול האתר של בזק בנלאומי ולא של אינטרנט זהב ואותו דבר לדביי אינטרנט זהב והבדיקה שלה.

אחרת אתה בודק גם עומסים על הקו בינהם ואפילו מניפולציות שניתן לעשות.

פורסם

יש לי הרגשה שאתה בסוף תיפול בתוך התשובה המצחיקה :

"לא חשוב כמה תקלות יש עדיין יש רק חברה אחת 014" :D

אני מוכן להשתמש ביוני דואר של 014 העיקר לא לחזור ל 013.

פורסם
  • מחבר

תודה לכל המשיבים. משיחה שערכתי עכשיו עם נציגת א. זהב (אגב,זה 015 ולא 013),נאמר לי שבזק ינלאומי כנראה לא ישחררו אותי מההתחייבות למרות שלא עברו שבועיים , כי גלשתי דרכם.... כך שלטוב או לרע ,אני איתם בשנה הקרובה....

2. אתה עושה בדיקות לא נכון לפי מה שכתבת.

SPEEDTEST נותן מידע בעל ערך רק אם אתה מקבל מהירות מלאה. אל תבדוק מולו.

כשאתה בודק חיבור שלך בזק בנלאומי בדוק אותו מול האתר של בזק בנלאומי ולא של אינטרנט זהב ואותו דבר לדביי אינטרנט זהב והבדיקה שלה.

אחרת אתה בודק גם עומסים על הקו בינהם ואפילו מניפולציות שניתן לעשות.

אז זה לא ממש הבנתי..

1.לגבי speedtest,האם התכוונת לכך שצריך לבדוק רק מול השרתים בארץ (שמהם אני מקבל תוצאות תקינות בשתי הספקיות)? האם אין משמעות לכך שבבדיקה ללונדון למשל, התוצאה היתה כ-3.5 מגה דרך ספקית אחת ופחות מאחד מגה דרך השניה?...

2.לגבי ההורדות,בדקתי אמנם בעיקר דרך האתר התיפעולי של בזב"ל, אבל דווקא דרך א.זהב ההורדה היתה תקינה (באתר של בזב"ל!). רוצה לומר, שכבבזב"ל הייתי צריך להתחבר ולהתנתק כמה פעמים עד שהייתי מקבל מהירות הורדה תקינה באתר שלהם עצמם,ואילו ב-015 ההורדה היתה תקינה כל

הזמן.

חוץ מזה ,הצלבתי עם הורדות מעוד מקומות (winamp ,apple ועוד), ושוב- דרך 015 זה היה כל הזמן תקין ,ודרך 014 הייתי צריך להתחבר ולהתנתק

עד שהייתי נופל על שרת טוב שלהם,ורק אז ההורדות מאותם אתרים היו תקינות....

פורסם

אם טוב לך עם סמייל

למה לעבור ?

ועוד יותר מזה אם בבזק יהיה לך יותר גרוע אז למה אתה כן רוצה לעבור? מה אתה סדיסט?

פורסם

אני מוכן להשתמש ביוני דואר של 014 העיקר לא לחזור ל 013.

:lol:

יש פרוטוקול תקשורת כזה דרך אגב :)

llime ,

1. כאן אתה כותב דברים שונים מאשר בהודעה שאליה התיחסתי.

הבדיקה האחרונה שעשית היא בדיקה טובה לדעתי באופן כללי אבל לא מסוגלת לתת מידע שאפשר להסתמך עליו ,

זה רק אומר שבין SPEEDTEST הספקית וה BACKBONE שאליו מחוברת הספקית יש עומס או תקלה מסוג אחר.

זה יכול להיות עומס על הקו של SPPEDTEST או בעיה נקודתית של ה BACKBONE , זו לא חד משמעי.

אני אומר שבדיקה מול SPEEDTEST חד משמעית רק אם אתה מקבל תוצאה מצויינת ולא כאשר ישנה בעיה שאתה לא יכול לאתר אבל יכול להשתמש כרמז ואולי להצליב מידע עם בדיקה נוספת.

אני אכן התכוונתי לבדיקות מול שרתים של SPEEDTEST בארץ ,מיותרות לדעתי.

2. שוב אתה נותן אינפורמציה נוספת שלא הייתה מקודם , הבדיקות שלך בסדר גמור אם הצלבת וגם בדקת את ה ROUTE הנכון להשוואה.

מה שאני לא מבין הוא למה בכל זאת בחרת לעבור אם הבדיקות שלך מראות שהמצב שלך לא טוב בב"ב וטוב באינטרנט זנב ?

יכולת גם לעבור לחברה אחרת או להסתמך על הבדיקות שלך ולא לעבור.

פורסם
  • מחבר

לכל מי ששאל למה עברתי מ-015 ל-014 זה בגלל שלוש סיבות:

1. 014 הציעו לי מחיר טוב (באנדל עם בזק) שחשבתי שא. זהב לא יוכלו להציע לי (בדיעבד טעיתי..)

2.לאורך השנים שבהם הייתי מחובר ל 015 (4 שנים) ,הייתי מידי פעם עושה הצלבות דרך סיסמה ושם -משתמש של חבר שמנוי ב-014 והתוצאות היו בד"כ טובות יותר. למשל ביוטיוב הצפיה היתה חלקה יותר דרך 014.כנ"ל התוצאות ב-speedtest (שעדיין לא הבנתי את משמעותן :s07:)

3. 014 היא הספקית שבד"כ מומלצת כאן בפורום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים