עבור לתוכן

מחשב נתקע בזמן פירמוט

Featured Replies

פורסם

שלום, אשמח לקבל עזרה בנושא.

אני מנסה לפרמט את המחשב, כבר עשיתי את זה הרבה פעמים בעבר. משום מה הפעם זה לא עובד, אני מאתחל עם CD של ווינדוס XP, המחשב מתחיל לקרוא את הקבצים ובשלב מסוים הוא נתקע, או שהוא נתקע ברגע שהוא מגיע לשלב של הגדרת המחיצות. לאחר שאני מכבה ומדליק מחדש את המחשב, המסך לא נדלק - בעייה שנפתרת בעזרת איפוס ביוס, הבעיה שאני כל פעם צריך לאפס את הביוס אחרי ניסיון כושל של פירמוט.

מפרט למקרה שצריך:

מעבד Intel Celeron 2.67Ghz 533FSB

לוח אם ABIT IS7-V2

כרטיס מסך PINE XFX FX 5200 128MB

זיכרון DDR 400 512MB

תודה, אשמח לעזרה.

פורסם

אתה צריך לבודד את הבעיה.

דבר ראשון להבדיל בין חומרה ביוס ותוכנה

תבדוק את הCD של וינדוס על מחשב אחר (עד נקודת הפירמוט)

אחכ תבדוק שהדיסק תקין , שאין בעית LOW LEVEL , למשל שניתן לקרוא אותו במחשב אחר , שה SMART (דיאגנוסטיקה מובנית) שלו תקין .

אח"כ תבדוק שהחומרה תקינה - שיש בוט והכל בסדר :

תנסה דיסקט בוט כשלהוא , תעשה MEMTEST, תבדוק חיבורי חשמל לדיסק , זכרונות יושבים טוב , כרטיס מסך .. תנקה מאבק בהזדמנות.

אתה תדע הרבה יותר אחרי כל זה

פורסם

תשנה את הכותרת שלך ... מה קשור הביוס ?

תשנה את הכותרת ל "תקיעה בזמן ההתקנה " או משהו דומה

כמו שאמר לך זה שמעליי צריך לבדוק

פורסם
  • מחבר

אני יכול לשלול בעיית תוכנה, מאחר והדיסק שניסיתי לפרמט איתו הוא אותו אחד שתמיד השתמשתי בו. גם אם נניח שעם הזמן הדיסק נדפק איכשהו, ניסיתי גם דיסקים אחרים של ווינדוס שיש לי והמחשב הגיב אותו דבר.

עשיתי מה שאמרת עם בדיקת הכבלים, כרטיס זיכרון וכו', זה לא עזר לצערי. לצערי הבעיה אפילו החמירה (עוד לפני שנגעתי בחומרה יש לציין), איפוס הביוס לא תמיד עובד, לפעמים אני צריך לנסות הרבה פעמים עד שזה עובד, אני צריך לחכות תמיד מס' דקות לפני החזרת ה- Jumper למקום, וגם כשכבר אני מצליח להדליק את המחשב, הוא הרבה פעמים נתקע לי, אם זה לפני שהווינדוס עולה או אחרי (מקודם נתקע לי בזמן שניסיתי לכתוב כאן את ההודעה הזאת).

Help. :-\ :'(

פורסם

תבדוק את ההארד דיסק באמצעות תוכנה מהיצרן

מה הטמפ' של המעבד ..בביוס ?

פורסם

אם תוכל תשלול אפשרות שהספק לא תקין - תראה שהמתחים בגבול 5% ממה שצריך להיות.

בהנחה שאתה יודע קצת מה אתה עושה, שבדקת זכרון ב MEMTEST - נראה לי שהלוח תקול , קח למעבדה שיגידו מה לא בסדר

ותחפש לוח חלופי , יתכן וחבל על מעבדה . כן , זה לא נעים .

אבל לפני כן, תבדוק שאין קבלים מנופחים על הלוח, ואם יש - להחליף

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז שלחתי את המחשב לבדיקה אצל טכנאי שעובד במקום העבודה של אמא שלי, ככה שזה לא עלה לי כסף, הוא אומר שבגלל שנגעתי בהגדרות ביוס - המחשב התנהג כמו שהוא התנהג. רק 2 דברים אני ממש לא מבין:

1. סביר להניח שהוא פתר את הבעיה בעזרת איפוס ביוס, שזה מה שאני עשיתי אבל אצלי זה החזיק רק 2 דקות עד שהמחשב נכבה או נתקע, וכשהוא עושה את זה אז המחשב עובד בסדר (למשל עכשיו).

2. אני באמת נגעתי בביוס כי הייתי צריך לשנות את ה- Boot Priority בשביל לפרמט עם CD, אבל זאת לא פעם ראשונה ולא שניה שאני עושה את זה, אז מה גרם לשינוי הזה והאם ישנה דרך לפרמט ולהתקין ווינדוס מחדש מבלי לגעת בהגדרות הביוס? :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים