עבור לתוכן

צריך המלצה לכרטיס קול לאולפן הקלטות ביתי

Featured Replies

פורסם

לחבר שלי יש אולפן הקלטות ביתי קטן כזה [לא לשימוש מסחרי]

והוא צריך כרטיס קול טוב,

עכשיו, עוד אין לו תקציב כי הוא לא יודע איזה טווח מחירים יש..

יש אפשרות להמלצות לכרטיס קול טוב?

ואם אפשר קצת הסבר על טווח המחירים, כמה עולה פשוט כמה טוב וכמה מקצועי?

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

חיפוש יכול לעזור לך מאוד.

שיגדיר תקציב ושימושים. אם הוא סתם מקליט את עצמו על גיטרה כל כרטיס יספיק. אם הוא רוצה משהו ביתי וטוב שיפזול לכיוון ה-700 שקלים ומעלה. ESI JULI@ יהיה פיתרון בסיסי ואיכותי. קח בחשבון שפה זה כבר כרטיסים חצי-מקצועיים בהגדרה. לכן צריך מיקרופון עם קדם מגבר בנוסף, שכן לרוב הכרטיסים הפנימיים אין את היציאה עם מתח פאנטום שנידרס למיקרופון קונדנסר. מיקרופונים עם חיבור אוזניות כמו המיקרופונים ב-20 שקל לא יתאימו לכרטיסים האילו.

Anatoli.

פורסם

אי אפשר להמליץ לך ככה מהאוויר.

צריך לדעת כמה דברים בנושא:

א. אילו כלים/סוגי כלים הוא הולך להקליט בעזרת הכרטיס קול? האם תספיק לו כניסת PL בלבד או שהוא צריך גם כניסה למיקרופון, ואולי אף כוח פנטום לקונדנסר? הוא צריך MIDI?

ב. חיצוני/פנימי?

ג.תקציב, כן, זה ממש חשוב, אבל זה בא כמובן ביחס ישיר למה שהוא צריך(לפי סעיף א'), אם הוא צריך רק כניסת PL טובה על כרטיס שמספק עקבה נמוכה, יש את הM Audio JamLab שהוא ממש סבבה.

לי באופן אישי יש את הM-Audio Fast Track Pro שלו יש MIDI in/out, פנטום לקונדנסר, שתי כניסות PL/שתי כניסות Mic וכו' וכו'.

אני מאוד מרוצה ממנו, אבל השאלה היא האם זה מה שהוא צריך בכלל.

פורסם
  • מחבר

אי אפשר להמליץ לך ככה מהאוויר.

צריך לדעת כמה דברים בנושא:

א. אילו כלים/סוגי כלים הוא הולך להקליט בעזרת הכרטיס קול? האם תספיק לו כניסת PL בלבד או שהוא צריך גם כניסה למיקרופון, ואולי אף כוח פנטום לקונדנסר? הוא צריך MIDI?

ב. חיצוני/פנימי?

ג.תקציב, כן, זה ממש חשוב, אבל זה בא כמובן ביחס ישיר למה שהוא צריך(לפי סעיף א'), אם הוא צריך רק כניסת PL טובה על כרטיס שמספק עקבה נמוכה, יש את הM Audio JamLab שהוא ממש סבבה.

לי באופן אישי יש את הM-Audio Fast Track Pro שלו יש MIDI in/out, פנטום לקונדנסר, שתי כניסות PL/שתי כניסות Mic וכו' וכו'.

אני מאוד מרוצה ממנו, אבל השאלה היא האם זה מה שהוא צריך בכלל.

אני יענה לך לפי הסעיפים.

א. אני יודע שיש לו בבית סינטיזייזר אז הוא צריך Midi, באס פרסיז'ן [פנדר], אקוסטית [גם כן פנדר] ו2 מיקרופונים עם היציאות המוזרות של השלושה חורים, עד עכשיו הוא הצליח להקליט ולהשתמש בהם, כי הוא חיבר את הכל דרך הכניסה מאחורה למיקרופון עם מתאמים לכל הסוגי חורים.. כן הוא מוזר..

ב. מה זה אומר? פנימי או חיצוני? מה ההבדל? מה עדיף?

ג. אני לא יודע מה התקציב.. אני יודע שהוא לא צריך משהו מקצועי מדי.. אבל בכל זאת לפחות ארבע כניסות PL שתי כניסות מיקרופון מוזרות וMIDI...

הוא לא צריך כלום למשחקים, סרטים ושטויות פשוט הקלטה נטו...

פורסם

אוקיי אז צריך מידי, כבר קפצנו לליגה הטיפה יותר גבוה(יעני, לא כרטיסים ב400 ש"ח).

האם זה משנה כמה כניסות יש לו? כלומר, האם משנה לו 4 כניסות PL או 2 כניסות PL? יותר נכון לשאול, האם הוא מקליט הכל בעצמו או שהוא מקליט יחד עם עוד אנשים כאשר עוד מחוברים לכרטיס?

היציאות המוזרות של השלושה חורים? אני לא בטוח שאני מבין למה אתה מתכוון, אם תוכל למצוא תמונה או משהו כזה אני אשמח.

אם נתעלם לרגע מעניין ה"כניסות מיקרופון מוזרות"(שאין לי מושג על מה אתה מדבר) נראה לי שהכרטיסים שיכולים להתאים הם:

1. M-Audio Fast Track Pro(מה שיש לי, המחיר הוא סביבות ה1,500).

2. Lexicon Lambada(כרטיס מאוד מומלץ, בסביבות ה1,200).

3. Lexicon Omega(אותו כרטיס כמו הלמבדה, רק עם יותר כניסות ויציאות).

חיצוני/פנימי זה האם הכרטיס יושב בתוך המארז, כמו כרטיס מסך, או שהוא ב"קופסא" חיצונית המתחברת למחשב בעזרת USB או FireWire. מה עדיף? קשה לדעת, אם הוא הולך להעביר את הכרטיס בין מחשב למחשב, ונגיד גם להקליט איתו הופעות(בצירוף לפטופ כמובן) אז הוא "חייב" חיצוני, אם לא, אז גם פנימי יעבוד.

באופן כללי פנימי פחות נוח(מעצם הגדרתו כפנימי), אך יש הטוענים(ואני בניהם) שאם תשלם סכום X על כרטיס חיצוני ואותו סכום על פנימי, הפנימי יהיה טוב יותר בגלל שהוא כביכול פשוט יותר(כמו שאם תשלם X שקלים על אוזניות אלחוטיות ואותו מחיר על אוזניות חוטיות, החוטיות יהיו טובות יותר, כי לא "ביזבזת" כסף על הטכנולוגיה האל-חוטית)).

פורסם
היציאות המוזרות של השלושה חורים? אני לא בטוח שאני מבין למה אתה מתכוון, אם תוכל למצוא תמונה או משהו כזה אני אשמח.

לדעתי הוא התכוון ל-XLR.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

טוב עדיף שזה יהיה אני עכשיו.. תודה רבה רותם!

בקשר למספר הכניסות אני מעדיף שיהיו ארבע PL לכל מקרה..

ובקשר ליציאות המוזרות דיברנו על זה http://www.moniline.co.il/UploadImages/110/293119.JPG

קיבלתי את הצעתך בקשר לפנימי חיצוני..

חוצמזה רציתי לשאול -

הכלים מתחברים ישרות אל הכרטיס?

יש צורך במיקסר?

אפשר לקנות כרטיס עם כניסה אחת ולחבר אליו מיקסר עם הרבה כניסות? - אם לא למה לא..

מה זה אומר קדם מגבר?

אני מקווה שאני לא שואל יותר מדי ולא מציק לכם..

אם יש לכם חומר טוב לקרוא על זה זה יהיה הכי טוב!

תודה רבה

פורסם

זה אכן XLR.

יש מבה שנקרא breakout box כאשר מיציאה אחת בכרטיס יוצאים הרבה חיבורים של כניסות/יציאות.

כרטיס הקול בעצמו עובד כמיקסר בעזרת התוכנה שלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים