עבור לתוכן

מפרט מחשב לעריכה ותלת מימד ב-8000

Featured Replies

פורסם

שלום...

אני מעונינת לקנות מחשב חזק וכרטיס מסך מקצועי לעריכה ותלת מימד

אשמח לפירוט..

נ.ב

חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה מאוד שקט

ויש לי מארז של antec p182 , אבל אין לי ספק:) ואם אפשר בפירוט שיהיה לי ספק שיהיה כמה שיותר שקט.

תודה

פורסם

מעבד:

Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB + Zalman 9500 Led

כמות: 1 - מחיר: ¤1456

לוח אם:

Asus P5KR

כמות: 1 - מחיר: ¤711

ספק כוח:

Corsair 450W 33A @ 12V CMPSU-450VXEU

כמות: 1 - מחיר: ¤455

זיכרון:

G.Skill 2GB DDR2-800 DualKit (2x1GB) CL4-4-4-12 2GBPK

כמות: 2 - מחיר: ¤323

קשיח למחשב שולחני:

Western Digital 500Gb 16MB AAKS

כמות: 1 - מחיר: ¤525

כרטיס מסך:

Gigabyte 8800GTS G92 512MB DDR3 Retail

כמות: 1 - מחיר: ¤1560

כונן אופטי:

LG H62NK DVD-RW Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ¤179

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב 3000שח ומעלה כולל בדיקות

כמות: 1 - מחיר: ¤5

סה"כ: ¤5537

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ¤5427

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

http://tms.co.il/preview/spec/xmgavyz8

זה מפרט א', שפחות טוב אך גם יספק אותך מצויין.

יש לך את מפרט ב' שהוא הרבה יותר טוב:

Intel® Core2 Quad Q6600 + Thermalright Ultima 90I

¤1615

http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1018

GIGABYTE GA-P35C-DS3R Core 2 Quad Intel P35DDR2&DDR3

¤630

http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=166

G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ 2GX2 CL5

¤535

http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=965

CONNECT3D Radeon HD3870X2 1024MB Dual GPU PCIe

¤2199

http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1069

Western Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive

¤565

http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=704

LG H55NK X20 BLACK

¤211

http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=693

SeaSonic S12550 550W A.PFC PSU

¤589

http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1078

הרכבה של מחשב חדש מעל 6000 שקל - ‏Assembly - New Computer more than 6000nis‎

¤0

http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=940

סה"כ מחיר לכל המוצרים:¤6344

המפרט הורכב באתר:http://www.foxpc.co.il/

תהני.

ד.א המארז שלך, אחד המארזים הכי טובים שיש :) ממש פצצה של מארז.

פורסם

אם מדובר פה במחשב לעריכה רצינית הוא יצטרך הרבה יותר מ-500GB וכנראה גם raptor אחד לפחות.

לוח אם רצוי של אסוס.

והכי חשוב, למחשבים כאלה יש כרטיסי עריכה יעודיים כמו סידרת Quadro של Nvidia.

פורסם

כל הלוחות אותו דבר -אין עדיפות לשום לוח ,כמו שנאמר פה למעלה ,GIGABYTE ABIT MSI ALBATRON XFX FOXCCON ASUS כולם טובים ,ההבדלים בעיקר בין דורות הציפסטים ,בין ה 965 למשל ל P35 ול P31 יש הבדל מזערי אבל יש ,הבדלים בין P35 ל P31 ל X38 אין כמעט שואפים ל 0 עגול .

בקשר לדיסק הקשיח,באמת מומלץ עם הזמן לקנות RAPTOR של WD ,או BARRACUDA של SEGATE (אומרים שהם מהירים כמעט כמו הרפטור לפעמים יותר ).

לדעתי תקנה לבינתיים כרטיס מסך רגיל-8800GT 512-GTS 512 ,ועם תצתרך תוסיף כרטיס פיזיקה יותר מאוחר ,יש כרטיסים מיוחדים לעיבוד -חדשים מאוד יקרים ,

מומלץ לבדוק יד שניה .

מעבד אכן 4 ליבות יהיה מצויין -קירור העיקר לא קירור סטוק .

:xyxthumbs:

פורסם

אם מדובר פה במחשב לעריכה רצינית הוא יצטרך הרבה יותר מ-500GB וכנראה גם raptor אחד לפחות.

לוח אם רצוי של אסוס.

והכי חשוב, למחשבים כאלה יש כרטיסי עריכה יעודיים כמו סידרת Quadro של Nvidia.

עריכה לא מחייבת רפטור, יהיה עדיף לקחת 2 קשיחים ב RAID 0 ככה גם לקבל מהירות\ביצועים וגם נפח גדול יותר - 2 או 3 קשיחים של 500גיגה.

עד כמה שאני יודע, ויכול להיות שאני טועה, ה QUADRO לא מיועדים לתלת מימד, אלא יותר לדו-מימד ולכן יהיה שווה לקחת יותר כרטיס גרפי של "משחקים" כמו שנתנו פה , לא בטוח שיש צורך ב GTS, אפשר גם 8600GT או 8800GT אבל אלו כבר החלטות של הגברת.

4 ליבות כרגע לא יעשה כלום, התוכנות צריכות לתמוך בזה, אבל בראיה קדימה בהחלט שווה להשקיע ב4 ליבות עם התקציב מאפשר (ופה הוא מאפשר) - קירור נורמלי חייב - הזלמן ששמו פה הוא טוב אבל לא שקט מידיי, עדיף לקחת BT VX או V1 או אפילו ULTRA 120 EXTREME + SCYTHE MINEBEA שילוב מנצח.

4גיגה זיכרון דיי חובה פה לעריכה וגרפיקה כבדה, קחי בחשבון שכדי לנצל הכל צריכים מערכת הפעלה 64ביט.

פורסם

אני מעוניינת לקנות מחשב חזק וכרטיס מסך מקצועי לעריכה ותלת מימד, חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה מאוד שקט.

יש לי מארז של Antec P182 ס.

בבקשה :

ספק-כוח : FSP Blue Storm II 400W או Cooler Master RS-460-PCAR-A3 460W - כ-280ש"ח בממוצע

לוח-ראשי : Asus P5KR P35/ICH9R-Based - כ-620ש"ח (כולל תמיכה חומרתית ב-RAID, וחיבור Firewire)

מעבד-ראשי : Intel Core 2 Quad 2.4GHz 8MB-Cache 1066MHz-FSB Box Q6600 - כ-1325ש"ח

פתרון-קירור למעבד - אפשרות 1 : GlacialTech Igloo 5600 w/ PWM Fan - כ-75ש"ח (פתרון-קירור שקט מאד)

פתרון-קירור למעבד - אפשרות 2 : ThermalTake Blue Orb II w/ Silent Fan - כ-170ש"ח (פתרון-קירור שקט במיוחד)

זיכרון-ראשי : 2x OCZ 2GB 800MHz - כ-550ש"ח

כרטיס-תצוגה : Leadtek nVidia Quadro FX 1700 512MB-GDDR2 - כ-2250ש"ח

כונן-קשיח - למעה"פ וליישומים : WD 320GB 16MB-Cache NCQ S-ATA WD3200AAKS - כ-390ש"ח

כוננים-קשיחים - לנתונים : 2x WD 500GB 16MB-Cache NCQ S-ATA WD3200AAKS - כ-1060ש"ח

כונן-תקליטורים : LG GSA-H6xNK S-ATA או Samsung SH-S203B S-ATA או Pioneer DVR-212BK S-ATA או Optiarc AD-7170SB S-ATA - כ-160ש"ח

וסה"כ : החל מכ-6710ש"ח (לא כולל הרכבה ו/או בדיקה).

1. עריכה לא מחייבת רפטור, יהיה עדיף לקחת 2 קשיחים ב-RAID-0

.2 עד כמה שאני יודע, ויכול להיות שאני טועה, ה QUADRO לא מיועדים לתלת מימד, אלא יותר לדו-מימד ולכן יהיה שווה לקחת יותר כרטיס גרפי של "משחקים" כמו שנתנו פה.

3. 4 ליבות כרגע לא יעשה כלום, התוכנות צריכות לתמוך בזה

4. קירור נורמלי חייב - ה-Zalman ששמו פה הוא טוב אבל לא שקט מידיי, עדיף לקחת TT BigTyphoon VX או V1 או אפילו ULTRA 120 EXTREME + SCYTHE MINEBEA שילוב מנצח.

5. 4 גיגה זיכרון דיי חובה פה לעריכה וגרפיקה כבדה, קחי בחשבון שכדי לנצל הכל צריכים מערכת הפעלה 64ביט.

1. זו גם דעתי, כונני סל"ד גבוה (כגון ה-WD Raptor) רצויים בעיקר להקטנת ההשהייה (Latency) בשרתים - בעוד ספיקת-הנתונים המתמשכת שלהם שקולה בקירוב (אם לא פחותה) ביחס לזו של כונני הקיבולת-הגבוהה הנוכחיים (הנובעת מצפיפות-הנתונים הגבוהה של האחרונים - או מערך ה-BPI ס).

2. טעות. כרטיסי-התצוגה לשימוש מקצועי מיועדים לא במעט להאצת ביצועי התלת-מימד ביישומים מקצועיים. הגירסאות הביתיות פשוט לא מתאימות להאצת יישומים מקצועיים - ולהפך.

3. סביר להניח שרוב התוכנות המקצועיות כבר כוללות (או לפחות יכללו בקרוב מאד) תמיכה בריבוי ליבות.

4. לדעתי ה-GlacialTech Igloo 5600 או ה-ThermalTake Blue Orb II מסוגלים "לעשות את העבודה" (הן מבחינת ספיקת-הקירור הגבוהה, והן מבחינת רמת-הרעש הנמוכה) - והרבה יותר בזול.

5. מסכים בהחלט.

פורסם

את עניין הכרטיסים צריך לבדוק לעומר. כלומר עד כמה כרטיס רגיל יתאים לדרישות שהוצבו ("נראה לי" ו-"הגיוני ש.." לא מספיקים) ומה רמת הביצועים שמספקים כרטיסים יעודיים (בטח בהשקעה כספית בקנה מידה כזה).

בכל מקרה, לגבי הלוח אם, בעומסים שמחשב כזה אמור לעמוד בהחלט יש הבדל בין החברות ולאסוס יש שם דבר בכל הנוגע ללוחות אם המיועדים למטרות אלו.

ספק כוח: למערכת כזו לא מתאים ספק אנטרי לבל. דרוש ספק ברמת הסיסוניקים למיניהם או HX520 וכדומה.

ואם נכנסים לדקויות אז גם רצוי לקת סט זיכרונות של 2X2 ולא 4X1.

פורסם

ספק כוח: למערכת כזו לא מתאים ספק בסיסי.

לפי נתוני היצרן (Leadtek) - צריכת-ההספק של הצפויה כרטיס-התצוגה (nVidia Quadro FX 1700) היא כ-42W,

וצריכת-ההספק הצפויה של כל המערכת סביבו היא, להערכתי, כ-180W נוספים לכל היותר (95W למעבד-הראשי, והיתרה - ללוח-הראשי , ולכוננים).

וסה"כ : כ-220W~. כלומר : לא קרוב אפילו לגבולות היכולת של ספק-הכוח הזול יותר שבהצעתי - קל וחומר לגבי היקר יותר.

לסיכום, במפרט שהצעתי, אין כל צורך בספק-כוח "עילי" - שמחירו הוא כ-500~ש"ח (בקירוב).

פורסם

כל דבריי הם מנקודת הנחה שהמערכת תתפקד תחת עומס.

ןפה זה לא מחשב למשחקים שנמדד רק באם הוא מספק מספיק וואטים.

למחשב ברמה כזו שאמור לעמוד ברמות לחצים גבוהות רצוי שיהיו חלקים איכותיים ורמת בנייה טובה, דבר שספק ב200 ש"ח לא יכול להציע. במערכות לדרישה הזו אסור לחסוך את הכמה שקלים הללו.

לכל הפחות רצוי לקחת ליברטי 400.

פורסם

דבר ראשון היא ביקשה מחשב לעריכה גרפית ותלת מימד.

דבר שני הנה ההצעה שלי:

מעבד:

Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB OEM

כמות: 1 - מחיר: ¤1308

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer 7 Pro

כמות: 1 - מחיר: ¤114

לוח אם:

Gigabyte GA-P35-DS3P

כמות: 1 - מחיר: ¤746

ספק כוח:

Corsair 520W 40A @ 12V CMPSU-520HXEU EPS 12V Modular

כמות: 1 - מחיר: ¤559

זיכרון:

G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL4-4-4-12 4GBPK

כמות: 2 - מחיר: ¤686

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 500GB Sata II 32MB

כמות: 1 - מחיר: ¤618

קשיח למחשב שולחני:

Western Digital 400Gb 16MB AAKS

כמות: 1 - מחיר: ¤465

כרטיס מסך:

Leadtek Quadro FX1700 PCX

כמות: 1 - מחיר: ¤2651

כונן אופטי:

Samsung DVD-RW SH-S203B Sata Black Dual Layer X20

כמות: 1 - מחיר: ¤149

סה"כ: ¤7982

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ¤7823

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

http://tms.co.il/preview/spec/3u6jfrtk

מעבד ארבע ליבות חזק.

לוח אם עם חשיבה לעתיד ותמיכה של הרחבת זכרון גדולה של עד 16 ג'יגה + יציאת FireWire דבר חשוב בכדי לדגום חומרים

ספק כח רציני שיחזיק את המערכת

שמונה ג'יגה זכרון של ג'יסקיל במהירות 800 ו CL4

900 ג'יגה מקום לאחסון מידע

כרטיס מסך מקצועי שמתאים באמת לעריכה גרפית (אם בכל זאת את רוצה לשחק גם אז ניתן להתפשר על 8800GTS\GTX

נ.ב

ההצעה של hw_joe בהחלט נהדרת וגם היא מומלצת.

פורסם

8 גיגה ביזבוז מוחלט. :kopfpatsch:

צריך בשביל זה xp 64 bit

4 גיגה כדאי כי xp 32 bit תומך ב3.5 בערך. מקסימום אם ידרש תמיד אפשר לקנות עוד 4 גיגה.

פורסם

8 גיגה ביזבוז מוחלט. :kopfpatsch:

צריך בשביל זה xp 64 bit

4 גיגה כדאי כי xp 32 bit תומך ב3.5 בערך. מקסימום אם ידרש תמיד אפשר לקנות עוד 4 גיגה.

ממש לא בזבוז.

כל שניה בעריכה היא קריטית ומשפיע על איכות התוצרת.

ככל שהרינדור מהיר יותר הרבה יותר נח לעבוד בעריכה.

בתור עורך אני יודע על מה מדובר ופחות שעות רינדור ועריכה חוסך הרבה כאבי ראש.

פורסם

כל דבריי הם מנקודת הנחה שהמערכת תתפקד תחת עומס.

ופה זה לא מחשב למשחקים שנמדד רק באם הוא מספק מספיק וואטים.

למחשב ברמה כזו שאמור לעמוד ברמות עומס גבוהות רצוי שיהיו חלקים איכותיים ורמת בנייה טובה, דבר שספק ב-200ש"ח לא יכול להציע. במערכות לדרישה הזו אסור לחסוך את הכמה שקלים הללו.

לכל הפחות רצוי לקחת ליברטי 400.

מה שייך לאילו סוגי עומס מיועד המחשב ? מחשב למשחקים לא צריך לעמוס בעומסים גבוהים ומתמשכים ? צריך ועוד איך - ובעומסים גבוהים יותר וקבועים פחות מאשר במערכת כזו !

ומה קשור כאן מחיר הציוד ? ראשית, מחיר כל-אחד מספקי-הכוח שבהצעתי הוא כ-300ש"ח בקירוב. שנית, מחיר של כ-300ש"ח לספק-כוח של 400W, משמעו בד"כ ספק-כוח מאיכות מעולה. ושלישית, ספקי-הכוח שבהצעתי הנם מתוצרות בעלות מוניטין מוכח של איכות, ואף אינם הבסיסיים ביותר - אלא מספר רמות מעל.

לסיכום : ספקי-הכוח שבהצעתי מומלצים להתקנה בכל מערכת שצריכת-ההספק בה מתאימה להספקם, ואינני רואה כל צורך לשרוף כ-100 עד 200 שקלים נוספים על ספק-כוח "איכותי" ו/או "חזק" יותר - למערכת שצריכת-ההספק הצפויה בה היא סה"כ כ-220W.

פורסם

אופי העבודה של מחשב עריכה ותלת מימד שונה לחלוטין מזה של מחשב ממוצע. המאמץ יכול להתפרש על פני עשרות שעות ברצף ולכן נדרש מהספק לא רק להעביר כמות וואטים מסויימת אלה גם מתחים יציבים לאורך כל הזמן.

ופה נכנסת לתמונה איכות הבנייה שאם תרצה או לא בספקים של FSP וCM אינה הצד הבולט. אלה ספקי VALUE מעולים למחשב רגיל אך לא למטרה זו.

במקרה כזה אסור לחסוך!

על הפרק עומד החומר שעל המחשב שאם יקרוס אחרי שעות עבודה רציפות יילך ליאיבוד. וזה שווה יותר מכמה מאות שקלים בודדים, בטח כשהתקציב מאפשר.

בכל מקרה נראה כי lulash הלכה לאיבוד (לא הגיבה מאז פתחה את הת'רד).

פורסם

במחשב עריכה ותלת מימד המאמץ עשוי להתפרש על פני עשרות שעות ברצף, ולכן נדרש מהספק לא רק להעביר הספק מסויים אלא גם מתחים יציבים - לאורך כל הזמן.

ופה נכנסת לתמונה איכות הבנייה, שאם תרצה או לא בספקים של FSP ו-CM אינה הצד הבולט.

אינני רואה כל סיבה מדוע ספקי-הכוח שעליהם המלצתי לא יוכלו להתמודד עם צריכת-הספק של כמחצית ממלוא יכולתם - לאורך זמן וביציבות מלאה. האם נתקלתה אי-פעם במקרה שבו ספק-כוח, מקביל לנ"ל ומתוצרות אלו, כשל בעומס מתמשך ? אני לא.

שכן, מנסיוני האישי (וממידע אמין ברשת), איכות הבניה של ספקי-הכוח מהתוצרות FSP ו-Cooler Master היא מעולה, אחרת פשוט לא הייתי ממליץ עליהם - וללא כל קשר למחירם. אין לי אחזקות ביצרניות אלו (או ביבואניהן בארץ).

ובאופן כללי, ממליץ לך לקרוא ביקורות וסקירות השוואתיות אמינות ברשת, ולבדוק את הנושא קצת יותר לעומק (ואולי אפילו לרכוש יחידה כזו - כדי לבחון את איכותה ויכולותיה בעצמך), לפני שאתה ממשיך לפזר FUD סתם כך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים