עבור לתוכן

דילמה - פנטיום 4 A או אתלון XP????

Featured Replies

פורסם

למרות כל הטענות שהושמעו כאן - שAMD יותר טובים מאינטל, אני עדיין מתלבט אם לקנות את המעבד ה-0.13 של אינטל או לקנות את האתלון XP....

האם יש שיפור בביצועים של המעבד החדש של אינטל? האם עדיין AMD עוברים אותם עם האתלון XP, למרות שבינתיים הוא 0.18??

מה עדיף לי לקנות??

בבקשה תענו לי!

אל תגידו סתם שAMD- הסבירו, פרטו ונמקו!!!

פורסם

AMD, נימוק:

1. הרבה יותר מהיר.

2. הרבה הרבה יותר זול.

3. לא מצריך שימוש במארז מיחוד (לאלו שחיים על תקציב נמוך יחסית)

4. אפשרויות שידרוג נוחות מאוד...

פורסם

אגב, ה-K8 ישב על Socket A?

פורסם

נדמה לי שכן...

פורסם

ואולי באותה הזדמנות

תמיד אומרים שהמגה הרץ זה לא הכל , ואכן , מעבדים עם מהירות שעון הרבה יותר נמוכה של AMD יותר מהירים ממעבדים עם מהירות שעון גבוהה יותר של אינטל

אז מהכן יש לAMD שגורם ליתרון העצום הזה?

פורסם
  • מחבר

AMD, נימוק:

1. הרבה יותר מהיר.

2. הרבה הרבה יותר זול.

3. לא מצריך שימוש במארז מיחוד (לאלו שחיים על תקציב נמוך יחסית)

4. אפשרויות שידרוג נוחות מאוד...

עכשיו ההבדל במחירים לא משמעותי - הזכרונות DDR התיקרו כמעט לאותו מחיר כמו RDRAM והמחירים של המעבדים מאוד דומים עקב הוצאת מעבד חדש של אינטל!!!

איזה אפשריות שדרוג???

פורסם

ו.. טנולוגיה עדיפה לAND

שמשוה ביצועים של אינטל 2.2 גיגה, לאטלון שעובד בתדירות של 1.67

עובד בטכנולוגית אלפא, שמשמשת שרתים.

פורסם

אז מהכן יש לAMD שגורם ליתרון העצום הזה?

הamd מבצע יותר פעולות בכל מחזור חישבו אז ככה הוא עובר יש לו עוד כמה יתרונות אבל את זה אני לא ממש יודע שאל מישהו שממש מבין באלקטרוניקה וגם במחשבים

פורסם

...לאטלון שעובד בתדירות של 1.67עובד בטכנולוגית אלפא, שמשמשת שרתים.

בולשיט! :bash:

הטכנולוגיה של אלפה נמצאת בידיים של אינטל.

לפני כן הם היו מעבדים של קומפק.

במקור הם היו מעבדים של דיגיטל.

אין כלום בטכנולוגיה של האתלון שהגיע מאלפה, שום כלום!

לאתלון יש יתרונות אחרים על הפנטיום, בעיקר FPU חזק הרבה יותר, אבל זה כבר עיניין אחר.

פורסם

תשובה בקשר לשאלה שנשאלה.

בקשר ליצור של 0.13 אני רוצה להבהיר פה משהו: יצור מעבד בתהליך 0.13 מיקרון רק עושה אותו יום קטן ו(נדמה לי) צורך פחות חשמל ו(בזה אני בטוח) מתחמם פחות. מעבר לתהליך יצור קטן יותר נובע בדרך כלל כשממצים את התהליך הקודם. זה לא הופך את המעבד ליותר מהיר או טוב, פשוט מאפשר לחברה להגיע למהירויות שעון יותר גבוהות. כמו שכשהגיעו לפנטיום 3 500 הגיעו למיצוי של 0.25 מיקרון ואז אמרו שאי אפשר לעבור את קו החמש מאוד מגהרצים עם 0.25 מיקרון, ועברו לתהליך יצור של 0.18. לא משנה איזה תהליך יצור יש למעבד, מה שמשנה זה הביצועים. כי התהליך יצור לא משפיע בכלום על הביצועים של המעבד, רק מאפשר לחברה לנצל עוד מגה הרצים. זאת אומרת, שאם AMD במהירות 1.67 בתהליך יצור של 0.18 מצליח להשתוות לפנטיום 4 2.2GHz בתהליך יצור של 0.13, סימן שAMD יודעת לנצח הרבההה יותר ממה שאינטל הצליחה עם 0.18. דרך אגב, עוד כמה חודשים גם AMD עוברת לתהליך 0.13...

בקשר למטמון הגדול של הפנטיום 4, עדיין AMD עקף אותו בכל מבחן אפשרי.

אנשים שוכחים דבר אחד: Athlon XP 2000+ נועד להתחרות בפנטיום 4 2GHz (נורת'ווד...), ולא ב2.2. אנשים משווים אותו ל2.2 ואז באמת ב60% מהמקרים המעבד של אינטל מנצח (2.2) וזה ממש לא הוגן לצאת עם זה למסקנות. AMD Athlon XP 2000+ נועד להתחרות בפנטיום 4 2GHz, ואותו הוא מנצח בכל המבחנים. עוד כמה חודשים AMD תוציא את Athlon XP 2200+ שיתבסס גם על ליבה חדשה ויוכלו להתחרות בפנטיום 4 2.2GHz וגם 2.3GHz כי בפנטיום 4 זה לא כל כך משנה. אחת הבעיות של AMD זה שהיא מוציאה הכל באיחור, לכן תמיד יש פרק זמן מסוים שאינטל מובילים (כמו עכשיו עם פנטיום 4 2.2) וזמן קצר אחרי שAMD מביאים את התשובה שלהם, אינטל מוציאים עוד מכת מחץ. כך שתמיד יוצא שהמערכת הכי חזקה שיש בשוק היא מבית אינטל. חבל שAMD לא רואים את הדברים כך. אולי כשיצא האמר (K8) יהיה שינוי ואז AMD תוכל להוביל..

פורסם

Northweed2.2 from intel:

Faster then then AMD XP 2000+

overclockable as hell

much less hot even @ the most extereme using

if u a quake lover u really can choose something else

AMD athlonXP 2000+

cost much less

works better with DDR SDram

cost less

cost less

cost less

in some testes he can be as fast as northweed & maybe even pass him for much lowest price

אם יש לך תקציב לך על NORTHWOOD

אם יש לך פחות אבל עדיין אתה רוצה משהו טוב או\ו אתה לא בקטע של OVERCLOCK לך על AMD

פורסם

תגיד אתה לא קורא מה שאחרים כותבים ?

כתבתי את זה קודם, איך אתה משווה את Athlon XP 2000+ לפנטיום 4 2.2 ???!

Athlon XP 2000+ נועד להתחרות בפנטיום 4 2GHz, ואת זה הוא עושה בכבוד (מנצח בכל המבחנים). את 2.2 פעמים הוא מנצח למרות שהוא בכלל לא אמור להתחרות בו. אבל נכון שפנטיום 4 2.2 יהיה הרבה יותר טוב לאוברקלוק, מבחינת מהירות שעון. מבחינת ביצועים אתה תקבל איתו את אותם ביצועים שתקבל עם Athlon XP 2000+ אחרי אוברקלוק, רק שלAthlon תצטרך מערכת קירור יותר רצינית.

ו... כמו שהוא אמר, כיום אם יש לך תקציב עדיף אינטל.

פורסם

או\ו אתה לא בקטע של OVERCLOCK לך על AMD

זה טיפשי להגיד !!!

::)

פורסם

ו... כמו שהוא אמר, כיום אם יש לך תקציב עדיף אינטל.

That's the stupidest thing I've ever heard.

נתעלם לרגע מהעובדה שזה משתנה כל פעם שאחת החברות מוציאה מעבד חדש, אם החברה השניה לא מוציאה מעבד מקביל באותו רגע... נתעלם גם מהעובדה שהוא עולה פי-2 ויותר מהמעבד החזק ביותר של AMD, וההבדלים הם תיאורתיים בלבד בכל מקרה.. נתעלם גם מהעובדה שאפילו T-Bird 1GHz "ישן" יהיה מעל ומעבר לכל שימוש ביתי שהוא..

מה הקשר בין החברה שיש לה כרגע את המעבד המהיר ביותר, לבין "אם יש לך תקציב עדיף אינטל" ?

הרי אף אחד (חוץ מכמה אנשים מאוד טיפשים\מאוד לא מבינים\מאוד עשירים) לא קונה את המעבד המהיר ביותר שקיים.

אז על סמך מה אתה בעצם טוען, למשל, שפנטיום 4 1800MHz עדיף על Athlon XP 1800 ? כי יש לי חדשות בשבילך, הוא לא עדיף.. כלל וכלל לא.. ה-Athlon XP 1800 גם יותר מהיר ברוב המקרים, וגם זול יותר באופן משמעותי..

פורסם

אני דוקא בעד :

Athlon Me

בכלל לא הבנתי למה הצמידו שם של מערכת הפעלה של חברת מונופול כמו מיקרוסופט למעבד מוביל של חברה אלטרנטיבית כמו AMD. זה מה שישכנע אנשים שרוצים WINDOWS XP לקנות מעבד של AMD ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים