עבור לתוכן

שאלות על הQ9300/Q9450/Q9550

Featured Replies

פורסם

1. האם הם יהיו מעבדים מרובעי ליבות אמיתי או 2 מעבדים מודבקים כמו Q6600?

2. הם יהיו 1333MHz או כמו הQ6600 שהוא 1066MHz?

תודה :jump:

פורסם

1. מודבק

2. 1333

לא שזה עקרוני

פורסם
  • מחבר

שאלתי בפורום אחר ואמרו לי שזה לא יהיה מודבק ... זה בטוח שלא יהיה מודבק או שאתה סתם אומר?

פורסם

מודבק!

הדור הבא יהייה 4 ליבות טיבעי... אבל מה זה משנה לך באמת? העיקר שהביצועים טובים.. גם אם תגיד לי 8 ליבות אבל כל 2 מודבקות כל עוד הוא מביא לי ביצועים לא מעניין אותי איך הליבות מתקשרות עם עצמם. ::)

פורסם

אם אתה רוצה מעבד "טבעי" ולא מודבק קנה AMD , אם אתה רוצה ביצועים קנה אינטל

פורסם
  • מחבר

אבל מעבד שהוא 4 ליבות טבעי הוא יותר מהיר ומציג ביצועים יותר טובים לא?

פורסם

בידיוק!

לפני הפאנום כולם חשבו שזה יעשה הבדל ענק העיניין של ה"דבק" אבל בתכלס הביצועים זה מה שמשנה...

פורסם
  • מחבר

ה"דבק" הזה עם אתה רוצים לדעת כמו כמחו הDual Core וCore 2 Dou- בדואל קור המעבדים מודבקים ובקור 2 דו הם מעבד אחד. וכולנו יודעים איזה מעבד יותר טוב..

הQ6600 יותר טוב מהפנום לא בגלל ה"דבק" או שטויות כאלה אלה בגלל דברים אחרים טכניים כגון מהירות שעון וכו'... עם הפנום והQ6600 היו עם נתונים זהים אז הפנום היה לוקח, כי הוא מעבד לא מודבק.

פורסם

כנראה שעשו לך שטיפת מוח עם המילה הכי מטופשת והכי מטומטמת שיש במחשבים , וזה המילה מודבק

המילה הזאת לא אומרת כלום ! , אין לה שום משמעות ביחס לביצועים !

פורסם

אני לא מאמין שעדין שואלים את השאלה המטופשת הזאת.

המעבד הזה הוא מרובע ליבות אמיתי - יש לו באמת 4 ליבות, אני ספרתי :cool2:

פורסם

AMD המציעו מושג שנקרא מעבדים מודבקים בניסיון להוריד מכירות לאינטל.

אני לא חושב שרוב האנשים פה מבינים מה זה אומר מעבדים "מודבקים".

זה נכון שהליבות עצמם לא תוכננו לעבוד בתור 4 ליבות במקביל אבל בשביל זה נוסף אינטרפייס חדש שמתפקד כבקר בין כל הליבות ומקשר בינהם. הליבות עצמם עובדות מעולה במקביל (בגלל זה הביצועים במקומות שדורשים ריבוי ליבות מצויינים).

אז מספיק עם סיסמאות של מחלקת שיווק.

כמו שפעם היו רודפים אחרי המהירות (תקופת הפנטיום 4 הנוראית) ומחלקת השיווק הבינו שאנשים קונים מעבד כי הוא נותן יותר גיגה הרצים בלי לחשוב על חום אותו דבר קורה היום. מחלקת השיווק הבינה שאנשים רוצים ריבוי ליבות בלי לחשוב אם הם צריכים, אז הם עושים. רוב המשתמשים ממש ממש לא צריכים 4 ליבות ויהנו יותר מכפול ליבה מהיר יותר זול יותר. זאת הסיבה היחידה שעובדים עכשיו על 8 ליבות ומשם הכיוון ברור.

פורסם
  • מחבר

רגע אז אתם אומרים שעדיף 2 ליבות מודבקות מאשר ליבה מרובעת אחת?

פורסם

רגע אז אתם אומרים שעדיף 2 ליבות מודבקות מאשר ליבה מרובעת אחת?

לא הם אומרים ש2 מודבקות לא ממש משנות הרבה הם כמו המרובע הטבעי..

אבל-

אם נעזור לרגע אם ההשוואה בין אינטל לAMD ונשאר רק עם AMD- המרובע ליבות של AMD השיג שיפור בעשרות אחוזים ביחס לכפולי ליבה,גם כמה כפולי ליבה שהיו יותר מהירים ממנו אם אני זוכר נכון, מסקנה-יש איזהשהו יתרון בלעשות דבר כמו שצריך ולבנות מעבד מרובע ליבות מאפס ולא לקחת 2 כפולי ליבה ולהתחיל למצוא פתרונות איך לקשר בניהם...מה שאני מנסה להגיד זה שביום שבו אינטל יוציאו מעבד ליבה עם 4 ליבות טבעיות-אז נראה כמה זה באמת משנה (ניחוש אישי-יש מצב לשיפור גדול יחסית למודבק בדיוק כמו השיפור שAMD השיגו). אבל כמו שאמרו מקודם אני לא חושב שיש להם צורך בכלל לנסות ולהיות יותר טובים כי בכלמקרה הם נכון להיום הכי טובים בשוק הגבוה של מעבדים

פורסם

במצב הנוכחי שאין עדיין טכנולוגיה מספקת (או שהמהנדסים של החברה הנכונה לא עובדים עליה) כן עדיף שני ליבות מודבקות על ליבה מרובעת אחת ולפי דעתי זה רק מצב זמני עד שיוכלו ליישם את הטכנולוגיה של הליבות המרובעות הטבעיות.בכל מקרה אינטל עולה על מתחריה בכ-20 או 30% מהביצועים במעבדים דומים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים