עבור לתוכן

היחס בין גודל הדיסק לביצועו

Featured Replies

פורסם

האם קיים קשר בין נפח הדיסק לבין מהירותו ? דיסק של 80GB יותר מהיר מדיסק של 250GB (כאשר שנייהם ב-7200rpm) ?

נניח שרשום מידע על הדיסק בצורה מפוזרת (חלק רשום בתחילת הדיסק וחלק בסופו). הראש צריך לנוע מרחק גדול ואם יש יותר נפח, הזמן שידרש לראש הדיסק לנוע מתחילתו ועד סופו יהיה גדול יותר בדיסק של 250GB מאשר בדיסק של 80GB. האם זה שטויות או שיש בזה משהו ?

בהמשך לכך, האם פיצול דיסק של 250GB ל-3 פרטישנים של 83GB כל אחד ישפר את מהירות הקריאה מהדיסק ?

פורסם

הפלטות הם באותם גדלים, בנפחים קטנים יותר הצפיפות יותר קטנה על יחידת שטח ולכן הראש צריך להסתובב יותר בשביל להגיע למידע. דיסקים של 250 גם מגיעים לרוב ביותר מפלטה אחת.

פורסם
  • מחבר

אבל אם מהירות הסיבוב קבועה (7200 סיבובים בדקה), זה לא משנה מה צפיפות הדיסק. בדיסק גדול יותר יש סבירות גדולה יותר שהמידע יפוצל. למשל תוכנה אחת נכתבה על הדיסק בסופו ותוכנה אחרת נכתבה בתחילתו. כאשר אני מעלה את שתי התוכנות, הדיסק צריך לזוז כל הזמן מתחילתו לסופו ואם הדיסק גדול זה יקח יותר זמן לעומת דיסק קטן. לא כך ?

פורסם

לא יודע מה הסבירות, אבל אתה יכול תמיד לאחות את הדיסק. ואם יש כמה פלאטות אז בכלל זה משנה את החישובים.

פורסם

אבל אם מהירות הסיבוב קבועה (7200 סיבובים בדקה), זה לא משנה מה צפיפות הדיסק. בדיסק גדול יותר יש סבירות גדולה יותר שהמידע יפוצל. למשל תוכנה אחת נכתבה על הדיסק בסופו ותוכנה אחרת נכתבה בתחילתו. כאשר אני מעלה את שתי התוכנות, הדיסק צריך לזוז כל הזמן מתחילתו לסופו ואם הדיסק גדול זה יקח יותר זמן לעומת דיסק קטן. לא כך ?

ממש לא כך, כי כמו שאמר לך exercise הפלטות הן באותו גודל פיזי והראש זז אותו מרחק. כמובן אם מספר הפלטות שונה, הכל משתנה, כמו שגם אמר לך exercise.

בפועל דיסקים עם צפיפות מידע גדולה יותר מהירים יותר בסוגים מסוימים של טסטים. בבדיקות של דיסקים של ניידים קורה גם שבאותם טסטים מסוימים דיסק 5400RPM עם צפיפות גבוהה (נגיד 250GB) ינצח דיסק 7200RPM עם צפיפות נמוכה (נגיד 80GB).

פורסם
  • מחבר

אם כך, פיצול דיסק למספר פרטישנים אינו מוסיף למהירות/יעילות העבודה ?

אם יש לי דיסק של 500GB לא מומלץ לחלק אותו ל-3,4 חלקים (מלבד פרטישן נפרד עבור מערכת ההפעלה) ?

פורסם

לא מוסיף כלום, למה שיוסיף? פיזית זה נשאר אותו כונן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים