עבור לתוכן

שאלה לגבי שרידות החומר במערכי raid 1 או raid 5 ?

Featured Replies

פורסם

כיום ניתן בקלות לבנות מערך raid5 או raid1 הודות לבקרי הרייד המשולבים בלוחות האם .

אבל מה יקרה אם לוח האם יתקלקל ולא ניתן יהיה להשיג לוח זהה מפני שיצורו הופסק?

האם ניתן יהיה לחבר את הדיסקים למחשב אחר, כך שתתאפשר גישה לדיסקים "ולשאוב את החומר " מאותם דיסקים ?

ובכלל האם בקר הרייד שיש על לוח האם p35-ds3r שווה משהו לצורך הקמת מערך רייד 5 ?

פורסם
  • מחבר

אם לא הבנתם ,אני מיתכוון לאפשרות של לקחת דיסק sata שהיה במערך raid5 ולחבר אותו למחשב אחר ללא raid כלל.

השאלה האם אני אוכל לראות את תוכן הדיסק ולגשת לקבצים בתוכו ממחשב אחר.

פורסם

למיטב הבנתי מכיוון שהמימוש RAID בכל הלוחות האלו הוא זבל (מימוש תוכנה ולא חומרה), התוכנת RAID לא שומרת כלום על הדיסק ולכן אם מחברים דיסקים של RAID1 למחשב אחר פשוט רואים את הדיסק כמו שהוא היה גם ככה (אני מניח שזה לא תקף ל RAID0/5)

http://www.tomshardware.com/forum/244105-32-raid-question

פורסם

לדעתי מימוש ה-RAID די זהה בכל הכרטיסים המובנים של אינטל, ולכן לא צפוייה להיות בעייה.

אני לא יכול להתחייב כי לא בדקתי - נדרשת בדיקה לתשובה חד משמעית.

פורסם

אם לא הבנתם ,אני מיתכוון לאפשרות של לקחת דיסק sata שהיה במערך raid5 ולחבר אותו למחשב אחר ללא raid כלל.

השאלה האם אני אוכל לראות את תוכן הדיסק ולגשת לקבצים בתוכו ממחשב אחר.

אם אתה מתכוון לדיסק אחד מתוך המערך התשובה היא לא. מדיסק אחד לא ניתן לראות מידע רלוונטי. היות והמידע נשמר על כמה דיסקים ביחד.

אם אתה מתכוון לקחת את כל המערך (או פחות דיסק אחד) למחשב אחר אז כנראה שזה יעבוד כמו שאמר Nemesis.

פורסם

ברייד 1 בכלל לא אמורה להיות שום בעיה, שכן בתצורה זו פשוט כותבים את אותו מידע על 2 דיסקים, כך שכל אחד משניהם מכיל בעצם את כל המידע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים