עבור לתוכן

מחפש ראוטר יציב יותר מהEDIMAX שלי

Featured Replies

פורסם

שלום! יש לי כבר כבר שנים את ה EDIMAX 6204WG הייתי מרוצה אך לאחרונה האינרטנרט מתנתק ומתחבר לאחר כמה שניות וזה קורה כמה פעמים ביום..הבעיה היא בטוח בראוטר כי עברתי מכבלים לADSL והבעיה עדיין נמשכת . אני מחפש ראוטר יציב אך באותה רמה לא MIMO. איזה חברה מומלצת?

פורסם

מתנתק לגמרי מהאינטרנט או שאתה מתנתק מהחיבור האלחוטי?

ת'כלס זה נתב טוב במיוחד יחסית למחיר שלו, יכול להיות שהזיקנה משפיעה עליו, בעיקר אם אתה אומר שיש לך אותו שנים.

תבדוק אם יש לו עדכוני קושחה (ח'ברה שעובדים את הנתב הזה בטח יגידו פה אם יש קושחה חדשה) וכול להיות שזה יפתור את הבעיה.

אם אתה מסתדר עם הנתב הזה אה יכול לקנות אחד כזה חדש ב200 ש"ח.

נתב נוסף באזור המחיר הזה הוא ה3CRWER100-75 של 3COM, שאני אישית משתמש בו ומרוצה.

נתב יותר יקר, שלא יוסיף לך ממש עוד אופציות חדשות, אבל הוא סוס עבודה, הוא הWRT54-GL של לינקסיס.

פורסם
  • מחבר

הוא מתנתק לגמרי מהאינטרנט. שמתי לב שכשזה קורה נורית הPWR מהבהבת .. כנראה יש לו שם בעיית הספק או משהו...קיצר... אני באמת רגיל אליו אבל ממרגיש שאני רוצה לקנות משהו שונה... במה הLINKSYS עדיף על 3COM?

כמו כן עוד 2 שאלות..

1. חשבתי לקנות ב EBAY כיזול יותר, האם אני יכול לחבר את המתאם שקע לישראל או שלא סביר שעובד גם ב 220 V?

2. שמתי לב שיש דגם WRT54GוLinkSys שנפוץ יותר בח"ול מדגם WRT54GL ובארץ יקר יותר.. מה ההבדל בינהם?

פורסם

תשתית חשמל לא יציבה משפיעה לרעה על ציוד תקשורת (ואני מניח שהוא לא מחובר לאל פסק..).

תנסה לבצע לו איפוס פיזי ולהגדיר הכל מחדש.

פורסם
  • מחבר

טוב נראה לי אלך על ה ה3CRWER100-75 של 3COM אבל שאלה אחרונה ממש חשובה: בEDIMAX הצלחתי לפתוח את כל הפורטים (תחום כל הפורטים הקיימים) לכל המחשבים. האם ניתן לעשות זאת ב??3COM[br]פורסם בתאריך: 14.02.2008 בשעה 01:01:54

קראתי עכשיו הודעה בפורום על מישהו שיש לו ניתוקים בראוטר והדבר שהדאיג אותי זה שגם לו בזק בינלאומי... האם יכול להיות שאני נובח על העץ הלא נכון וסתם מחליף ראוטר כשהבעיה היא בכלל בספק ? :(
פורסם

טוב נראה לי אלך על ה ה3CRWER100-75 של 3COM אבל שאלה אחרונה ממש חשובה: בEDIMAX הצלחתי לפתוח את כל הפורטים (תחום כל הפורטים הקיימים) לכל המחשבים. האם ניתן לעשות זאת ב??3COM

לפתוח את כל הפורטים לכל המחשבים אי-אפשר לא ב-3COM, לא ב-EDIMAX ולא בשום נתב אחר שמריץ NAT, כי זה מנוגד לעיקרון. אי-אפשר לפתוח אותו פורט בשני מחשבים שונים שמוסתרים מאחורי NAT על אותו IP חיצוני. איך נתב יידע למי ת'כלס לנתב חבילות שמגיעות אליו עם הפורט הספציפי? לא יודע מה עשית ב-EDIMAX, אבל בטח לא את זה.

עכשיו הודעה בפורום על מישהו שיש לו ניתוקים בראוטר והדבר שהדאיג אותי זה שגם לו בזק בינלאומי... האם יכול להיות שאני נובח על העץ הלא נכון וסתם מחליף ראוטר כשהבעיה היא בכלל בספק ? :(

הייתי אומר שאולי, אבל אם נורית ה-POWER מהבהבת, זה מראה כנראה על בעיה בנתב. יש דרך פשוטה לבדוק: תראה האם אתה מנותק רק מהאינטרנט או שגם הרשת הפנימית מתנתקת. האם אתה מצליח לגשת לממשק של הנתב לפי ה-IP שלו? האם הוא עונה לפינגים מהמחשב שלך?

פורסם
  • מחבר

לפתוח את כל הפורטים לכל המחשבים אי-אפשר לא ב-3COM, לא ב-EDIMAX ולא בשום נתב אחר שמריץ NAT, כי זה מנוגד לעיקרון. אי-אפשר לפתוח אותו פורט בשני מחשבים שונים שמוסתרים מאחורי NAT על אותו IP חיצוני. איך נתב יידע למי ת'כלס לנתב חבילות שמגיעות אליו עם הפורט הספציפי? לא יודע מה עשית ב-EDIMAX, אבל בטח לא את זה.

הייתי אומר שאולי, אבל אם נורית ה-POWER מהבהבת, זה מראה כנראה על בעיה בנתב. יש דרך פשוטה לבדוק: תראה האם אתה מנותק רק מהאינטרנט או שגם הרשת הפנימית מתנתקת. האם אתה מצליח לגשת לממשק של הנתב לפי ה-IP שלו? האם הוא עונה לפינגים מהמחשב שלך?

תראה, אולי מה שעשיתי לא נקרא לפתוח את הפורטים לכולם, אני יודע שאחרי שקנפגתי את הראוטר אני יכול ללכת לכל אחד משלושת המחשבים בבית ,לבדוק בו פורטים וכל פורט שאני ירצה פתוח כבר, אולי לא פורט שמחשב אחר כבר משתמש אבל הכוונה שלי שאני לא צריך להכניס ידינית לראוטר איזה פורט אני רוצה לכל מחשב

פורסם

אני יכול ללכת לכל אחד משלושת המחשבים בבית ,לבדוק בו פורטים וכל פורט שאני ירצה פתוח כבר

לבדוק איך?

פורסם

בתוך הNAT אתה יכול להגדיר DMZ רק לאחד המחשבים ברשת ולכל השאר תצטך להפנות פורטם בנפרד ככה שזה נשמע פשוט לא מדוייק שכל המחשבים ברשת עם כל הפורטים פתוחים.

אתה כנרא מתכוןן לכל הפורטים השימושיים כפתוחים :)

פורסם
  • מחבר

אני מתכוון שלכל אחד מהמחשבים בבית אם עכשיו אני מפעיל utorrent או emule ומכניס פורט רנדומלי ובודק האם הוא פתוח הבדיקה אומרת שכן ומוריד בלי בעיה[br]פורסם בתאריך: 14.02.2008 בשעה 23:20:25

הדרך שהגדרתי:

בEDIMAX: בקטגוריה NAT יש אופציה Special Applications ההגדרה שלה היא

Some applications require multiple connections, such as Internet gaming, video conferencing, Internet telephony and others. These applications cannot work when Network Address Translation (NAT) is enabled. If you need to run applications that require multiple connections, specify the port normally associated with an application in the "Trigger Port" field,select the protocol type as TCP or UDP, then enter the public ports associated with the trigger port to open them for inbound traffic.

Note:The range of the Trigger Port is 1 to 65535.

הכנסתי אפשרות אחת בה

PORT : 1-65535

Public Port: 1-34463

אני לא זוכר למה עשיתי את זה אני רק יודע שהדבר הזה פועל מעולה. גם הפיירוול מכובה ויש לי אנטיוירוס ופיירול במחשבים שאמורים להגן :)

פורסם

כן, ברור. זה "כמו" UPNP כזה, שבו כל אפליקציה מבקשת בעצמה לפתוח פורטים.

דווקא את ה-FIREWALL של הנתב הייתי משאיר דלוק, לא נראה לי שזה ישפיע על ה-SPECIAL APPLICATIONS.

לא מכיר את ה-3COM כדי להגיד אם יש לו מנגנון דומה.

פורסם

בכמעט כל נתב מהשנתיים האחרונות יש Port Triggering, כולל ל3COM הנ"ל.

אני לא יודע כמה זה משפיע על ביצועי הנתב, אבל מבחינת אבטחה זה גרוע כמו UPNP אם לא יותר (אני מתכוון לפתיחת כל הפורטים).

מה גם שאם אני לא טועה זה שולח את הפאקטים מהאינטרנט לכל המחשבים שמחוברים לרשת, מה שמאפשר בעקרון לתקוף את הרשת ביתר קלות.

אם הייתי מגדיר port triggering אז לא הייתי מגדיר לכל הפורטים, אלא לפורטים הרלוונטים בלבד...

פורסם

שלום! יש לי כבר כבר שנים את ה EDIMAX 6204WG הייתי מרוצה אך לאחרונה האינרטנרט מתנתק ומתחבר לאחר כמה שניות וזה קורה כמה פעמים ביום..הבעיה היא בטוח בראוטר כי עברתי מכבלים לADSL והבעיה עדיין נמשכת . אני מחפש ראוטר יציב אך באותה רמה לא MIMO. איזה חברה מומלצת?

את האמת השילוב של מה שאתה אומר והמילה בזק בינלאומי מדליקה אצלי נורה אדומה... גם לי יש נתב שעבד כבר כ 3 שנים (אולי 4 אפילו) בצורה מצויינת

ולאחרונה התחיל להתנתק 30 פעם ביום.. (במיוחד כשיש אימיול דלוק- אותו האימיול כבר 3 שנים)

משיחה עם בזק בינלאומי הם האשימו את הנתב כמובן ואמרו שאני מתנתק (ובאמת ראיתי שהנתב על פניו תחת עומס די כבד כשהאימיול למשל עובד) אבל כבר

יותר מהודעה אחת אני רואה שלאחרונה אנשים עם נתבים בבזק בינלאומי התחילו להרגיש בעיות דומות לאלה ולדעתי יש מצב שהם התחילו פשוט לזרוק חיבורים כאלה

מדי פעם או לעשות משהו שעלול לשגע נתבים בעת חיבור אליהים ככה שהם יתנתקו.. (תיאריית קונספירציה?)

הנתב שיש לי אגב הוא Asus WL500G...

אשמח לשמוע אם ואיך נפתרה הבעיה אצלך לבסוף?

פורסם
  • מחבר

טוב הדעה שלי מתחילה להתחזק שהבעיה בראוטר ולא באינטרנט מכוון שאני צופה בסרטבנייד כאשר הסרט נמצא במחשב אחר ומתי שאני חווה התנתקות גםהצפייה נתקעת מה שאומר שלא רק האינטרנט מתנתק אלא גם הראוטר

פורסם
  • מחבר

טוב קניתי 3COM בינתים מאוד מרוצה.. הגדרתי גם פה את הגדרות ה special applications כדי לפתוח פורטים השאלה שלי היא האם חוץ מבעיות אבטחה הדבר הזה גורם אולי להאטת האינטרנט?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים