עבור לתוכן

מכאובים, לוחות-אם, אחריות, אקסלנט ושאר ירקות

Featured Replies

פורסם

כך, לפני שבוע וחצי, כפי שבטח מרבית האנשים כאן קראו, נדפק לי הלוח שקניתי מאקסלנט ABIT KT7-RAID.

בהתאם לציפיות שלי מהאחריות של אקסלנט, החלטתי לקנות לעצמי לוח אם חדש, וזה היה ASUS A7V133.

אתמול קיבלתי את הלוח מאקסלנט, ולתדהמתי הנבלות הביאו לי KT7A-RAID, כלומר לוחר מבוסס KT133A ולא KT133. הראשון תומך במהירות אפיק של 266 מגה"צ באס.קיבלתי את הלוח ללא קופסה, כשחומר תרמי מרוח לו על הדיודות, שליד המעבד, והיו מחוברים ללוח המחברים הלבנים האלה שמחברים את הלוח למארז. המסקנה: ככל הנראה הם משו את הלוח הזה מאיזה מחשב של משהו, שכנראה ביטל הזמנה או משהו או אפילו החזיר את הלוח הזה בשל פגם שעדיין לא "עליתי" עליו.

בכל מקרה, עכשיו קשה לי להחליט איזה לוח לשים במחשב המרכזי שלי, שכן ניצלתי את ההזדמנות לבנות לעצמי מחשב משני, עוד פעם. מצד אחד, הABIT לא נראה לי לוח שהיית שם עליו כונן קשיח עם מידע חשוב או SB LIVE AUDIGY, היות ועלול לקרות לאחד הקבלים מה שקרה להם פעם קודמת(התפוצץ!). מצד שניף ללוח של ABIT יש שישה חריצי PCI, וחריץ ISA, שמאפשר לי להשתמש במודם 56K חומרה אמיתי של US ROBOTICS, שעובד לי הרבה יותר טוב מה Creative PCI, שיש לי כרגע במחשב המרכזי(בלוח של אסוס אין לי ISA, ורק חמישה PCIים וAMR שהוא בכלל לא שימושי).

כרגע, המחשב המרכזי נשאר כפי שהוא עם הASUS, ובנתיים בניתי מחשב משני עם הדורון 800 שנשאר לי(לאחר שקניתי TB), ג'יפורס MX200, ו64 מגה זכרון PC100 של חברה לא מוכרה, ומארז חביב של 200 ש"ח עם ספק 300 וואט אלום שם. הדילמה שלי היא, איזה לוח כדאי לי לשים במחשב המרכזי. בהתחשב בכל העובדות שציינתי לגבי הABIT. הבדלים במהירות בין הלוחות הם בודאים מזעריים....

עוד דבר, שאני רואה לנכון לציין זה את העובדה שהלוח של ABIT עושה לי "משחקים" של לוחות אלומי שם: משנים כרטיס הוא פתאום לא עולה, מוצאים ומכניסים מהסלוט פתאום הוא עובד(זה דבר שקורה רק בלוחות אם ממש לא מוקרים).

לגבי האחריות של אקלסלנט, אל תיכחו את המקרה שלי, היות ונאלצתי לשחק חתול ועכבר עם מנהל הסניף בת"א, ולאיים בתביעות משפטיות עד שהחלאות האלה הביאו לי לוח בזמן.

מחכה לתגובות,

athlon.

פורסם

כך, לפני שבוע וחצי, כפי שבטח מרבית האנשים כאן קראו, נדפק לי הלוח שקניתי מאקסלנט ABIT KT7-RAID.

בהתאם לציפיות שלי מהאחריות של אקסלנט, החלטתי לקנות לעצמי לוח אם חדש, וזה היה ASUS A7V133.

אתמול קיבלתי את הלוח מאקסלנט, ולתדהמתי הנבלות הביאו לי KT7A-RAID, כלומר לוחר מבוסס KT133A ולא KT133. הראשון תומך במהירות אפיק של 266 מגה"צ באס.קיבלתי את הלוח ללא קופסה, כשחומר תרמי מרוח לו על הדיודות, שליד המעבד, והיו מחוברים ללוח המחברים הלבנים האלה שמחברים את הלוח למארז. המסקנה: ככל הנראה הם משו את הלוח הזה מאיזה מחשב של משהו, שכנראה ביטל הזמנה או משהו או אפילו החזיר את הלוח הזה בשל פגם שעדיין לא "עליתי" עליו.

בכל מקרה, עכשיו קשה לי להחליט איזה לוח לשים במחשב המרכזי שלי, שכן ניצלתי את ההזדמנות לבנות לעצמי מחשב משני, עוד פעם. מצד אחד, הABIT לא נראה לי לוח שהיית שם עליו כונן קשיח עם מידע חשוב או SB LIVE AUDIGY, היות ועלול לקרות לאחד הקבלים מה שקרה להם פעם קודמת(התפוצץ!). מצד שניף ללוח של ABIT יש שישה חריצי PCI, וחריץ ISA, שמאפשר לי להשתמש במודם 56K חומרה אמיתי של US ROBOTICS, שעובד לי הרבה יותר טוב מה Creative PCI, שיש לי כרגע במחשב המרכזי(בלוח של אסוס אין לי ISA, ורק חמישה PCIים וAMR שהוא בכלל לא שימושי).

כרגע, המחשב המרכזי נשאר כפי שהוא עם הASUS, ובנתיים בניתי מחשב משני עם הדורון 800 שנשאר לי(לאחר שקניתי TB), ג'יפורס MX200, ו64 מגה זכרון PC100 של חברה לא מוכרה, ומארז חביב של 200 ש"ח עם ספק 300 וואט אלום שם. הדילמה שלי היא, איזה לוח כדאי לי לשים במחשב המרכזי. בהתחשב בכל העובדות שציינתי לגבי הABIT. הבדלים במהירות בין הלוחות הם בודאים מזעריים....

עוד דבר, שאני רואה לנכון לציין זה את העובדה שהלוח של ABIT עושה לי "משחקים" של לוחות אלומי שם: משנים כרטיס הוא פתאום לא עולה, מוצאים ומכניסים מהסלוט פתאום הוא עובד(זה דבר שקורה רק בלוחות אם ממש לא מוקרים).

לגבי האחריות של אקלסלנט, אל תיכחו את המקרה שלי, היות ונאלצתי לשחק חתול ועכבר עם מנהל הסניף בת"א, ולאיים בתביעות משפטיות עד שהחלאות האלה הביאו לי לוח בזמן.

מחכה לתגובות,

athlon.

*מצטער שאני מצטט, אבל אני חייב לראות מול העיניים הודעה ארוכה כשאני עונה עליה... כי *מישהו* ביטל את רשימת ההודעות הקודמות!

ולעניין:

ללוחות של Abit יש שם עולמי טוב ואני לא חושב שפיצוץ קבלים זהו דבר שבשגרה אצלם. לכן, לדעתי, מה שאירע עם הלוח הקודם שלך נגרם כתוצאה מפשלה בפס הייצור או משהו דומה ולכן אני מציע לך להתעלם מזה בשיקולים שלך לגבי הלוח.

עכשיו מה שנשאר הן בעיות היציבות של הAbit שציינת מצד אחד, וסלוט הISA שלו, מצד שני.

פה, אתה כבר צריך לעשות את השיקולים שלך: האם אתה באמת צריך מודם חומרה אמיתי? והאם אתה מוכן לשלם בשבילו את המחיר של חוסר היציבות של לוח האם?

פורסם

אחי אני לא מבין גדול בחומרה

אבל ההצעה שלי היא ככה....

הלוח של Abit עושה לך בעיות

ואתה פוחד שיתפוצץ במניאק משהוא שוב

בנוסף לכך אם יקרה משהו הוא עלול לפגום לך בחלקים האחרים

לעומאתו.....ASUS A7V133

לוח מצויין שידוע ביציבותו וביעילותו

שלא "יתפנצ'ר" לך באמצע ולא "משחק" משחקים

לכן תשתמש בAsus בראשי בלי לקחת סיכונים

אוץ רוץ לך לחנות וקנה לך Modem נפלא של USR pci במאתיים חמישים שח....

(קצת כואב אבל משתלם)

ותהיה אדם שמייייח

:jump:

פורסם

אנשים, לא למדתם, לא(!) לקנות מאקסלנט?

פורסם

אני מת על המודם הזה, וקשה לי לקבוע מהיכן בה מקור בעיות היציבות, היות וקיים חשד שזה לוח שנעשה בו שימוש בעבר. אני לא רואה הבדלים בקצב ההורדות בין המודמים, וגם כך הדורון יהפוך לאיזה מין חיית מעבדה שאני הולך לנסות עליה לפחות חמש גרסאות של לינוקס וכל מיני דברים אקזוטיים.

הABIT עובד ממש לא רע, אבל יש עליו שירטות בכמה מקומות, וכתוב לו על הצ'יפ של הבייוס בעפרון איזה הערה שנראת לי כמו עברית, ואני עדיין מנסה לפענח אותה. בו נאמר, שאני לא מרגיש שלם עם עצמי להפוך כזה דבר ללוח של המחשב המרכזי שלי.

בפעם הראשונה שהפעלתי את הלוח של ASUS הוא נראה לי כ"כ מאובן לעומת הABIT מבחינת האופציות של הTweaking שפשוט בא לי לבכות. עכשיו אני רואה של אסוס יש יותר אופציה של מכפלה מאשר לABIT...

זה באמת קשה להחליט בין שני הלוחות האלה, אני פשוט לא אוכל לסבול לוח שבוקר אחד מחליט לעשות צרות, ולא להדלק(זה מה שקרה לי היום בבוקר), שכאשר אני מדליק אותו לאחר כמה זמן הוא רושם לי CMOS Checksum Error - Default loaded, למרות שלא עשיתי לו כלום. זה די מעצבן. מה גם, שהיום בצהרים כהעברתי אותו מקרש העץ שבדקתי אותו עליו, למארז התחילו כל מיני מכאובים כאלה של נדלק לא דלק. עם זאת, קשה לי לומר כי עדיין מדובר בספק, שנראה לא רע, אבל לך תדע. מצד שני, רב המכאובים שהיו לו עד היום בצהריים(עבדתי איתו עם ספק 200 וואט) נעלמו לאחר שהחלפתי לו את הספק לכזה של 300WAT, שנראה מאוד אמיתי, כמו זיוף של ספק של אנטק.

עדיין, לעומת האסוס האביט נראה לוח יותר נוצץ מרחוק, אבל כשמסתכלים על "הצלקות" שלו, זה נראה כאילו הוא סבל המון בחייו הקצרים.

פורסם

לעומאתו.....ASUS A7V133

לוח מצויין שידוע ביציבותו וביעילותו

שלא "יתפנצ'ר" לך באמצע ולא "משחק" משחקים

לכן תשתמש בAsus בראשי בלי לקחת סיכונים

אוץ רוץ לך לחנות וקנה לך Modem נפלא של USR pci במאתיים חמישים שח....

(קצת כואב אבל משתלם)

ותהיה אדם שמייייח

:jump:

אתה לא צריך לספר לי על הפנצ'רים, בלוח הקודם שהיה לי של ABIT הקבל שאחראי על ייצוב המטח לAGP היה משגע את הכרטיס והייתי חוטף משחקים של צבע מלא באמצע משחק, בלי שום סיבה, זה היה מעצבן.

אני מעולם לא אקנה מודם PCI של USR, כי אי-אפשר כמעט למצא אצלהם דרייברים בתור במידה ואתה מעבד את דיסקט הדרייברים שלהם, תמיד יש להם מליון ואחד דגמים, שכל אחד שונה במעט מהשני ואז המודם לא עובד.

המודמים של קריאטיב נותנים ביצועים טובים מאוד, ואין להם בעיות דרייברים כמו שיש לUSR, והם גם ממולצים ע"י Ars Technica(אחלה אתר חומרה: www.arstechnica.com, בעיקר הפורומים).

אם כבר, למרות שיש לי מכאובים רבים בעניינים הפיננסיים, אני שואף למודם USR חיצוני.

פורסם

אנשים, לא למדתם, לא(!) לקנות מאקסלנט?

קניתי את הלוח הזה בינואר 2001, וזה היה החלק היחדי שקניתי אצלהם לאחר שלוש וחצי שנים שלא דרכתי אצלהם.

עשיתי את זה, כי הם היו המקום היחדי שהביא את הלוחות של ABIT, ומה שמאוד משך אותי בלוח זה סלוט הISA שלו, והביקורות הטובות שהוא קיבל.

זה בסיידר, להבא אני לא קונה באקלסנט, גם אם הם יביאו את הלוח של ABIT מבוסס הKT266A, שמאוד קורץ לי בימים אלו.

פורסם

עזוב הכל

תשתמש בASUS!!!!!!!

הכי בטוח לך ולמחשב שלך!

אתה בעצמך אמרת שאתה לא רוצה לקום בבוקר

ובמקום לשחק קצת עם/ב מחשב אתה צריך לאכול בעיות עד הצהריים

תעשה שיקולים ותחזיר תשובה...

:-*

פורסם

מדבריך עולה כי הבעיה אכן עלולה להיות בספק.

תנסה לעבוד עם הAbit עוד קצת (עם ספק 300W) ותראה אם הבעיות יחזרו על עצמן.

אם הן חוזרות, אני ממליץ לך בחום לעבור לצמיתות ללוח של ASUS, הרי בעצמך אמרת שאתה לא מרגיש הבדל בין שני המודמים.

פורסם

אההההה.........

מודם חיצוני של USR

הממ..... כל כך טוב......

חלום!

פורסם

אני אתן לKT7A לעבוד עם הדורון, וזכרון ה100 מגה"צ הלא מוכר והרקוב כמה זמן(אני עכשיו משתמש בו, לאחר שהרכבתי אותו כל היום), אם הוא יהיה יציב מה טוב, אם לא נשאיר אותו במקומו. בנתיים אני לא מגלה שום בעיות, לפחות לא בגלישה. אם הקונפיגוראציה מעניין:

מארז וספק 300 WAT של מאתיים שקל.

כ.מסך MX200 עם 32 מגה זכרון.

64MB SDRAM PC100 שלא חברה בשם AM1(שיתברחו למה שהזכרון שלהם מסוגל).

DURON 800

דיסק 10 ג'יגה, וכונן אסוס כפול 50.

עד עכשיו, הוא דווקא עובד לי די נחמד אחרי שהתשלטתי לו על המכאובים.

פורסם

מדבריך עולה כי הבעיה אכן עלולה להיות בספק.

תנסה לעבוד עם הAbit עוד קצת (עם ספק 300W) ותראה אם הבעיות יחזרו על עצמן.

אם הן חוזרות, אני ממליץ לך בחום לעבור לצמיתות ללוח של ASUS, הרי בעצמך אמרת שאתה לא מרגיש הבדל בין שני המודמים.

לאביט יש אצלי בעיות אמינות, בטח כאשר אקסלנט מביאים את הלוחות האלה ביבוא אפור, שזה אמר שיכול להיות שהם קנו מספר לוחות במחיר מוזל עם תקלות מהיצרן או מספק חומרה בחו"ל, שלדעתו הלוחות לא היו מספיק יציבים אך עובדים.

אגב, כשגולשים באינטרנט, ה64MB ראם ממש לא מפריע, זה עובד די מהר, כמעט לא מורגשת הכמות המועטת של הזכרון.

עריכה: העניין תמחיל לכאוב שתמחילים להתעסק עם משחקים. אני חושב שאני אקנה את הזכרון 256 הכי זול שיש בפלונטר(קינגסטון 256), ולא איפכת לי איזה CAS הוא, כי זה לא למחשב המרכזי. פה אני צריך רק שיעבוד לי.

פורסם

אם לא אכפת לך, אני מציע לך לקנות זיכרון ג'נריק או יונדאי פשוט וזול. 8)

פורסם

אם לא אכפת לך, אני מציע לך לקנות זיכרון ג'נריק או יונדאי פשוט וזול. 8)

גם אני חשבתי על זה, אבל זה בדיוק הענין. הזכרון ג'נריק יותר יקר, וכשאתה מזמין ג'נריק אתה עלול לקבל זכרונות של LD, שאיזה נוכל הביא אותם בכמות לארץ מחר כמעט לכל חנות אפשרית(כולל פלונטר!), והבעיה של הזכרונות האלה שרק רשום עליהם 256 ובמציאות הם 128, כשאתה מכניס אותם ללוח, לא משנה מי יאמרו לך המוכרים בחנות.

קינגסטון זה הזכרון הכי זול.

פורסם

אני לא יודע בקשר לנוכלים, אבל אני קניתי זיכרון יונדאי 256 והלוח אם זיהה אותו והוא עובד מצויין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים