עבור לתוכן

בעיה - המחשב נכבה ומצפצף

Featured Replies

פורסם

כל כמה שעות שאני משתמש במחשב, הוא פתאום נכבה ומתחיל לצפצף (צליל דומה לסירנה) ואני נאלץ להדליק אותו מחדש ואז הוא עובד בסדר לכמה שעות עד שזה שוב קורה. מה יכולה להיות הבעיה (אולי משהו בזיכרון או בכונן הקשיח)? בפעם האחרונה שזה קרה, העפתי מבט בביוס, ומיד אחרי זה, הטמפרטורה של המערכת הייתה 44 מעלות צלזיוס ושל המעבד 62 מעלות. זה נחשב נורמלי?

המחשב שלי:

מעבד את'לון XP 2500+

לוח אם NF7-SL של אביט

כרטיס מסך Geforce 4 Ti4400

פורסם

זה נחשב לגבוהה.

נקה את המחשב מאבק.

איך מסודרת הסירקולציה במארז?

המחשב בתוך "כוך" שמפריע לאויר להתחלף?

פורסם
  • מחבר

ניקיתי את המחשב מאבק וזה לא עזר. אבל שמתי לב שמאוורר קטן שיש לי על הלוח שתמיד עבד עכשיו לא עובד. אני משער שהסיבה שהמעבד והמערכת מתחממים יותר מדי זה בגלל שהוא הפסיק לעבוד. בינתיים הורדתי את הדלת של המארז כדי להוריד את הטמפרטורות.

נראה לי באמת שצריך פשוט להחליף את המאוורר וזה יסדר את הטמפרטורות. ???

פורסם

קרה לי כזה דבר לאחר שאחד מכרטיסי הזיכרון החליט לצאת מהמקום, לכן בדוק את העיניין.

אם יש לך על הלוח 2 כרטיסים ויותר, נסה להשאיר אחד ולראות מה קורה.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

טוב, החלפתי את המאוורר המקולקל שהיה על הלוח ועכשיו הטמפרטורה של המערכת ירדה ל-35 מעלות בערך.

הבעיה היא שהמעבד עדיין מגיע לטמפרטורה של 60 מעלות בערך אחרי כחצי שעת עבודה ואז המחשב נכבה. מה אני יכול לעשות בקשר לזה?

לגבי הזיכרון, יש לי שלושה סטיקים על הלוח, ניסיתי להוציא חלק מהם ולנסות לעבוד רק עם אחד מהם בכל פעם והבעיה עדיין המשיכה. כמו שאמרתי, נראה לי שהבעיה היא בהתחממות המעבד.

פורסם

תבדוק שאין אבק בין הסנפירים בגוף הקירור של המעבד.

אם יש, נקה את זה.

פורסם

בן כמה המחשב ?

אולי תצטרך משחה טרמית חדשה..

נקה את גוף הקירור שעל המעבד ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים