עבור לתוכן

מפרט למשחקים ועריכת ודיאו עד 5500

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

את רוב המפרט כבר בניתי,

והא נראה כך:

לוח אם GA-P35 DS3R

מעבד e6550 box

זיכרון corsair 2gc2g667kb

דיסק קשיח למערכת הפעלה WD360 ADFD 10000 RPM

דיסק קשיח לאחסון מידע WD2500AAKS

ספק כח ANTEC 430 NEO

מארז P182

הצרכים שלי הם משחקים כבדים COH SUPREME COMMANDER

סרטים והורדות, וייתכן בעתיד גם עריכת וידאו.

ההתלבטות שלי היא בלוח אם בכרטיס המסך ובדיסק הקשיח,

לגבי הכרטיס מסך: אני עובד עם רזולוציה של 768*1024 ואני יודע שאני לא צריך כרטיס חזק בשביל זה,

אבל בכל זאת אין לי מושג מה לחפש.

לגבי הדיסק הקשיח: כדי לקנות את 10000RPM של WD או כדי להשקיע ב RAID 0,

אני צריך בעיקר שקט כשאני צופה בסרטים או כאשר אני יושן.

לגבי הלוח אם, אני צריך שתהיה לו יציאת FIRE WIRE למצלמת הוידאו שלי, אם מישהו מכיר כרטיס חיצוני שאני יכול לקנות ולהוסיף לחריץ ההרחבה, או לחילופין להשתמש בלוח האם GA-P35 DS3P שכולל יציאה כזו.

תודה לכולם,

ושבת מקסימה :D

פורסם

תקציב רבותי , תקציב ...

פורסם

קודם כל תחליף את הלוח אם ל P35-DS3P כי ב DS3R אין לך חיבור FIREWIRE כמו ציינת שאתה רוצה, לגבי כרטיס הרחבה, יש מלא סוגים כאלה - עולה מ70-120שח לפי סוג המוח של הכרטיס ומספר החיבורים.

לגבי מהירות ה 10K לדעתי היה מהיר יותר מ RAID 0, אך איננו שקט (ה10K).

כרטיס מסך 3850 יכול להספיק או המקביל שלו בNVIDIA שזה 8800GS 384. אם יש לך תקציב אז 8800GT יהיה עדיף.

רוני

פורסם

דרך אגב , לא קשור לתרד' אבל מי מהם יותר טוב ?

פורסם
  • מחבר

אגב, עוד נושא שעלה שמוחי,

האם לדעתכם אצטרך לשדרג את ה-PSU אם אשתמש ב RAPTOR

האם למישהוא יש קישור ל BENCHMARK של RAPTOR מול 0 RAID

תודה

פורסם

RAID0 עדיף - מניסיון אישי (ראה מפרט). ארחיב מאוחר יותר, אך "רד" מהרפטור.

פורסם
  • מחבר

אני אשמח אם תרחיב בנושא, או שתתן כמה לינקים למאמרים,

אני מחפש כבר שבועיים את את התשובה לשאלה הזו ,"RAID 0 או RAPTOR :nixweiss: "

אגב, אם בא לך, לזרוק כמה מילים על המארז שלך, אני גם אשמח מאוד מאחר וגם אני קונה אותו,

תודה רבה :D

פורסם

מצטער - אני עמוס מעל הראש... עשה חיפוש להודעות שלי בנושא.

לרפטור זמני גישה מהירים יותר אבל ל-RAID0 יש רוחב פס כמעט כפול ולכן רפטור עדיף אם יש המון גישות ל-HDD לשניה של קבצים קטנים מאוד ואילו RAID0 עדיף כאשר יש צורך להעביר הרבה מידע ל-HDD (גישה לקבצים גדולים). לי יש RAID0 של רפטורים... ;D

בשורה התחתונה חבל להשקיע כסף ברפטורים כי יש מעט מאוד אפליקציות בהן הם שימושיים.

לי יש אפילו iRAM שמהיר מהם בהרבה (גגל...) וגם הוא לא נותן תמורה ממשית בביצועים מול RAID0 ב-99% מהמקרים והשימושים.

עדיף להשקיע בנפח RAM גדול כך שהקבצים לעולם לא יגיעו ל-HDD בזמן אמת כי מהירות הכתיבה/קריאה לזיכרון מהירה בכמה סדרי גודל מל-HDD. כך תשיג שיפור משמעותי בביצועים.

ה-P180 מארז מעולה ושקט מאוד - חובה לחובבי שקט. הוא אמנם לא מרווח במיוחד וההתקנה שלו לא פשוטה אבל השקט שווה כל שקל וכל דקת השקעה בהרכבה. יש לי שני מפרטים זהים (ראה מפרט בפרופיל שלי) משני צידי השולחן - אחד ב-P180 והשני במארז גיגבייט טריטון ואין בכלל בסיס להשוואה והס מלהזכיר את מארזי ה-HEC שעם מפרט "קליל" בהרבה עוד הרבה יותר רועשים :bash:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים