עבור לתוכן

כמה שאלות על הרכבת מפרט ל1525 של דל.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אחרי שיטוט פה בפורום ובאתרים אחרים החלטתי ללכת על ה1525 inspiron של דל ואני כנראה קונה אותו בארה"ב.

כאשר "הרכבתי" את המחשב באתר של דל לא הייתי בטוח לגבי כמה חלקים ורציתי להתייעץ איתכם לגביהם. (המחשב מיועד לגלישה באינטרנט, כתיבת מסמכים ושמיעת מוזיקה בלבד)

* בבחירת המסך יש לי 2 אופציות: Anti-glare או Glossy שניהם 15.4", מי לדעתכם עדיף ? ובמה הם שונים אחד מהשני ?

* באשר להארדיסק, האם יש הבדל משמעותי בין 5400 סל"ד ל 7200 סל"ד ? שמתי לב שהרוב המוחץ של הניידים באים עם 5400, האם זה בגלל שה7200 מפיץ חום רב ומומלץ שלא לקחת אותו ? (בנוסף ב7200 מצוין ליד Free Fall Sensor, שלא כמו ב5400, מה זה בדיוק ?)

* בכרטיס הרשת האלחוטית יש את ה Dell 1395 802.11g ואת ה Intel 3945 802.11a/g, כאשר האינטל יקר יותר, האם זה עקב התמיכה הנוספת שיש לו ב a, והאם לדעתכם עדיף להוסיף 25$ ולקחת אותו ?

בנוסף יש כרטיס רשת אלחוטי דור N, האם יש לו תאימות לאחור ל a ו g ?

* בקשר למעבד, האם יש הבדל משמעותי בין ה dual core ל core 2 duo ?

תודה רבה לכולכם !

פורסם

אחלה מחשב וסבבה שאתה מביא אותו מארה"ב ושמה זה זול יותר משמעותית. איך אתה מביא אותו לארץ ? במשלוח או מישהו שמביא אותו?

*אנטי גלר מתאים יותר לשימוש משרדי כגון גלישה באינטרנט, אופיס.. גלוסי מתאים יותר לשימוש במשחקים ובסרטים , הוא גרם לצבעים להיות בהירים יותר ובוהקים יותר והחסרון הרציני לפי דעתי שכשאתה נמצא באור שמש או תאורה חזקה צהובה אז יש השתקפויות במסך ולא רואים טוב.

*יש הבדל מאוד משמעותי, בניגוד להרבה משתנים אחרים כמו כמות ה mb בבאפר בין 8 ,16 ו32, ומספר הפלטות, פה זה הכי משמעותי למהירות ההרד דיסק.הדיסקים המהירים ביותר היום הם בעלי סל"ד של 10,000RPM כמו הRAPTOR לדוגמא.

FALL FREE SENSOR זה מנגון שמזהה ע"י ג'ירוסקופ נפילה או הרמה של הלפטופ ועוצר את "המחט של הפטיפון" שיש בתוך ההרד דיסק מלעבור על הפלטות שבהן כתוב המידע,"התקליטים" ובכך מגן על ההרד דיסק.

*לא יודע אם זה בגלל התמיכה בa או בגלל שזה יצרן חיצוני ובכך עולה לדל יותר כסף לשים אותו במחשב אבל בפירוש אין צורך לשדרג לזה של אינטל וזה של דל טוב בהחלט. לכרטיס בתקן N יש תאימות לאחור אבל לא כדאי לקחת אותו כרגע כי זהו תקן טיוטה DRAFT שהארגון עוד לא אישר סופית ככה שיכולה להיות בעייה של תאימות בין היצרנים לדוגמא יהיה לך ראוטר של חברה מסוימת שלא יעבוד בצורה טובה עם הכרטיס של דל. גם כאן לא כדאי לשדרג לדעתי.

*יש הבדלים של בערך 10-15~ אחוז בביצועים ובזמן הסלולה ,כלומר שיפור בצריכת הזרם של המעבד. השאלה אם תרגיש את זה היא בהתאם לאיזה יישומים אתה הולך להריץ במחשב. השאלה אם לשדרג או לא ,אז כמו בשאלה הראשונה תלוי מה הצרכים שלך ומה השימושים שלך, לדוגמא לעריכה,עיצוב גראפי ולהמרת קבצים CORE2 DOU עדיף , אך אם עיקר השימושים הם אופיס, מוזיקה, אינטרנט וסרטים אז CORE DOU בחלט מספק את התמורה ומעל ומעבר.

תתחדש על הלאפטופ!

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המפורטת !

אחותי חוזרת עוד מעט מארה"ב והיא זאת שתביא לי אותו.

לגבי ההארדיסק 7200, האם העובדה שהוא מהיר יותר יגרום לו להפיץ יותר חום ובכך בעצם להפעיל את המאורר יותר ? (ובעצם המחשב יהיה רועש יותר, שאגב הבנתי שזה אחד החסרונות של הנייד הזה)

כנראה שאני אלך על הכרטיס רשת האלחוטי של דל, אבל נניח וארצה להחליף, בעוד שנה-שנתיים, לכרטיס שתומך ב N, האם ניתן לעשות זאת באופן עצמאי ?

כנ"ל לגבי זיכרון, במידה וארצה להוסיף סטיק של ג'יגה עוד שנה, האם אוכל לעשות זאת עצמאית ? או שצריך לשלוח את המחשב למעבדה ?

בנוגע לסוללה, הסטנדרטי הוא 56Whr Lithium, האם ה 85Whr שמן יותר מה56 ? כלומר האם הוא יבלוט מהמחשב ?

ושאלה אחרונה, משום מה דל מאפשרים לקחת רק את וינדוס ויסטה וברשותי עותק של וינדוס ,XP האם פירמוט והתקנה של XP הוא כמו במחשב נייח ? כי מפוסטים אחרים שראיתי כאן יש מעין מחיצת שחזור נפרדת או משהו כזה.

תודה רבה רבה על כל העזרה !

פורסם

בקשר לחום-כן

בקשר למסך-כדאי שתלך בארץ לחנות שמציגה ניידים גם מדגמים אחרים אבל שאפשר לראות את סוגי הציפוי, כל אחד אוהב משו אחר.

אה ועדיף כבר לקחת C2D במעבד

שאר השאלות חכה לתגובות נוספות

פורסם

לא יודע לגבי חום אני מניח שכן אבל מה שבטוח זה שזה גומר את הסוללה קצת יותר מהר.FALL FREE הסברתי לך כבר.

תוכל להוסיף כ.רשת עצמאית אבל דרך ה EXPRESS CARD ולא לתוך הלוח אם , לפחות לא אתה לבד אולי טכנאי כן יוכל לעשות זאת.

סוללה בולטת אני מניח שכן כי מדובר בסוללת 9 תאים ואני לא מכיר אחת כזאת שלא בולטת.

למרות שיש מחיצת שחזור אתה פשוט עושה התקנה של ווינדוס מפרמט את המחיצה של ויסטה ולא נוגע במחיצת שחזור פשוט וקל.

לגבי הזכרון זה הדבר שהכי קל להחליף במחשב נייד וממולץ לקנות זכרון בצורה עצמאית ולא מדל ששוחטים אותך במחיר על תוספת זכרון

מקווה שעזרתי

פורסם

אני לא רואה סיבה ללכת על ה 1525 ולא על ה 1520

המפרט שלהם מאוד מאוד דומה חוץ מהכרטיס מסך

הכרטיס מסך של ה 1525 הוא Video: Intel Integrated Graphics Media Accelerator X3100

ושל ה 1520

NVIDIA® GeForceTM Go 8400M GS with 128MB DDR2 dedicated graphic memory

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים