עבור לתוכן

רעשים בסאב בין Inspirion 1520 לרמקולים חיצוניים

Featured Replies

פורסם

אהלן אנשים,

קניתי לא מזמן מחשב נייד DELL INSPIRION 1520 ואחי האוהב קנה לי עכשיו רמקולים

של ALTEC 2.1 זוג רמקולים + סאב.

מיד לאחר החיבור יוצא בקביעות רעש מהסאב, רעש מעומעם, וכשהמחשב טוען הוא מעט מתחזק.

לפי כל הבדיקות שעשיתי הדרייברים תקינים והסאב תקין כי כשחיברתי אותו למחשב נייד אחר IBM T41

הרעש היה הרבה פחות משמעותי, למרות שהיה רחש ממש קליל שגם הוא לא תקין אבל נסבל.

אז מה אתם אומרים בעיה במחשב ? בעיה ברמקולים ? בעיה בהתקנת הכרטיס sound ?

תודה

פורסם

בעיה מוכרת, תעדכן את הדרייבר של כרטיס הקול.

פורסם
  • מחבר

את המחשב קניתי ללא מערכת הפעלה והתקנתי את כל הדרייברים דרך האינטרנט, מהאתר של Dell.

1. הרעשים נובעים רק מהסאב שעם הרמקולים החיצוניים. ברמקולים המובנים של המחשב אין לי זכר לרעש.

2. התקנתי את הדרייברים העדכניים ביותר על פי מה שאני יודע, אפשרות שאני חושב עליה שמפריעה לי היא שאולי התקנתי יותר מדי

דרייברים, אולם ב-Device Manager לא מופיע לי אף דרייבר מיותר, לא X אדום ולא סימן קריאה צהוב, כך שאני לא יודע אם זו אכן הבעיה.

3. התקנתי את ה-k-lite codec pack עם AC3FILTER והגדרתי את הרמקולים שיש ליאך עדיין הרעש קיים.

תודה...

פורסם

ניסית לחבר את הרמקולים למקור חיצוני אחר בשביל לראות שהבעיה לא בהם?

בכל מקרה, אם כן, זה נשמע לי כמו זליגת חשמל מהכרטיס קול.

נסה לממש אחריות על העניין.

פורסם

כנראה שיש רעש אלקטרומגנטי שמתלבש על הקו שיוצא לאוזניות/Line Out. אין הרבה מה לעשות נגד זה, וזה גם די נפוץ במחשבים רגילים ולא ניידים.

נסה גם לבדוק האם התופעה חוזרת כאשר אתה עובד עם המחשב דרך המטען וללא סוללה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה,

אכן צדקת ברגע שניתקתי את המחשב מהחשמל הרעש פסק, אבל מה זה אומר ?

אני לא יכול להשאיר את המחשב מחובר לחשמל ולרמקולים ביחד ?

זה אומר שיש תקלה במחשב או שפשוט ככה זה... ?

ואם ככה זה, מה כן ניתן לעשות ?

שוב תודה.

פורסם

תנסה להרחיק כמה שיותר את ה "קוביה" של המטען מהחשמל, ולחילופין- תנסה שהמחשב יהיה מחובר לחשמל ללא סוללה.

אצלי הבעיה נפתרה ברגע שהרחקתי את המטען מכל הרמקולים, הפושע הזה גורם הפרעות אלקטרומגנטיות לא קטנות.

פורסם

קודם כמו שאמרו תגובה מעלי,תרחיק את המטען, כמה שיותר מהרמוקלים זה אמור לפתור את הבעיה,עוד משהו שלדעתי אפשר לנוסת לעשות זה לעטוף את המטען בנייר כסף-אבל אני לא יודע אם זה באמת יעזור ואיך זה ישפיע על פליטת החום-מישהו מוכן לאמת את דברי?

ושאלה קצת בלי קשר,כל מחשב נייד ניתן לחבר ולהפעיל ישירות מהחשמל גם כשהסוללה שלו בחוץ?

פורסם
  • מחבר

טוב, קודם כל....

תודה, תודה, תודה.... :yelclap:

דבר שני, הרחקתי את קוביית המטען מהסאב כמה שאפשר (כמטר וחצי) אבל עדיין זה משפיע.

ייתכן שהסאב "רגיש מידי" ? שמשהו לא תקין בו ? כי זה ממש לא נראה לי הגיוני שאחרי שאני מרחיק אותם עדיין יש רעשים.

עקרונית הסאב על הרצפה וכל ציוד חשמלי אפשרי גבוה ממנו כחצי מטר.

מה דעתכם ? אולי אני אקנה קבל s-video שמתחבר לרמקול ? מפני ש-nemesis ציין שהבעיה קשורה ליציאת האוזניות.

פורסם

אני מעריך ש-Ground Loop Isolator יפתור את הבעיה.

חפש בחנויות אודיו, לא אמור לעלות יותר מכמה עשרות שקלים.

פורסם
  • מחבר

תוכל אולי למקד אותי בדיוק על מה זה הכבל הזה.

בדקתי מה זה בגוגל וקיבלתי שם כל מיני סוגים.

זה אמור להתחבר ל-s-video או לאוזניות ? או לחשמל ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים