עבור לתוכן

איפוס מפתח הצפנה בראוטר

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי ראוטר מספקית האינטרנט שלי.

לפני כמה ימים כשהתקשרתי לשאול אם אפשר לאבטח את החיבור אמרו לי שזה לא מומלץ כי אם אני שוכח את המפתח אי אפשר לאפס.

כל זה היה לפני שבכלל הזדהיתי (גם מספר הטלפון היה הסלולרי שלא רשום אצלם) כך שלא יכלו לבדוק מול החשבון שלי אם יש לי ראוטר עם קושחה "custom" או "רגילה" כזו שבאה עם כל ראוטר רגיל מהחנות (אם הם בכלל שומרים רקורד כזה).

עוד דבר הוא שכאשר איפסתי את הראוטר בזמנו ע"י ריסט ארוך, כלומר לחיצה ממושכת של כמה שניות טובות על כפתור הריסט (להבדיל מלחיצה קצרה), אכן אופסה לי סיסמאת הכניסה למה שנראה ע"פ עין לפחות לסיסמאת יצרן, admin:1234.

שאלתי היא, האם הגיוני והאם נראה לכם שכך המקרה אצלי?

האם יכול להיות שיש ראוטרים שאם אני שוכח את מפתח ההצפנה אני יכול לזרוק אותם לפח?

שריסט כזה שמאפס את סיסמאת הכניסה לא יאפס גם את הגדרות ההצפנה?

לא נראה לי כל כך הגיוני...

עשיתי חיפוש קצרצר אבל מצאתי רק איפוסים של סיסמאות כניסה ועוד כמה דברים שרק בילבלו אותי

תודה רבה לעונים!

פורסם

ענה לך תומך שהוא או עצלן או מטומטם, או שניהם ביחד.

זו זכותך המלאה להצפין את הרשת האלחוטית שלך, בין אם רכשת את הנתב מהספקית ובטח ובטח במידה והוא פרטי.

אם יש לך הרשאת כניסה לממשק ניהול הנתב, (ואתה אומר שאיפסת את הססמא ונכנסת עם 1234, אז אני מניח שכן)

אז תגדיר אבטחה לבד, ואם אין לך, תתקשר שוב ותתעקש לקבל תומך שיעזור לך להגדיר אבטחה בנתב.

ולא, זה די שטות לומר שאם אתה שוכח את הססמא הלך הנתב, אין דבר כזה, התומך שאמר את זה פשוט לא ידע על מה הוא מדבר.

הרי תמיד יש לך אפשרות להתחבר בכבל רשת לנתב ולהכנס לממשק שלו כך, ופשוט לשנות את הססמא.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

אגב, אני מקבל תמיכה מהספקית אבל אני מתכוון לקחת את הגדרות הנתב לידיים שלי (אני גם בשלבי מעבר ספקית).

ניסיון הריסט בזמנו היה סתם ניסיון (:

אגב, התומך גם התחיל לבלבל לי את השכל על כך שייתכן שלפעמים תהיה ירידת מהירות בגלל ההצפנה, דבר שבאופן עקרוני אני מקבל ומבין אם כי אני לא יודע ממש עד כמה זה משפיע אבל הוא גרם לזה להשמע כאילו שאם האינטרנט יתחיל לזחול אז הם ישתמשו בהצפנה כתירוץ לא לעזור לי.

שוב, תודה לך!

ידעתי שזה נשמע לא הגיוני.

פורסם

לפני שאתה מתחיל להתעסק עם הנתב שלך, אני ממליץ לך לעבור על החוזה

שלך עם הספקית. יש סיכוי שאם תסתבך הם לא יהיו מוכנים לעזור לך, או שהם

יעזרו לך רק אחרי שתעשה הרבה רעש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים