עבור לתוכן

המלצה לנתב אלחוטי, התלבטות בין BR6216MG לבין וWRT54GL

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם. אני יודע שאתם מקבלים המון שאלות כאלה, אז אני אנסה לתמצת את המידע החשוב.

אני מחפש המלצה לנתב אלחוטי. להלן מה שחשוב לי בו/פרטים חשובים: (אם שכחתי משהו חשוב, אנא תגידו לי)

- יש לי כרגע חיבור ADSL של 014 עם מודם B-focus router 270pk, במהירות 1.5Mb

- הנתב אמור לחבר מחשב אחד (בקשר חוטי), ומחשב נייד (בקשר אלחוטי) מדגם Inspiron 1525, עם כרטיס רשת מדגם Intel 3945 WLAN (802.11a/g) Mini Card. המחשב הנייד יריץ XP, בתקווה. (אפשר שהראוטר יהיה מחובר באופן תמידי, נכון? ללא תלות במחשב הנייח).

- טווח החיבור הוא לא יותר מ10 מטר, אבל דרך 3-4 קירות בלוקים

- אנחנו משתמשים הרבה בשיתוף קבצים, אז רצוי שזה יהיה ראוטר שנוח לפתוח בו פורטים וכדומה.

- אם יש אפשרות לראוטר עם פיירוול מובנה, זה יהיה מועיל.

- מחיר זה פחות קריטי, אני בכל מקרה מעריך שזה לא יעלה יותר מ300-400 שקל (אפשר גם לקנות בארה"ב, אם זה משתלם יותר)

- אם יש אפשרות לחיבור ישיר של מדפסת (למדפסת יש חיבור USB בלבד), זה גם יהיה נחמד, אבל לא קריטי.

זהו, אלו הפרטים שנראים לי חשובים. האם תוכלו להמליץ לי על נתבים מתאימים? ובפרט, מה דעתכם על שני הנתבים בכותרת? קראתי ביקורות טובות על ה Edimax, אבל פה בפורום ראיתי שממליצים בעיקר על ה Linksys. מה עדיף?

והאם אני מכוון קצת גבוה, ומשהו פשוט כמו ה WR541GוTP-Link יספיק לי? (חבל סתם לזרוק כסף, אם זה לא נחוץ)

תודה רבה מראש, ושבוע טוב.

פורסם

(אפשר שהראוטר יהיה מחובר באופן תמידי, נכון? ללא תלות במחשב הנייח).

בוודאי. ככה זה אמור לעבוד.

- טווח החיבור הוא לא יותר מ10 מטר, אבל דרך 3-4 קירות בלוקים

שני הנתבים שאתה מתלבט ביניהם אמורים לספק את הסחורה.

אנחנו משתמשים הרבה בשיתוף קבצים, אז רצוי שזה יהיה ראוטר שנוח לפתוח בו פורטים וכדומה.

בשניהם הממשק הוא די נוח.

- אם יש אפשרות לראוטר עם פיירוול מובנה, זה יהיה מועיל.

כל ראוטר באשר הוא מספק שרותי פיירוול.

- מחיר זה פחות קריטי, אני בכל מקרה מעריך שזה לא יעלה יותר מ300-400 שקל (אפשר גם לקנות בארה"ב, אם זה משתלם יותר)

כדאי שתשכח מלקנות בארה"ב. פשוט לא שווה את זה למוצרים האלה ולטווח המחירים הזה. רק מתאם המתח שתצטרך לרכוש יבטל את הכמה עשרות שקלים שאולי תחסוך. כל זה אם נניח שלא יהיו בעיות במכס.

- אם יש אפשרות לחיבור ישיר של מדפסת (למדפסת יש חיבור USB בלבד), זה גם יהיה נחמד, אבל לא קריטי.

יש כאלה. לדוגמה ה-6215SRg של Edimax. המחיר שלו היה מעל 400 לפני כמה חודשים ועכשיו ירד מתחת ל-300, מה שהופך אותו לדי משתלם אם שיתוף מדפסת ברשת מעניין אותך.

זהו, אלו הפרטים שנראים לי חשובים. האם תוכלו להמליץ לי על נתבים מתאימים? ובפרט, מה דעתכם על שני הנתבים בכותרת? קראתי ביקורות טובות על ה Edimax, אבל פה בפורום ראיתי שממליצים בעיקר על ה Linksys. מה עדיף?

שניהם מומלצים. יש שיגידו ש-LINKSYS מתפקד טוב יותר תחת עומס של שיתוף קבצים כבד. לא בדקתי את זה, אז אני לא יודע. אני יודע בפירוש שאפשר לחנוק את ה-EDIMAX, אבל רק אם ממש מנסים. יש אנשים שבשבילם להוריד בו זמנית עשרות קבצים עם מאות או אלפי מקורות כל אחד ב-EMULE/TORRENT זה נורמלי. ה-EDIMAX לא יעמוד בזה. לגבי ה-LINKSYS לא יודע. בסופו של דבר השאלה היא איפה סף השבירה של הראוטר (כי לכולם יש סף שבירה). לי לא יצא לראות שום בדיקות משמעותיות בעניין הזה.

והאם אני מכוון קצת גבוה, ומשהו פשוט כמו ה WR541GוTP-Link יספיק לי? (חבל סתם לזרוק כסף, אם זה לא נחוץ)

כנראה יספיק לדברים בסיסיים. לא ממליצים עליהם פה כל-כך מתוך נסיון שהם לא כל-כך אמינים ויציבים. מצד שני לי יש כמה חברים מרוצים עם TP-LINK, שגם משתפים קבצים מידי פעם. לך תדע. מה שכן, המחיר של ה-EDIMAX הפשוט (6204WG) ירד מתחת ל-200 שקלים כבר, כך שאין שום סיבה לקנות TP-LINK.

ב-6216MG לא הייתי משקיע. אמנם הוא MIMO ואמור לספק טווח שידור מורחב, אבל צריך כרטיס אלחוטי MIMO כדי ממש להנות מזה. בלי זה, הוא לא ייתן ערך מוסף מעבר לנתב רגיל.

אם אתה רוצה להשקיע בנתב מיצרן שהוא מהמובילים בעולם, ה-WRT54GL הוא נתב טוב מאוד. מצד שני, ההמלצות עליו לעומת EDIMAX נובעות 95% מזה ש-LINKSYS נשמע יותר סולידי מ-EDIMAX. האם בפועל יש לו יתרונות בטווח קליטה או עמידה בעומסים? לא יודע (שוב, כי לא ראיתי שום בדיקה השוואתית). אני מקווה בבוא הימים לבצע בדיקה כזו בעצמי.

ואם בכל זאת מעניין אותך נתב שהוא גם שרת מדפסות (וקבצים, דרך אגב) - פזול לכיוון של ה-EDIMAX 6215SRG.

פורסם
  • מחבר

ואוו, המון תודה על התשובה! אני לא חושב שיכלתי לבקש תגובה מקיפה יותר. :yelclap:

רק שאלה קטנה -

ואם בכל זאת מעניין אותך נתב שהוא גם שרת מדפסות (וקבצים, דרך אגב) - פזול לכיוון של ה-EDIMAX 6215SRG.
- לא הבנתי את ההערה לגבי "שרת קבצים"? למה בדיוק הכוונה?

ושוב, המון תודה על התשובה.

פורסם

רק שאלה קטנה - - לא הבנתי את ההערה לגבי "שרת קבצים"? למה בדיוק הכוונה?

אפשר לחבר אליו כונן (קשיח או פלאש) ב-USB ולהגדיר שיתוף קבצים מכונן זה לכל מחשבים הרשת (באמצעות שיתוף קבצים של WINDOWS, MAC או FTP).

פורסם
  • מחבר

הבנתי. למרות שממילא יש שיתוף קבצים בין המחשבים המחוברים לרשת, נכון? ההבדל היחידי הוא שפה לא צריך מחשב שלם כדי להחזיק את ההארד-דיסק.

פורסם

הבנתי. למרות שממילא יש שיתוף קבצים בין המחשבים המחוברים לרשת, נכון? ההבדל היחידי הוא שפה לא צריך מחשב שלם כדי להחזיק את ההארד-דיסק.

נכון מאוד. כנ"ל לגבי מדפסות (הרי אפשר גם לשתף מדפסת שמחוברת למחשב כלשהו).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים