עבור לתוכן

כתובת DNS של בזק

Featured Replies

פורסם

מישהו יודע מה הכתובות של שרתי ה-DNS של בזק? או שאולי יש אפשרות לקבל אותם אוטומטית גם כשהאייפי מוגדר כקבוע?

תודה מראש.

פורסם

כמו כל ספק הם ממליצים לקבל אותם אוטומטית.

Bezeq Int:

Primary: 192.115.106.35

Secondary: 62.219.186.7

פורסם
  • מחבר

נכון, אבל ברגע שאני קובע אייפי קבוע (ואני צריך כי אני רוצה לפתוח פורטים ושיישארו פתוחים..), אני לא יכול לסמן את האפשרות לקבל אותם אוטומטית.

פורסם

אין קשר בין פתיחת פורטים לבין שרתי DNS.

או בין IP קבוע לשרתי DNS.

פורסם

http://www.bezeqint.net/PageText.aspx?cc=01020103

למטה

nikf - אם הוא לא יכול לקבע IP בשרת ה-DHCP, הוא חייב להגדיר ip ידני. אם הוא מגדיר ip ידני, הוא צריך DNS

פורסם
  • מחבר

אין קשר בין פתיחת פורטים לבין שרתי DNS.

או בין IP קבוע לשרתי DNS.

כשאני פותח פורטים, אם אני מקבל את האייפי אוטומטית אז מתישהו האייפי ישתנה ואז הפורט פתוח אבל לא לאייפי הנכון :kopfpatsch:, לכן אני קובע סטטיק אייפי, וכשאני עושה את זה אני חייב להגדיר גם את הDNS.

תודה :yelclap:

פורסם

http://www.bezeqint.net/PageText.aspx?cc=01020103

למטה

nikf - אם הוא לא יכול לקבע IP בשרת ה-DHCP, הוא חייב להגדיר ip ידני. אם הוא מגדיר ip ידני, הוא צריך DNS

מוזר, אני כנראה לא מבין משהו מאחר ואתם נשמעים בטוחים ,

אצלי ברשת הפנימית יש IP קבוע ולא מוגדרים שרתי DNS ידנית.

מה הקשר בין ה IP לשרתי ה DNS ?

פורסם

תקבע את שאר ברירת המחדל שלך, כלומר הכתובת של הנתב, בDNS והנתב יקבל את כתובת הDNS אוטומטית מהספק.

פורסם
  • מחבר

מוזר, אני כנראה לא מבין משהו מאחר ואתם נשמעים בטוחים ,

אצלי ברשת הפנימית יש IP קבוע ולא מוגדרים שרתי DNS ידנית.

מה הקשר בין ה IP לשרתי ה DNS ?

האמת, אני לא ממש יודע... אני רק יודע שברגע שאני מסמן את האפשרות שהאייפי יהיה קבוע, האפשרות שהוא יקבל אוטומטית את הDNS נהיית אפורה.

תקבע את שאר ברירת המחדל שלך, כלומר הכתובת של הנתב, בDNS והנתב יקבל את כתובת הDNS אוטומטית מהספק.

לא ממש הבנתי מה אמרת.. אתה יכול להסביר קצת יותר?

פורסם

הכוונה היא שלקבוע כתובת DNS בכרטיס רשת יהי לא חכם ואם כבר אתה קובע IP סטאטי אז תבסס אותו על עבודה עם הנתב.

במידה ומשהו משתנה בכתובות של שרתי ה DNS אצל הספק הנתב כ "תחנה מרכזית מגשרת" יקבל את הכתובות באופן אוטומטי וידע לעבוד איתם ככה שזה יהיה זהה לכל הרשת הפנימית.

במילים אחרות תגדיר ב DNS את כתובת הIP של הנתב וזהו.

פורסם

או שאתה יכול לכתוב בשרת מועדף את הכתובת של הנתב סביר להניח 10.0.0.138 או 192.168.1.1

ושרת משני שים את ה DNS של הספק . ככה אני הגדרתי

פורסם

הכוונה היא שלקבוע כתובת DNS בכרטיס רשת יהי לא חכם ואם כבר אתה קובע IP סטאטי אז תבסס אותו על עבודה עם הנתב.

במידה ומשהו משתנה בכתובות של שרתי ה DNS אצל הספק הנתב כ "תחנה מרכזית מגשרת" יקבל את הכתובות באופן אוטומטי וידע לעבוד איתם ככה שזה יהיה זהה לכל הרשת הפנימית.

במילים אחרות תגדיר ב DNS את כתובת הIP של הנתב וזהו.

למרות שזה מסוגל לעבוד בדרך כללל זו שיטה עקומה ואני לא ממליץ עליה.

אם אתה רוצה להגדיר שרתי DNS ידנית תגדיר בדיוק אותם ולא את ה GETWAY שלך.

כך שבתהליך ה RESOLVING הפניה תהיה בדיוק למקום הנכון שמתפקד בדיוק כמו שצריך בפרוטוקול.

אמנם ספקים נוטים להמליץ לקבל את ההגדרה דינמית מפחד שכאשר יהיה שינוי הם יקבלו המון שיחות טלפון ,

במציאות ספק מחזיק אלפי דומיינים כאשר הרגיסטרציה הפנתה אותם לשרתים חכן שינוי הוא כמעט בלתי אפשרי,

לעומת זאת IP FORWARD לוקח שניות לכן אפשר לומר כמעט ללא ספק שהכתובות של שרתי ה DNS ישארו יותר זמן ממך כלקוח :)

פורסם

למרות שזה מסוגל לעבוד בדרך כללל זו שיטה עקומה ואני לא ממליץ עליה.

אם אתה רוצה להגדיר שרתי DNS ידנית תגדיר בדיוק אותם ולא את ה GETWAY שלך.

רוב האנשים שיש להם נתב עובדים עם IP אוטומטי ו-DNS אוטומטי שמתקבל מהנתב וזה עובד יופי...

פורסם
  • מחבר

רוב האנשים שיש להם נתב עובדים עם IP אוטומטי ו-DNS אוטומטי שמתקבל מהנתב וזה עובד יופי...

כבר הסברתי למה אני רוצה IP קבוע: לאחר שאני פותח פורטים, אם ה-IP ישתנה (וזה מה שקורה עם אייפי אוטומטי), הפורט יהיה פתוח לאייפי לא נכון.

במציאות ספק מחזיק אלפי דומיינים כאשר הרגיסטרציה הפנתה אותם לשרתים חכן שינוי הוא כמעט בלתי אפשרי,

לעומת זאת IP FORWARD לוקח שניות לכן אפשר לומר כמעט ללא ספק שהכתובות של שרתי ה DNS ישארו יותר זמן ממך כלקוח :)

נראה לי שאני פשוט אשאר עם ה-DNS הקבוע כמו שאמרת, ומקסימום אם הם יחליפו כתובת, אני אחליף לפי האתר שלהם (אני כבר יודע איפה למצוא את זה (אין פה סמיילי קורץ?!) )

תודה לכולכם על העזרה! :xyxthumbs:

פורסם

זה שזה עובד לא הופך את זה ל"עובד יופי" :)

זמני התגובה קצרים מאוד ולכן אתה לא מרגיש את הפניה המיותרת אבל לא עשית דיבגינג עם SNIFFER והשוואה בין הגדרה כזאת לנכונה (גם אני לא)

יש לא מעט מקרים שזה לא עובד דרך אגב אבל אמרתי מראש שאפשר לעבוד ככה.

הספק לא יחליף את ה IP של שרתי ה DNS שלו,זו המלצה מאוד ישנה שנשארה משום מה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים