עבור לתוכן

איטיות ב4MBIT, לא יודע למה לא מקבל 500K הורדה בפועל (בזק בנלאומי)

Featured Replies

פורסם

ברשותי אינטרנט 4 מגה ביט שבפועל אני אמור להוריד מאתר BEZEQ בחיבור 1@1 500KB בפועל.

בפועל יוצא לי להוריד 360-350K ולעיתים רחוקות זה עולה לי ל460-70.

היו אצלי כבר מספר טכנאים, בדקו את הקו טענו שהוא תקין לחלוטין, הביאו מחשב נייד שלהם וראו שיורד אצלם על 460-70K שזה בתחום הנורמלי באופן קבוע

וטענו שהבעיה היא אצלי במחשב.

מה יכולה להיות הבעיה? לפעמים זה כן במהירות הזאת ולרוב לא.

בדקתי עם SPYWARE DOCTOR ספיוורס למינהם, אין. אין ווירוסים.

אני לא מבין את זה, את מי להאשים? כדאי לפרמט? האם בזק עובדים עליי בעיניים?

עזרה, בבקשה.

עריכה: חשוב לי לציין שאין לי מודם אלחוטי, הכל קווי ויש פילטרים על כל שקע טלפון. ככה שאין גניבות מצד השכנים...

פורסם

היכן אתה עושה את הבדיקה ?

על מנת לדעת אם הקו שלך תקין ומתקבל רוחב פס נכון אתה חייב לעשות את הבדיקה רק מול הספק.

אם אתה בבזק בנלאומי תבדוק כאן

http://212.179.191.175/

מה המהירות שאתה מקבל ?

האם יש הבדל בין שעות בוקר לערב בבדיקות הקודמות שעשית ?

פורסם

אם הוא עושה את הבדיקה כשהוא מחובר על היוזר 1@1, כלומר ישירות מול בזק, ללא להיות מחובר לספק שירות כלשהו

ומקבל מהירות שהיא פחות מהמהירות האמורה שלו, אזי אין קשר לספק השירות.

הבעיה כאן היא או בקו התשתית עצמו או במחשב.

מכיוון שהקו הוא של 4MB, המהירות צריכה להיות 500 קב"ש בממוצע, ולא 460-470, לפחות בבדיקה ישירה מול שרתי חברת התשתית.

למרות שאומרים שזה "בתחום הסביר" , זה לא, העובדה שזה 460-70, מעידה לפי דעתי על בעיה מסויימת בקו,

סביר להניח שיש רעשים ואיבוד מידע.

מצד שני, אתה אומר שהם באו אליך ובדקו עם מחשב נייד משלהם, וקיבלו 460-70, בעוד אתה מקבל 350

אז מאוד יכול להיות שיש כאן שילוב של בעית קו עם גורמים במחשב שלך ששותים לך רוחב פס.

אני הייתי ממשיך להתעקש על בדיקות קו ורעשים וטכנאים, ובמקביל בודק את המחשב שלי

לצורך העניין, אם אתה לא רוצה לפרמט, אתה תמיד יכול להשתמש בהפצת לינוקס כלשהי על LIVE CD ולבדוק מהירות באמצעותה.

(עדיף במצב כזה שהמודם (מודם רשת בלבד, USB לא יעבוד, למיטב ידיעתי אין דרייברים ללינוקס, למודמי ה USB של בזק)

יהיה מוגדר כנתב, כי אין לך מה להסתבך ולהגדיר חייגן PPPOE בלינוקס LIVE CD לצורך העניין).

אתה כמובן גם יכול לבדוק באמצעות לפטופ של קרובי משפחה / חברים שתחבר בבית שלך.

באמצעות אחת מהבדיקות הנ"ל תוכל לדעת בוודאות האם הבעיה היא נטו בקו,

או שיש משהו במערכת ההפעלה שלך (וירוס או רוגלה) שמשתמש ברוחב הפס שלך.

פורסם
  • מחבר

אם הוא עושה את הבדיקה כשהוא מחובר על היוזר 1@1, כלומר ישירות מול בזק, ללא להיות מחובר לספק שירות כלשהו

הבעיה כאן היא או בקו התשתית עצמו או במחשב.

מכיוון שהקו הוא של 4MB, המהירות צריכה להיות 500 קב"ש בממוצע, ולא 460-470, לפחות בבדיקה ישירה מול שרתי חברת התשתית.

למרות שאומרים שזה "בתחום הסביר" , זה לא, העובדה שזה 460-70, מעידה לפי דעתי על בעיה מסויימת בקו,

סביר להניח שיש רעשים ואיבוד מידע.

מצד שני, אתה אומר שהם באו אליך ובדקו עם מחשב נייד משלהם, וקיבלו 460-70, בעוד אתה מקבל 350

אז מאוד יכול להיות שיש כאן שילוב של בעית קו עם גורמים במחשב שלך ששותים לך רוחב פס.

אני הייתי ממשיך להתעקש על בדיקות קו ורעשים וטכנאים, ובמקביל בודק את המחשב שלי

לצורך העניין, אם אתה לא רוצה לפרמט, אתה תמיד יכול להשתמש בהפצת לינוקס כלשהי על LIVE CD ולבדוק מהירות באמצעותה.

(עדיף במצב כזה שהמודם (מודם רשת בלבד, USB לא יעבוד, למיטב ידיעתי אין דרייברים ללינוקס, למודמי ה USB של בזק)

יהיה מוגדר כנתב, כי אין לך מה להסתבך ולהגדיר חייגן PPPOE בלינוקס LIVE CD לצורך העניין).

אתה כמובן גם יכול לבדוק באמצעות לפטופ של קרובי משפחה / חברים שתחבר בבית שלך.

באמצעות אחת מהבדיקות הנ"ל תוכל לדעת בוודאות האם הבעיה היא נטו בקו,

או שיש משהו במערכת ההפעלה שלך (וירוס או רוגלה) שמשתמש ברוחב הפס שלך.

הבנתי אני אנסה, ויעדכן פה בהמשך.

אבל אני לא מבין דבר אחד

למה בכל זאת לעיתים אני כן מקבל את 450-60-70 מהמחשב שלי בהורדה בפועל שזה קרוב למהיות 4MBIT..?

פורסם

צודק :)

לא שמתי לב ליוזר 1@1 שנכתב.

LIVE CD לבדיקה רעיון מצויין.

כדאי גם לציין אם יש נתב מעורב , להחליף כבל ,כרטיס רשת אם אפשר...

לגביי רוגלות , לא סביר שהם יפגעו ברוחב פס עד כדיי כך , כתוב netstat -nb בחלון DOS והדבק כאן.

פורסם

תתפלא כמה שרוגלות ווירוסים (בעיקר וירוסים, אבל כן, גם רוגלות) יכולים להעיק על רוחב פס

מנסיון עשיר (שאני לא ממש גאה בו) בעבר הרחוק כתומך בספקית אינטרנט, נתקלתי בלא מעט מקרים שכאלה,

שנפתרו אחרי שהצעתי ללקוח להתקין spybot ושאר ירקות.

יש לא מעט רוגלות שמאלצות את המחשב שלך לעבור דרך פרוקסי (שעוקב ומנהל רישום של מעשיך אונליין, וגם ססמאות וכדומה)

או משנות לך את ה DNSים, או סתם תופסות תעבורה בפני עצמן, והרבה מהן עובדות בשיטת "חבר מביא חבר" :) ורוחב הפס נעלם לו.

פורסם
  • מחבר

אז איזו תוכנה כדאי לי לקנות....? SPYBOT? מה עוד תגיד לי הכל אני אקנה... :P

פורסם

spybot היא תוכנה חינמית ולא הצעתי לך לקנות שום דבר במהלך הדיון הזה, קרא שוב.

פורסם

אז איזו תוכנה כדאי לי לקנות....? SPYBOT? מה עוד תגיד לי הכל אני אקנה... :P

תתחיל מלהוריד ולצרוב LIVE CD שממנו מעלים את המחשב וע"י כך תוכל לדעת אם הבעיה במערכת הפעלה המותקנת או בחומרה.

http://www.frozentech.com/content/livecd.php

Kidney_stonE - אתה צודק כמובן שיש רוגלות שפוגעות ברוחב פס ,לדעתי בדרך כלל הפגיעה תהיה הרבה יותר גדולה או לא תשפיע על הרוחב פס.

לעבור דרך פרוקסי למשל לא יתן לך 3.5 מגה DOWNLOAD , שינוי DNS לא קשור בכלל לרוחב פס ...

אני מסכים איתך שיש סיכוי כלשהו שזו הבעיה וחשוב לבדוק את זה בכל מקרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים