עבור לתוכן

הכנתי מפרט לHTPC תקציב 1300 ש"ח

Featured Replies

פורסם

כמה דברים לפני הכל:

המחשב יורכב על ידי. המחשב ישמש כנגן סרטים (DIVX וקצת HD אבל המעבד יעשה את כל העבודה).

מתוכנן OC אבל הקירור יהיה על חשבוני ולכן הוא לא חלק מהתקציב.

כשאני אקנה כרטיס מסך חדש למחשב הנוכחי אז אני אשים בו גם 7300GS, עד אז אני אשתמש בכרטיס המובנה.

אין צורך בכרטיס טלויזיה, אם יהיה כזה בעתיד אז זה יהיה במחשב השני.

160GB יספיקו בהחלט.

אני חייב מארז שוכב כי המחשב אמור להיכנס באחד התאים שבמזנון אז מה ששמתי נראה לי יספיק.

כל מה שלא הכנסתי לא צריך כי יש לי כבר (ספק, כונן אופטי וציוד היקפי)

בקיצור, תנו רעיונות לשיפורים.

[attachment deleted by admin]

פורסם

* ראשית, 2G זיכרון מיותר לחלוטין לשימושים שלך.

* לוח אם מיושן שלא מאפשר OC כמעט (בגלל הכרטיס המובנה).

* בשביל מה בכלל אתה צריך OC לשימושים האלה? מיותר לחלוטין. רק לשם השוואה,

אצלי יש מחשב "נגן סרטים" מבוסס P3-500MHZ עם 512M זיכרון שמריץ את כל הסרטים על XP בלי בעיה (לא HD עדיין :P).

לא תראה כל הבדל בביצועיםף תשקיע כסף וזמן ותקבל HTPC רועש וחם לחינם.

* אם אתה מתכוון "להפיל" את עומס העיבוד על המעבד ללא מארז/ספק/HSF שקטים תקבל HTPC רועש מאוד.

המלצתי - קח מפרט AMD להם לוחות אם זולים עם כרטיסים מובנים חזקים מאוד ("יחזיקו" עד 720P) וותר על ה-OC, למשל:

מעבד:

AMD ATHLON 64 4000+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.0GHz 1MB CACHE -- BOX ¤366

לוח אם:

ASUS M2A-VM HDMI ¤384

דיסק קשיח:

SAMSUNG 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - HD160JJ ¤262

זיכרון:

GEIL 1024MB (512MBX2) DDR2 533MHz CL-4-4-4-12 ¤121

הערה: עדיף סטיק בודד - יש בסביבות 100 ש"ח)

מארז:

JSP-TECH T-688 - HTPC - BLACK + EZCOOL 400W PSU ¤242

הרכבת מחשב:

ללא הרכבה ¤0

מחיר סופי: ¤1375

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

תתעלם מהמחירים כרגע (ל-KSP יש מחירי רצפה) - קיבלת מפרט עם מעבד מעט חזק יותר ולוח אם עדיף עשרות מונים עם שלל יציאות וידאו (DVI, VGA, HDMI, קומפומננט וקומפוזיט) ואודיו (7.1 HD ויציאה אופטית) שמסוגל להתמודד עם תכני HD עד 720P ואף עם משחקים קלים.

אם תרצה לחסוך כמה עשרות שקלים קח M2A-VM שכולל "רק" DVI ו-VGA או משהו מבוסס 690V שיעלה בסביבות 330 ש"ח - חבל.

קירור הסטוק אמנם רועש אך לפי הבנתי יש לך HSF אחר וידע בהתקנה - אז תחליף אותו. אם לא, קח IGLOO7310 חרישי ב-60 ש"ח.

לשימושים שלך, גם אם תעשה את הטעות ותיקח ויסטה ( :s07:) 1G זיכרון יספיקו מעל ומעבר. מקסימום תוסיף בהמשך.

פורסם
  • מחבר

אז זהו ששכחתי להסויף כמה דברים, יהיו משחקים על המחשב הזה אז אני צריך את ה2GB וגם אני רוצה להתקין את הויסטה. (אני לא מתכוון לעשות שום דבר עם המחשב חוץ ממשחקים ומולטימדיה). ומניסיון, 1GB לויסטה זה לא ממולץ :nono:

OC זה רק בונוס ולא בגלל זה אני קונה את המעבד הזה. מה גם שOC של 500MHZ יספיקו כדי להריץ 1080P בלי בעיות.

הקירור למעבד כנראה יהיה פריזר 7 פרו, הוא מאוד יעיל.

במידה ואני אקנה את הכרטיס מסך החדש לפני המחשב הזה אז אני אקח לוח אם בלי כרטיס מובנה.

ת,אמת, לא יזיק לי משהו עם כרטיס רשת אלחוטי, זה יחסוף לי כמה עשות שקלים בקניית כרטיס רשת אלחוטי

* אני אשחק בעיקר GTA SA אז לא נראה לי שצריך כרטיס מסך מובנה חזר בשביל זה (הגדרות מינימום עד שאני אקנה כרטיס חדש)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים