עבור לתוכן

מחשב ב - 2500 למשחקים, צריך חוות דעת מומחים

Featured Replies

פורסם

המחשב מיועד לצרכי עבודה משרדית ולמשחקים.

התקציב הוא כ - 2500 שח. אפשר לחרוג מהתקציב, אבל רק בהנחה שהחריגה באמת חשובה (יחס מחיר - יעילות)

עברתי על מפרטים דומים המוצעים כאן באתר, אך נשארו לי מספר שאלות.

דוגמא למפרט:

מעבד:

Athlon 64Bit AM2 4000 DualCore Box

כמות: 1 - מחיר: ₪365

לוח אם:

DFI Infinity NF-M2 DINFNFM2G

כמות: 1 - מחיר: ₪259

מארז:

Compucase HEC 6A19 400TRT White

כמות: 1 - מחיר: ₪404

זיכרון:

Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5

כמות: 1 - מחיר: ₪220

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 200GB 7200 SATA II HD200HJ

כמות: 1 - מחיר: ₪299

כרטיס מסך:

PowerColor Radeon 3850 256MB DDR3 Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪954

כונן אופטי:

Samsung DVD-RW S203B Sata Black Dual Layer X20

כמות: 1 - מחיר: ₪151

סה"כ: ₪2652

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

http://tms.co.il/preview/spec/thsy6nvf

השאלות שלי:

1.הלוח אם - ראיתי הרבה אנשים שמעדיפים לשים לוח אם של ASUS-M2A-VM. ההפרש במחיר הוא 100 ש"ח. מה ההבדל בין הלוחות, והאם עדיף להשתמש בלוח של ASUS?

2.זיכרון RAM - ניתן לקחת זכרונות 800HZ בתוספת של עוד כ - 60 שח, האם זה עדיף? ואולי כדאי לי לקחת STICK אחד של 2 GB, במקום שניים, לצורך שדרוג עתידי?

3.כרטיס מסך - בתוספת של 100 שח אני יכול לקחת את ה 8800GT של GIGABYTE. האם זה שווה את הכסף? (בעיקר במבט של שנה-שנתיים קדימה. אני רוצה שהמחשב עדיין יוכל לתפקד בצורה סבירה במשחקים שייצאו בעתיד)

בנוסף, אני שוקל אופצייה של קניית מסך 22'. האם זה ישפיע על הביצועים של המערכת בצורה רצינית (בגלל הרזולוציה הגבוהה)?

תודה מראש,

פורסם

תקציב נמוך למשחקים.

איזה משחקים אתה משחק? קריסייס וCALL OF DUTY 4?

או NFS וGTA

1. הלוח של ASUS יותר טוב. אבל אני לא יודע איך הDFI.

2. אם אתה לא עושה OC אז לא, לא שווה.

3. הGT עדיף בכל מובן על ה3850. שווה להשקיע..

המסך לא משפיע על ביצועי המערכת. הוא משפיע על חווית המשחק בהמון.

פורסם
  • מחבר

אני רוצה אפשרות לשחק בכל משחק, החל מסטארקראפט ועד קריסיס.

גרפיקה של משחקים לא חשובה לי בטירוף.. לא ממש משנה לי אם המשחק רץ על ההגדרות הכי גבוהות או על ממוצעות. הרבה יותר חשוב לי שהמחשק יהיה כיף. אבל בכל זאת אני רוצה שהמחשב יוכל להריץ גם בעוד שנה וחצי משחקים חדשים בצורה סבירה.

לגבי הכרטיס מסך - כמובן שה GT עדיף על ה 3850, השאלה היא אם זה שווה השקעה של 100 שח נוספים, מבחינת יחס מחיר-יעילות. הבנתי שה 3850 הוא הכרטיס המשתלם ביותר, אבל יכול להיות שאני טועה..

הלוח אם - למה הלוח של ASUS יותר טוב? הוא יריץ משחקים יותר מהר? הוא תומך בהתקנים יותר חדשים? ובשורה התחתונה, שווה להוסיף 100 שקל בשבילו?

לגבי המסך - כרגע אני עובד עם מסך 19 LCD על רזולוציה של 1024X1280. תקן אותי אם אני טועה, אבל מסך בגודל 22' אומר רזולוציה הרבה יותר גדולה, ולכן גם מאמץ יותר כבד למערכת, לא?

פורסם

אם אתה רוצה משהו איכותי אז תעלה את התקציב ל 3000-3500. ואז יהיה לך משהו מעולה!

כן הוא שווה את ה100 שקל האלה.

בקשר ללוח אמרתי שנראה לי הASUS יותר טוב, אך אני לא יודע איך הDFI אז בזה חכה למישהו אחר.

ובמסך לא הבנתי את השאלה שלך בפעם הראשונה, קראתי שוב והבנתי. כן זה רזולציות יותר גבוהות, אך לא תרגיש הבדל עם הGT.

וגם אם יהיה הבדל קטן, זה ממש כיף לשחק על 22'.

פורסם
  • מחבר

התקציב לא עד כדי כך גמיש.. אם אני אאלץ להגיע ל - 2700 זה בסדר, אבל 3000 זה מוגזם.

השאלה היא לגבי 8800GT עם 256 זיכרון, לא 512 כמו שיש ברוב הבאנצ'-מארקים

אני לא בטוח אם זה משנה, אבל ה - 3850 הוא DX10.1, וה - GT (אני חושב) הוא DX10. זה משנה לגבי משחקים בעתיד?

פורסם

מחשב מתחיל להתיישן עוד לפני שתכננתה לקנות אותו, וכרטיסי-תצוגה הם בין הרכיבים שמתיישנים הכי מהר... אלו הן הסיבות העיקריות לכך שאין זה סביר להניח שהמחשב שתקנה היום יחזיק משחקים חדשים (על יותר מהגדרות בינוניות) לתקופה של יותר מבערך שנה וחצי.

מבחינתך, כמדומני, לא צפויה להיות משמעות רבה להבדלים בין DX10.0 ל-DX10.1 (במיוחד כאשר שני הכרטיסים *אינם* שווים בביצועיהם). ובנוסף, ההפרש הזניח כמעט במחיר בין ה-RHD3850 לבין ה-GF8800GT מתקזז כולו (ויותר מכך) בהפרש הביצועים.

פורסם
  • מחבר

תיקון קטן לגבי הכרטיס מסך - ההבדל בין הכרטיסים הוא 200 שח, לא 100.

הנה 3 כרטיסים בסביבות המחיר שמתאים לי. מה הייתם מציעים לי (בהתחשב בתקציב המוגבל)?

8800GTS 320MB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E - בקיי אס פי, עולה 995 שח. מחיר מוזר, הוא נראה הגיוני לכרטיס כזה?

http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=870 - זה ה-3850, שעולה 900 שח.

http://tms.co.il/product/5033 - ה8800GT, עם 256 זיכרון, ב - 1100 שח.

חוץ מהכרטיס מסך אני עדיין עם סימן שאלה לגבי הלוח אם, ככה שאני אשמח לעזרה בנושא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים