עבור לתוכן

OS 32 bit or 64 bit

Featured Replies

פורסם

אני מתעתד לקנות מעבד שיהיה מבוסס core2 או ה 7250 או ב 7300. שניהם תומכים ב 64 bit לפי הבנתי.

איזה מע' הפעלה מומלץ לקנות עבורם? האם ה 64bit או הגרסה הישנה יותר?

האם תשובתכם תקפה לויסטה,

XP

או הפצה של לינוקס.

תודה!

פורסם

אני אמליץ לך על Windows Vista 64bit, פשוט מעולה.

אני עובד כרגע איתה, יש לי 3 ג'יגה זכרון ומעבד D805, ממש תענוג, אפילו הרבה יותר מהיר מ XP.

Aero והכל מופעל, ממש יפה ומהיר.

היתרונות גם הם שהגירסא הזאת של Vista יכולה להריץ גם תוכנות 32bit וגם 64bit, מה ש xp 64bit לא יכול לעשות.

אני אישית עברתי גם בגלל שה 64bit מנוצל אצלי, ויש כמה משחקים / תוכנות שיכולות לנצל את זה, גם כן עברתי בגלל שיש לי יותר מ 2gb זכרון,

בפועל גרסאות 32bit של מערכות הפעלה יכולות לזהות עד 3.5/3.0 זכרון RAM, אבל תוכניות יכולות לגשת רק עד ל 2GB, ככה שזה בזבוז. (ממתי XP צריכה 3 ג'יגה לעצמה?)

החסרון היחיד שאני מכיר לעומת גירסאת ה 32bit הוא שגירסאת ה 64bit לא יכולה להפעיל תוכניות 16bit.

אבל עד כמה ממש תצטרך את זה?

פורסם
  • מחבר

החרסון היחיד שאני מכיר לעומת גירסאת ה 32bit הוא שגירסאת ה 64bit לא יכולה להפעיל תוכניות 16bit.

אבל עד כמה ממש תצטרך את זה?

טוב שאתה אומר את זה, יש לי קומפיילר C++ ל windows 95 שכנראה יפסיק לעבוד... :S

טוב נריץ אותו על השולחני.

תודה ;)

אגב מה יקרה אם המחשב הנידון בעל 2GB בלבד? עדיין עומד בעינו?

פורסם

אלצ'קו ,

בא נגיד בקצרה שאם אין לך אפליקציות ספציפיות ל64 ביט ועודף בזיכרון - אין ממש טעם להריץ סביבת 64 ביט כרגע (וב2 גיגה - אתה לא בעודף , מערכת ויסטה בריאה + כמה אפליקציות חוצות את קו הגיגה (מערכת ויסטה ריקה עומדת על סביבות ה700 מגה במנוחה).

אם אתה מכיר קצת ארכיטקטורות דיגיטליות (מה שמצחיק כי כנראה אני אכיר שוב במועד ב' :) ) אז תבין גם את הסיבה למה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים