עבור לתוכן

שאלה בקשר לרשת אלחוטית...

Featured Replies

פורסם

היי...

אני עומדת לרכוש מחשב לחדר שלי וברצוני לאפשר אינטרנט למחשב שבתוך החדר שלי...

יש מחשב עם אינטרנט מחוץ לחדר שלי וברצוני לקנות ראוטר אלחוטי ובעזרת כרטיס רשת אלחוטי שיתחבר למחשב שאני אקנה לגלוש באינטרנט.

הבעיה היא שהחדר שלי הוא ממד (מעין מקלט) ואני חוששת שאם אני ארכוש ראוטר אלחוטי וכרטיס אלחוטי התדרים לא יהיו מספיק חזקים בגלל שהקירות מבטון ואני לא אוכל לגלוש באינטרנט בכלל או שהאינטרנט יהיה איטי ממש.

המרחק בין החדר שלי לבין המחשב עם עמדת האינטרנט הוא בערך 10 מטרים.

אשמח לקבל חוות דעת מכם...

תודה :jump:

פורסם

גם אצלי בבית יש רשת ובה מחוברים 4 מחשבים , כאשר אחד מהם בממד , המסקנה אין על חוטי ;)

גם החיבור יותר יציב וגם אין בעיות של ממדים :hat:

פורסם
  • מחבר

DarkLloth

לא בטוחה שהבנתי....אתה אומר שראוטר אלחוטי זה סבבה...?

פורסם

מה שנמצא אצלי זה ראוטר אלחוטי עם מס' כניסות חוטיות , הראוטר לא בממד ואם אני רוצה לגלוש ברשת במצב אלחוטי אז אין בעיה (לדוגמא מהמחשב הנייד) ...

פורסם
  • מחבר

וגם אין בעיה לגלוש מהממד?....

איזה סוג ראוטר אלחוטי וכרטיס אלחוטי יש לך?

פורסם

3COM OfficeConnect Wireless 11g Cable/DSL Router

אני לא גולש מהממד אבל שם בד"כ הקליטה האלחוטית יותר חלשה , המחשב בממד מחובר בחיבור חוטי ...

פורסם

אני עם רשת אלחוטית בבית.

והחדר שלי הוא ממ"ד והראוטר בקומה למעלה במרחק גדול.

מה שאני עשיתי על מנת לקבל קליטה טובה הלכתי לבאג וקניתי כבל USB מאריך של 5מ' עם משהו שמגביר את קצב העברת הנתונים ואפשר לחבר לו עד 25מ' של מאריכים.

נכון הוא עלה לי100ש' אבל שווה כל אגורה אני מוציא אותו מהפתח של הממ"ד ויש אינטרנט מעולה! ממליץ בחום! כרטיס רשת קחי אחד של EDIMAX הם מעולים!

יש את הEDIMAX MIMO שהוא כרטיס מאוד חזק! מניסיון! אבל הבעיה איתו, שיש לו אנטנה מתקפלת כזאת מפלסטיק. ומנסיון אני יגיד לך שצריך לשים לב טוב מאד שלא דורכים עליו ושוברים אותו:/

בהצלחה אריאל

פורסם
  • מחבר

אני מנסה להמנע מלסלול כבלים

במיוחד בגלל שאין לי מאיפה...

הראוטר האלחוטי יהיה מאוד קרוב לחדר שלי אז יש מצב שזה יעבוד.....אני לא בטוחה שיש צורך לסלול...

פורסם

ממ"ד = בעיה לאלחוטי

פתרונות :

1. לסלול כבילה פנימה - קשה לסלול בבטון מזויין

2. להוציא נקודה החוצה עם מאריך - בעיה דורש ציוד נוסף וגם בעיית הוצאת כבילה החוצה

3. העמדת הראוטר מול פתח הממ"ד ולא לסגור את הדלת - בעיה מה עושים כשרואים @#$%@#% :)

4. MIMO - מכשירים חזקים יותר - בעיה דורש ציוד מתאים בשני הצדדים ז"א ראוטר מימו וכרטיס רשת מימו ולא מבטיח תוצאה ב100 אחוז

----

תכלס כמה שיותר קרוב יעזור מול פתח פתוח עוד יותר טוב .

פורסם

מצטער שלא קיבלת שם תגובות, אבל זה לא המקום!

יש HPNA על גבי קו הטלפון ויש HomePlug על גבי קווי החשמל - הקמת רשת על גבי התשתית החוטית שקיימת ממילא בקיר.

נכון להיום שתיהן לא זולות במיוחד וקצב העברת הנתונים לא מדהים - מספיק מעל ומעבר לגלישה כבדה אבל לא לשיתוף קבצים.

אפשר פשוט לשים ראוטר אלחוטי נוסף כ-repeater בקרבת פתח הממ"ד גם כן לא זול ומוריד את קצב הגלישה המקסימלי.

פורסם

וגם אני מצטער, אבל זה מה שנקרא דאבל פוסטינג, וזה לא נהוג בפורומים שלנו.

(שכולם תחת אותו גג, דרך אגב)

lital1, יש לך אזהרה ראשונה, על דאבל פוסטינג,

באזהרה השלישית תושתקי או תורחקי מהפורומים לפרק זמן או לצמיתות, לפי החלטת צוות האתר.

על מנת למנוע חוסר נעימות, להבא - אנא קראי את חוקי הפורום.

הדיון הקודם שלך ננעל, אפשר להמשיך את הדיון הנוכחי, כאן, בפורום רשתות ואינטרנט.

בנוסף, אנא שני את כותרת הדיון הנוכחי ע"י עריכה של ההודעה הראשונה, והורידי את הסוגריים ממנו.

בנוגע לבעיה - הוצעו לך כאן מגוון פתרונות, מתוכם אישית אני הייתי מנסה קודם כל את דונגל ה USB.

(כרטיס רשת אלחוטי עם כבל מאריך שאפשר להוציא מחוץ לממ"ד)

פורסם

מצטרף להמלצתו של tmpusr.

המשמעות של "להוציא את האנטנה אל מחוץ לממ"ד" (עם כבל-מאריך או אחרת) היא שהממ"ד צריך להיות פתוח כל עוד מעוניינים בקליטה טובה (או בכלל) - לא בהכרח פתרון מיטבי או אפילו ישים (אך אולי הפתרון הזול ביותר).

ממליץ על פתרון מבוסס תקן HomePlug AV - המבוסס על שימוש בתשתית רשת-החשמל להעברת תקשורת-נתונים.

זהו אמנם איננו הפתרון הזול ביותר (זוג מתאמים, האחד לחיבור למחשב בממ"ד, והשני לחיבור לנתב, צפויים לעלות כ-500ש"ח), ומאידך זהו אחד הפתרונות היותר יציבים בנמצא.

ואם יקר מדי, נסי לברר בחב' בזק את מחירם של זוג מתאמים בתקן 3 HomePNA - המבוסס על שימוש בתשתית רשת-הטלפון להעברת תקשורת-נתונים. ייתכן שהם מציעים אפשרויות לסבסוד עלות הציוד.

פורסם

יש סבסוד בהתאם לחבילה אבל הוא לא מכסה את כל העלות של הציוד כמובן כי מדובר בציוד יקר יותר מנתב רגיל.

פורסם
  • מחבר

אוקי...

בינתיים אני חושבת שהאופציה היחידה שבה המהירות גלישה תהיה הכי מהירה היא דרך שימוש בתשתית הכבלים (האינטרנט שלי הוא בשיתוף עם הכבלים...)

הבעיה היא שהעלות היא דיי יקרה...

האמת שאני כבר מתחילה להסס בכל העניין..

אני לא בטוחה אם כל ההשקעה הכספית הזו תשתלם.

המחשב שאני רוצה לרכוש הוא בסביבות ה-2700 שח ועם כל העניין של התשתיות כדי להנות מגלישה בממד אני יכולה להגיע למעבר ל-3000 שח וגם אז הגלישה תהיה בטח דיי איטית במיוחד בגלל שגם ככה המהירות של האינטרנט בבית היא מאוד נמוכה (750).

גם אין לי כל כך טעם להשקיע במחשב אם החיבור שלו לאינטרנט יהיה כל כך איטי.

האם לדעתכם ההשקעה של התשתית תהיה משתלמת?

אריאל-האם אתה נהנה ממהירות טובה של גלישה בממד שלך?

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים