עבור לתוכן

קניית מחשב נייד, עד 4.5k

Featured Replies

פורסם

שלום, הגעתי למסקנה שיהיה יותר ברור ומסודר אם אשתמש בפורמט ההודעה שנכתב באשכול למעלה ואח"כ אוסיף הערות.

1. מה התקציב? עד 4500 ש"ח

2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות - כתיבה וקריאה של מסמכים, לעיתים די ארוכים.

3. גודל המסך? 15 אינץ' או 15.4 אינץ'

4. משקל רצוי? אין הגבלה

5. האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן

6. יציאות מיוחדות? (רשמתי למטה)

7. בלוטות? עדיף אך לא הכרחי

8. גודל מינימלי של כונן קשיח? 40 GB

9. צורב DVD? כן

6. האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא

7. האם יש לכם העדפה לחברה כלשהיא ? IBM בגלל האמינות (תקנו אותי אם אני טועה)

הערות: קודם כל, אני אצטרך את המחשב בפועל רק בעוד כחמישה חודשים. התחלתי להתעניין כבר עכשיו כדי שאדע באילו דגם/דגמים אני אהיה מעוניין ואתחיל כבר לחפש אותם בחנויות, בהנחה שאין ירידת מחירים משמעותית בשוק המחשבים הניידים בפער זמן כזה. כפי שציינתי, המחשב מיועד לעבודות משרדיות, אך עם קבצי וורד יחסית כבדים. ברוב שעות היום בד"כ יהיה מקור חשמל אליו אוכל לחבר את המחשב, אך אני מעדיף סוללה שתחזיק הרבה זמן יחסית למקרה הצורך. אני הולך לעבוד איתו הרבה, והמשקל שלו ממש לא קריטי מבחינתי כי הוא הולך להיות רוב הזמן באותו איזור. כמה דברים שחשובים לי במחשב הם נוחות לעבודה ממושכת (כמובן שהדבר נמדד בכמה קריטריונים כולל התחממות המחשב, גודל המסך, נוחות המקלדת וכו') - דבר שבד"כ רק אדם שהתנסה במחשבים שונים יכול להמליץ עליו, עמידותו לטווח ארוך, ולפיכך חימום רכיבים מינימלי כך שיהיה להם בלאי כמה שיותר מצומצם, וכן מחשב עם אחריות (עדיף ל3 שנים) מחברה וחנות שיהיו אמינוץ לעניין התיקונים והסטנדרטים שלהם, ולא תסחוט סתם כסף בעניין (ד"א, לא הובנה לי ההערה שנכתבה באשכול הטיפים לקניית מחשב נייד - "שימו לב לא ליפול בפח של אחריות של 3 שנים"). אני לא מעוניין לקנות את המחשב דרך האינטרנט אלא בחנות, כך שאוכל להתנסות בו לפני כן, ותהיה לי כתובת לפנות אליה במקרים של תקלות. אע"פ שאיני מבין גדול בתחום, השתדלתי לקרוא כל מדריך שמצאתי בנושא, והרכבתי מפרט: (יש לציין כי המפרט לא מחייב ואפשר לערוך בו שינויים ככל הנראה לעין בהתאם לסוג השימוש שלי במחשב אותו כתבתי למעלה)

מחשב מקטגוריית המיינסטרים

- פנטיום-M/סנטרינו, רצוי בגירסת "דותן", רצוי על פלטפורמת Sonoma (צריך לשים לב לאות M המופיעה בשם המעבד בנוסף למילה Mobile), אם לא אז Celeron M.

- מסך רגיל (mate) מונע השתקפויות ומתאים יותר להצגת טקסט ולשימוש בתנאים של תאורה סביבתית חזקה, לא מסך מבריק (glossy, glare, bright).

- אם זה מסך של 15 אינץ': אבחנה של 1050X1400 (ידועה כSXGA+)

- אם זה מסך של 15.4 אינץ': אבחנה של 800X1280 (ידועה כ-WXGA)

- שיאפשר ניתוק הסוללה כאשר מחובר לחשמל (ע"מ למנוע התחממותה ולהאריך את חייה)

- חיי סוללה ארוכים, שימוש וחימום סוללה מינימליים (ניתן לשקול הוספת סוללה)

- הסוללות הן מסוג Lithium Ion או Lithium Polymer.

- עמיד בפני פגעי חוץ מכות וחדירת נוזלים (שיהיה עשוי ממגנזיום)

- מנגנון המכבה את הכונן הקשיח כשתנועה חדה מורגשת - Sudden Motion Sensor

- כונן בעל טכנולוגיות מתקדמות לאיתור ותיקון תקלות (כמו SMART)

- קורא כרטיסי זיכרון פלאש לגיבוי

- תמיכה מובנית באינטרנט אלחוטי (Wi-Fi) בתאימות 802.11g

- דיסק קשיח מהירות 7200 RPM בממשק SATA, זיכרון מטמון של יותר מMB8.

- צורב דיוידי שיכול לקרוא, לכתוב ולשכתב (שמסוגל לפענח את שני הפורמטים הקיימים בשוק DVD+R ו-DVD-R)

- בכרטיס מסך תמיכה על השבב בפענוח DVD

- מקלדת נוחה, שלא תהרוס ותעייף את הפרקים, ותכאיב כמה שפחות בשימוש ממושך.

- שלוש יציאות לפחות USB2, יציאת Firewire, VGA, S-Video, Line-In, מיקרופון, אוזניות. Bluetooth עדיף אך לא הכרחי.

- חריץ לכרטיסי הרחבה (PCMCIA + ExpressCard)

- מערכת הפעלה מותקנת

כל עצה והצעה יתקבלו בברכה.

תודה רבה,

אלעד.

פורסם

תסלח לי על הישירות, אבל חד וחלק-

אין לך מה להתחיל לחפש עכשיו מחשב לעוד 5 חודשים.

אני מניח שאתה כבר יודע, אבל בכל הנוגע למחשבים, חצי שנה זה זמן להפוך עולמות. אם אתה מעוניין במחקר מקיף, תעשה את זה כחודש לפני הקניה, כל מה שנמליץ לך עכשיו פשוט לא יהיה רלוונטי בעת הקניה....

פורסם
  • מחבר

תסלח לי על הישירות, אבל חד וחלק-

אין לך מה להתחיל לחפש עכשיו מחשב לעוד 5 חודשים.

אני מניח שאתה כבר יודע, אבל בכל הנוגע למחשבים, חצי שנה זה זמן להפוך עולמות. אם אתה מעוניין במחקר מקיף, תעשה את זה כחודש לפני הקניה, כל מה שנמליץ לך עכשיו פשוט לא יהיה רלוונטי בעת הקניה....

האמת שלא הייתי מודע לעניין. חשבתי שהתמונה שאתה מציג נכונה לגבי מחשבים שולחניים, אבל לא לגבי מחשבים ניידים, שבד"כ לא מרכיבים לפי מפרט רכיבים אלא בוחרים דגם מתוך סדרה קיימת.

תודה רבה על העצה. אני עוד אשוב..

פורסם

ובלי שום קשר כמה הערות:

* מעטפת מגנזיום אתה לא תמצא בתקציב כזה זול.

* פנטיום M זה בערך 3 דורות אחורה - עכשיו משתמשים בCORE 2 DUO מסדרות T7XXX וT5XXX (שהם לניידים או U שמסמן את גירסאות ה ULTRA LOW VOLTAGE)

* בקשר לSMART זה סטנדרטי לגמרי ותלוי בכונן הקשיח ולא במחשב (לא ראיתי כונן שלא תומך בSMART כבר כמה שנים)

* 7200 - מיותר למדי בנייד - יקר , קטן ומתחמם משמעותית יותר מ5400 (אלא אם יש סיבה מיוחדת לחפש אחד

* פענוח DVD :) לקחת אותי כמה שנים אחורה עם זה :)

* FIREWIRE - ברוב הלפטופים אין / יש 400

בקיצור - כדי לך להעיף מבט ולקרא קצת על טכנולוגיות ועל מחשבים בשוק , כי אתה מדבר ברמת הידע היבש (והגם לא מעודכן במיוחד) , אבל קולע רק חצי בערך.

פורסם
  • מחבר

בדיוק כמו שאמרת, הידע שלי במחשבים ניידים הוא בינתיים ברמה די אפסית, ומתמצה במה שקראתי במדריכים שמסתובבים להם אי שם ברשת האינטרנט לקניית ניידים. מצד אחד קראתי כל מדריך אפשרי שמצאתי (וזה כולל לעבור על 70 דפי תוצאות בגוגל ולסנן את כל מה שאינו מסווג כ"מדריך"), אבל מצד שני חלקם די ישנים, ובאמת יש בהם רק ידע יבש וממש לא מעשי כמו שאמרת.

אשמח אולי אם תוכל להפנות אותי לקישורים שמתעסקים בטכנולוגיות של הניידים ומתעדכנים לעיתים תכופות, אע"פ שבכל מקרה אני הולך להתחיל להתעניין ולפתוח את הנושא מחדש רק בעוד 4-5 חודשים..

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים