עבור לתוכן

האם כדאי לקנות HD3850 או 8800GT?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה חבר'ה אני ייצטרך קצת עוד לעבוד בשביל הכסף הנותר בנתיים יש לי 900 שקל, אבל אני גם יכול למכור את הכרטיס הישן

• תגובות 50
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ממש ממש לא בכל פרמטר...וממש ממש לא בגדול

8800 יותר טוב אכן בערך ב 10 אחוז מה 3850 (גירסת 256 )

ומול 3870 הההבדל הוא ממש זניח...(חלק מהמשחקים אפילו 3870 לוקח)

כמובן שאנשים פה לא מקבלים את התוצאות אשר רשומים בכל ה"באנץ מרקים" למינהם.....ואפילו לא תוצאות קרובות לכך...

מה שאומר שהתוצאה בפועל במציאות עלולה להיות הפוכה............

לגבי זה שמעליי....כבר דנו בהשוואה המפגרת והלא נכונה הזאת שהבאת אליה קישור....תקרא מה רשמנו על זה דף אחורה...לפני שאתה מגיב..

אתה מדבר שטויות.

ה - 8800GT חזק מה - HD3850 ב - 25% ויותר מזה בממוצע וחזק ב - 10-15% מה - HD3870 וכשהפילטרים מופעלים ההפרש נהיה משמעותי עוד יותר.

ומה שאתה מקשקש על זה שהתוצאות שמקבלים פה לא כמו בבנצ'ים זה נכון כי המחשבים לא זהים אבל מזה ועד לאמירה שהתוצאות יהיו הפוכות יש מרחק רב וזה גם לא אפשרי ולא נכון.

פורסם

לא אפשרי ולא נכון....?? מספיק עיון "קל" בפורומים (פה ושונים).....בשביל לראות תוצאות עלובות שמקבלים עם 8800GT ...(בעלי מערכות מחשב שונות..

וגם לפעמים כמעט וזהות!!!).....

ומה בדיוק לא אפשרי בזה... אם ה 8800GT עובר (כמו ברוב המקרים)...במספר נקודות מינורי ביותר את ה3870...בהחלט ייתכן שבמערכת מחשב שונה..

עם ה 3870 תקבל תוצאה זהה לחלוטין...

25 אחוז? אין מצב שבמציאות בפועל תרגיש הבדל של 25 אחוז בין שתי הכרטיסים...אולי במשחק אחד בהגדרות ספציפיות......

תסתכל על הלינק שהבאתי דף קודם....כיצד 3850 256 עובר 8800GT 512 ? (וממש לא משנה מה ההגדרות..כי ע"פ מה שאתה אומר הוא טוב בהרבה ממנו).

כרטיס אשר מהיר ב 25 אחוז יותר מהשני צריך לעבור את השני בכל פרמטר....ופה רואים חד משמעי שזה לא כך......

פורסם

אני יכול להביא לך כמה דוגמאות שתרצה לזה שיש ביניהם פער משמעותי.

והטענה שלך לזה שאם משתמשים בחומרה פחות טובה אז הכרטיס החלש יותר ישתווה לחזק יותר היא לא נכונה, הוא יסבול מירידה בתוצאות גם כן (ואני לא מדבר עכשיו על דברים שוליים כמו 3DMARK).

למשל - http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/radeon-hd3870-hd3850_19.html#sect1

פורסם

והטענה שלך לזה שאם משתמשים בחומרה פחות טובה אז הכרטיס החלש יותר ישתווה לחזק יותר היא לא נכונה, הוא יסבול מירידה בתוצאות גם כן.

לוגית אתה קצת טועה, יכול לצאת מצב שבו בגלל חומרה חלשה שמהווה צוואר בקבוק שני כרטיסים ברמות ביצועם שונות יתפקדו אותו דבר,זה תופס אם הצוואר בקבוק מונע גם מהכרטיס החלש בין השניים להגיע למימוש הפוטנציאל שלו, אלא יספק רק X ביצועים (בהתאם לצוואר הבקבוק), אותו דבר יחול גם על הכרטיס החזק שיספק את אותו X ביצועים.

זה שמלכתחילה זה מטופש לקנות כרטיס שהמערכת לא יכולה לנצל (ומה שיותר מטופש זה לקנות כרטיס עוד יותר חזקבאותו המקרה) -זה כבר סיפור אחר. אם ניקח אוטו שהמנוע שלו יכול להביא אותו למקסימום 100 קמ"ש אז בין אם נשים לו גלגלים של מרצדס או למבורגיני (להלן שתי דוגמאות של רכיבים שלא ינוצלו ע"י המערכת ועדיין יש הבדל לכאורה בביצועיהם ביניהם)-בשני המקרים האוטו עדיין יסע 100 קמ"ש. דוגמה קצת מפגרת אני יודע אבל אני מנסה להמחיש את הרעיון (ואת הטיפשות של לשים לסוברו ג'אסטי גלגלים של מרצדס או פרארי:)

פורסם

זה נכון, אבל אנחנו לא מדברים פה על מערכת שתעשה צוואר בקבוק עצום (הוא אמר שמחשב די חדש ונקנה רק לפני כחצי שנה).

מה שמזכיר לבקש מפותח הדיון לציין את המפרט שלו.

פורסם

לכל הפאנבוייס, צר לי אבל ה-8800GT הוא הכרטיס הכי טוב שיש היום במחיר שלו נקודה, מזכיר לןי את תקופת ה-6600GT העליזה.

BTW כולם פה יודעים כמה שאני אוהב את AMD, אבל פאק הם פישלו. :P

פורסם

זה לא משנה עד כמה עצום או קטן צוואר הבקבוק- ברגע שהצוואר בקבוק יחול על שניהם (וה3850 זה לא כרטיס חלש בעצמו) - כל ההבדל ביניהם יעלם. אני יותר אפילו ואם המערכת מיטבית לצורך העניין לביצועים של ה3850 ושם בדיוק נמצאת נקודת ה"צוואר בקבוק", של המערכת- מתבטל כל יתרון החוזק של ה880GT .

לפותח הדיון, השיקול שלי כזה, כרגע שני הכרטיסים יריצו הכל כמו שצריך, (חוץ מכמה כוכבים כמו קרייסיס וכרגע מסתמן שגם ASSASIN CREED שכפי הנראה גם יהיה בעל דרישות חומרה מונפצות-אבל במקרה שלהם גם עם ה8800GT תצטרך להתפשר...) .

היתרון הגדול שאני רואה ב3850 ותמורתו שכרגע הוא יכול להריץ הכל. בעוד שנתיים אף אחד משניהם (עם כל הכבוד ל8800GT) לא יריץ הכל ב"כבוד" ושניהם יריצו הכל תוך התפשרות מאסיבית על הגדרות... ואם כבר היתרון הזה של ה8800GT מתבטל (של למשוך איתו שנתיים במקום לשדרג עוד שנה)-אז בעצם אין לו יתרון חוץ מעוד כמה מאות או אלפי נקודות ב3DMARK או במקום להריץ משחקים (שנבנו נורמלי) במקום על 40 FPS- על 60 FPS ,מבחינתי זה לא יתרון כי אתה לא תראה אותו בעין. מה שכן שאת הכסף שתחסוך תוכל להשקיע במעבד חזק יותר, או עוד קצת זכרון או סתם לפנק באיזה תוספת נחמדה היקפית.

גילוי נאות- כל מה שנאמר למעלה מתבטל במקרה ויש לך מסך גדול שידרוש רזולוציות גבוהות, שם אני מני שההפרש בין ה8800GT ל3850 יהיה משמעותי הרבה יותר.

בכל מקרה- מנסיון אישי, שום כרטיס שתקנה היום , בעוד שנתיים לא יריץ לך הכל על הגדרות גבוהות,אין מה לעשות ההתפתחות מהירה מזו-ואם כבר כך אז מלכתחילה עדיף לעבוד לרכישה של שדרוגים.

בכל מקרה<לדעתי משני הכרטיסים לא תתאכזב.

פרשנות אישית :)

ואני ממש לא פאנבוי של ATI, תראה את המערכת שלי על פרטיה- ואני מבסוט ממנה עד הגג, אבל מה לעשות צריך להיות ריאלי, אין לי נאמנות לשום מחנה.

אני מסכים על העובדה שה880GT הוא הכרטיס הכי טוב למחיר שלו, הבעיה מתחילה כשאנחנו לא מדברים על אותו המחיר.

ואני מצטרף לדגש - כדי להיות חכמים יותר צריך לדעתאת מכלול המערכת. פותח הדיון לתשומת ליבך.

פורסם

לכל הפאנבוייס, צר לי אבל ה-8800GT הוא הכרטיס הכי טוב שיש היום במחיר שלו נקודה, מזכיר לןי את תקופת ה-6600GT העליזה.

BTW כולם פה יודעים כמה שאני אוהב את AMD, אבל פאק הם פישלו. :P

פאנבוייס?....זה ממש אבל ממש הודעה של מישהו שהוא פאנבוי של NVIDIA ....

אין מה לעשות צריך להיות ריאלים...ולהודות באמת...סוף סוף יש פה אחד...shimmi1982..שרואה תדברים אוביקטיבי...

AMD ממש לא פישלו...הוציאו שתי כרטיסים מצוינים ..במחיר התחלתי שהוא מאוד נמוך יחסית......

אם מישהו הולך ומשקיע עוד 500 שקל על כרטיס...בגלל שהוא רואה באנצמארק אחד שיש הפרש קטן בין שני הכרטיסים..ובפועל המערכת שלו בכלל לא

תראה לו הבדל...עקב הרבה גורמים...אז זה בזבוז...

ראיתי את המחיר של ה 3850 ב 800 שקל.....אז מצטער..זהו הכרטיס של יחס מחיר-ביצועים היום הכי טוב שקיים....

פורסם

אתה ראית את הבנצ'ים ב - XBIT ?

ב - 1920X1200 עם פילטרים ב - BF2142 ה - 8800GT השיג כמעט כפול FPS מה - HD3850.

אם זה לא משמעותי אז אני לא יודע מה כן (ב - STALKER ו - TOMB RAIDER:LEGEND ה - 8800GT מקבל יותר מכפול FPS מה - HD3850).

אגב יש כבר 8800GT 512MB ב - 1185 ש"ח (ועם יופי של קירור משופר).

פורסם
אגב יש כבר 8800GT 512MB ב - 1185 ש"ח (ועם יופי של קירור משופר).

אפשר לדעת איפה? לא מצאתי יותר זולים מ 1300

פורסם

אני לא מאמין על מה אנשים מתכווחים פה פשוט...

אני לא מבין לאיזה רמה ירד הפורום הזה שאנשים מעדיפים כרטיס על פני השני רק בגלל החברה..

מה ההשוואה המטופשת הזאת?! 3850 מול 8800GT?

אני מצטער על הבוטות אבל זה פשוט אידיוטי להגיד שההבדל בינהם זניח .. כל השוואה שאומרת ש3850 עדיף, או שהיא שקרית, או שמערכת הבדיקה לא הייתה תקנית. נקודה.

כל מי שאומר ש3850 או 3870 עדיפים מבחינת ביצועים על 8800 פשוט טועה.

פורסם

מה זה קשור לרמת הפורום? יש פה אדם אחד שאמר על רמת ביצועים עדיפה על פני ה880GT, הדיון הוא על מהות אחרת בכלל.

אולי רמת הפורום תתחיל לעלות כשאנשים כמוך יתחילו לקורא את כל הדיון ולא הודעה אחת ועל פיה להחליט על מה אנשים מתווכחים.

פורסם

קראתי את כל הדיון ובחרתי להגיב לדברים הרלוונטים עבורי.

לא ביקרתי בפורום עד התגובה להודעה שלי ע"י ROEY--1 ובחרתי להגיב עכשיו כי זה נורא הציק לי.

"לגבי זה שמעליי....כבר דנו בהשוואה המפגרת והלא נכונה הזאת שהבאת אליה קישור....תקרא מה רשמנו על זה דף אחורה...לפני שאתה מגיב..".

הוא נתן בנצ' של dark messiah שהגבלה שלו היא 50 (קבוע)FPS ולקח את זה כאינדקציה לכל המשחקים הקיימים היום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים