עבור לתוכן

מחשבי PC מארזי U1

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחפש מחשבים במארזי U1 לא שרתים.

המטרה היא להריץ עליהם מס' VIRTUAL MACHINES אבל שוב כ-PC רגילים כלומר מערכת הפעלה VISTA.

במילים אחרות צריך מחשב מספיק חזק להרצה של 4 מערכות הפעלה VISTA בו זמנית (התוכנה בה אני משתמש היא VIRTUAL PC של MICROSOFT) ושיהיה במארז U1, קיים כזה דבר?

אני עובד בחברת היי טק בינונית בגודלה, אנחנו כרגע מחדשים מעבדה ומנסים לצמצם את כמות המחשבים (הפיזית) מבלי לאבד עמדות (וירטואלית)

דור.

פורסם

יש מחשבים מאוד זולים של אינטל בתצורה של U1 עם שני מעבדי זאון מרובעי ליבה (סה"כ 8 ליבות) שעליהם אתה יכל להריץ כמה מכונות וירטואליות.

שאני אומר מאוד זולים הכוונה היא למשהו בסביבות ה 2K$ אם לא פחות.

דגם ספציפי אני לא יודע לומר לך כרגע.

*זה שהמחשב הזה מורכב מרכיבי שרת לא אומר שאתה לא יכל להתקין עליו ויסטה.

פורסם
  • מחבר

נכון אבל,

זה שהמחשב בנוי בתצורת שרת אומר:

1. תחזוקה (חלפים) יקרה. (זכרונות)

2. אין תאימות לויסטה , אין דרייברים.

אם אתה יכול להיות יותר ספציפי לגבי הדגמים המדוברים, אני אוכל אולי לבדוק אם יש תאימות לויסטה.

בכל מקרה למחשבים גם צריך להיות לפחות 4 פורטים ETHERNET או חריץ הרחבה שיהיה אפשר להתקין כרטיס QUAD ETHERNET

ושוב תודה,

פורסם

אני אנסה לברר בתחילת שבוע הבא על הדגם הספציפי שאני מדבר עליו.

אני לא בטוח שהזיכרונות שם היו ECC

פורסם

עדכן תקציב הכותרת לפני שינעל!

פורסם

שלום,

אני מחפש מחשבים במארזי U1 לא שרתים.

המטרה היא להריץ עליהם מס' VIRTUAL MACHINES אבל שוב כ-PC רגילים כלומר מערכת הפעלה VISTA.

במילים אחרות צריך מחשב מספיק חזק להרצה של 4 מערכות הפעלה VISTA בו זמנית (התוכנה בה אני משתמש היא VIRTUAL PC של MICROSOFT) ושיהיה במארז U1, קיים כזה דבר?

אני עובד בחברת היי טק בינונית בגודלה, אנחנו כרגע מחדשים מעבדה ומנסים לצמצם את כמות המחשבים (הפיזית) מבלי לאבד עמדות (וירטואלית)

דור.

ראשית, כשמערכת-הפעלה מותקנת במכונה-מדומה (VM) הדבר החשוב הוא תאימות החומרה המדומה לאותה מערכת-הפעלה - וללא קשר לחומרה האמיתית. ותיאורטית, לא אמורה להיות כל בעיה להתקין Windoes Beasta ישירות על חומרת שרתים תואמת-PC (כלומר : x86-32/64).

שנית, אשמח לבנות לך מפרט לשרת - אך תחילה עליך להגדיר תקציב, ולפרט יותר בשימושים (אילו שימושים ייעשו במערכות המדומות).

פורסם
  • מחבר

עדכן תקציב הכותרת לפני שינעל!

למה הכוונה?[br]פורסם בתאריך: 27.01.2008 בשעה 20:38:27

אני רוצה גם שהמערכת הראשית תהיה ויסטה!

זה כל העניין...

תקציב אני מאמין בסביבות ה-2000-2500 $ אולי אפילו קצת יותר למחשב

כמות הקנייה תהיה בסביבות 10-20 מחשבים

אני מזכיר ,המפרט חייב לכלול 4 פורטים ETHERNET לפחות , מארז U1 ותאימות מלאה לויסטה.

כל שאר החומרה, תהיה אשר תהיה, צריכה לעמוד בעומס של 4 מערכות הפעלה ויסטה המריצות טסטים על גבי הרשת.

זהו,

לגבי שרת או PC זה הכל תלוי אם הוא עומד בדרישות הנ"ל...

תודה למגיבים

פורסם

מארז וספק-כוח + לוח-ראשי : Intel (Integrated Platform) SR1550ALSAS 1U - כ-6850ש"ח (למידע נוסף - ר' : http://www.intel.com/design/servers/platforms/sr1500-2500/ordercodes.htm)

מעבדים-ראשיים : 2x Intel Xeon Quad Core 2.5GHz 12MB-Cache 1333MHz-FSB E5420P Box - כ-3460ש"ח

זיכרון-ראשי : 4x Samsung 2GB 667MHz FB-DIMM - כ-2540ש"ח

כרטיס-רשת : Intel PRO/1000 PT Dual-Port Server Adapter - כ-780ש"ח

כוננים-קשיחים - למעה"פ : 2x WD 160GB 16MB-Cache NCQ S-ATA WD1600YS - כ-650ש"ח

כוננים-קשיחים - לנתונים : 4x WD 500GB 16MB-Cache NCQ S-ATA WD5001ABYS - כ-2760ש"ח

כונן-תקליטורים : Optiarc AD-7543A Slim DVD+RW SFF_P-ATA - כ-250ש"ח

וסה"כ : כ-17290ש"ח (כולל מע"מ)

* המערכת עשויה להיות חזקה מדי לשימושים שציינתה, ומאידך - כך אולי ניתן יהיה להתקין יותר מכונות-מדומות על כל שרת, ולרכוש פחות שרתים.

** במפרט נעשה שימוש בכוננים-קשיחים בממשק S-ATA ולא בממשק SAS מפאת מחירם וזמינותם הנמוכה-יחסית של האחרונים.

פורסם

מה לא ברור? :kopfpatsch:

דוגמאות כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

אני ממליץ לך בחום לרכוש שרתים (U1) ישירות מאחת מחברות המותג כמו HP, IBM ודומיהן. תקבל יעוץ ברכישה + תמיכה מקצועית.

ניתן לקנות תחנות "סטנדרטיות" זולות בהרבה, רק בתנאי שיש לך SYS ADMIN רציני ומסור עם הרבה הבנה וניסיון.

לקנות מפרטים CUSTOM באופן עצמאי במחיר של שרתי מותג נראה לי טעות, גם מבחינת תחזוקה וגם מבחינה כלכלית.

לגבי "עוצמת המיחשוב הדרושה" - זה מאוד תלוי באפליקציה שתריץ תחת וירטואליזציה.

אם זה פלאש או תוכנה קלה אין ממש צורך במפלצת ביצועים.

אם זה וירטואליזציה גרפית/חישובית כבדה זה כבר סרט אחר לגמרי...

פורסם

המערכת נהייתה יקרה בעיקר משום שהבסיס יקר : ניתן לבנות מפרט זהה - ורק במארז 2U (מתוצרת CompuCase ולא Intel), וכך לחסוך מעל 2000ש"ח (לסביבות ה-15000ש"ח למערכת).

ומצטרף ל-tmpusr לגבי ההמלצה על הסתייעות בחברות כגון IBM, HP, Dell וכיוצ"ב, עם הסתייגות אחת - מחיר השירות.

פורסם

מארז וספק-כוח + לוח-ראשי : Intel (Integrated Platform) SR1550ALSAS 1U - כ-6850ש"ח (למידע נוסף - ר' : http://www.intel.com/design/servers/platforms/sr1500-2500/ordercodes.htm)

מעבדים-ראשיים : 2x Intel Xeon Quad Core 2.5GHz 12MB-Cache 1333MHz-FSB E5420P Box - כ-3460ש"ח

כוננים-קשיחים - לנתונים : 4x WD 500GB 16MB-Cache NCQ S-ATA WD5001ABYS - כ-2760ש"ח

* המערכת עשויה להיות חזקה מדי לשימושים שציינתה, ומאידך - כך אולי ניתן יהיה להתקין יותר מכונות-מדומות על כל שרת, ולרכוש פחות שרתים.

** במפרט נעשה שימוש בכוננים-קשיחים בממשק S-ATA ולא בממשק SAS מפאת מחירם וזמינותם הנמוכה-יחסית של האחרונים.

2500 דולר זה 9275 ש"ח לפי שער הדולר.

לכן המיפרט שבניתה יקר מידי עם חריגה מאוד גדולה.

פורסם
  • מחבר

טוב, החומרה פה באמת הרבה מעבר למה שאני מחפש וכן גם המחיר, אם המחשב יוכל להחזיק יותר מ4 מערכות אולי באמת זה משתלם, צריך לבדוק את הנושא!

יותר מערכות אומר יותר פורטים לרשת, את הDUAL להפוך ל-QUAD

לגבי U2 צריך לדבר עם הבוס... אני אחזיר תשובה השבוע אבל עד אז נשאר עם U1

האפליקציות שירוצו עליו לא יהיו קשורות לגרפיקה , רק העמסה על הרשת, כלומר תוכנות לא הכי כבדות,

בחברה מתעסקים ב- VOIP בעיקר.

"שרתי מדף" של חברות כמו HP IBM ו- DELL לא באים בחשבון, לא לפרוייקט הזה.

אנחנו בעיקרון עובדים כרגע עם DELL בעקבות אילוצים מהחברה הבינלאומית והבוס לא מרוצה מהעלות ביחס לחומרה ובכלל הדעה הרווחת אצלנו היא ש-DELL חברה גרועה.

ההצעה הנ"ל תואמת ויסטה?

פורסם

אם עומס העיבוד איננו גדול, אז להערכתי המערכת שהצעתי תוכל להחזיק לפחות 7 מכונות-מדומות (עם הקצאה של 1GB זיכרון לכל VM, ועוד 1GB למערכת האמיתית) - וכמובן שניתן להוסיף עוד זיכרון-ראשי כדי להגדיל את הכמות (עד לכ-12, להערכתי הגסה).

ולכאורה משתמע גם שאיחסון הנתונים איננו חלק משמעותי מהדרישות, ואם אכן כך - אז ניתן לקצץ גם את עלות מערך-האיחסון לנתונים באופן משמעותי.

בקיצור, המפרט שהצעתי איננו קשיח - וניתן לערוך בו שינויים ע"מ להתאימו לשימושים ו/או ע"מ להוזילו.

נ.ב. : נראה לי יותר עדיף להתקין במערכת כרטיס-רשת במהירות 10Gb ולהגדיר VLAN-ים ככל הדרוש (או פשוט להשתמש בחיבור ה-1Gb הקיים לאותה מטרה - אם התעבורה המתוכננת איננה כבדה במיוחד), במקום להוסיף כרטיס-רשת לכל VM. ראוי לבדוק את העניין. ייתכן כי ניתן לחסוך כך סכום נכבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים