עבור לתוכן

דילמה חמורה לפני מעבר ספק (מחיר,מודם,התחייבות)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם! יש לי דילמה ענקית ואני חייב להחליט בתוך יומיים.

אני מחובר עכשיו ב1.5 מגה לברק 013 עם תשתית בזק של ADSL.

יש לי מודם ישן של אלקטל שחור מהראשונים לאינטרנט המהיר בארץ ונתב 3COM אלחוטי שמשדר למחשב הנייח שלי דרך כרטיס רשת PCI אלחוטי של EIDMAX.

נתחיל בזה שהקליטה מצויינת ומקסימלאית, אבל ההורדות בתוכנות שיתוף קבצים לא עוברות את ה30-50 ורוב הזמן על פחות מ20KB שזה מתקרב למודם 56K וההורדות מאתרים מחול הורדה ישירה מגיע רוב הזמן ל 70% מרוחב הפס שיש לי..

נגמרה לי ההתחייבות בברק החל מה 25 לחודש ואני רוצה לעבור לבזק בין לאומי ותשתית בזק ADSL במהירות של 4/400במחיר של 145 כולל ספק ותשתית בהתחייבות לשנה.

עכשיו רציתי לדעת אם אני באמת יוכל להוריד במהירות הזו רוב הזמן בתוכנות שיתוף ובוודאי שבאינטרנט ואם יהיה שיפור במשחקי רשת והעלאת קבצים.

האם שווה לי לעבור ל 8/800 במחיר של 199 כולל ספק ותשתית זה הכי משתלם ביחס למחיר השאלה אם זה לא מיותר ואם בכלל אני יוריד באמת במהירויות כאלה בשיתוף קבצים.

דבר נוסף שבעייתי הוא שהמודם שלי עושה בעיות מעל ל2.5 מגה ולכן הם מציעים לי מודם כולל ראוטר אלחוטי מובנה של SIEMENCE או ROTAL במחיר של 19 לחודש לשנתיים התחייבות ואם אני בעצם משלם על האינטרנט אז יש זיכוי מלא ל19 שקל האלה.

ממה שהבנתי המודמים האלה על הפנים, מה הכי פחות גרוע מנסיונכם האישי והאם הייתם ממליצים לי לקנות מודם נפרד שיספק את הסחורה טוב יותר?

כשהבנתי שהסימנס לא משהוא ביקשתי לדעת מהנציגת מכירות איזה אפשרות אחרת יש והיא אמרה ROTAL וכששאלית את הדגם היא נתנה לי את הדגם של סימנס בכלל לפי מה שבדקתי באינטרנט.

האם אתם חושבים שיהיו מבצעים אטרקטיביים יותר בהמשך ושווה לי לשלם 20 שקל יותר כדי לא להיות בהתחייבות?

אני בדילמה קשה כי אם אני ממשיך עם ברק המחיר יוכפל בכל חודש בגלל שנגמר המבצע ולא שווה לשלם על זה 5 שקל אז אני חייב לדעת מהר מה שווה לי לעשות לטווח ארוך.

האם תהיה בעיה עם 3COM שלי עכשיו לתמוך ברוחב פס כזה? הוא תומך ב54 מגה בתקן G.

אז לסיכום:

1. איזה חבילה הכי משתלמת ביחס למחיר וביצועים והאם אני יוריד במהירויות האלה בשיתוף קבצים ברוב היום בפועל?

2. איזה מודם כדי לי לקחת מבזק והאם כדאי לי בכלל לקנות אחד בנפרד?

3.האם כדי לשלם 20 שקל יותר ולהשאר בלי התחייבות בתנאי שיהיה מבצעים יותר אטרקטיבים, למרות שלפי מה שהבנתי בזק בין לאומי עדיפים מכל החברות.

4. והאם הראוטר 3COM שלי יתמוך במהירויות האלה?

5.האם אתם מכירים ראוטר כולל מודם עד 400+- ששוה את ההשקעה ויתמודד הכי טוב יותר ממודם מעאפן וראוטר מתיישן?

תודה לכל העוזרים אני ממש מודה לכם על העזרה!!!

פורסם

כבר אעניתי לך באשכול הקודם אבל אני אחדד שוב את דבריי.

1. אין דבר כזה חבילה הכי משתלמשת כי זה משהו שתלוי בצרכים/רצונות אישיים ובמה שהתשתית מאפשרת. תחשוב בעצמך מה את יכול להרשות לעצמך מבחינה כספית קודם כל.

2. אתה יכול לקחת גם מודם שהוא לא נתב מבזק ולהמשיך להשתמש בנתב של 3COM שיש לך. כמו שכבר כתבתי מודם alcatel STH לא מתמודד כל כך טוב עם חבילות גבוהות מ 2.5 למרות שהוא מודם ממש טוב אבל גם ישן. אתה יכול לרכוש מודם בנפרד ולא חסר כאלו בשוק רק קח בחשבון שני דברים: א) תוודא שהוא תואם לפרוטוקול התקשורת של ADSL בישראל (מודולציה: g. dmt אנקפסולציה: llc snap) ב) לא תוכל לקבל יותר מדי תמיכה מבזק ברגע שיהיו לך תקלות ותצטרך לפנות לגורם ממנו רכשת את המודם כדי לקבל תמיכה.

3. תעשה סקר שוק לגבי הספקים. לפי מה שאתה יכול לראות בתגובות של משתשמי הפורום בזק בינ"ל הם "הרועה במיעוטו" אבל זה לא אומר שום דבר ומחר יום חדש כמו עם כל חבר שנותנת שרות.

4. אם הוא יכול לשדר 54 מס"ש לתווך אוירי אז מה הבעיה לשדר 10 מס"ש שזה החבילה המאקסימלית שתוכל לקבל כיום כמשתמש ביתי?

5. יש מספיק מודמים שעושים את העבודה רק תוודא שהוא מאושר ע"י משרד התקשורת (אותו הסיפור כמו עם טלפון אלחוטי) לגבי מודמים מומלצים אתה יכול לבדוק ביקורות ברשת.

פורסם

למה לפתוח עוד נושא ולא להמשיך את הדיון הקודם? אני לא מבין את ההגיון הזה.

הדיון הקודם ננעל, אתה יכול להמשיך את הדיון הנוכחי.

tintin - זכית באזהרה על דאבל פוסטינג, אנא קרא את חוקי הפורום, זוהי האזהרה הראשונה שלך,

באזהרה שלישית תורחק/תושתק לפרק זמן או לצמיתות, לפי החלטת צוות האתר.

בפעם הבאה תשתמש בכפתור העריכה, במקום להכריז על סגירת דיון עקב פתיחת דיון מעודכן יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים