עבור לתוכן

שלום, אני רוצה לקנות מסך רגיל ולחבר אותו לנייד שלי - אבל יש לי בעיה קטנה

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי dell inspiron 1250

ואני רוצה לקנות מסך רגיל ולחבר לו..

עכשיו המסך שיש לי במחשב נייד הוא מסך רחב וחיברתי לו סתם מסך 17 אינץ' רגיל שיש לי בבית ולא ראו טוב...

בגלל שהתצוגה מתאימה למסך רחב והמסך שחיברתי לא היה רחב

ואני רוצה לקנות מסך לא רחב.. אני רוצה לקנות מסך רגיל 4:3 השאלה שלי האם יש אפשרות להתאים את התצוגה למסך רגיל? ולא למסך רחב?

ואני אשמח לקבל המלצות למסכי 19 אינץ' שטוחים 4:3 שיהיה אפשר לראות בהם HD.

פורסם

מה הבעיה....?

שנה רזולוציה ל 1280X1024......

פורסם
  • מחבר

אין לי את הרזולוציה הזאת..

הכי גבוהה שיש לי זה

1440X900

ומשם זה יורד

1280X800

רגע נראה לי שהבנתי משהו תוך כדאי כתיבה

יש לי את הרזולוציות האלה בגלל שהמסך שלי רחב ואלה הם רזולוציות שמתאימות למסך רחב

אבל אם אני אחבר מסך רגיל 4:3 אז תיהיה לי את האפשרות לשנות רזולוציה?

זה נכון?

פורסם

1. אם תגדיר את התצוגה כך שיציג רק על המסך הרגיל המחובר ב-VGA, תוכל להגדיר רזולוציה של 1280x1024 בלי בעיה.

2. אם אתה רוצה לעבוד על שני המסכים, כך שאף אחד מהם לא יתעוות, אתה צריך לעבוד בתצורה של Extended Desktop (כלומר שולחן העבודה נמשך על פני 2 המסכים, ובכל מסך ניתן להציג יישום שונה).

3. אם אתה רוצה להציג את אותה תמונה על שני המסכים - אחד מהם תמיד יהיה מעוות. לא ניתן להציג את אותה תמונה על שני המסכים ברזולוציות שונות.

פורסם
  • מחבר

אני צריך את האופציה הראשונה שהצגת...

אני רוצה לעבוד רק על המסך החיצוני..

אני לא צריך לעבוד על 2 המסכים ביחד.

אוקי אז עניתן לי על השאלה הראשונה [=

עכשיו יש לי עושה שאלה קטנה,

אני חייב לקנות מסך שיש לו חיבור ישיר לחשמל נכון?

כי למשל המסך 17 שיש לי עכשיו בבית הוא לוקח את החשמל שלו מהמחשב עצמו ובנייד אין לי את היציאה הזאת..

אז אני חייב לוודא שלמסך שאני קונה יש כבל חשמל שמתחבר ישירות לתקע? ולא צריך חיבור למחשב בשביל חשמל?

ועוד שאלה - איזה רזולוציה צריכה להיות למסך בשביל שאני אוכל לראות בו סרטים וסדרות שמשודרים ב HD?

פורסם

המסך שאתה צריך חייב להתחבר לחשמל.

אם תסתכל מאחורי המסך שיש לך, בטח אפשר לנתק את הכבל הקיים ולחבר במקומו כבל שמתחבר ישירות לחשמל.

יש HD בשתי רזולוציות.

1. 1280x720 פיקסלים.

2. 1920x1080 פיקסלים.

כל מסך ברזולוציה גבוהה מ-1, הוא HD Ready, וכל מסך ברזולוציה הגבוהה מ-2 הוא Full HD.

אם אתה רוצה תמיכה בפרוטוקול המלא של HD, אתה צריך מסך עם מפענח הצפנת HDCP, אבל כיוון שאין לך במחשב שום התקן שתומך ב-HDCP זה לא מאוד משנה.

פורסם

.....אני רק רוצה לציין שאם אתה קונה מסך 19" רגיל (4:5) ורואה עליו סרטים בפורמט מסך רחב, לא עשית בזה כלום.

הגודל שתקבל יהיה בערך הגודל של הסרטים על המסך של הנייד עצמו....

נמסיס-

דווקא ב 1520 שמכילים 8600 יש התקן HDCP

רק שדל בחרו להגביל אותנו למסך המובנה, ולא שמו יציאה דיגיטלית כלשהי במחשב, רק VGA.

פורסם
  • מחבר

4:5? זה לא 3:4? o0

בכל מקרה אני לא הולך כמעט לראות סרטים במסך

אני צריך אותו בעיקר לעבודה - בניית אתרי אינטרנט עבודה משרדית וכו'...

אז ככה שהקטע עם הסרטים לא ממש מפריע לי...

אני אשמח לקבל כמה הצעות למסכים...

פורסם

כל מסך ברזולוציה גבוהה מ-1, הוא HD Ready, וכל מסך ברזולוציה הגבוהה מ-2 הוא Full HD.

אם אתה רוצה תמיכה בפרוטוקול המלא של HD, אתה צריך מסך עם מפענח הצפנת HDCP, אבל כיוון שאין לך במחשב שום התקן שתומך ב-HDCP זה לא מאוד משנה.

לא נכון , HD READY הכוונה היא למפענח שיכול לקלוט שידורי HD (בכל הרמות) ללא תלות ברזולוציה של המסך.

גם מסכי פלזמה שהם בעצם EDTV ( לדוגמא 480P או 575P שזה נמוך משמעותית מהרזולוציות שאתה מדבר עליהן) נקראים HD READY.

גם החלק השני לא נכון - אין קשר בין רזולוצית השידור לHDCP.

HDCP הכוונה היא להתקן שיודע לשמור על CONTENT PROTECTION , אם ההתקן המשדר מחייב HDCP לתוכן מסוים שהוא משדר , אזי המסך חייב לתמוך בHDCP כדי להציג את התוכן הזה.

לדוגמא , PS3 מחייב את המסך שהוא מתחבר אליו ליתמוך בHDCP.

כמובן שאין לזה שום קשר לענין הרזולוציות שהרי יש הרבה מסכיי מחשב שתומכים ב1900X1200 שלא תומכים בתוכן HDCP (לרוב בעיקר טלוויזיות תומכות).

ד"א , ההבדלים בין 1080 ל1200 בין טלוויזיות למסכי מחשב נובע מהיחס השונה

16:9 ו16:10 (סתם כד"א).

בקיצור , כל ההודעה שלך קצת לא נכונה וחבל.

ליביו[br]פורסם בתאריך: 22.01.2008 בשעה 16:53:33

הערה נוספת - לבעל המחשב , כל עוד רק מסך אחד מחובר - יופיעו לך רק הרזולוציות שאתה משתמש בהן והמסך שלך תומך בהן , ברגע שתחבר מסך נוסף - תוכל בהגדרות תצוגה לקבוע את ההתנהגות שלו (רזולוציה למשל והאם הוא הDESKTOP הראשי אחרי החיבור) וכך לא להאבק במחשב כשאתה מחבר מסך אלא פשוט לעבוד , ללא תלות ביחס המסך (רחב / לא רחב)
פורסם
  • מחבר

liviur - תודה רבה על המידע! השכלת אותי

עכשיו אחרי כל המידע הזה אני מעוניין לקבל המלצות לדגם מסויים עד 1300 ש"ח +-

פורסם

לא נכון , HD READY הכוונה היא למפענח שיכול לקלוט שידורי HD (בכל הרמות) ללא תלות ברזולוציה של המסך.

גם מסכי פלזמה שהם בעצם EDTV ( לדוגמא 480P או 575P שזה נמוך משמעותית מהרזולוציות שאתה מדבר עליהן) נקראים HD READY.

גם החלק השני לא נכון - אין קשר בין רזולוצית השידור לHDCP.

HDCP הכוונה היא להתקן שיודע לשמור על CONTENT PROTECTION , אם ההתקן המשדר מחייב HDCP לתוכן מסוים שהוא משדר , אזי המסך חייב לתמוך בHDCP כדי להציג את התוכן הזה.

לדוגמא , PS3 מחייב את המסך שהוא מתחבר אליו ליתמוך בHDCP.

כמובן שאין לזה שום קשר לענין הרזולוציות שהרי יש הרבה מסכיי מחשב שתומכים ב1900X1200 שלא תומכים בתוכן HDCP (לרוב בעיקר טלוויזיות תומכות).

ד"א , ההבדלים בין 1080 ל1200 בין טלוויזיות למסכי מחשב נובע מהיחס השונה

16:9 ו16:10 (סתם כד"א).

בקיצור , כל ההודעה שלך קצת לא נכונה וחבל.

ליביו[br]פורסם בתאריך: 22.01.2008 בשעה 16:53:33

הערה נוספת - לבעל המחשב , כל עוד רק מסך אחד מחובר - יופיעו לך רק הרזולוציות שאתה משתמש בהן והמסך שלך תומך בהן , ברגע שתחבר מסך נוסף - תוכל בהגדרות תצוגה לקבוע את ההתנהגות שלו (רזולוציה למשל והאם הוא הDESKTOP הראשי אחרי החיבור) וכך לא להאבק במחשב כשאתה מחבר מסך אלא פשוט לעבוד , ללא תלות ביחס המסך (רחב / לא רחב)

1. איגוד ה-EICTA, שקובע את התקנים באירופה, אינו מסכים איתך:

http://www.eicta.org/index.php?id=731

HD Ready צריך להיות גם מסוגל להציג לפחות 720p.

2. לא אמרתי בשום מקום שכדי לתמוך ברזולוציה של Full HD צריך HDCP.

דיברתי על פרוטוקול.

כיוון שחלק גדול מהמדיה שעליה יגיע תוכן HD, כמו למשל Blue-Ray ו-HD DVD יגיע מוצפן ב-HDCP, מן הסתם צריך מסך הכולל מפענח HDCP כדי להנות מרזולוציית HD, אחרת המכשיר עלול לא להוציא תמונה בכלל, או להוציא רזולוציית SDTV.

נכון שההסבר שלי לא מפורט, אולם במקרה הזה פירוט לא התבקש.

מכאן ועד הודעה לא נכונה המרחק רב מאוד.

פורסם

DVDים ורוב הקבצים המפורסמים באינטרנט - לא דורשים HDCP.

כנ"ל לא עבודה שוטפת במחשב ובאינטרנט.

אם הוא חושב לקנות סרטי HD לדוגמא אולי זה רלוונטי (אם לקנות ולחבר כונן HD / BLUE RAY) או לקנות סרטים בחנויות אינטרנט.

כל עוד זה לא המצב - אין יותר מדי סיבה שתוכן מהמחשב ידרוש HDCP

בקשר לHD READY , חידשת לי קצת.

מה הכוונה - איחוד התקנים באירופה אחד דורש 720P כדי להיקרא HD READY

אבל,

מכיוון שזה משהו שהוטמע על ידי איחוד התקנים באירופה ולא הומצא על ידו, המינוח HD READY עוד לפני שאומצו הסטנדרטים הנ"ל דרש (ודורש עדיין בשאר העולם חוץ מאירופה ששם אכן אסור לשים את הLABEL הזה על חלק מהמכשירים) רק פיענוח מלא של אותו HD.

:) גם אני השכלתי

ליביו

פורסם
  • מחבר

בקשר ל HD אני לא אקנה סירטי HD או משהו מהדברים שהזכרת

אני בסך הכל רוצה לראות את הסדרות שאני מוריד שמשודרות ב HD כמו נמלטים אבודים וכו'.

ד"א

מה אתם אומרים על המסך הזה

Samsung 931C

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=4945&perur=4

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים