עבור לתוכן

מבקש חוות דעת על מחשבי HP PAVILION למולטימדיה וגלישה עד 4200 ש"ח, כולל ווינדוס

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

לאחר שרכשתי מחשב HTPC חדש (בהזדמנות זו, תודה לכל אלה שעזרו לי בבחירת רכיבי החומרה) שמיועד לסלון, מתברר שהמחשב הישן שלי מתחיל לקרטע ולכן אני שוקל לרכוש מחשב חדש ליישומים ביתיים פשוטים כמו גלישה באינטרנט, מולטימדיה, כתיבת מסמכים וכדומה.

דרוש לי גם ציוד היקפי-רמקולים, עכבר ומקלדת, ללא מסך.

שקט ואסטטיקה לא חשובים לי הפעם, כי זה מחשב שמיועד לחדר שלי.

בקטלוגים של "באג" צדו את עיני מחשבי HP Pavilion.

הייתי מבקש לדעת מה חושבים המומחים על מחשבי מותג כאלה? האם יש להם חסרונות/מגרעות כלשהם, שחשוב לי לדעת לפני שאני קונה?

הכוונה שלי, האם יהיה ניתן לשדרגם בעתיד? האם ניתן לבצע בהם שינויים כגון הוספת דיסק קשיח מהמחשב הישן? האם מחשב כזה יוכל לקבל בלי בעיות כל מני תוספות PLUG IN? ודברים מהסוג הזה...

הערה:

אני מודה לעובדה שהאשכול הזה שלי לא בדיוק מתאים לכאן, כי אין כאן בקשה ספציפית לבניית מפרט. מצד שני, לא מצאתי פורום אחר שיתאים יותר, שבו אוכל לקבל חוות דעת כזו.

במידה והמומחים יגידו לי בצורה חד משמעית, שלא להתקרב למחשבי מותג כאלה- אזי אפתח אשכול חדש, בבקשה לעזרה בבחירת מפרט שיתאים לצרכיי...

תודה רבה!

פורסם

ללא הגדרת שימושים/העדפות/טווח תקציב השאלה חסרת טעם כי לא ניתן להשוות למפרט CUSTOM ללא הנתונים הנ"ל!

כחוק אצבע תמיד תשלם יותר ותקבל פחות במחשבי מותג. תן לינק למוצר המדובר ועדכן את הכותרת בהתאם לנ"ל!

אין טעם בת'רד נפרד לשם כך...

פורסם
  • מחבר

טוב עדכנתי את הכותרת. תקציב הגג הוא בגובה המחיר של הדגם הספציפי שמעניין אותי. יותר מזה אני כבר לא מעוניין להוציא.

את השימושים כבר הגדרתי, אולי רק אוסיף שאמנם יש לי גם מחשב HTPC ייעודי, אבל חשוב לי שתהיה לי האפשרות לצפות בסרטי HD גם באמצעות מחשב זה.

הלינק לאתר של החברה:

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF25a/1090265-78293574-78299186-78299186-78299186-80230690.html

הדגם עליו אני מדבר הינו- a6130

פורסם

לשימושים שלך גם 2K זה מעל ומעבר! 4K זו הפרזה פרועה!

פורסם
  • מחבר

tmpusr

אני מעריך מאוד את חוות הדעת שלך. למעשה מחשב המדיה סנטר שרכשתי לפני מספר שבועות, מתבסס ברובו על רכיבים שאתה המלצת. ;D

אבל תראה...

אני בד"כ לא אחד שמחליף ומשדרג מחשב כל שנה. כשאני כבר קונה מחשב חדש, אני משתדל לבחור מעבד כמה שיותר חזק. כמובן בלי הגזמה יתרה, ולכן אני לא מסתכל לעבר QUAD, אבל נראה לי שמשהו באזור ה-4400 יכול להיות סביר.

ככה שכבר מעבד+לוח+הארד דיסק+מערכת הפעלה (הבנתי שאני לא יכול להשתמש בXP שמותקן אצלי במחשב הנוכחי) עובר את ה-2K

אז נכון שבמחשבי מותג משלמים בד"כ יותר, אך מצד שני יש גם מספר אלמנטים שאולי כדאי להתחשב בהם:

1. כל הרכיבים הם מקוריים, ומסונכרנים היטב אחד עם השני.

2. אחריות ותמיכה גם של החנות וגם של HP ,שזה דבר חשוב למשתמשים פחות מיומנים

3. בד"כ מחירים על מחשבים הם במזומן, כאן מדובר במחיר הנפרס ל-36 תשלומים.

אשמח גם לשמוע אם יש למישהו הערות מקצועיות לגבי מחשבי המותג האלה של HP, כמו ששאלתי בפתיח. האם יש להם חסרונות/מגרעות לעומת מחשבים שאינם מותג...

פורסם

ראשית, אם אתה זקוק למערכת הפעלה במסגרת המחיר ציין זאת בבירור בפוסט הראשון. גם לא ציינת העדפות כמו שקט אן אסטטיקה למשל :nono:

נסה להשלים את הפרטים החסרים לפי הדוגמאות המצויינות של הד"ר שלנו:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

לשימושים שלך ממש לא משנה איזה מעבד תבחר ("הכי חזק") כי לא יהיה כל הבדל בביצועים ו/או באורך החיים של המפרט בין Q6600 לבין E1240 או 2X3800 למשל!

לגבי מחשבי מותג של HP (ובכלל):

1. בשוק החומרה היום אין (כמעט) בעיות "סינכרון" בין רכיבים אלא אם המוכרים תכמנו אותך בחנות.

זה סתם גימיק פרסומי וכל מפרט מחנות סבירה למחשבים שמומלצת פה אמין בעניין באותה מידה כמו מחשב מותג.

2. האחריות של HP לא ידועה לטובה במיוחד בהשוואה לחנויות מקצועיות. ושירות ואחריות מיוחדים תקבל רק תמורת סכום חודשי קבוע!

וגם אז זה לא ערובה לדבר...

3. נושא התשלומים הוא אישי - אני לעולם לא משלם בתשלומים כי זו אשליה עצמית כאילו זה "בחינם" כשבפועל זה עולה יותר!

רוב החנויות ממילא מאפשרות 6-12 תשלומים או דרך כרטיס האשראי...

הולך לקרוא את המפרט של HP שנתת... מיד אחזור

חזרתי! מסקנות - חוצפה שאין דוגמתה! שומר נפשו ירחק.

* לוח אם מיותר G33 במקום P31 למשל

* ויסטה המפלצתית במקום XP

* לא מצויין דבר לגבי מארז, ספק ופתרונות קירור (שקט, הספק, איכות?!)

* כרטיס מסך לא כדאי ועוד כזה שמשתמש בזיכרון המחשב :nono:

* רק 1G זיכרון במחיר הזה?! שום פרטים מעבר

* הרבה דברים שלא ציינת שאתה צריך - קורא כרטיסים, עכבר, מקלדת, כרטיס לכידה (?!) ושלט למחשב!

* צורב עלום שם

* אחריות לשנה בלבד! כמו כל חנות קיקיונית.

ב-4.3K מפרט כזה הוא שערוריה, בוודאי לשימושים שלך!

הנה מפרט חלופי לדוגמה, עדיף בהרבה מכל בחינה (ועוד אפשר לחסוך פה חופשי כי זה מחשב משני):

מעבד:

AMD ATHLON 64 BE-2350 DUAL CORE SOCKET AM2 - 2.1GHz 45W - ADH2350DDBOX ¤478

לוח אם:

GIGABYTE GA-M68SM-S2 ¤361

כרטיס מסך:

GIGABYTE PCI-EX RADEON HD2400PRO 256MB GDDR2 - GV-RX24P256H - DX10 - BULK ¤316

דיסק קשיח:

WD 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - WD1600JS ¤264

צורב DVD:

SAMSUNG SG-S203B x20 SATA BLACK + SOFTWARE ¤170

זיכרון:

SAMSUNG 2048MB (1024MBX2) DDR2 667MHz CL 5 ¤232

מארז:

ANTEC NSK2400 DESKTOP CASE + 380W HE PSU ¤599

מערכות הפעלה:

WINDOWS XP HOME+ SP2- OEM ¤434

קרור למעבד:

GLACIALTECH IGLOO 7310 LIGHT FOR AMD S754/939/AM2 - SILENT PRODUCT LINE ¤60

הרכבת מחשב:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤116

מחיר סופי: ¤3030

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* מעבד באותו סדר גודל של ביצועים אך חסכוני וקריר יותר.

* לוח אם מעולה וכבונוס כרטיס מסך מובנה שתומך עד 720P ויציאת DVI

* זיכרון 2G - הרבה מעל ומעבר לדרוש. גם 1G יהיה מעל ומעבר, ביחוד עם XP

* דיסק 160G שיספיק מעל ומעבר למחשב משני.

* כרטיס מסך שקט לחלוטין התומך ב-1080P באופן מלא. אם 720P מספיק לך אפשר לוותר עליו.

גם עם 1080P המעבד יכול להסתדר לבד ללא ה-HD2400 אך בעומס גדול יותר (~30-50% CPU במקום 5-20% למשל)

* גולת הכותרת - מארז/ספק סופר איכותיים וחרישיים :

http://www.silentpcreview.com/article591-page1.html

* קירור זול וחרישי למעבד: http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2178&page=2

* צורב מצויין.

* מערכת הפעלה XP HOME. אישית אני מתעב את ויסטה - ודאי שאין בה צורך למחשב משני (וגם לא לראשי).

* חנות (לדוגמה) מקצועית עם שירות מעולה. יש רבות אחרות טובות - אני מדבר פה מניסיון אישי.

ועוד נשאר לך המון כסף לשאר התוספות אם תזדקק להן.

פורסם
  • מחבר

אני דווקא מרוצה מהשירות והתמיכה של HP. מחשב כזה עוד לא היה לי, אבל היו מדפסות, כולל הנוכחית שהיא מדפסת משולבת.

שוחחתי גם עם התמיכה של HP לגבי המחשב, והבחור ענה לי בסבלנות ובאריכות, ועוד בלי שקניתי בכלל...

פורסם

ראה הערות בפוסט הקודם...

את שאר הפרטים עדכן בגוף הפוסט הראשון.

ה-HP לא בא עם רמקולים... גם אם תוסיף למפרט הקודם סט מעולה כמו ה-ATP3 וסט מקלדת ועכבר מעולים לא תגיע למחיר שלהם.

אם לא חשוב לך אסטטיקה ושקט גם תוכל לרדת משמעותית במארז/ספק. לא ממליץ, אם כי CoolerMaster Centurion 532 יהיה נחמד מאוד פה.

רק לא ברור לי איך שקט לא חשוב לך אם המחשב אצלך בחדר...

פורסם
  • מחבר

אוקיי, כמה הערות:

1. תוקן. העברתי את הפרטים לפוסט הראשון.

2. אני לא אוהב את המעבדים של AMD. האם תוכל להמליץ על מעבד חלופי של אינטל, ובהתאם גם על לוח אם אחר שיתמוך בו?

3. האם יש אפשרות להוסיף למחשב כזה הארד דיסק שיש אצלי כרגע במחשב? מדובר בדגם הזה:

WDC WD800JB

4. על איזה חנות אתה מדבר? האם יש להם סניף גם באזור חיפה, ואם לא, האם תוכל בבקשה להמליץ על חנות אחרת באזור חיפה, שהיא בעלת רמה מקצועית גבוהה, עם שירות ותמיכה מעולים?

5. נושא השקט והאסטטיקה לא כל כך חשוב עבורי. האמן לי, אם לא היית מזכיר את זה, אפילו לא הייתי שם לב כמה שהמחשב הנוכחי שלי מרעיש. :P

מה שכן חשוב, שיהיה ספק בעל עוצמה ואיכותי ומספר גדול של מאווררים- כל זאת כדי למנוע כל מיני תופעות של נפילות, ריסטרטים וקפיאות (הסיבה המרכזית שבגללה אני מעוניין בהחלפת המחשב הנוכחי- שהוא מדי פעם פשוט קופא, ואין לי מושג מה הגורם לכך)

אם כך על איזה מארז וספק היית ממליץ? (עדיף ATX מלא, כי יש בו יותר מקום להרחבות)

לגבי ה-HP צריך לבדוק את זה, אבל נראה לי שחייב להיות שם רמקולים. הרי מדובר במערכת מושלמת מוכנה (חוץ ממסך), אז חייב שיהיה דרך לשמוע את הסאונד, לא?

תודה

פורסם

1. יופי

2. מה זה "לא אוהב"? זה לא חברה לחיים. מדובר בשילוב עדכני, חזק בסטוק, חסכוני, קריר ומשתלם מאוד של לוח אם ומעבד.

אוברקיל לשימושים שלך גם לטווח ארוך.

אם אתה מאוד מתעקש (וללא כל סיבה שבעולם) קח E2180 עם לוח GA-P31-S3L שיהיה חלש יותר, מפוצ'ר פחות ויקר יותר

(אבל עם פוטנציאל OC אדיר בו ממילא אין לך כל צורך).

3. כן

4. חנות באשדוד. בצפון יש את נועה מחשבים, פנדה ו-TMS למיטב זכרוני - אין לי ניסיון אישי משמעותי אם אף אחת מהן.

IQPC נותנים שירות לכל הארץ ןמניסיוני האישי הם מעולים (אני מב"ש).

5. לשימושים שלך לא צריך ספק חזק במיוחד וודאי שלא צריך הרבה מאווררים - סתם לשלם יותר ולקבל מפרט רועש ללא צורך.

כל עוד הספק לא גנרי, מארז מאוורר היטב ואתה דואג לנקות אבק מדי פעם - זה מספיק. מקסימום 2 מאווררי 120 מ"מ במארז.

6. המלצתי לך על מארז מצויין למעלה (532). הספק שלו יספיק לך בקלות אבל אם תרצה משהו חזק יותר לשדרוגים עתידיים -

קח HEC400W-TRT או FSP450W למשל. אם כלל לא חשוב לך שקט, קח מארז HEC 6A19 או HEC 6C61 ותחסוך עוד.

7. לגבי רמקולים ב-HP - ממש לא חובה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אשתדל לשמור על אותו הסדר:

2. אתה בוודאי מבין במחשבים הרבה יותר ממני. ל-מעבדים של AMD הייתה תמיד סטיגמה של מעבד נחות יותר לעומת אלה של אינטל.

לכן תמיד העדפתי את המעבדים של אינטל, למרות שהאופציה השנייה הייתה הרבה יותר זולה. תקרא לזה שמרנות, תקרא לזה איך שאתה רוצה.

הרבה פעמים קראתי על מקרים על אנשים שהתלוננו על כל מיני תקלות וביצועים נמוכים של AMD ואז תמיד התשובה שענו להם הייתה: "טוב קודם כל, אל תשכח שזה לא מעבד אינטל..."

יכול להיות שבשנים האחרונות הפער הזה הצטמצם ואולי אפילו נסגר לגמרי, אבל קשה לי להשתחרר מהסטיגמה הזו...

אגב, מה הכוונה "מפוצ'ר פחות" ו-"פוטנציאל OC אדיר" ? לא מכיר את המונחים האלה..

4. ב"נעה" קניתי את מחשב המדיה סנטר. הם בסדר, אבל לא יותר מזה. לכן התעניינתי גם באופציות נוספות...

7.אם אין רמקולים, אז דרך מה שומעים את הסאונד? או שמדובר כאן בציוד היקפי שהלקוח צריך להוסיף בעצמו, כמו למשל מסך?

ברשותך עוד כמה הערות לגבי הודעה קודמת שלך:

8.מה הכוונה " כרטיס מסך לא כדאי ועוד כזה שמשתמש בזיכרון המחשב" ?

האם ה- 8500NVIDIA® GeForce לא נחשב לכרטיס איכותי?

9.אני מניח שרכיבים כגון צורב ומארז שלא רשומים במפרט, הם מתוצרת HP, אבל אני יכול לברר את זה

10. לגבי אחריות, שנה אחת בלבד זה באמת לא מספק (אם כי יש אופציה של תוספת תשלום על אחריות מלאה ל- 3 שנים).

יחד עם זאת, מניסיוני, היו לי כבר לפחות 5 מחשבים במהלך חיי (וכל אחד מהם לתקופה ארוכה), ומעולם לא נאלצתי להחליף שום רכיב, למעט ספק כוח וצורב/כונןCD

יכול להיות שסתם שיחק לי המזל, לא יודע...

11. אני צריך גם עכבר ומקלדת אלחוטיים. ציינתי זאת בפתיח

פורסם
  • מחבר

תשובה של tmpusr שנשלחה במסר פרטי:

במפרט שנתת כתוב 8500 TURBOCASH שמשמעותו שכרטיס המסך משתמש בזיכרון המחשב לצרכי עיבוד גרפי - מה שיוצר "פקק תנועה" עם המעבד תחת עומס.

אישית אני לא מכיר גרסה כזו של 8500 בכלל! מה שגורם לי לחשוד בכל המפרט...

בכל מקרה לשימושים שלך HD2400PRO/XT עדיפים לתכני HD ממילא.

[br]פורסם בתאריך: 23.01.2008 בשעה 18:42:37

עשיתי קצת חיפוש ברשת ומצאתי שם את האתר הבא:

http://www.zotac.com/gf8500.htm

כפי שתראה, קיימים מספר גרסאות לכרטיס הזה. אני לא יודע איזה מהם מורכב בתוך מחשב ה-HP אבל בכולם רשום Turbo Cache

אני לא מבין משהו. האם הכרטיס הזה הוא "יצור" לא מוכר???

פשוט קשה לי להאמין ש-HP ישתמשו בכרטיס מתוצרת שלהם, או באיזה כרטיס קיקיוני שלא קיים בשום מקום....

תראה בבקשה גם את הלינק הבא:

http://forum.maplestory.co.il/index.php?showtopic=86361

הכרטיס הזה מוזכר שם בין הכרטיסים הטובים, האם זה לא אותו כרטיס?

(נכון שאני לא יודע בדיוק מי עומד מאחורי הרשימה הזו, ומה מידת הידע שלו, אבל לפחות ברור שהכרטיס הזה מוכר וידוע לכולם)

לגבי תכני HD, נכון שכתבתי שאני רוצה שתהיה לי האפשרות לצפות בסרטי HD גם באמצעות מחשב זה.

אבל עדיין המחשב העיקרי למטרה זו הוא ה-HTPC שמוצב בסלון (עם הכרטיס שאתה המלצת ;))

במחשב החדש המיועד, אני רק ארצה לוודא שהסרטים שהורדתי הינם תקינים ופועלים היטב, וזאת לפני שאני מעביר אותם למחשב המדיה סנטר...

פורסם

אני אישית חושב שכדי לך ללכת על מחשב מבוסס E4500 + P31, שאומנם יהיה יקר יותר ב100 +- שח, אבל יחזיק ליותר זמן לפי דעתי.

משהו כזה:

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 2.2GHz(E4500) 800MHz/FSB 2MB - BOX ¤638

לוח אם:

GIGABYTE GA-P31-S3L ¤438

כרטיס מסך:

GECUBE ATI Radeon HD2400PRO 256MB GDDR2 HDMI Low profile - GC-HD24PL2-D3 ¤278

דיסק קשיח:

WD 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - WD1600JS ¤264

צורב DVD:

LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤181

זיכרון:

SAMSUNG 2048MB (1024MBX2) DDR2 667MHz CL 5 ¤232

מארז:

COMPUCASE CI-6K31 MINI CASE + HEC 300AR-TF ¤254

סט מקלדת ועכבר:

LOGITECH CORDLESS DESKTOP Deluxe 650 ¤150

רמקולים ואוזניות:

CREATIVE 2.1 SBS 330 ¤150

הרכבת מחשב:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤116

מחיר סופי: ¤2701

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

+

מערכת הפעלה

Windows XP Home - 434

Windows Vista Home Basic - 458

Windows Vista Home Premium - 579

לדעתי המערכת הכי מומלצת למחשב כזה היא הויסטה ביסיק שעולה 458 ש"ח, ולדעתי הרבה יותר מומלצת מWINDOWS XP הישנה, ויסטה השתפרה הרבה מאוד מאז השקתה לפני שנה, ותרוץ נהדר על מחשב חדש כמו זה, ומוסיפה שיפורים רבים מהXP, מה גם שהיא עולה רק 24 ש"ח יותר מXP HOME.

הוספתי למחשב רמקולים איכותיים וסט מקלדת + עכבר של לוג'יטיק.

פורסם
  • מחבר

נראה מפרט נחמד שאני בהחלט אקח בחשבון, כמו גם את המפרט שהציע tmpusr ,כמובן. :xyxthumbs:

ובכל זאת אם אפשר התייחסות שלכם לכרטיס מסך 8500GT שמורכב במחשב ה-HP.

אני עדיין לא מצליח להבין מה הבעיה עם הכרטיס הזה ולמה tmpusr טוען שמדובר בגרסה לא מוכרת.

כאמור בחיפוש שעשיתי, הכרטיס הזה מוזכר במקומות רבים, ואפילו מחשיבים אותו ככרטיס טוב. אמנם פחות מה-8600, אבל עדיין טוב...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים